Policija je odvzela prostost dvema osumljencema zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, poteka pa tudi pet hišnih preiskav.

»Policija je danes zjutraj odvzela prostost dvema osumljenima osebama in ju pridržala zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Kriminalisti izvajajo 5 hišnih preiskav stanovanjskih objektov, predkazenski postopek usmerja mariborsko državno tožilstvo,« je uvodoma policija sporočila na svojem Twitter profilu, nato pa dodala še več podrobnosti.

Ena od petih hišnih preiskav poteka tudi v hiši, kjer živi vodja Štajerske varde Andrej Šiško. Po okoliščinah take gre sklepati, da je med prijetimi tudi Šiško. Na telefonske klice se slednji trenutno ne odziva.

Potrjeno: Odvzema prostosti in preiskave zaradi Štajerske varde

Javnost je takoj sklepala, da gre za postopke v zvezi s Štajersko vardo, kar so potrdili tudi na policiji. Pet hišnih preiskav in dve pridržanji so izvedli kriminalisti Policijske uprave Maribor in Generalne policijske uprave. Operativne aktivnosti skupno izvaja kar 40 kriminalistov.

»Preiskovalna dejanja se izvajajo na območju PU Maribor in PU Murska Sobota s ciljem zbiranja dokazov in zavarovanja sledov storitve kaznivih dejanj ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve po členu 359/I KZ-1, nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1 in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po čl. 186/I KZ-1.«

Člani Štajerske varde zavedeni

V preiskavi navedenih kaznivih dejanj so kriminalisti ugotovili, da je bil določen del oseb, ki so bile 1. septembra 2018 prisotne na zborovanju na območju Apač, s strani organizatorjev zaveden, zato pozivamo vse osebe, ki bi karkoli vedele o tem dogodku, da se javijo na najbližji policijski postaji, pokličejo na 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ajzenponer (nepreverjen)

zdaj pa bodo imeli hudiča

Vinetu iz Prlekije (nepreverjen)

Ma jaz se bojim,da imamo mi državljani še večjega hudiča v tej naši državi... naša pokitika je hudi

tomo vinkovič (nepreverjen)

Policija pa nima toliko maric da bi leiko naenkrat odpeljala vse pokvarjene politike, ki so vzrok nastanka takšnih združb,,
Varda je posledica neučinkovite in pokvarjene politike - bi rekel tujec 2 pijanček ampak samo če bi imel na glavi gasilsko kapu

hasilec samo (nepreverjen)

zakkkkkaj ghasilsko kapu

In reply to by tomo vinkovič (nepreverjen)

Razmišljam (nepreverjen)

Varda je izključno posledica toga, ker se najde par ekstremistov, šteri dejansko vrvlejo, ka je neka fejst narobe in te tej ekstremisti napelavlejo druge lidij, ka se pridružijo. Zaj, kda je govora o migrantaj, je toga še telko bole. Čeprav jih prinas praktično nega. Pa še to mi je najboukše, ka črnce najbole sovražijo lidgej z največje vukojebine, šteri še v životi črnca vidli nejso... Menej samo zanima, ka je v Sloveniji tak nevarnoga in tak strašnoga, ka se lidgej ne počutite varne in je potrebno takšnih gard?

In reply to by tomo vinkovič (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Pri manj pametnih ljudeh so Janševe predvolilne laži, laži na njegovih medijih naredile svoje. Ti manj pametni ljudje verjamejo, da je tisto, s čimer jih Janša krmi, dejansko res in se to dogaja. S svojo glavo pa ti ljudje ne znajo in nočejo misliti. Vam povem, da boste letos in drugo leto še marsikaj doživeli, tako v parlamentu kot izven parlamenta, ker ljubljeni, najbolj sposoben, nepogrešljivi, nenadomestljivi in večno nedolžen ni prišel na oblast. Boste videli in doživeli.Meni osebno v tej lepi naši državi ne manjka ničesar in veliko bolj varnega se počutim kot Američan v Ameriki.

In reply to by Razmišljam (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Je pa komedijant Šarec s svojim letečim cirkusom ministrov-diletantov bolj nevaren za ustavni red in neodvisnost Slovenije, kot Šiško in njegovi maskiranci.

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Ti si eden od tistih Janševih zaslepljencev in manj pametnih, ki sem jih v prejšnjem komentarju omenil. Na stara leta pač ne boš spregledal, s svojo glavo pa nikoli nisi znal misliti.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

jaja (nepreverjen)

debeli fuknjenec-dodaj si še zraven, beteg fuknjenec na/3.

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Ti tovariš, ljudje so nej slejpi. V Nemčiji vsaki čas migranti koga zakolejo ali posilijo. Ena starejša ženska je povejdala, da v njihovi ulici skoraj vsak den komi vlomijo, enim že po dvakrat. Policija pa češ da nič nemre. Bi ti rad počako, da te tak tudi pri nas. Te de že kesno.

In reply to by Razmišljam (nepreverjen)

dob1 (nepreverjen)

Končno!

DUGI (nepreverjen)

kaj pa paravojaška skupina pod vodstvom J.J.

kokomoko (nepreverjen)

Šiško care

werwerw (nepreverjen)

Lublančane je prpa... Končno! Cmerar je baje pleničko pod gate đal....

Palinka (nepreverjen)

Ma daj čas je ka si ti pleničko zamenjaš. Či si starejši vsaj od 15 lejt, pa končno neka napravi, začni biznis, napravi politično program pa prepričaj lidi, napravi kaj dobrodelnoga, nej pa ka za šankon šinfariš, podperaš idiote in srmačeke kak je Šiško, pa se smiliš san sebi, o zreli državi pa se ti tak ne senja.

In reply to by werwerw (nepreverjen)

miš maš (nepreverjen)

Baje je Jevšek tudi v preiskave - samo nej zaradi Šiškoja ampak zaradi toga, ka je oškodoval javno premoženje -. s ten ka je Pomgrade (Polaniće) dovolo kopati gramoz na občinski zemlji, čeprav ta nima koncesije za to in ne plača koncesnine. S tem je direktno oškodoval državo in občino (za koncesnino). Pa ker je občinski denar vložil v privatno lastnino (pokrita teniška igrišča) in balinarska steza - pri obeh občina ni lastnik!!!!!

Palinka (nepreverjen)

Či to vse tak razmiš, predlagan ka ideš na tožilstvo pa tam raztolmačiš. Sama vuja do jih

In reply to by miš maš (nepreverjen)

hasilec samo (nepreverjen)

mi hasilci bi tudi nucali kakvu furu šodra,, če gori bi z ljopat metali pesek-šoder na ogenj in bi ga hitro pohasili
Pa nam niko ne da kave fure šodra ili peska

2018je (nepreverjen)

Eh depresivno. NEJ srednjeveško pleško zaj to stisnem ti na desko. Za peglanje, ti obrnen vse dejle tvoje fejle pa te te pitan če te geli župo v keri ste priplavali pa NEJ povedat biti odkrit pa pa sprejeti posleeedice. PEACE #MICDROP

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice