V sejni dvorani Mestne občine Murska Sobota je potekala redna seja mestnega sveta, kjer je med drugim potekalo glasovanje o kadrovskih spremembah v nekaterih javnih zavodih.

 Na tokratni seji mestnega sveta MO MS, katere se je udeležilo 25 od 26-ih svetnikov, je na dnevnem redu uvodoma potekalo glasovanje točk, ki so bile prestavljene iz zadnje seje. Gre za odloke o uporabi koncesijskih dajatev za trajnostno gospodarjenje z divjado, ki je bil soglasno sprejet. Svetniki so prav tako soglasno potrdili program oskrbe za pitno vodo ter sklep o višini subvencioniranja upravljanja z odpaki. »Glede sklepa pričakujemo še odločitev računskega sodišča, menim pa, da ne glede na odločitev le-tega, je odločitev da razbremenimo občane stroškov predelave odpadkov na mestu«, je pojasnil župan Anton Štihec, ob tem pa dodal, da se glede višine subvencioniranja, ki se z zakonodajo niža za pet odstotkov na letni ravni, sklep sprejme z aneksom o obrazložitvi računskega sodišča, ki bo predstavljen na naslednji redni seji.

Tokrat do trenj pri kadrovskih vprašanjih

Pred soglasnem sprejetju dveh sklepov, ki se nanašata na področje odvajanja in čiščenja odpadnih voda, je svetnik svetniške skupine SD Dušan Bencik opozoril na nesorazmerje med višino stroškov odvajanja in čiščenja odpadnih voda, slednje naj bi po finančni plati skoraj sedemkrat preseglo vrednost odvajanja. Do trenj je na tokratni seji zopet prišlo na področju kadrovskih imenovanj po predlogih Kviaza, kjer pri razreševanju in imenovanju novih članov v posameznih javnih zavodih ni prišlo do konsenza med svetniki Modre liste in predlagatelji strank SD, SDS in LDS-a.

Svetniki modre liste so predlogom o imenovanju kanidatov v javne zavode očitali dogovarjanje treh omenjenih strank, ki po besedah svetnika Tomaža Dundeka predstavljajo »buldožer, ki podira vse pred sabo«. Slednji je predlogom Kviaza s predsedujočim Mitjem Slavincem na čelu nasprotoval, ter svetnike nasprotujočih strank pozval k dialogu, saj naj bi Modra lista kot največja svetniška skupina imela vpliv na kadrovske in ostale odločitve v mestnem svetu, kar pa naj se v praksi, posebej pri kadrovskih vprašanjih ne bi odražalo. » Pričakujem enakopravno veljavo naših svetnikov z vsemi ostalimi«, je še povedal Dundek v imenu skupine svetnikov Modre liste. V repliki dr. Slavinca je slednji poudaril, da so se člani Kviaza pri predlogih osredotočali na strokovnost in kompetentnost predlaganih kandidatov, ter, da naj bi do nesoglasij prihajalo predvsem s strani župana in njegove liste. »Gre za buldožer iz vaše strani, z neresnicami zavajate javnost«, je pojasnil Slavinec, ter dodal da je do predlogov prišlo tudi iz vrst ostalih svetnikov, ne glede na strankarsko pripadnost

Novoimenovani Jože Špilak, Ernest Ebenšpanger in Darko Petrijan

Do novoimenovanj je prišlo v treh javnih zavodih; v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota je namesto Ane Sušec v ustanovni svet bil imenovan Jožek Špilak, v javnem podjetju Komunala Murska Sobota je v nadzornem odboru razrešen dr. Andrej Horvat in imenovan Ernest Ebenšpanger, v javnem zavodu Razvojni center Murska Sobota je kot član upravnega odbora razrešen Anton Štihec in imenovan Darko Petrijan. Svetniki Modre liste so se glasovanja pri kadrovskih zadevah vzdržali zaradi že omenjenih očitkov o dogovarjanju strank, vsi svetniki pa so se strinjali glede iskanja soglasja in konsenza na mestnih sejah. »Bilo bi lepo, če bi lahko gledali na stvari kot svetniki, ki pomagajo občanom, in ne kot levi in desni«, je današnjo sejo pokomentirala svetnica Angela Novak. Seja se je zaključila s predlogi in pobudami občanov in občank, ki bodo obravnavani na naslednji redni seji mestnega sveta.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
čevapčič na ražnje

.. no ja, lejko bi bilauj tudi bole dramatično .. mogoče kakšen pretep kak je običaj v ruski dumi pa še kje drugod? :-)

.. ge spijšen scenarij z dobrim zapletom, vrhunskim vrhom pa nepričakovanim razpletom, tau de uspešnica, vrvlite vij meni .. :-)

.. ti potuhnjeno diplomatski odnosi z taktičnim besednjakom so nej zanimivi, tau lidgej nemamo radi .. :-)

.. čevapčič, ne zajebavli se .. če ti je dosadno, se ide šejtat .. :-))

drotmantraš

še dobro ka so deca politike soglasno potrdili program oskrbe za pitno vodo
ka nemo občani žedni.
oni do pa vodou še bole nucali ka do z njou svojo politično nesoglasno bruhanco pucali z komunalnim programom.

hydrant

@drotmantraš
mislim ka do nas dale žejdne prejk vodej vozili

Starejše novice