Glasbeni album Sintur cenijo tako poslušalci v Sloveniji, kot poslušalci v celotni regiji.

Pred časom smo poročali, da je zasedba džeZZva s svojim albumom Sintur pustila dober vtis med slovenskimi poslušalci. Kvartet, ki že od svojih začetkov razvija avtorski pristop do glasbe, ga spaja in nadgrajuje s panonskim melosom ter zvoki drugih kultur, je namreč po mnenju novinarjev RockLinea z albumom Sintur končal na četrtem mestu od desetih na lestvici TOP 10 slovenskih albumov.

Njihova zagnanost in delavnost pa se kažeta tudi v uspehih zunaj meja Sloveniji. Spletna stran trijecisvet.com je namreč objavila seznam tridesetih najboljših regionalnih albumov v letu 2018, tam pa najdemo tudi zasedbo džeZZva z albumom Sintur. Po slovenski se je Sintur tako znašel tudi na regionalni lestvici najboljših albumov.

Uspešen je bil že njihov prvi album s katerim so se leta 2014 uvrstili na lestvico 20 Najzanimivejših slovenskih albumov. Leta 2016 so izdali naslednji album Love From The Hidden Courtyard, in kot že ime pove, so le-tega posneli na koncertu na soboškem Skritem dvorišču.

Zasedbo džeZZva sicer sestavljajo Dejan Berden na klavirju in sintetizatorju, Iztok Rodež na kitari, Mojmir Wolf na kontrabasu in Miran Celec na bobnih.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BB

Čestitke - majstri ste !!! :)

Mimi123 (nepreverjen)

Čestitam, super ste

Hngh (nepreverjen)

Bravo, kapo doj. Naj se čuje Prekmurje. Vupan, ka vas čim prej čujemo ge v Soboti.

bridki (nepreverjen)

Meni so najboljši instrumentalisti.

Starejše novice