Odprtje že dokončane južne obvoznice lahko pričakujemo konec septembra oziroma začetek oktobra – približno mesec dni pozneje, kot je bilo napovedano. Zakaj?

Na južno obvoznico v Murski Soboti čakamo že lep čas, in kot kaže jo bomo čakali še nekoliko dlje.

Spomnimo, da naj bi po prvotnih načrtih promet po južni obvoznici stekel že v drugi polovici avgusta oziroma v začetku septembra, a se to ni zgodilo. Minuli teden je župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek v oddaji Soboški ekran povedal, da je odprtje obvoznice zdaj predvideno v septembru oziroma v začetku oktobra.

Mnogi se tako sprašujejo, čemu kar enomesečni zamik, ko pa je videti, da so vsa dela že lep čas zaključena.

Pred obvoznico še tehnični pregled in uporabno dovoljenje

Ker je nastala prometnica pod okriljem države, smo se z vprašanji obrnili na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo. Tam pristojni pojasnjujejo, da je pred odprtjem za promet potreben še temeljit pregled.

»Gradbena dela so res že zaključena, vendar je potrebno pred sprostitvijo prometa po novo zgrajeni obvoznici opraviti še tehnični pregled, na podlagi katerega komisija ugotovi, ali so dela opravljena skladno z dokumentacijo in se pomet lahko preusmeri oziroma sprosti po novo zgrajeni cesti.« 

Ker pa gre za novogradnjo, dodajo, je pred sprostitvijo prometa potrebno pridobiti tudi uporabno dovoljenje.

»Tako bo promet po novi obvoznici predvidoma lahko stekel sredi septembra,« zagotavljajo na direkciji.

Svojevrstna sprehajalna steza

Medtem ko nepričakovan zamik mnoge bega, nekatere celo jezi, pa se najdejo tudi ljudje, ki priložnost izkoristijo za popestritev svojih sprehodov.

Za motorna vozila zaprta obvoznica namreč te dni predstavlja zanimivo traso z razgledno točko, na katero se je podalo že kar nekaj sprehajalcev. 

Na vrsti je še vzhodna obvoznica

Južna obvoznica sicer predstavlja prvo fazo v sklopu celotne vzhodne obvoznice, ki bo potekala od Tomšičeve do Panonske ulice. 

Kot je zagotovil Jevšek, občina že pridobiva vsa potrebna gradbena dovoljenja za gradnjo celotne obvoznice, ki bo stekla vse do motela Čarda. 

»Potem se bomo izognili tudi raznim gnečam na lendavski ulici in vsem problemom, ki so s tem povezani,« je pomen izgradnje celotne obvoznice za promet poudaril soboški župan. 

Prometnica, ki je delno že nastala, delno pa še bo, je za Mursko Soboto bo mestu in regiji prinesla precejšnjo spremembo prometnih razmer. 

Načrtovani obroč okrog Murske Sobote naj bi središče mesta razbremenil tranzitnega prometa, učinek pa bo najbolj občuten na Industrijski, Panonski in Lendavski ulici.

Z zmanjšanjem tranzita naj bi upadle emisije nevarnih plinov, izrednega pomena pa je tudi prometna povezava gospodarskih con z avtocesto. Veliko tovornih vozil bo za dostavo izbralo obvoznico in ne center mesta.

S spleta

Komentarji (35)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost1 (nepreverjen)

Ker še volitve niso dovolj blizu, ljudje pa imajo spomin kot zlata ribica. Ampak ne skrbite, ne bo se pozabilo koliko hudega ste storili Murski Soboti in meščanom v tem mandatu.

S M (nepreverjen)

Zakaj ne morejo narediti dovoz do obrata Mure , ( dva metra asvalta , da bi se delavke lahko varno zapeljale do krožišča. Sedaj pa nas pustite v KAUSI ko gremo domov v križišču ( AVTO ŠKAFAR ) in čakate, da bo katera ( MAMICA ) naredila napako in KATASTROFO. Želim odgovor vas NOVINARJI in od ŽUPANA JEVŠKA. ( DELAVKE).

someone1 (nepreverjen)

Če pogledaš betonske ovire pri Dipoji ti more biti vse jasno. Bedaki nam vladajo.( Vsi pa mata pa novo priložnost ka jih ponovno izvolite. Pa ka nebi što pa briso.....

In reply to by S M (nepreverjen)

KAUS (nepreverjen)

Zdaj če se delavci, pa očetje lejko vozijo, pa majo probleme samo delavke in mamice, je mogoče nej glih problem v cesti a? Osnove obvladovanja vozila so pomembne v vsakem križišči, dvomin ka je to pri Avto Škafar kaj drugačno. Iz komentara ovak dobedesno razmin ka te nešče pripela v križišče, pa te tan pisti, na sred ceste v KAUSI (kaosi?). To se strinjan, ka je grdau. Samo dvomin ka si to mislila napisati... :D

Aja, ge tuj želim odgovor vas... (KAUS)

In reply to by S M (nepreverjen)

Gost1 (nepreverjen)

Ta obvoznica je nesmiselna, prioritetno bi morali narediti vzhodno obvoznico. Največja pridobitev tukaj bo PONOVNO sproščena cesta do Mure, kot je že komentator nad mano omenil.

vodka (nepreverjen)

Kolesarska steza je pa v krožišči pri petroli napravlena kak, če se projektant ne bi še nikdar vozo nej z avtom pa nej z biciklinom. Zakoj so morali robnik napraviti 2 cm više kak je steza ka se zdaj moraš v rob zabiti namesto ka bi se fajn brez toga pelo?

Gost1 (nepreverjen)

Bodo popravili kak klančino.

In reply to by vodka (nepreverjen)

Mama mia (nepreverjen)

Verjetno je še nej en sratpaper podpijsani,za nevem mogouče za kakšo varnost,ali za kvaliteto asfalta,ka pač en mašejtar nema časa ga podpisati.Tak pač je v Sloveniji,ka brez teh nepomembnih paperov nejde.

In reply to by vodka (nepreverjen)

Gost1 (nepreverjen)

Če bodo službe opravile svojo delo kot je treba, potem cesta ne bo dobila dovoljenja po opravljenem tehničnem pregledu (dokler ne odpravijo """napake""").

In reply to by vodka (nepreverjen)

Mirko1 (nepreverjen)

Soboški brejg je postala najbolj atraktivna točka Sobote.
Novi del kolesarske steze ima čisto drugačen režim voznih pasov od ostalega dela. Nadzorniki so spet samo podpisovali dokumente. Turistični delafci pa bi se lahko malo izborili, da bi še napravili lakšen vozni pas za bocikliste in pešče za obiskovalce Soboškega brejga in ex po - ja. Pa še čimprej do špara cesto naprej potegniti. Pohvala.

Vipko
Truplo

Taka obvoznica bi MORALA imeti tudi na vsaki strani kakšen meter široko označeno kolesarsko stezo. Tako so sedaj razni kolesarji ponovno obsojeni... še posebej kakšni tujci, kateri se razen, ko kaj rabijo, tako ali tako izogibajo mestnim središčem.

In spet se bo hvalil župan... da ne pišem dalje. Tako je pač, če imaš na oblasti policaja. Že Churchill je rekel, da je vojna preresna zadeva, da bi o njej odločali generali. Pri nas pa pač policaj odloča o...

Še o terminu odprtja: vse to je navadni nateg. Prozorno! Ampak ne bi dal roke v ogenj, da bo volilno telo to celo toleriralo. Taki smo pač. V Sloveniji vsak, samo Janša ne, v Soboti vsak, samo kakšen desen pač ne!

In reply to by Mirko1 (nepreverjen)

gost765 (nepreverjen)

Dündek pelaj si toga Janšo domov.

In reply to by Truplo

povezani (nepreverjen)

ti pa židana,jevška,đurova....

In reply to by gost765 (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Kaj pa ima sedaj spet Janša s to obvoznico? Vi levaki res vidite bele miši vsepovsod? Imajo pa veliko s to obvoznico Jevšek, Đurov in ostali.

In reply to by gost765 (nepreverjen)

kolesarko1 (nepreverjen)

Na niti eni obvoznici za motorna vozila san še nikoli nej vido ka bi bila ob strani kolesarska steza. Edino, če so čisto ločene od vozišča kak npr. v Čakovci. Takše obvoznice se delajo zaradi toga ka se gužva iz normalih cest in mest spela nekan druga. In je zato posledično bole varna vožnja za kolesare po drugih cestah in mestnih ulicah. To je skoraj isto kak da bi zahtevo kolesarske pas na avtocesti.

In zakoj bi se zdaj zaradi obvoznice tujci kolesarji izogibali mestnomi središči? Stare ceste so ostale tak kak so bile, nič so nej zaprli in nišče od kolesarov je nej hendikepejrani zaradi tej obvoznice. Ne vidin razloga zakoj bi se mogli kolesari siliti na to obvoznico. Pa nej mi je jasno na koj so zdaj kolesarji po tvoje obsojeni?

Pa nejsan zdaj to napiso ka bi biu podpornik Jevška, daleč od toga. Zanima me samo v kon je fora ka bi zdaj mi kolesari bili za koj prikrajšani ali bi sen nan kaj spremenilo zato ka nega meter kolesarske na sakši strani obvoznice.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

To so res imenovali obvoznica... drugače pa je to navadna cesta. V Čakovcu je mislim da štiripasovnica?

Večina kolesarjev se središčem in gneči izogiba, razen kolesarskih turistov. Teh vsaj v Soboti ni veliko oz. se pri njih ni čisto nič spremenilo. Moje mnenje!

In reply to by kolesarko1 (nepreverjen)

Ćefurc (nepreverjen)

VOLIMO

goust (nepreverjen)

Cesta bi morala že biti odprejta. Mejsec prlej kak je bilou gotovo se je znalo ka de gotovo, tehnični in vsa birokracija bi že zdavnaj lejko bilij gotovi. Čaka se nouva vlada za otvorijtev ali ka? Skratka navadna svinjarija. Tisto za delavke Mure pa je sploj svinjarija. Naj se napravi čimprlej.

Čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem o kakšnih delavkaj Mure razpravljate.

In reply to by goust (nepreverjen)

S M (nepreverjen)

Nekaj sto delavk Boxmarka in Mure ali se norčujete potem pridite pogledat ko gremo iz službe kako je težko priti ven pri Škafaru. Čudež da se ni zgodilo kaj hudega. Težko pregledna cesta v gužvi pa tako lahko hitro kaj spregledaš. Čakajo da od katerih ( žena mamic ) doleti katastrofa res ne vem kaj še dodati.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Bejli vrak (nepreverjen)

Te da vi hodite delat crni vrak se spi..cudno pa se mi zdi ka bi moral znati ka je mura. Vrak tan se fali tisti kroug od ceste.

In reply to by S M (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Ta obvoznica bo še povečala prometno zmedo. Dokler ni vzhodne obvoznice, mosta prek Ledave do BTC je ta cesta brez veze. To sem že lani piso, a kaj ko nihče nej razmo. Pamet je redka dobrina v Soboti. Me pa zanima kak do spelali cesto med Bliskom in Inkubatorjem. Mogoče pa o tom še nej so razmišljali. Za izvolitev bi morala ena obvoznica folgati.

In reply to by S M (nepreverjen)

Nekdo drug (nepreverjen)

Čarni vrag, se strinjam z vsem kar pišeš, a kaj, ko je takšen komentar samo glas vpijočega v puščavi, ki ga nihče ne sliši.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

gerebere (nepreverjen)

V LJ se še niso zgučali kdo bi šel na otvoritev

Čarni vrag (nepreverjen)

Mogoče pa pride Šarec in pove kakšen vic o babaj.

In reply to by gerebere (nepreverjen)

Bejli vrak (nepreverjen)

V soboti pa znajo

nekaj2 (nepreverjen)

kak so dugo to delali, morete znati ka je to izjemen gradbeni podvig, te se verjetno ne spodobi ka bi hitro odprli.
tragikomedija pač.
zdaj nam morejo še to prodati ka super pomembno pridobitev in so volitve dobljene.

N (nepreverjen)

Ka pa tou ka so edno ulico čisto odrezali od MS s protihrupnimi ograjami pa zgleda hujše kot žica na meji? V davnih časih je tu bila obramba pred Turki, zdaj pa zgleda kot taborišče. G. Štihec, se še spomnite obljube, ki ste jo dali prebivalcem te ulice, potem pa stisnil rep med noge?

nst2 (nepreverjen)

Obvoznico bi morali narediti že od Maximusa.

goostt (nepreverjen)

Dela na južni obvoznici končana, zakaj še vedno čakamo odprtje?
Kako vav ni jasno, štrajkajo ali pa čakajo na boljše čase !!

kasparov

Edini razlog so volitve.

Ampak takšno zavlačevanje z otvoritvijo zaradi političnih točk vseeno kaže kako podcenjevalen odnos ima župan Štihec ali Jevšek ali Slavic ali whatever do navadne raje. Zanj smo le glupa pešadija s spominom kokoši zato nam ne more odpreti obvoznice dva meseca pred volitvami ker se boji, da bomo pozabili.
Poden podna.

pozorni (nepreverjen)

Pa lidgej ka se čüjdite pa taou je projekt ka ga trbej ekstra na draobno preglednote. Cejle Rajhov menü sprobate pa de šlo, se de v rejde. Sicer pa je ta "obvoznica" okauli rijte v rit, ka nikan ne prpela. Začne se pred varašon pa notre v varaš prpela. Pa do prišle do izraza Hoferove semafore, pa bedake vladajoče garniture s svojime optemalneme rešijtvame.

kasparov

Ta obvoznioca je rejsan brez koristi. V Soboti so gužve edijno od Lendavske pa do BTC-ja, tej gužve pa ta obvoznica nede rejšila.

In reply to by pozorni (nepreverjen)

Mirko1 (nepreverjen)

Tu še zaj trbej napraviti dale cesto do eurošpina, in potem odstraniti betonske protipehotne ovire. To je pa že splanirano in potem boste se lahko vozičkali po soboti. Biciklisti pa pešaki pa se bojo najprej z avti pelali ven s Sobote, ka bojo najšli kaj narave.

pol pot (nepreverjen)

Cesta ni odprta, ker ni zgrajena v duhu socializma in leninizma. Ko je delovno ljudsto potrebovalo za pot do Maribora 90 minut, do Lendave pa 50 minut.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice