Vlada Marjana Šarca se je danes sestala na ustanovni seji. Na predlog predsednika vlade je imenovala podpredsednike vlade.

Vlada je za generalnega sekretarja vlade imenovala Stojana Tramteta. Ustanovila je Odbor Vlade RS za državno ureditev in javne zadeve, Odbor Vlade RS za gospodarstvo in Komisijo Vlade RS za administrativne zadeve in imenovanja. Obenem je imenovala več državnih sekretarjev v ministrstvih, so sporočili iz Urada Vlade za komuniciranje.

Vlada je za podpredsednike vlade imenovala ministra za finance Andreja Bertonclja, ministra za obrambo Karla Erjavca, ministra za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Pikala, ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek ter ministra za zunanje zadeve Mira Cerarja. Vlada je imenovala Stojana Tramteta za generalnega sekretarja Vlade Republike Slovenije. 

Redne seje vlade bodo potekale praviloma ob četrtkih, seje vladnih delovnih teles pa ob torkih. 

Odbor za državno ureditev in javne zadeve bo vodila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer, Odbor za gospodarstvo bo vodil minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo, Komisijo za administrativne zadeve in imenovanja pa minister za javno upravo Rudi Medved. 

 V pomoč predsedniku vlade in ministrom

Vlada je imenovala tudi več državnih sekretarjev, ki bodo v pomoč predsedniku vlade in novoizvoljenim ministrom. Ministrski zbor je tako imenoval državne sekretarje: 

 • V Kabinetu predsednika vlade Anjo Kopač Mrak, Romana Kirna, Igorja Mallyja, Uroša Prikla, Vojmirja Urlepa in Damirja Črnčeca. 
 • Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Bredo Božnik. 
 • Na Ministrstvu za finance Matejo Vraničar Erman in Metoda Dragonjo. 
 • Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Martino Vuk in Jerneja Štromajerja. 
 • Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Aleša Cantaruttija. 
 • Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Tanjo Strniša in Jožeta Podgorška. 
 • Na Ministrstvu za kulturo Jana Škoberneta in Vojka Stoparja. 
 • Na Ministrstvu za notranje zadeve Natalijo Kovač Jereb in Sandija Čurina. 
 • Na Ministrstvu za pravosodje Dominiko Švarc Pipan in Gregorja Strojina. 
 • Na Ministrstvu za obrambo Miloša Bizjaka in Klemna Grošlja. 
 • Na Ministrstvu za okolje in prostor Aleša Prijona. 
 • Na Ministrstvu za infrastrukturo Bojana Kumra in Nino Mauhler. 
 • Na Ministrstvu za zunanje zadeve Simono Leskovar in Dobrana Božiča. 
 • V Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Nevenko Ribič. 
 • V Uradu Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu Olgo Belec

Vlada je na današnji seji izdala generalnemu sekretarju vlade Stojanu Tramtetu pooblastilo za izjavljanje volje Republike Slovenije kot edine delničarke ali edine družbenice v gospodarskih družbah. Vlada je Stojana Tramteta določila tudi kot uradno osebo, pristojno za posredovanje informacij javnega značaja, ki se nanašajo na vladne dokumente, vsebovane v dokumentnih zbirkah Generalnega sekretariata vlade. 

Kako je z delovnimi mesti?

Vlada je sprejela Sklep o določitvi števila delovnih mest, za katera se lahko v kabinetu sklenejo delovna razmerja za določen čas. V kabinetih posameznih ministrov in v kabinetu generalnega sekretarja vlade je lahko do pet delovnih mest, za katera se delovno razmerje sklene za določen čas. V Kabinetu predsednika vlade število delovnih mest, za katera se delovno razmerje sklene za določen čas, ni omejeno, ne sme pa presegati števila delovnih mest, predvidenega s kadrovskim načrtom. 

Vlada je razrešila Bruna Rednaka s položaja generalnega sekretarja v Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Na to mesto se za vršilca dolžnosti generalnega sekretarja imenuje Mitja Blagajne. 

Vlada je razrešila Darjo Hrga s položaja generalne sekretarke v Ministrstvu za kulturo. Na to mesto se za vršilca dolžnosti generalnega sekretarja imenuje Bojan Kurež. 

Vlada je Jožeta Podgorška zaradi imenovanja za državnega sekretarja razrešila pristojnosti varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano. 

FOTO: Facebook

S spleta

Komentarji (68)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kandelaber (nepreverjen)

Amen cuzamen!

Zavedni (nepreverjen)

DRAGI PREKMURCI..IMA DELO ..KRŠENJE PREKMURSKEGA NARODA NAPRAM IZMIŠLJENIM MADŽAROM.

MOJ SIN KI HODI V ELEKTROTEHNIČNO ŠOLO MURSKO SOBOTO, NE DOBI ŠTIPENDIJE...ČE BI V MADŽAROK LENDAVA ~ BI ŠTIPENDIJO DOBIL..

IN KDO OGROŽENI ?? NEIZDAJALSKI SLOVENCI ALI TISTI, KI SLOVENSTVO ZATAJILI.
MARIJA TEREZIJA NIKOLI NI LOČEVALA OTROK V MONARHIJI.
HUJŠE KRŠENJE PRAVIC DRUGEGA...
IN KAJ JE KUČAN NAREDIL PROTI DISKRIMINACIJI PREKMURSKEGA NARODA.. PREDSEDNIK PRIPRAVLJALNEGA ODBORA. 100 LETNICE.

Še to. od katete stranke je bil magister poslanec, pa ni znal ime svojega MINISTER PREZIDENTA.???

In reply to by kandelaber (nepreverjen)

Anal Fabet (nepreverjen)

1. V Soboti ni elektrotehnične šole.
2. Zgrešil si temo.

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kaj češ človek se je zmotil,,mislil je napisati ,,posebna šola za posebne električarje, kjer jih naučijo osnovnih veščin in znanj pri menjavi žarnice,,
En dijak stopi na vrtljivi stol vzame v roke žarnico in jo nastavi k luči,
Drugi dijak pa stol suče, tak da na tak način prišraufata žarnico
To posebna elektro šola za dijake iz posebnih osnovnih šol in ponavadi takšnih šol nimajo štipendije,, ker so presmotani,, imajo pa na tej šoli tudi oddelek za gasilce in medicinske sestre

In reply to by Anal Fabet (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Pa dobro, pa ka je to? To je kakšen vic mogoče? Na podlagi česa de Olga Belec državna sekretarka??????????? Resno no, na podlagi česa? Pa verjetno je nej samo ena takša ''Olga'' na ton seznami.. #facepalm

speen (nepreverjen)

Seveda ka je nej edina/edini. Slovenija ti je kak vaška republika, sakši de enkrat lejko delal v ministrstvi.

In reply to by Olosh (nepreverjen)

88lujz99 (nepreverjen)

Cejla Anti Janša vlada je ena velka OLGA BELEC.

Samo ljudstvo je to prekesno ugotovilo.

Vajz (nepreverjen)

Dobro, nej je Olga belec nekši domet, ali prouti imbecilom, štere trousi pa nastavla po fsej mogouči pa nemogouči funkcijaj SDS je svetski kaliber...

In reply to by 88lujz99 (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Edina rešitev je odidemo v šumo.

In reply to by 88lujz99 (nepreverjen)

proizvodnja (nepreverjen)

Z ene strani čestitka a se sprašujem, kaj bo delal, kot državna sekretarka za Slovence v zamejstvu in po svetu? Malo letela sem in tja in še izkušnje iz turizma ima, da bo imela kaj za pogledati po svetu ;) Sprašujem se ali so naši sonarodnjaki res tako malo pomembni, kajti tudi minister ima kar veliko let in je vprašanje ali bo lahko letal okoli naših rojakov po svetu. Minister je baje postal, da lahko Maša Kociper pride v parlament.
Živi bili pa videli ali so moja vprašanja prava? No jo rojaki bodo vse prenesli !

Čarni vrag (nepreverjen)

Vlada brezveznikov.

Cuzek (nepreverjen)

Ja , to pa je dodana vrednost .

Domorodec (nepreverjen)

Proti Olgi Belec nimam nič osebno. Imam pa strogo proti temu, da neka vlada države, v kateri živim in plačujem davke, takim ljudem dodeljuje visoke nazive v državni upravi. Pa saj država ni last teh nekaj strank, da počnejo, kar se jim zljubi! Ne gre za nič drugega, kot plačevanje rente Olgi za njene "zasluge" pri kuhanju bograča z Alenko Bratušek na bogračijadi v Soboti, in to iz naših žepov, ne Alenkinih! Malo se ozrimo naokoli in poglejmo Olgine dosežke, ki jo kvalificirajo za ta položaj! Nič od niča, pa še manj od tega! Tole je šala stoletja! Če je bil Šiško neka karikatura nečesa, je tole samo nadaljevanje te tragične slovenske zgodbe. To državo že dolgo zapravlja neodgovornost in pohlep. Tej vladi in njenim komikom, oziroma KATERIKOLI vladi moramo preprečiti take diverzije, ki so v posmeh in breme nam vsem! Slovenija, nasvidenje, pa zadnji naj ugasne luč za seboj!

Zavedni (nepreverjen)

Kake reference je ona terjala za za svoje zaposlene... brez delovnih iskušenj.

Za kuharje znanja šlosaraja, za natakarje zidarske pomočnike.

Plagiar BRATOVSEK ~ MAGISTRAT PA ITAK VSE POVE...

In reply to by Domorodec (nepreverjen)

ograchek (nepreverjen)

Tau je slučajno zajebancija? Neje kompetenta za občinskoga svetnika, ka šele za vlado

gooosttttt (nepreverjen)

No drage Slovenke in Slovenci, kar ste izvolili to zdaj imate. Še posebej tisi, ki niso odšli na volitve in so odločitev prepustili drugim. Po toči je prepozno zvoniti.

komunist Janez (nepreverjen)
Čarni vrag (nepreverjen)

S kuhanjem bograča se je kvalificirala za državno sekretarko v komedijantski vladi. To je hujše od gledališča bratov Marks. Da umreš od smeha.

tomo vinkovič (nepreverjen)

Pri kuhanju moraš dobro MEŠAT

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

revež (nepreverjen)

to ni smešno, to je žalostno. No, mogoče je hotelirka dobra, ne ven, samo brez izkušenj v državni upravi, brez primerne izobrazbe (z neko višjo šolo, za kero znamo kar je do nje prišla???)....evo vidite, tak naši delijo položaje. Pa mi pričakujemo, da bo zdaj boukše. Poden od podna!

afta he (nepreverjen)

Vlada ni popolna. V Serpentinškovi ekipi pogrešam še Vinka Šimeka, Tonija Gašperšiča in mamo Manko. Sicer pa je Olga velika dodana vrednost in kapaciteta brez primere. Taki lahko delajo samo tam, kjer se nič ne dela in potem ne nastane nobene škode. Upam samo, da ne bodo s takimi izkušnjami še njeni podsekretarji.

black panter

pozabo si na, tone fornezzi- tof

In reply to by afta he (nepreverjen)

kanžor

Še ena v družbi komendijanta Serpentinška .Ka bogračijada dela . Tej cirkusanti,do buknoli do spomladi .

bjonda (nepreverjen)

pa more me vrag vzejte....ge je tu kakšno samospoštovanje, vutro bo želela biti že predsednica vlade. Točno k Bratuške spada, po pameti in po napihnjenosti.
naj njej nešče povej ka je to nej hotelska soba!

bonge (nepreverjen)

Oh vOlga je na oblaste , zdaj de znankar prostitucija legalizejrana. Neven če be se smijao ali đouko , končno pa ka ste volile tou mate.

leon det (nepreverjen)

Ko nesposobni nastavljajo nesposobne je pa res država fejst v kurcu in še bolj bo .

Zavedni (nepreverjen)

Meni je pred lejte eden koršmet provo..
.... če bi tij znau kakšne ? konji so po ministrstvaj. In pred novinarji ne vedo ene osnovne teme iz področja ki ga zastopajo.

IN POTEM DESETLETJA ENOGA ZAKONA NE MOREJO SKUP SPRAVIT..
BANDA,

LE ČEVLJE SODI NA KOPITAR.

In reply to by leon det (nepreverjen)

Jim Beam
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Glede na to kakšni smo slovenci imamo še predobro vlado! Olga je super oseba in dobra gospodarstvenica, seveda bolj kompatibilna kot vsak, ki v prostem času piše po forumih, ne poznate jo ampak zelo dobro pa poznate zavist, hudobijo, zato ste tako zagrenjeni in zato so vaši svetli trenutki dneva ko pljuvate po drugih. Jaz vam želim vse dobro in upam, da komu od vas v življenju kaj uspe, da ga bomo slovenci lahko malo posinfali.

leon det (nepreverjen)

Jim Beam ............ Tij maš probleme izgleda,ker več ne ločiš,kaj je dobro in slabo za državo .Olga in taki,ki so od včeraj na vladi do državo spravili v Venezuelo dve to si zapomni

In reply to by Jim Beam

taunemresvrvati (nepreverjen)

Čestitke vsen ka ste volile Šarca, ker je nauvi obraz, ker de neka spremejno, ker de oh in sploh narejdo iz slovenije. Nasedli ste zavajanji medijev s ten ka ste volili Šarca. Čestitan.

Kak je lejko nešče što je zavozo Diano, ama ništa izkušenj z nikšneh funkcij državni sekretar? Škoda ka san nej ženska bi ge tuj malo nogej...

tomo vinkovič (nepreverjen)

Se je nekam ne spomnim , pa orjem alo tu in malo tam pa potem pozabim ksihte

Cuzek (nepreverjen)

Ljudje ste mar slepi , ali ne vidite tega odločnega pogleda , tega poguma , ki veje iz oči , te pameti , ki kar prekipeva pod naravnimi blond lasmi , hja , če tega ne vidite , potem.......

Zavedni (nepreverjen)

Kaj je desetletje naredil MARJAN MAUČEC..ZA OREKMURJE..~ KAJ VANEK..KAJ KUČAN 60 DESET LEJT...

SAMO PARAZITE ZA SVOJO RIT..

. (nepreverjen)

Eh ne paničarte, saj ni prevzela Min. za gospodarstvo ali kaj podobnega. V ton resori pač ne nüca nekih velkih kompetenc in jakih izkušenj. Zasluge res treba nekak odplačati in to je v politiki vedno bilou. Eni naivni so pač mislili, da bo Dudek kaj drugače delal.

Olosh (nepreverjen)

Pa ka ma veze tou? Prevzele je eno funkcijo kar tak in o keri pojma nema, pa še visko plačo de vlekla. Mislin daj no, vse ka je praf! To je strašno že in niti malo več nej smešno. Olga Belec de sekretarka, pa ne me j****!

In reply to by . (nepreverjen)

prekmurje zbudi se (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Puste malo žensko ka naj zadiha. Če glih san nasprotne politične opcije kot sedanja vlada pa vseeno , mislim ka se je Olga Belec do sedaj precej trudila, posebno v turizmu. Če glih je osebno ne poznam , sem slišal ka se je do zaposlenih vedno kelko telko korektno obnašala. Mislim pa ka ji izkušenj iz gospodarstvu ne moremo oporekati , slišal pa sem tudi , da je zaradi " svojega šarma " spretna pogajalka .
ČE poglednemo vse naše dosedanje poslance , pa posebno našega Murgelskega strica , lajko vidimo ka smo od njih bole malo haska meli .
Upajmo ka nas Olga Belec pozitivno preseneti.

kanžor

Za par dnij mo pa čitali,ka so atija (vaneka) tüdi dali za kakšega ministra kajti v tej humoristični vladi ni nič čüdnega

ha ha ha (nepreverjen)

Vej pa ne kapirate. Bratuškovi je Židan predlagal naj za državno sekretarko predlaga Olgo Belec, samo, da ne bo kandidirala proti Jevšeku kot je pred 4 leti. No pred 4 leti je morala kandidirati proti prejšnjemu županu - bila je pač pomoč Jevšku, da je prišlo do 2 kroga, da so šele tako zamenjali Štihca. Zdaj se ji je pa Židan zahvalil s tem, da jo je skupaj z Bratkuškovo plasiral za državno sekretarko k enemu ministru, ki je 70 let star. Olga pač sama ali z pomočjo doseže kar je najbolje za njo (vsi vemo kako je v preteklosti kaj dosegla - pač da ka dobi)!

Zavedni (nepreverjen)

Baje so v italiji tudi mele v parlamente nekšno Čičolino.

In reply to by ha ha ha (nepreverjen)

komunist milan (nepreverjen)

Ma ne

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

komunist Janez (nepreverjen)

MA ja

In reply to by komunist milan (nepreverjen)

komunist geza (nepreverjen)

TAKO je

In reply to by komunist Janez (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Škoda, ka je Giza nej kakšnih 40 let mlajša. V toj vladi bi lejko bila ministrica za gospodarstvo.

roza cvet7 (nepreverjen)

Kakšen ministrski predsednik, takšni ministri. V kratkem grem na lepotni poseg in se pobarvam blond, ker zdaj vidim, da mi je to edini izhod, kako zamenjati svoj zdajšnji (nikakršen) položaj za boljšega ali priti do kake poštene vladne službe in zaslužka. Se vidimo na Sobotainfo, TV in vseh mogočih medijih, še prej pa pri skorajšnji kuhi bujte repe. Ta bo moj prvi korak na poti v slovenski "vnebohod". Se vidimo!

gostja 426 (nepreverjen)

Jim Beam - dobra gospodarstvenica? Osebje v hotelu je na minimalcu, pa še sami si morajo kupovati uniforme, ona pa igra gospo. Bazenski del je depra, nekaj let sploh ni bilo vrat v ograji na terasi, vsakdo bi lahko šel na streho in padel z nje ... Niso pomagala niti opozorila, ker gospa nočejo odgovarjati na e-pošto, šele inšpekcija je uredila, da zdaj nihče ne more pasti dol ... Zanjo so bili problem golobi in namesto da bi se posvetovala z DOPPS, je zapravila denar za neko glupo zvočno anteno, da so vsi sosedje ponoreli, antena pa tako ali tako ni bila učinkovita, potem jo je zaradi pozivov sosedov ugasnila. Sklejca skoraj prazna, tudi dvorana večji del prav tako sameva. Drugega kot dalmatinskih večerov ni znala rihtati in če ne zna rihtati niti enega hotela, si lahko mislim, kakšna državna sekretarka bo. Potovala bo na državne stroške, lepo se bo imela in to bo vse.
Čarni vrag, prav imaš. Danes je res možno že vse.

roza cvet7 (nepreverjen)

Aja, še prej moram zamenjati svojo zdajšnjo politično opredelitev za kako sodobnejšo. Zamenjava strank je pri nas že itak postala tradicija in nuja za politično napredovanje: odločitev za najbolj "zmotano" pa je najbolj donosna - enkrat si pozicija-enkrat opozicija, kakor se ti zahoče. Tako vsaj vsakemu ustrezaš, najbolj pa sam sebi.

Grk (nepreverjen)

Alenka, z Olgo si zajebala vse, kar si gradila. Bili smo tvoji, vendar več ne bomo! Žal nam je. Imelo smo te za resno, vendar zdaj vidimo, da nisi nič drugačna od drugih. Ni nam jasno, kaj si našla v Belčevi ?

komunist Janez (nepreverjen)
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

ja bi ga gnes opet merio ,,,trebam pomoč 22cm je nije malo

roza cvet7 (nepreverjen)

V Cankarjevem letu (pa tudi že dobrih nekaj let nazaj) je še kako aktualna njegova farsa Pohujšanje v dolini Šentflorjanski.

busybee (nepreverjen)

Svašta. Še dobro ka ta vlada dugo nede obstajala....

Dummi (nepreverjen)

No, Olgo poznamo zelo dobro in tu je pač prišla do nekše plače in potnih nalogov. Tou je pa tuj se.
"Gospodarstvenica" je una nej, ker če bi bila, te bi hotel Diana cveu. Pa ne cvete.

Pač dafke do šli v njeno žepko osebno.

Dummi (nepreverjen)

Olgica, si tau tij? Jezusna, minuse mi davleš?

In reply to by Dummi (nepreverjen)

Jim Beam

Jaz sem svoje mnenje povedal in na nikakršno repliko ne odgovarjam, sploh pa ne na "baba čula baba rekla". In še enkarz nobena vlada vas ne bo rešila iz bede!!! Ne obstaja čudežna vlada, ki bo vsakemu kurcu dala vse, sledi obdobje kjer bomo imeli vedno manj...in vi idioti mislite, da je stanje v naši državi odvisno od naših politikov...dobesedno idioti, vsak je tam kjer si zasluži...

Čarni vrag (nepreverjen)

S Šarcem in Belčevo bomo imeli vedno manj. To ti rad verjamem.

In reply to by Jim Beam

gost25 (nepreverjen)

Še ena več, ki popolnoma ustreza kriterijem društvu zblojencev in ljudem brez kompasa!!!! Sicer pa v tej Sloveniji je vse mogoče!!! Ampak oseba brez minimalnih kompetenc za tako delovno mesto to pa je res mogoče samo v dolinici Šentflorjanski.Oseba je že zelo dolgo časa znana po dejavnosti, ki zagotovo ni v prid pošteni osebi.......no ja mogoče bo to prednost na državni ravni. Skratka gre naprej v nove delovne zmage.

kavboj (nepreverjen)

Sharon Stone 2 kak iz Basic Instinct samo z soboškoga kopališča neven či se spomnite pred leti kakša fajna fotogalerija je to bila kak jo fajn fotograf posliko in ujel njeno tamalo:)
Sicer pa politika je KURBA....

In reply to by gost25 (nepreverjen)

Jim Beam

Ne bodi pameten, če si nor!

gost25 (nepreverjen)

Sharon Stone in Olga Belec primerjava...hahahhahahahaha vic stoletja.........

Čudo (nepreverjen)

No zdaj znamo, zakoj je bila bančna luknja tak velka. Alenka Bratušek in njen kadri vas pozdravljao, omogočili ste jin, ka van pejneze potegnejo direkt iz žepa.

goostt (nepreverjen)

Vsi komentatorji, preko 60 vas je , kje ste bili na volilno nedeljo za državnozborske volitve (jebe se vam) in kje boste, ko bo volilna nedelja za župane in svetnike (le lajali boste po volitvah) !?

plačanci (nepreverjen)

Mene samo zanima kelko vi SDS-ovi internet plačanci zaslužite za to ka po raznih forumin žalite in diskreditirate ljudi kere ne poznate in jih v življenji še niste v živo srečali. Čelavomi de zaloga iz orožarskih poslov hitro splahnela, če se bo tak nadaljevalo.

Dummi (nepreverjen)

Zaslužimo dosta in še več. Olgo Belec do obisti poznamo in če je una tisto, ka Alenka Bratušek ma za ponuditi, te pa smo dejansko v riti.

Če bi Olga Belec bila tak super, te bi hotel Diana biu super. Ampak neje uspela nika. In na konci si je državno službo poiskala. Za tou se cejli čas v komentaraj ide.

In reply to by plačanci (nepreverjen)

tomo vinkovič (nepreverjen)

Jaz mojim plugom več kje orjem in kot pravijo da imam plug za globoko oranje,,,a tega frisa pa še nisem kje videl

anaaa (nepreverjen)

adijo pamet Olga ..pojma nima pa bo ona v politiki. Taki kot je ona sploh nima kaj iskat na položaju..Tam izkorišča zaposlene, je v dolgovih odkar je prevzela Hotel..
Res mora it slabo naši vladi da eno gostinko da za sekretarko...sicer pa kaj se čaka od bratuškove...žalostno

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice