*Slika je simbolična
Odbor za obeleževanje 100-letnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom je na svoji včerajšnji seji obravnaval potek uresničevanja aktivnosti, ki so opredeljene s Programom za obeleževanje tega jubileja.

Včerajšnja seja iniciativnega odbora za pripravo aktivnosti ob 100. obletnici priključitve Prekmurja k matičnemu narodu, ki mu predseduje prvi predsednik Republike Slovenije Milan Kučan, je bila izvedena v razširjeni sestavi.

Poleg članov odbora so se seje namreč udeležili tudi predstavniki širše skupnosti in sicer predsednik sveta Pomurske razvojne pokrajine, predstavniki rimokatoliške ter evangeličanske cerkve, direktorji javnih zavodov ter koordinatorka aktivnosti v zvezi z obeleževanjem 100-letnice v RTV Slovenija.

Posebni projekti, povezani z obletnico

Člani odbora so ugotovili, da aktivnosti potekajo skladno z načrtom, zaradi postopka imenovanja nove vlade pa so nekatere aktivnosti na državni ravni bile premaknjene na jesenski čas. Koordinatorka aktivnosti v zvezi z obeleževanjem 100-letnice v RTV Slovenija, Ksenija Horvat, je prisotnim predstavila predlog programa RTV Slovenije. 

V okviru radijskih, televizijskih in spletnih programov bodo že v tem letu in še posebej v naslednjem kontinuirano in načrtno poročali in analizirali politične, gospodarske in kulturne vsebine, povezane s Prekmurjem. Pripravili bodo tudi vrsto posebnih projektov, povezanih z obletnico. Namen teh prispevkov ni le z zgodovinskim poudarkom, ampak predvsem izobraževalne narave in sicer večplastno, da se Prekmurje predstavi z različnimi aktualnimi temami s področja gospodarstva, rekreacije, turizma in podobno.

Do naslednje seje izdelani programi

Člani odbora so sprejeli dogovor, da bo do naslednje seje v mesecu oktobru izdelan podroben časovni pregled s programom predvidenih aktivnosti ter izdelan tudi vsebinski osnutek zgibanke o 100-letnici združitve

Sprejeli so tudi dogovor, da se vzpostavi posebna spletna stran, kjer bo objavljen celoten program s podrobnim časovnim pregledom aktivnosti ter o njihovem izvajanju in tudi da se nadaljujejo aktivnosti za izdelavo celostne grafične podobe v skladu s sprejetim logotipom, ki nosi sporočilo »Prekmurje v srcu«.

Na seji je bila obravnavana tudi pobuda o dopolnitvi zakonsko določenega imena tega praznika, da bi ustrezneje in celovito odražalo zgodovinska dejstva. 

Odbor se bo ponovno sestal konec oktobra. Župan Mestne občine Murska Sobota, Aleksander Jevšek pa bo o seji odbora in sprejetih dogovorih poročal Svetu pomurske razvojne regije na njegovi oktobrski seji, predstavniki odbora pa bodo poskušali v oktobru opraviti tudi razgovore s predstavniki Vlade Republike Slovenija in pristojnih ministrstev ter vodstvom Univerze v Mariboru. 

*Naslovna fotografija je simbolična

S spleta

Komentarji (52)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Prekmurje v riti (nepreverjen)

Tovariš Milan Lovrenčič (na simbolični sliki ima dvignjeno desnico ) je eden od zmagovalcev tranzicije. Zaslužil milijone v začetku devetdesetih pri prodaji poslovne zgradbe Ljudska pravica državi. Samo rdeči mediji o tem nikoli kaj dosti pisali !

ti si v riti (nepreverjen)

Črni medijo pa nikoli niso pisali o zasluženih milijonih s preprodajo orožja dotičnega "rešitelja" Slovenije, ki ne ve od kje mu velike količine gotovine in kateremu morajo sorodniki zaposleni na bankah prati mafijski denar.

In reply to by Prekmurje v riti (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Odi v zriti, budalo!

In reply to by ti si v riti (nepreverjen)

Bosnatrans (nepreverjen)

Ne bodi živčen, no.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

JOCOd (nepreverjen)

Glavno ka je KUČAN na sliki pa ka se zna keri šalabajzeri so v ozadji z Šerifon

goostt (nepreverjen)

Pa kak čedno vsi skupaj gledajo !!

In reply to by JOCOd (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Zopet so se komunisti zrinili v prvo vrsto, čeprav s priključitvijo Prekmurja niso imeli nič. Na srečo, saj bi gotovo povzročili kakšne pokole, kot so po letu 1945.

goostt (nepreverjen)

Kdo je že bil Puklasti Miha, a ni v sorodu z Kučanom . . . . ?!

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Puklasti Miha je bil pritlikavi in puklasti psihopat. Menda se je piso Hrovat in je bil iz Odranec. Največji zločinec, ka ga je rodila prekmurska mati. Na vesti naj bi imel več sto civilistov, med njimi tudi soboškoga Benkoja. Njegova specialnost je bila, da se je prek ležečih ujetnikov vozil z motorjem. Ko je opravil svojo morilsko nalogo, so ga komunistični šefi prisilili, da je naredil samomor.

In reply to by goostt (nepreverjen)

Znebimo se polžev (nepreverjen)

Kaj bi tile sploh radi , zakaj te ne vprašajo ljudi o tej temi , tale mali možicelj je pa tako ali tako na izhodu , samo še karta v eno smer obstaja, le kaj bo Slovenija brez njega, jebeni k.

Janez Komunist (nepreverjen)

Živel Milan Kučan še dolga leta.Hvala ti za vse,kar si naredil za Slovenski narod.Pošteni Slovenci ti tega ne bodo mogli nikoli poplačat.
Upam res,da še boš desničarjem,ki te tako sovražijo dolgo kravžlal živce.

krščen matiček (nepreverjen)

idi k doktori, maš vročino

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

Gost1 (nepreverjen)

Ka tej Ebenšpanger tuj resno nidre ne sfalij?! Pa vseposejdi je pouleg ge se megla mejša! Samo me zanijma kelko si izplačajo stroške za tej odbor pa što tou plača? Proklete volitve, ka se trbej telko kazate pa slikate, ka nemo pravo vseposejde coj štulite.
Ja, Milan je pa resno dosta napravo za prekmurskoga človeka, če drugo nej je bar reklamo delo za prekmurske oštarije pa hrano!

Fuj (nepreverjen)

Nemre tej policajček ka je nej prekmurec o prekmurje nič odločate...ok?

werwerw (nepreverjen)

Kelko te nucali tepčki....? Slovenci so NEJ naš matični narod, izhajamo iz nekdanje Spougnje Panonije in smo PANONSKI Slovani, nej karantanci. Mamo isto folkloro, muziko, hrano, navade, način gradnje, obliko vejsi... Kak zanimijvost, je pa fčasi bijla Ljubljana na zahodnon roubi Spougnje Panonije njejni del...

Rupetina (nepreverjen)

Pa ge ti živeš človik? Koji k. pa Spougnja Panonija. Ti si kak Hrvat. Zemeš tisto granico, štera ti paše.

In reply to by werwerw (nepreverjen)

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Odkod so vzejli to bolesno braču. Po vsej Božji in človeški pravici bi mogli koordinacijo toga odbora v zvezi z obletnico priklučitve voditi beltinska občina z županom na čeli.
Saj se je ta dogodek pred 100 leti dogajal ravno v Beltincih. Ne ven ka ma s to obletnico Milan Kučan , pa Jevšek in pa Ebenšpanger in drujgi patroni ka so na toj sliki. Posebno ka so tej tiči kot so kazala njihova pretekla dejanja pro -Jugoslovansko usmerjeni takoimenovani JUGOSLOVECI.
Tou je zdaj lepi primer tega ,ka se je dogajalo tudi po osamosvojitvi , ko so protislovensko usmerjeni kadri prevzeli vse vzvode oblasti ( sodstvo , medije, vojsko, policijo itd.)
KAK BI RAJA PRAVLA UKRADLI SO NAM DRŽAVO, BELTIČANI PA OKOLIŠANI PA LEJKO POVEJO SPELALI SO NAM PROSLAVO.

Čudo (nepreverjen)

Kakšni komentari? Ala van vera zakompleksanci. Što van je brano, ka bi vi kakšno pobudo napravili, pa spelali idejo v praksi. Tu gor pišete nekše blodnje, to je vse kar vi zmorete.

Čarni vrag (nepreverjen)

Glavni za priključitev je bil Jerič iz Dokležovja. Toga zdaj skoraj ne omenjajo, ker je kasneje doštudiral za katoliškega duhovnika. Po vojni pa so ga komunisti v znak zahvale za 4 leta vrgli v čuzo. Še bole pomemben je bil dr. Matija Slavič, ki je bil izvedenec za Prekmurje pri pariški mirovni konferenci. V Beltincaj pa je bil miting za Jugoslavijo. Pa židovske trgovine so izropali.

Bosnatrans (nepreverjen)

Ja, pa Jerič in Slavič sta mrtviva, trgovine pa so izropali domačini. Ka pravzapraf ščeš povedati? Ka ti palik ne paše?

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

šaren (nepreverjen)

Bosnatrans... fajn pomali, ne sekeraj se. Za deset let pa okoli pride.... te boš mogoče razmo.

In reply to by Bosnatrans (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Ka ti ne razmiš slovenski? Kje sem jaz napiso, ka sta Jerič in Slavič ropala židovske trgovine. Napiso sam, ka sta ta dva katoliškiva duhovnika najbolj zaslužna, da so Prekmurje priključili k Jugoslaviji. Jasno, ka sta oba mrtva, če se je priključitev dogajala pred 100 leti.

In reply to by Bosnatrans (nepreverjen)

Bosnatrans (nepreverjen)

Pa ka ti pisariš? Pa teva dva sta kao zaslužna, čeprav je to bil celi projekt in je za njim stalo veliko ljudi. Pa katoliškeva duhovnika sta bila tou je v redu pa tou se v glavnon zna. Duhovniki so pač bili v ton času edina inteligenca. Pa navrgel si, ka so židovske trgovine izropali. Ka ma to veze? Kdo jih je izropal? Zakoj zdaj tou motaš cuj? Pa ka pravzaprav ščeš povedati in ka ti ne paše?

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

šaren (nepreverjen)

1. Veš, če razpravljaš z bedakom, se od zunaj ne vidi, kdo je kdo.
2. Gre za potvarjanje zgodovinskih dejstev.
3. Nekateri po cca. 70 letih še niso ugotovili, da so bili cca. 30 let prepozni. Seveda v štartu.
Zato se odpovedujem sodelovanju v prvi točki.

In reply to by Bosnatrans (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Pa navedi še druge, ki so zaslužni bole kak ta dva. Jaz sem napiso, ka sta ta dva najbole zaslužniva. Verjetno majo kakšna imena in priimke. Nej sam pa napisa, ka sta ediniva zaslužniva. Ti maš resne probleme z razumevanjem teksta.

In reply to by Bosnatrans (nepreverjen)

smrkci (nepreverjen)

Po 100 letih pa spet k Madžarski,to je resnica ker politiki tako hočejo.

Bosnatrans (nepreverjen)

Dečkeci, z besedo na dan. Ka van pravzaprav ne paše? Povejte in izkašljajte svojo bolečino.

. (nepreverjen)

Vi praznujte naši mađari pa odhajajo na Mađarsko.

krščen matiček (nepreverjen)

nasprotno, madžari prihajajo in to z milioni !!

In reply to by . (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Mi praznujemo kaj..kaj ima praznovat prekmurski zavedni narod...ki ni zatajil slovenstva..
To, da je diskriminiran. Lažni madžari , ki so slovenstvo zatajili, dobijo 15 -16 miljonov ker so ranljiva skupina.
Moj sin ki hodi CPTš ne dobi štipendije - če bi se opredelil Lendavija bi štipendijo dobil- in še xx- dodatno, če bi se opredelil in zatajil slovenstvo.

Ja to podpira naša politika..Kučan itd..itd.

Pri raziskavi = med 82 vzorci krvi okrožja lendava..niti en ni imel uralofinskega markerja, dna N , ki je pogoj za autohtonost nekega naroda ali manjšinske skupnosti.
Naši politiki skupaj z lažnimi zatahenimi slovenci nas pa izkoriščajo - diskriminirajo -..
In TAKI NAM BODO ŠE PRAZNOVANJE KROJILI...SI BIDO NA ŽRTVAH, PRELITI KRVI PREKMURSKIH PREDNIKOV - NA PRSE TITOLE PRIPENJALI IN ( POŽRTIJO ) VSE NA HRBTU REVNEGA NARODA.
ZA PREKMURSKI. ZAVEDNI NEIZDAJALSKI NAROD NISO NAREDILI NIČRSAR.

busybee (nepreverjen)

Slovencem -- bi bilo veliko boljše pod Madžari ,, tako pa trpijo v sloveniji in ogromno denarja porabijo za alkohol, ker se sekirajo, da morajo biti v sloveniji

krščen matiček (nepreverjen)

ti nisi slovenec, lahko greš kar sam na madžarsko, slovence pa pusti na miru

In reply to by busybee (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

povej mi ali je mama iz rodu orangutanov ali iz rodu pavijanof

In reply to by krščen matiček (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Izvoli - enostransko karto in nikoli POVRATEK...

ORBAN S SVOJIMI TE ČAKA.
wc papir s sabo vzemi, jer ga v bolnicah nimajo, oa tudi otroci ga morajo v šole s.sabo prinašat.
Pa vsebajboljše, in se jaj z orsaga iglasi visantlatasaro.

Na povezavi si prečitaj članke in komentarje kako se zatajenim - potujčenim slovencem... MED CEDI. Orban pa strada...
V BUDIMPEŠTI IN OKOLICI 60% SLOVEN-CEV DNA R1A.

https://www.google.si/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://mobile.twit…

In reply to by busybee (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

ampak Orban ima državo čisto tistih ki jih ne potrebuje izžene,,oziroma jih sploh ne pusti v državo,,,Ta Orban je res car,,ko bi le mi imeli takšnega predsednika vlade
In lepo je živeti v Čist državi,,Prekmurci so pa itak Madjari,,razen onih bidrov k jih je tito priselil od vse povsod in prav tisti sedaj na prekmurskem delajo največjo sranje

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

A res taki mažejo prekmursko slovensko zemljo.
Si taka budala, ali se dela$.
Vsako tele ima svoje ? veselje.

Na madžarskem ni promil autohtonih madžarov. In to vzhodno od tise..

območje Bodrogköza predlagalo, da je populacijski izolat ugotovil povišano pogostnost Haplogroup N: R1a-M458 (20,4%), I2a1-P37 (19%), R1a-Z280 (14,3% ) in E1b-M78 (10,2%). Različne podskupine R1b-M343 predstavljajo 15% prebivalstva Bodrogköz. Haplogroup N1c-Tat je pokrival 6,2% linij, vendar je večina pripadala podskupini N1c-VL29, ki je pogostejša med balto-slovanskimigovorijo kot filozofsko govoreči narodi. Druge haplogrupe so imele pogostost manj kot 5%. [78] [79]

Med 100 madžarskimi moškimi, od katerih jih je 90 iz Velike madžarske nižine , dobimo naslednje haploskupine in frekvence: 30% R1a, 15% R1b, 13% I2a1, 13% J2, 9% E1b1b1a, 8% I1, 3% G2, 3% J1, 3% I *, 1% E *, 1% F *, 1% K *. 97 Székelys pripadajo naslednjim haplogroupom: 20% R1b, 19% R1a, 17% I1, 11% J2, 10% J1, 8% E1b1b1a, 5% I2a1, 5% G2, 3% P *, 1% E * , 1% N. [80] Iz tega lahko sklepamo, da ima Szekelys pomembnejši nemški dodatek. Vzorčenje študije 45 Palóc iz Budimpešte in severne Madžarske je ugotovilo 60% R1a, 13% R1b, 11% I, 9% E, 2% G, 2% J2. [81] Študija, ki ocenjuje možne primesi v notranjosti azijskih držav med skoraj 500 Madžarov, ki temeljijo le na očeh starih očetov, ocenjuje na Madžarskem na 5,1%, pri 7,4 vSzékelys in 6,3% pri Csangosu . [82]Jasno je bilo ugotovljeno, da je to zgornja meja s pomočjo globokih SNP-jev in da so glavne haploskupine,

V BUDIMPEŠTI. IN. ZAHODNI MADŽARSKI NI SLEDI AUTOHTONIH MADŽAROV. Y DNA ~N~ KOD NE V LENDAVI -PREKMURJU SO LE ~ MADŽARONI ~ ZATAJENCI SVOJE SLOVENSKE KRVI..GENERIK MADŽAR. ( ? SRAM LARFO.. PRED POŠTENIMI NEIZDAJALSKIMI PREKMURCI ???.)

UPATI VZET DENAR..POKAZATI SVOJ OBRAZ.

2.~ PREJ KO HVALIŠ ORBANA. POVPRAŠAJ MADŽARSKE DRŽAVLJANE..NE DA S TEBE LETI KOD DRISLEVE KOKOŠI.
JE TUDI TEBI ORBAN DENAR KAR FA JE UKRADEL IZ SKLADA MADŽARSKIM UPOKOJENCEM. 10 MILJARD EVROV ITD ITD.

In reply to by busybee (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

povej mi ali je mama iz rodu orangutanov ali iz rodu pavijanof

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

A imaš sploh razum...mati se ti sprašuje kaj je na ? svet xxy.

Ni čudno, da so oredniki govirili -madžaron, ki je zatajil svojo slovenstvo -kri.
Citat..

Buta madžar turba gori, čula trava rasla....
Vse naj iz tebe ne spadne, da tistim pametnim strokovnim madžarim, ki so spoznali na podlagi genomike DNA raziskav , da autohtonih madžarov -uralofinskih dna N, v da na madžarskem ni najmanj pa v prekmurju.
Tem ljudem sramote ne delaj, pred javnostjo se pa ne predstavi naj prekmurci ne vedo kdo kaka xy opleta po neizdajalskem prekmurju.

In reply to by busybee (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

Javno te vprašam ,,ker še nisi odgovoril na vprašanje
povej mi ali je mama iz rodu orangutanov ali iz rodu pavijanof

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Očitno ne pomniš pametnega komentarja.
Jaz tvojo mater pustim na miru, ker ni kriva..ker ...
Citat..starcev. .če bi mati tele skotila bi pejneze dobila, sedaj pa ima..majmuna..
Slabič mater ali drugega not vpleta...
Streli se v koleno, ker ti je metka škoda za glavo...

In reply to by busybee (nepreverjen)

župan (nepreverjen)

žalostno....vedno isti, isti, isti.....seveda, komunisti!
Zakoj narava dela tak počasi?

busybee (nepreverjen)

Sem dobil fax iz pekla
So baje tovarša tita peljali na mučenje v kad s smolo ob 7 uri zjutraj
Je baje tulil ko bik,,ko so ga namakali v vreli smoli.
Baje ima na vsake 4 ure to terapijo

Marko - markec (nepreverjen)

SE POPOLNOMA STRINJAM KAR JE NAPISANO - BRAVO "zavedni"
Mi praznujemo kaj..kaj ima praznovat prekmurski zavedni narod...ki ni zatajil slovenstva..
To, da je diskriminiran. Lažni madžari , ki so slovenstvo zatajili, dobijo 15 -16 milijonov ker so ranljiva skupina.
Moj sin ki hodi CPTš ne dobi štipendije - če bi se opredelil za Lendavo bi štipendijo dobil- in še xx- dodatno, če bi se opredelil in zatajil slovenstvo.

Ja to podpira naša politika..Kučan itd..itd.

Pri raziskavi = med 82 vzorci krvi okrožja Lendava..niti en ni imel uralofinskega markerja, dna N , ki je pogoj za autohtonost nekega naroda ali manjšinske skupnosti.
Naši politiki skupaj z lažnimi zatahenimi slovenci nas pa izkoriščajo - diskriminirajo -..
In TAKI NAM BODO ŠE PRAZNOVANJE KROJILI...SI BODO NA ŽRTVAH, PRELITI KRVI PREKMURSKIH PREDNIKOV - NA PRSI TITOLE PRIPENJALI IN ( POŽRTIJO ) VSE NA HRBTU REVNEGA NARODA.
ZA PREKMURSKI. ZAVEDNI NEIZDAJALSKI NAROD NISO NAREDILI NIČESAR.

KAJ SE IMAJO VPLETATI V PROSLAVO 100 LETNICE PRIKLJUČITVE KUČAN, JEVŠEK IN TOVARIŠI.
KUČAN JE IMEL MOŽNOST KAJ NAREDITI ZA PREKMURJE V PRETEKLOSTI IN NI NAREDIL NIČ.
PREPUSTITE TO PRAZNOVANJE NARODU IN KRAJEM (BELTINCI) KJER SE JE TO DOGAJALO NE PA DA SE SILITE PO VSEJ SILI ZRAVEN, NISTE OPAZILI DA LJUDJE VAŠE PRISOTNOSTI NOČEJO.

Zavedni (nepreverjen)

Hvala za podporo mojega mnenja.

Kaj je kučan naredil ...
Svoje sošolce in druge, ki niso isto mislili strpal v zapor... Branko ŠOMEN ITD.

Bil je proti osamosvojitvi, z vso silo, ker bi v jugi lažhe bil terirezer naroda kod zahodu.

Orožje ukral narodu in predal ukopatorju - agresurju. Narod pa pustil golorokega.

Potem se pa potegnil za PREDSEDNIKA SLOVENIJE...PO VSEM KAR JE NARODU NAREDIL.

NISEM NE JANŠIST, NISEM NE. PAPEŽEV..SEM NEKDO , KI BRODI S SVOJO GKAVO.pohvalim ve dobro ja kateri koli naredi za skupnost in narod in kritičen do....

Prosil bi komentatirja, ali. koga ki ima izjave Kučana kako izrekal javno v beugradu, ljubljani proti odcepitvi.

Bilo je zapisano v enem komentarju pod člankom pred mesec dva nazaj.
Vsem hvala za posredovanje...

Zavedni (nepreverjen)

Preberite tudi:
-[VIDEO] Kučan veleizdajo opravičuje s sklicevanjem na svojo vest
”Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo,” Milan Kučan, 26. 10. 1988.

”Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana,” Milan Kučan v Ljubljani, 8. 2. 1989.

”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989.

”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi,” Milan Kučan, 2. 10. 1989.

”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti,” Milan Kučan v Beogradu, december 1989.

”O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti,” Milan Kučan, 31. 1. 1990.

”Zame je merodajno predvsem vprašanje, ali Slovencem res ni mogoče živeti v Jugoslaviji,” Milan Kučan, februar 1990.
”O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji,” Milan Kučan, 20. 4. 1990.

”Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem,” Milan Kučan, 23. 12. 2015.
Maruša Gorišek
Kučan predal orožje jla agresorju ~ ~ potem pa brez sramu za predsednika SLOVENIJE.

Zavedni (nepreverjen)

JEVŠEK IN PODOBNI PA PRI 50 DESETIH V PENZIJO DELAVCI PA DO 65 LETA GARAJO.

IZGORELI.. KER SO ŠČITILI PREDSEDNIKA, KI JE DELAL PROTI NARODU.

POLITIČNI ? Z OPRANIMI MOŽGANI LE PROTI SVOJEMU NARODU KI JIM DRUŽINAM KRUH SLUŽIJO

Zapisano po eu

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Magyar ember monta (nepreverjen)

Moj že davno pokojni oče je velikokrat dejal: Ebenšpanger, Epinger - minden Židó gazember! Pa ne vem kaj to prav za prav pomeni, niti tega, ali je imel prav, ali ne. E, gremo na Googlov prevajalnik!

Čarni vrag (nepreverjen)

Pazi, da te ne proglasijo za antisemita. Minden Žido gazember! Vsak Žid je kriminalec! S tem se vsekakor ne strinjam.

In reply to by Magyar ember monta (nepreverjen)

veliki tič (nepreverjen)

to pa res ni moj probljem,,,jebe se meni

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

meja bi moeala iti po muri in savi ter dravi

veliki tič (nepreverjen)

mali murgeljski prdec je obični peder baba mu je pa pijanka---alkohiličarka

Magyar ember mondta (nepreverjen)

Črni vrag - tako je rekel moj pokojni oče in ne jaz. Malo mi je ta jezik poznan, pa vem, da gazember pomeni lopov in ne kriminalec. Tako je rekel moj pokojni oče. Lahko ga (ovi) posthumno proglasijo za antisemita. Nimam nič proti.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice