Na Cankarjevi ulici je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in pešec.

Malo po sedmi uri zvečer je na Cankarjevi ulici prišlo do hujše prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in pešec. Šlo naj bi za starejšega moškega, ki naj bi tekel pred dežjem.

Kot nam je potrdila tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš, je po doslej zbranih informacijah v prometni nesreči bil udeležen pešec, ki je pritekel čez cestišče na območju prehoda za pešce. Pri tem je vanj s sprednjim levim delom trčil voznik osebnega vozila, ki je pripeljal iz smeri Tišine proti Rakičanu.

Pešec je huje poškodovan obležal na cestišču. Poškodovanega so odpeljali v Splošno bolnišnico Murska Sobota.

Cesta je zaprta za ves promet.

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A79 (nepreverjen)

Po delih MS se vozijo 90km/h, kot izven naselja. Danes iz smeri MS Maximus - Gederovci prehitevala "baba" na poln gas preko polne črte, preko prehoda za pešče, skozi križišče, kot da drugih udeležencev na cesti ne bi bilo. V križiščih v Černelavcih in Veščici se nihče ne pelje 50 ampak mnogo več, ustavljanje pri stop znaku iz južne smeri je znanstvena fantastika. Opozoril sem že tudi na križišče pri 1. OŠ, vsak dan nešteto avtomobilov skozi rdečo, nikogar nikjer, ki bi to kaznoval, dokler ne bodo kakega pešca ubili. Kaj včasih doživim in vidim v dvopasovnem krožišču pri BTC-ju je na robu črnega humorja. Policajev v mestu dobesedno ni, samo kak radar tu in tam, to so ljudje opazili, zato pa je kultura glede upoštevanja prometnih znakov, talnih označb in ostalih pravil na dnu. Čudi me, da ni več nesreč.

Strijc. (nepreverjen)

Se cista strinjan, je pa dejstvo keroga vsi ka smo vsakodnevno udelezeni v prometi(sam delan okrog 45.000km letno), ali pa samo ges, ka je ciduze vec pescof, keri lejcejo samo neka kriz kraz prek po cesti, jebe se njin za prehode al pa ce je auto 2m pred njin. Sploj ne glejdajo kaksna je situacija na cesti kero preckajo...., te pa njemi prejckas, pa se se gor prosijo pa neka pickarijo pa krijlijo kak cirkusanti. Ges bi razmo ka bi tou delali deca 7 lejt stara keri so se nej glij neksni znalci cestnih in moralnih predpisov, al tou dela narod, keri bi ze neka mogo meti v glavi. Milicari bi mogli malo nadzerati pa paziti pesce pa bicikliste, keri so zmejs se 100x ujse!

In reply to by A79 (nepreverjen)

Lalala11 (nepreverjen)

Strijc - kak si to lepo napijso. Istina. Ti segnen v rokau, kda mo te vijdla v Ms. ???

In reply to by Strijc. (nepreverjen)

chapala (nepreverjen)

istina stric

In reply to by A79 (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Ti malo pretiravleš!

In reply to by A79 (nepreverjen)

Zgvv (nepreverjen)

Ktj ti zgoraj. Naj rajsi kolesarji in pesci bolj pazijo

Tunč (nepreverjen)

Pešci dostakrat mislijo ka so glavni na prehodi za pešce sploj se ne prepriča kak je cesta, samo prejk mijslin ka malo morejo tudi spremlhati promet.....

Landini

Se strinjam. Danes mi je ena baba pri bivšem Vögele šla čez cesto pri rdeči luči. Potem se je pa še razburjala.

In reply to by Tunč (nepreverjen)

Hjkl (nepreverjen)

Slabo mislenje pescev in kolesarjev: saj imam prednost, naj ustavi. Ok. Saj je res. Ampak plocevina se popravi. Telo pa nosi posledice. Mogoce tudi usodne.

Lujzekkkk (nepreverjen)

A79 mislim ka si tij med tistimi 90km na uro///vijdin ka si nikoli nej mel prijatelje v vrteci pa v šoli ka si takšen tužibaba(vsaki si kazni pa zapor za svoje dejanje sam išče zato ne boj takšen optimist pa frajer////konjska miselnost...

Lujz (nepreverjen)

Ka bi radi zdaj?? Človik je v najvekšon dežje bejžo prek cesta meni nič tebi nič.. ka pa pogled levo in desno??? Samo ka so vse avtoji krivi prek cestej pa odijo kak kokoši!

Ograček (nepreverjen)

A79 ti se pa pravi strokovnjak, oziroma,pravi potojoči radar,ka ti na okou videš pa zmejreš brzino avtoja? Pa ti si talent. Si se prijavo na avdicijo? Tak si kak kašna tuta stara...

Lalala11 (nepreverjen)

Ograček, lajkan tvoj nickname. ?

In reply to by Ograček (nepreverjen)

Nostalgik (nepreverjen)

Meni se je v Beltincah skoraj isto zgodilo, ka bi pešca na prehodi zgazo sredi slaboga vremena. Dež je šal kak zdaj.
V življenji san nej napravo nesreče, pa izpit man 15 let. Ampak tistokrat je bilo fejst bluzi. Pazite v slabon vremeni, tak vozniki, kot pešci. Pač pešec je mel prednost iti prek, in če bi ga povozo, bi ga verjetno fejst poškodoval, pa zdaj še plačuvo kazen ali pa kaj hujšoga. Te stvari se hitro zgodijo, ges san mel srečo, pešec je mel srečo. Medtem, ko danes tema osebama ni bilo usojeno. Je pa resan, naj posavijo radare na 200 metrov, samo te naj razumno globijo - pomeni naj je varnost na prvon mesti, nej pa policijska blagajna. 60km/h zemejo kak či bi koga resno bujo, kda se zamisliš pa pelaš avto, kda pa si "zviti" že vnaprej znaš ge policaji stogijo, ge majo radare, počakaš, ka dobiš dobro vidno polje te pa 130 po vesi.

Nostalgik (nepreverjen)

Pešca bi povozo, zato ker se v dežji slabo vidi. Bil je temno oblečeni, bil je večer pa dež je šal. Nikoli ne spregledan takših stvari, samo lejko se zgodi samo enkrat.

In reply to by Nostalgik (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Znaš ka pravi zakon. Hitrost prilagodi pogojem na cesti. Če je dež in s tem slaba vidljivost pač pelji počasneje. Celo tam kjer so prehodi za pešce.

In reply to by Nostalgik (nepreverjen)

Mirko1 (nepreverjen)

Prehod za pešce bi lahko bil osvetljen s posebno svetlobo, da se doseže kontrast in voznik lahko lažje opazi pešca. Ker je to tudi šolska pot bi bilo fino da se vloži nekaj sredstev in se posodobi signalizacija in sanira odpad, kjer leži polno stekla na pločniku in cesti. Korita za rože so nametana vse povprek.

Pokrvač (nepreverjen)

Kure so nej za na cesto

Veraaaa (nepreverjen)

Takšni so zakone delali ka zdaj šinflejo v naselji 100km na avtocesti160km in gotovo što se ščej fentat pa nej pazit te vedno divjak pa če de omejitev 10km sten ka v kolikor bi pešci bili bolj pozorni siguno ka je omejetiv 50km na zdaj misli ka on z svojim bejžanjen prekorači hitrost53km na uro hahah tak je mišljenje nekaterih pešcev zakoj nega na avto cesti prehida za pesce ???zato ka niti eden neviple prečkat cesto ka je prevelika hitrost (Zdaj pa na juriš z minisami samo što de se ga dotekno naj se njemi prst pusišij (NOVI ZAKON Sobote info in zdaj mo vido keljko lüdij de se držalo toga zakona ....

franček (nepreverjen)

Pri dijani si poglejte kakšen asfalt je, tam v dežju ne pomaga nič bremzati, ker nikaj ne vala.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice