Svoj glas sta oddala tudi soboški župan in predsednik državnega zbora Republike Slovenije.

Danes po vsej državi potekajo lokalne volitve, svojo dolžnost pa sta opravila tudi aktualni župan Aleksander Jevšek in predsednik državnega zbora Dejan Židan.

Jevšek in Židan sta na volišče prišla skupaj, kjer sta najprej oddala svoje glasovnice, nato pa na kratko tudi pokramljala z novinarji. Oba sta prišla v spremstvu družin.

V Murski Soboti bomo že danes izvedeli, ali bo z županovanjem nadaljeval Jevšek, ali bo svoje mesto prepustil protikandidatu Bojanu Petrijanu. 

Nekoliko drugače bo v občinah, kjer je več kandidatov, tam je seveda možen tudi drugi krog volitev. Ta bo sicer na vrsti 2. decembra.

S spleta

Komentarji (6)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
Gost6785 (nepreverjen)

Še zadnji poskus vplivanja na odlocitev volivcev......predsednik drzavnega zbora drzi zupancka za rokico....
Zaskrbljujoce je pa, ko opazujes skozi okno, kdo vse gre na volitve....in vidis stare, betezne, komaj pokretne, (dementne?), ki jih drugace sploh ne opazis v mestu, ceprav je majhno.....navada jim je zgleda ostala iz prejsnjega rezima.....skoda, da so danasnji mladi tako nezainteresirani, pasivni, (neumni?).....lahko bi bilo drugace....

opice (nepreverjen)

Za mlade obstaja rešitev : E-VOLITVE , vendar se trenutna oblast tega boji kot vrag križa !

In reply to by Gost6785 (nepreverjen)

3.141592 (nepreverjen)

"Prepustil" mesto protikandidatu? Ojoj Sobotainfo. Ali je to reklama ali pa van nejde vaš posel najbokše... Do "prepustitve" mesta nemre priti, ker namreč trenutni župan tudi kandidera. "Prepustil" bi mesto, či bi se odločo in nebi kandidero.

fffffffffff (nepreverjen)

Tisti ki razmišljate da nebi šli, pojdite če želite spremembo, ne pa da boste čez nekaj ur jamrali po forumu !!!

Gost5894 (nepreverjen)

Ljudje zaradi laznivega prikazovanja anket javnega mnenja mislijo, da je ze odloceno....Petrijan se nevarno priblizuje 50%, zato levi zadnje dni zganjajo taki cirkus....

tuncika

SOBOTA INFO ! TOLE PA NI LEPO, DA STE OBJAVILI TAKO MIZERNO SLIKO ga. JEVŠEK. Kot da nimate drugih ? VAS DAJE SINDROM TRUMP ?

Starejše novice