Kakšen je profil mladih v Sloveniji in Pomurju?

Prihodnjo nedeljo bomo po svetu obeležili že 19. dan mladih. Mladina bo opozorila na svoj položaj v družbi in se posvetila razmisleku, vodilna misel letošnjega mednarodnega dneva pa bo: Varni prostori za mlade.

Ob tej priložnosti so tudi pri Statističnem uradu Republike Slovenije postregli s tematsko obarvanimi podatki o prebivalcih Slovenije.

Slabih 23 odstotkov manj mladih

Kot so zapisali, smo v državi lani našteli nekaj več kot 312.000 mladih, torej oseb med 15. in 29. letom starosti. Ti tako predstavljajo 15,1 odstotka vseh prebivalcev Slovenije, kar je 22,8 odstotka manj kot pred desetletjem. 

Sedem odstotkov jih je bilo poročenih, medtem ko jih je 4,9 odstotka živelo v zunajzakonskih skupnostih.

Pozno od doma, a ob takih plačah …

Na trgu dela je lani bilo 162.000 delovno aktivnih mladih, ki so predstavljali 16,9 odstotka vseh delovno aktivnih oseb. Stopnja delovne aktivnosti med mladimi pa je bila 51,1-odstotna. 

Od evropskega povprečja odstopamo predvsem pri deležu mladih, živečih v skupnem gospodinjstvu s starši, saj ta znaša 79,3 odstotka, 13,6 odstotka več kot v EU.

Domove staršev naša mladina zapušča pri povprečni starosti 28,2 leta.

Toda glede na njihov zaslužek to niti ne preseneča. Z dobrimi 1.100 evri namreč prejemajo 34,1 odstotka nižje bruto plače kot zaposleni v Sloveniji v splošnem povprečju.

Z življenjem razmeroma zadovoljni

So pa mladi v Sloveniji s svojim življenjem vendarle pretežno zadovoljni. Na lestvici od 0 do 10 so svoje zadovoljstvo ocenili s povprečno oceno 7,9 – ta se je tako v zadnjih petih letih dvignila za 0,3 vrednosti ocene.

Mladi v Pomurju

V podatkovni bazi SURSa smo pobrskali še po podatkih o Pomurcih, pri čemer smo se prav tako osredotočili na prebivalce med 15. in 30. letom starosti. Ugotovili smo, da je lani v regiji živelo okoli 16.025 mladih:

Njihove plače niso ravno zavidljive, saj v starostni skupini 15-24 let v povprečju delajo za 1033 evrov bruto na mesec. Znesek sicer raste s starostjo.

S spleta

Komentarji (86)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Ta lažniva statistika prikazuje Slovenijo kot raj na Zemlji. V resnici je pa čisto drugače!

DajteNergači (nepreverjen)

Dajte, vi nergači pa prikazuvlete Slovenijo kak državo v rangi Somalije po blaginji življenja! Saj ne pravin, gejo lidgej, šterin je v življenji fejst težko, ampak so tudi na Norveškon pa v Nemčiji itd. Seveda gej revščina. Zagotovo. Na žalost. Ampak neje Slovenija tak slaba kak jo eni probate prikazovati. Neje prva država po blaginji, je pa v evropskon povprečji. In če je to slabo, te rejsan ne ven ka... Aja, pa neje sreča prilagojena z penezami. To si tudi zapomnite. Pa za vse stvari tudi nej trbej kriviti države, ampak prvo pri sebi poglenoti. Meni osebno je vedno fejst ironično, kak nešče, šteri se neje včil, šteri je mukoma napravo OŠ in SŠ in dela za minimalca ali pa sploj ne dela in prejema "doživljenjsko socialno" grdo gleda nekoga, šteri je bil priden, napravo faks z odliko in se zaposlo in dela za 1500€ na mesec recimo. Te pa še krivi državo za svojo situacijo...

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Landini

Bravo. Pri nas je vedno tisto mnenje. Če si uspešen, si uspešen samo zato, ker imaš poznanstva. Nihče pa ne vidi kaj je nekdo dal za te uspehe.

In reply to by DajteNergači (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Če ti ne bi bil mamin sinček in živel v hotelu Mama, da bi živel v mestu v najemniškem stanovanju in bi moral kupiti vso hrano, bi videl kako lepo je tam živeti z minimalno plačo! Ne žali tistih, ki niso šolani in delajo preprosta dela!!! Vsako delo je častno in mora biti plačano toliko, da nudi delavcu normalno življenje!!! Od teh socialnih pomoči se bo vam, " kmetom " pa tak zmešalo!!! Neje sreča prilagojena s penezami. A brez penez ne moreš živeti človeka vredno življenje. Poglej malo okrog sebe in ne gledaj samo svoje riti! Če gre tebi dobro, to ne pomeni, da gre dobro vsem Slovencem! Da boš nas, Slovenijo primerjal s Somalijo, je pa prav neokusno. Tudi jaz imam penzijo 1.300 evrov, pa žena prek 1. 000 evrov, a zato nikoli ne bom trdil, da je v Sloveniji raj. Če gre nama dobro, to ne pomeni, da gre vsem Slovencem dobro. Dobro vem, za razliko od tebe, da v Sloveniji živi veliko ljudi v revščini. In ne meči se vun s tem tvojim faksom, ker imamo nekateri še kaj več od tega tvojega faksa.

In reply to by DajteNergači (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Prvi, živin že več let vkraj od hotela mama in si plačujen stanovanje pa hrano. V življenji so mi marsikaj dali stariši in stari stariši. To priznan. Ampak stari starši so bili kmeti, starša pa navadna delavca. Ampak so si oni tej peneze več kak zaslužili. San si pa dosta več kak san dobo od starišov, zaslužo v življenji san s ten, ka san se trudo v šoli, na faksi in dobo službo zaradi mojoga dela. Se da tudi tak, veš.

Drugič, nejsan nigi žalo nešolanih lidij, ampak san samo pravo, ka mi je ironično, kda eni lidgej grdo gučijo in žalijo nekoga, šteri ma boukšo službo in višjo plačo od njih in za to situacijo krivijo državo oziroma se izgovarjajo z vezami. A ne poglednejo na to, ka se je tej človek dosta bole trudo v življenji od njih samih. In nigi nejsan pravo, ka si oni ne zaslužijo plače, potrebne za život. Kak vedno pa napadaš nekoga zaradi stvari, šterih sploj nejsan pravo!

Tretjič, socialna pomoč je namenjena kak nadomestilo v časi, kda si brezposelen pa iščeš službo. Poznan pa zadosta lidij, šteri že 10 let dobivajo socialno, se ne trudijo iskati službe in tak živijo. In to naj ges podpejran in za to plačujen?!?! San za socialno pomoč, ampak nej takšnin...

Štrtič, ge san ges primerjo Slovenijo pa Somalijo? Pa napadaš brez osnove pa na podlagi laži, moj "dragi"tujec! Ges san samo pravo, ka ti pa drugi nergači o Sloveniji gučite tak kak da bi bila Somalija in nej tak kak da bi bila 30. država po BDPji na prebivalca na sveti.

Petič, jako dobra penzija, majster. No ja, nekda časa je to, če si bil pri pravoj strani zraven, bilo možno. Lepo. Moj dedek je pred 30 letami tudi mel šanso, ka bi lejko dobo izjemno dobro penzijo. Se je dalo z določenimi lidmi (si misliš, štere politične strani) zmeniti, podpisati dokumente, pa bi mel isto 1000€ penzije. No ja, moj dedek se neje odločo za to (san neven, zakoj) in je namesto toga mel kmečko penzijo 250€ (če sploj). Lepo, ka si se znajšo nekda časa. Na žalost so nej vsi meli te šanse

Šestič, ges san napiso, ka gej revščina. Ka je dosta lidij v revščini. Če ščeš, si lejko še enouk prešteš moj prejšnji komentar. Ampak tudi drugje je. Na žalost. Tudi v velikjko bole razvitih državah od Slovenije je revščine več kak zadosta. Trbej seveda revščino premagovati. Ampak neka je konstruktivna kritika države, neka pa nekonstruktivna, kar podajae eni.

Sedmič, članstvo v partiji, štero ti je nekda časa dalo dobro službo in zdaj dorbro penzijo je NEJ več od faksa, ge se je dejansko trbelo truditi...

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Ne vem, če ti ima sploh smisel odgovarjati. Pišeš pod raznimi nicki. Sam veš zakaj. Preberi si svoj prvi in drugi komentar . Morda boš sam opazil razliko. Tisto od članstva v partiji, nekih podarjenih penzij in ne vem česa, si pa čisto mimo brcnil. Nikoli nisem bil član partije! Svojo penzijo sem si zaslužil z 42 - imi leti dela, od tega sem bil 22 let vodja proizvodnje v dobrem podjetju. Tako, da delavce, prejšnji in sedanji sistem za delavca poznam u nulo, za razliko od tebe. In lahko s polno odgovornostjo trdim, da je za delavca bil prejšnji sistem veliko boljši od sedanjega. Sem magister, zdaj pa sam presodi, če je to več kot članstvo v partiji. Tudi žena ni dobila podarjene penzije. Kot profesorica na Univerzi v ... si jo je verjetno zaslužila. Misliš, da se jaz na faksu nisem trudil? Pa žena?

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

"Ne vem, če ti ima sploh smisel odgovarjati." To si ges tudi sigdar mislin, kda ti iden odgovarjat.

O nickaj pa se glih pravi oglaša. Ges san pri tebi že zdavnaj opazo, ka pišeš pod večinimi različnimi nickami. In to isto pod eno in isto novico. In ges san to gor prišo na podlagi vsebine, pisanja itd. in nej na podlagi toga, ker bi nešče zamešo nicke pod novico. In telko ka boš znal, 95% mojih komentarov je z nickon "Hmmmmm"...

Fajn za tebe, če si rejsan bil vse ka tu gori pišeš in če rejsan maš takšno izobrazbo kak praviš. Ges sicer v to dvomin, ampak ok. Bi ti pa po eni lastnosti, štero opažan na ton forumi, mesto vodje proizvodnje v eni firmi, celo dejansko pripiso: vsako stvar moreš meti prav, vse znaš boukše od drugih in če je što drugačnoga mnenja kak ti, ga je trbej včasik napadniti, tudi z napačnimi "obtožbami". To pa je čisti primer avtoritarnoga vodenja podjetja. Na srečo man ges drugačnoga šefa...

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Samo to: nekoč sem bil Tujec 2 - pijanček. Ker je nekdo drug pisal in še piše pod tem nickom, sem ga zamenjal in sem to, kar sem. Če nekdo misli enako kot jaz, to ne pomeni, da to pišem jaz pod drugim nickom. Štekaš? Sva rekla, kar sva rekla. Lep dan.

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

cukerček. (nepreverjen)

Čuj ti debeli fuknjenec kam si pa dal one silne peneze, ki si jih zmaznil ,,dok si delal v muri,, Koliko ja znam si vsak mesec ukral vsaj za en tovornjak robe
Sedaj se pa hvališ da imaš večjo penzijo ko tvoja baba,,

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Yeap (nepreverjen)

Mislim da si napisal ves kar sem mislil,vsaka beseda je odveč.Samo ne vem če dotična oseba ki ji je to namenjeno razume ,pa Lp.....

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Yeap (nepreverjen)

He,he...če si ti z tem znanjem slovenščine napravil faks sem jaz Melania Trump...

In reply to by DajteNergači (nepreverjen)

fps (nepreverjen)

ge pa te prinas maš đurđa trijsto plače ? povejte mi ka časi šiban !!!

baugnannajpomaga (nepreverjen)

1300 bruto ti je 890 neto.. tau pa rejsan maš vseposejdi ge je fizično delo pa se sobote tudi dela.

1100 neto pa maš tan ge se nočne delajo. Al tau neje raj na zemli.

In reply to by fps (nepreverjen)

Baludo (nepreverjen)

V Leku delaš nočne pa ne dobiš nikak 1100 neto.. tak da..

In reply to by baugnannajpomaga (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Ne laži. Nismo gnes na svet prišli.

In reply to by baugnannajpomaga (nepreverjen)

Mašša (nepreverjen)

Delan v zdravstvi, nočne, 12ke ob nedelaj pa svetkaj, pop, dop pa man 650 e plače...pa ka nebon pisala ka vse delamo pa prenašamo...

In reply to by baugnannajpomaga (nepreverjen)

baugnannajpomaga (nepreverjen)

ja oproste te ste pa vij naure.. ges delan pri makoteri na cvejni pa man 1050 z nočnimi..

In reply to by Mašša (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Kaj si hotel povedati? Da lahko vsi delajo pri Milici??? In bodo vsi imeli velike plače???

In reply to by baugnannajpomaga (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Še to: dodatki za nočno, .... so dodatki za težje pogoje dela!!! Bodi pošten sam do sebe in realno poglej svojo plačo brez vseh teh dodatkov, malice in potnih stroškov. In dobil boš ... Ni potrebno, da nam poveš. Obdrži zase.

In reply to by baugnannajpomaga (nepreverjen)

baugnannajpomaga (nepreverjen)

aja san pozabo, ka ste pa vsi prizadeti, pa samo osnovo glejdate dodatkov pa nej, ka se okaule jaučete ka mate 600€ plače dobijte pa jurja. Pozabo san. Točno. Same naure prekmurce.

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Vročina? Sonce?

In reply to by baugnannajpomaga (nepreverjen)

Mašša (nepreverjen)

Ka zaj ščeš sten povedate? Blagor tebi...

In reply to by baugnannajpomaga (nepreverjen)

Mašša (nepreverjen)

Mislila san na baugnannajpomaga...
Lipau san ti napisala. 650 e, plus 50 e prevoza. Malico mamo itak na del.meste

In reply to by Mašša (nepreverjen)

baugnannajpomaga (nepreverjen)

tak kak ti praven, če rejsan delaš nočne za 700€ in mislen ka lažeš ka medicinsko sestro kero poznna nema tak bauge plače pa sigdar prave ka njoj nočne ne pašejo ali je vsaj več pejnez te enostavno ne delaj. Idi v bauto pa boš mejla 700€+ pa smeno pa malico.

In reply to by Mašša (nepreverjen)

rafael (nepreverjen)

Ne delaj se pametnega. Ta medicinsko katero poznaš ja vred z potnimi z malico nadurami ima dobro plačo, sam še premalo dobijo. Vse medicinske bi mogle imet zelo boljšo plačo kot one v trgovini.

In reply to by baugnannajpomaga (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Ne vse. Zelo velika razlika je med tistimi, ki so zaposlene v zdravstvenih domovih in tistimi v bolnicah. Zadnje si zaslužijo/prigarajo vsak cent.

In reply to by rafael (nepreverjen)

Mašša (nepreverjen)

Mas prav, zelooo velika je razlika med domovami za starejse, v bolnici in zdr.domovi. Malo se pozanimaj pa preste na fbji zapis od ene med sestre kera dela kak tehnik v domi za starejse, mogoce spremenis mnenje...

In reply to by Pax (nepreverjen)

rafael (nepreverjen)

Ja res je žalostno, delaš pa dobiš 650 evrov plače,. Jaz tudi delam pa ista plača kot pri tebi. Zdravstvi delaš ni lepo delo pa tudi ni lepo plačano, sam naša država podpira one ki ne delajo. Ti dobijo 392 evra da doma ležijo, ti pa prenašaš tam kretene za 650 evrov.

In reply to by Mašša (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Če so bolniki kreteni, takoj menjaj službo debil!

In reply to by rafael (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem ka se sekirate. Dobimo komedijanta Šarca pa bodo plače duple.

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

To so preresne teme, da bi se ena Janševa ovčka iz nje norca delala.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

fps (nepreverjen)

Ja pa ovoga lejvoga, ups Lejvoga Lukeca, ka še enoga dneva delovne dobe nej mel, pa takši do nas vodili...

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

u-pokojni (nepreverjen)

Ja kelko pa ma Janez Ivan Janša delovne dobe pa ka ste rejsan z lune prišli pa ge je delo na Dobi če se štej pa po poteh Avnoja pa rejsan popizdiš da šteš tej glupe komentare pa razloži ge ma delovno dobo Janša pa Žan Mahnič pa tak dale če že pišeš pa te napiši za vse nej samo za Luko M

In reply to by fps (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Točno tak! Rajši dajmo Janezeka na oblast! Dvakrat je že bil na oblasti in te je bila v Sloveniji blaginja! Vsi so živeli kak kralji, lopovščine neje bilo, mutnih poslov tudi nej. V glavno, Janezek je vse zrikto. Aja, takoj po konci njegove oblasti pa so levi poskrbeli za to, ka se je blaginja končala. Z minuto kak je nova leva vlada prisegnola, se je Slovenija potopila... ajajaj... SDS ovce pa takšnin stvaren vrvlete...

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Outsajder (nepreverjen)

Vepa, ka se zdaj bunite kakše so plače. Nišče vas pod prisilo ne drži v slabi plačani službi. Vsak ima proste roke in lahko gre delat drugam Plačo si je vedno treba izboriti, nič ni podarjenega. Če mislite, ka mate slabo plačo, ite gor do direktora pa povejte zakaj si zaslužite boljšo plačo. Lahko, da vam da boljšo plačo ali pa vas pošlje v rodni kraj. Imamo svoboden trg dela in nimamo verige na delovnem mestu.

Slovenci imate še vedno mišljenje, da boljše stalna služba za nedoločen čas in minimalec, kot pa zamenjat nekaj služb, da dobite občutek kako je drugje in si izborite boljšo plačilo. Še nekaj tednov vas loči in spet bo sezona britja ovc. Prihajajo volitve in škarje se že brusijo.

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Ti si očitno mladec, ki si glavo v tej vročini predolgo na soncu držal! Niti senca ti ne bo pomagala, da bi ohladila to tvojo vročo glavo. Me zanima kako bi ti menjaval službe, če bi bil starejši od 55 let in zgaran od 35 - letnega dela. Mladi nafudanec!!! Čisto po domače ti bom napisal: TI SI BUTL!!!

In reply to by Outsajder (nepreverjen)

Outsajder (nepreverjen)

Tipično mišljenje ovac. "Prestari san, što de me meu". Delodajalci ne dajejo pomiloščin, za plačo trbej nekaj pokazati oz. narediti. Če si nej sposoben nej eno nej drugo, nemreš pričakovati 1300 neto. Jes san pri 53 letaj šau v tujino in edino ka mi je žal, ka san poslušo takše bedake kak si ti.

Vrlina sposobnoga človeka je, da se zna prilagajat trgu v različnih obdobjih življenja. Če 30 let delaš fizično delo je razumljivo, da je človek zgaran ampak nezmožen za delo ni, razen lenuharji in socialci. Vedno se najde delo, samo poiskati ga je treba in ne čakat z zavoda, da pošljejo okrožnico.

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Si šel v tujino z ženo in otroki? Si kdaj pomisli, da je pri 53 - tih letih veliko ljudi bolnih? Da niso vsi zdravi kot si ti bil? Zate so vsi ti LENUHARJI in SOCIALCI??? Odgovori samo na prvo vprašanje, če na druga nočeš.

In reply to by Outsajder (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Pokaži jajca in povej, če si sam šel v tujino ali skupaj z ženo in otroci. Če si bil pri starosti 53 let sam, nisi vreden, da sonce na tebe posije!!!

In reply to by Outsajder (nepreverjen)

insajder (nepreverjen)

Tau Statistiko senjate pa si zmišlavlete v pisarnah gda nemate kaj za delate ?

je treba migat (nepreverjen)

1. minimalec v hiši staršev in da si tu pa tam sposodiš njihov avto. Od babice vlečeš še penzijo. Veš napamet Moja boš, Kmetijo, MasterChef. Za tvojo plačo se na trgu bori direktor, ki zagotavlja posel.

2. 900neto v dvosobnem stanovanju s kreditom ali najemnino. Tašča sicer ne teži, moraš pa šparat, jebiga. Včasih ti uide kdo koga prevara v telenovelah, ampak imaš super sosedo, ki ti pove.

3. 2.000 neto v lastni hisi s kreditom in leasingom za avto. Imaš hišo, družino, ženo, ker je to idealno Slovenstvo. Vmes antidepresivi, v službi tu pa tam pomirjevala, ampak glavno da na Fb vse štima. Si na TRGU, prilagajaš se in tekmuješ s konkurenco. All the time. Pojma nimaš kdo je Kemal.

Zdaj mi pa povejte ali je št. 3 statistično bolj srečna od št. 1.

anon1312 (nepreverjen)

4. 2.000+ neto, lastna hiša/stanovanje, kredit odplačan v roku 10-15 let, dva avta, žena, dva otroka, nobenih zdravil ali poživil, razen občasno kakšna kava, nobenih socialnih omrežij. Si na trgu, imaš lastno podjetje, super zaposlene. Se prilagajaš, tekmuješ in v tem neizmerno uživaš, ker to zate predstavlja izziv, adrenalin! Res je, pojma nimaš, kdo ali kaj je Kemal in te to tudi ne zanima, ker ta podatek nima nikakršnega vpliva na tvoje profesionalno ali zasebno življenje.

In reply to by je treba migat (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

... tej se pa zbudiš!!!

In reply to by anon1312 (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Tebe matematika redne jebe, kljub temu, da si " končal faks " . Preberi vse, kar si v svojih dveh komentarjih napisal in potem vse to preračunaj. Sam sebi lahko lažeš, nam ne moreš. Ego??? Si ti mogoče VRANA??

In reply to by anon1312 (nepreverjen)

anon1312 (nepreverjen)

Či tebi život smrdi, ti nejsmo drugi krivi, ljubček.

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Meni življenje kar lepo teče. Ne delam nič, uživam, grem kamor hočem, z ženo imava 2.400 evrov pokojnine, hišo, precej velik vinograd, dobivava precej denarja od najemnin sob, ki jih dajeva v najem. Egek, ti pa delaj 12 ur ali več na dan za male pare in pri tem uživaj!!! Kaj na vašem faksu niste imeli matematike, da bi vse to, kar si napisal, malo preračunal??? Daj, probaj malo računati, če znaš!!! Ubožček??? Bo za dve leti tvoja firma svetovno znana ??? Verjetno, ko si tak genij!!! Na gobcu!!!

In reply to by anon1312 (nepreverjen)

anon1312 (nepreverjen)

Bralno razumevanje ti je očitno tudi španska vas. Razumljivo, EMŠO pač napravi svoje.

Te pa kar idi uživat, pa nej se telko pizditi čez vse povprek, vejpa de te še kap v toj vročini. Malo pazi na svoje zdravje.

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

bonge (nepreverjen)

anon1312 , fuknjenca moti ka maš lastno podjetje , pa si uspešen . Privatnikov, socijalisti ne trpijo , tou je tak če be drakule česnek kazo hihihihi

In reply to by anon1312 (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Tujec-pijanček,
pa nej si tij negda mel puno stanovanj ---- zdaj pa te sobe oddavleš? Za "dnevni počitek"? Tvoja univerzitetna profesorica pa posteljnino menjavle??
Aj, aj, bougi, čista te je Alzheimer zdelo!!

In reply to by bonge (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Nisi še nikoli slišal, da je lahko v stanovanju več sob?

In reply to by butalec (nepreverjen)

busybee (nepreverjen)

Tak laže tip ka san sebi vrvle...Celi forum se zgraža nad njim ali on resan misli nekomi neka dokazati- saj resan dokaže skoz znova- kakšo tele zabito je.

In reply to by butalec (nepreverjen)

anon1312 (nepreverjen)

Ah, saj to mi je jasno. Saj ponavadi se glih takšin najbole kuca po starih cajtih.

In reply to by bonge (nepreverjen)

je treba migat (nepreverjen)

Tudi to se da, seveda, čestitam! Takih ljudi se nikoli ne izogibam, ampak se od njih učim, si izmenjujemo mnenja.. srečno in uspešno še naprej!

In reply to by anon1312 (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Dober? bravo!

In reply to by je treba migat (nepreverjen)

Kemal Monteno? (nepreverjen)

Eden boljših komentarjev zadnje čase tu gor. Bravo je treba migat.

je treba migat (nepreverjen)

Monteno? Pojma nimam. :-) on črni, ki je za 120.000 eur bil po Europarkih in Qulandiah, ker sem včasih tudi poleg takih dogodkov in vem kako zadeve potekajo. Ampak tisti čas ko bi po Tv gledal lažne like, zgodbe in čustva, raje držim mojo za noge in debatirava o podjetju, ki ga vodiva. Na Tv imaš nekega siromaka, ki je v resnici milijonar, neke strte duše, ki so v resnici srečne.. in to naši ljudje gledajo.. da o Ronaldu in Messi komentarjih ne govorim.. na TEDEN zaslužita kot povprečen Slovenec v 50 letih, naši s 700eur plače pa bulijo fuzbal v ekran in v gostilnah debatirajo kateri je boljši.. ščijem od smeha.. :-D seveda pa podpiram domačo Muro.

In reply to by Kemal Monteno? (nepreverjen)

anon1312 (nepreverjen)

Končo SŠ, se vpiso na faks, med fakson poleg delo in si nabiro delovne izkušnje. Poleti nobenoga morja, pozimi nobenoga smučanja, prosti čas vedno nameno za izpite in/ali službo. V absolventskon staži dobo ponudbo za redni šiht, sicer za minimalca, ali nema veze, bila je redna služba z rednimi dohodki in delovno dobo. V službi kljub nesramno nizki plači dal vse od sebe, po diplomi pa san redno isko delovno mesto na svojon področji in po več poslanih prošnjah to tudi dobo. Trenutna plača 2.100 evrov pri 33 lejtaj starosti v Ljubljani.

Tuj meni je nej blo vse postlano z rožicami, tuj ges san spadno izpite in letnik in mel dobre in slabe izkušnje v službi, večkrat san se tudi pito, koji k* mi tau trbej, ka eti delan 200+ vr na mesec za minimalca, nobenih plačanih nadur. Ali vse se da, samo vztrajati trbej. Tisti, šteri se pa pritožuvle za vsaki dr*k in so za njegove težave krivi vsi drujgi, samo on nej, pa je tak ali tak obsojeni na minimum.

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Ti si konča faks v sanjah. Če bi končal faks, ne bi bil tak čorav, da bi ljudem dopovedoval, naj delajo 200 + ur za minimalca in pri tem vztrajajo. Ali pa take " cvetke " danes tudi s faksa pridejo??? Je to privaten faks?? Kak te hudiča smo lahko v Jugi hodili na morje in smučanje, žurali, končali faks - v tem času nam ni bilo potrebno delati, in se fajn imeli, če je po vašem v Jugi tak vse za k...c bilo???? Ljudje, zamislite se malo. Kapitalizem je iz vas napravil hlapce in sužnje, pa se tega še zavedate ne!!! In na vso moč povdarjate svoj ego, svoje sposobnosti, svojo večvrednost in mislite, da ste pri tridesetih letih, ko še živeti niste začeli, vso znanost sveta popapali. Verjetno si sam, brez žene in otrok??

anon1312 (nepreverjen)

Glede na to, kak si pameten, bi človik pričakuvo, ka poznaš razliko med socializmon in kapitalizmon, ergo zakoj se je v staron sistemi dalo marsikaj, kar se v novon ne da več in obratno. Očitno se ti ne senja. Poleg toga juge sploj nejsan omeno, tak ka ne ven, od ge tebi, ka pluvan stari sistem? So ti tablete popistile?

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Detece, ti ne veš, kako nam je lepo bilo v socializmu. Ti drugič kaj o tem napišem, ker bova šla z ženo na večerjo in nimam časa. Naj ti podjetje klapa.

In reply to by anon1312 (nepreverjen)

anon1312 (nepreverjen)

Lepo za tebe. Mojin je pa zaj lepše.

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Zopet nakladaš. Če si star 33 let, ne moreš vedeti, kako je bilo v socializmu.

In reply to by anon1312 (nepreverjen)

anon1312 (nepreverjen)

Tebi so koleščki v glavej že redno zarjaveli, a?

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Mladenič, matematika in zgodovina!!! Če si se rodil leta 1985, ne moreš vedeti, kako smo v socializmu živeli. Pa tudi logika ti zelo šepa. Kakšen faks si končal, da teh predmetov niste imeli? Teološkega ali sončnega?

In reply to by anon1312 (nepreverjen)

anon1312 (nepreverjen)

Moji starši zelo dobro znajo, kak se je v socializmi živelo. Sploj, kda so sosido na sred noči odvlekli bog si ga vedi kama in je nikdar več neso vidli. Ja, vrvlen, ka so to bili odlični časi za vse, sploj, ker je bilo poskrbleno za takše pol pismene somare, kakši si ti.

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

speen (nepreverjen)

Juga je crknula, ekonomsko in moralno. Bila je nedonošenček, nesposobna za preživetje, politična in gospodarska izmišljotina, skrpucalo angleške in francoske politike, tako tista prva (1919-1941), kak druga (1945-1991), pa tudi tretja (v glavi Jugonostalgikov).

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Posebej za tebe z uradnimi podatki, ki jih lahko vsak, kateri je pismen, kadarkoli preveri: Jugoslavija je obstajala 46 let, imela je 24 milijonov prebivalcev, iz porušene države konec druge svetovne vojne smo zgradili vse to, kar je Slovenija leta 1991 dobila, in je imela 14 milijard evrov dolga. Slovenija obstaja 27 let, ima 2 milijona prebivalcev, prodala je večinoma vse, kar smo v Jugoslaviji napravili, in ima 45 milijard evrov dolga. Tu ne pomagajo nobene SDS - ovske laži!!! Podatki swo resnični in uradni. Normalnemu človeku vse povedo. Še nekaj časa boste lahko prodajali to, kar smo ustvarili v Jugoslaviji. Ker prodajate že 27 let, pomeni, da smo veliko napravili in ustvarili!!!

In reply to by speen (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Hahahaha.... oglasi se eden sposoben, delaven, uspešen,.... (anon1312) in že ga gnus Soboteinfo šinfa, hahahaha....

Ja, vse se oprosti pri nas, samo uspeha ne!!!! Hahahaha....

Hmmmmm (nepreverjen)

Ja si pričakuvo kaj drugoga? Če na ton portali šinfleš pod vsako novico, si kaj vreden. Če pa napišeš kaj pozitivnoga pa takoj minusi in seveda napadi našoga tujca. Saj ges man isti problem. Ges san človek, šteri vsako stvar proba pogledniti z druge strani, dostakrat s pozitivne strani. Seveda pridno kasejran kontre tujca, tudi na lažni osnovi...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

VRANA, sem vedel, da si to ti. Tudi sem te vprašal , ker mi je tvoj način pisanja znan ( verjetno tudi drugim ). Če bi imel kaj v glavi ( žal imaš samo na gobcu ) bi že takoj videl, da se to matematično nikakor ne more iziti, kar je bilo napisano. Nova hiša, dva otroka, dva avta, sredi Ljubljane, kredit za hišo poravnan v 10 - tih letih. Potem bi moral imeti več kot 5.000 evrov plače, da bi se to izšlo, ne pa 2.100 evrov. Pa prihrankov nimaš, ker si pred leti končal študij?? ( star si 33 let ). Če lažeš, laži tako, da ti bomo verjeli, ne tako, da te takoj dobimo na laži!!! Uspešen privatnik nima časa za neprestano pisanje na portalih in gledanje televizijskih nadaljevank ( točno veš kdo je Burak iz nadaljevanke Moja boš ). Ja, VRANA, pišeš pod različnimi nicki, izdajaš se za VELIKEGA IN USPEŠNEGA privatnika, v resnici si pa ... Kaj si, to sam najbolje veš.

VRANA (nepreverjen)

Hahahaha, blodnje, vedno globlje rineš?? hahaha
Jaz nisem star 33 let (sem že starejši, a ne star), sredi Ljubljane (???? od kje to tebi, to je novo sedaj???), in pišem izključno pod mojim vzdevkom VRANA. Menjava nickov je tvoja specialnost, prerekaš se že sam s sabo včasih, hihihi.... Neprestano pišeš ti, ker pač za burek nimaš. Če bi imel, bi počel še kaj drugega, tako pa...... Jaz sem bil sedaj na dopustu, kjer nisem imel niti časa, niti potrebe pisati po forumu. Tak da že kar nekaj časa nisem napisal niti enega komentarja!!!

Očitno misliš, da sem edinole jaz iz MS lahko uspešen, noben drugi ne more biti, hahahaha.... Ker takoj, ko kdo kaj napiše in zagovarja sposobnosti, delavnost, talent,.... takoj pomisliš na mene, hihihihohoho... Ampak verjemi mi, imam kar nekaj prijateljev, zelo uspešnih, sposobnih, talentiranih, iznajdljivih, delavnih,..... In tebi pišejo vsi, da si gnus, ne samo ena oseba!!! To je samo tvoja psihološka obramba (to za tebe ne more biti res, torej po tvojem piše ena oseba pod 100 nicki, hahahahahaha). Možgani to počnejo, veš!!!

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Trufil san te u nulu. S svojim komentarjem si to samo potrdil. Pa Niko cel dan poslušaj, saj je po tvojem najboljša pevka, pa pivo Bevog pij, saj je po tvojem najboljše, pa romane Nemca beri, saj je po tvoje najboljši pisatelj ( za Ferija Lainščka, ki je v resnici najboljši v Prekmurju, nimaš dobre besede ). Nakladač.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Še ena stvar, ki bi jo ti kot človek s faksom in kot eden najbolj uspešnih privatnikov , moral vedeti. Ker sem že starejši ( 68 let ), mi je dovolj 5 ur spanja. Ker sem v penziji, imam tako dnevno na razpolago 19 ur!!! Si lahko to zamisliš??? 19 ur !!! Kaj lahko jaz vse počnem v teh urah ??? Če sem na portalu 3 ure, mi še vedno za ostalo ostane 16 ur!!! Si lahko zamisliš ??? Zdaj pa poglej sebe in računaj. Za spanje 8 ur, za delo 10 ur ali več ( si pač uspešen privatnik!!! ), za družino vsaj 4 ure, ... Kako hudiča se ti sploh družiš s prijatelji, kam greš, se ukvarjaš s svojim hobijem, ... če ti časa zmanjka??? Ali zanemarjaš ženo, otroke, ... ali kako ????? Pa še pišeš po portalih. MATEMATIKA!!!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Dečko, ajde oladi (nepreverjen)

Nimamo mi te sreče, da bi bil samo 3 ure na portalu, ker si bolj ali manj stalno. In ne samo na tem.

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Dečko, ajde oladi - lepa pesem iz leta 1985, Poslednja igra leptira i Lidija Asanović. Leta 1988 je Lidija s skupino Srebrna krila in pesmijo Mangup osvojila 6. mesto na Evroviziji. Si kaj poslušal ti dve pesmi?

In reply to by Dečko, ajde oladi (nepreverjen)

anon1312 (nepreverjen)

Ah njaj ga, starost pa alkohol je smrtna kombinacija. Bokše za njega, ka je živo v socializmi, ker či bi s to pametjo gnes konkurero na trgi dela, ga verjetno niti za minimalca ne bi zeli.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

ribon

Nigi je nej pravo, ka je kupo hišo, niti je nej pravo, ka jo je kupo sredi Ljubljane. Drugič, govora je samo o njegovi plači 2.100 evrov, žena verjetno tudi dela ali? O prihrankaj tudi nobenoga govora. Nekan površno ti tau štejš.

Sicer pa, či predpostavlamo, ka je kupo nekšo stanovanje za 200 čukov, bi kredit za 10 let meu okoli 1.894 evrov na mesec (informativni izračun NLB). Glede na to, ka je samo njegova plača 2.100, ženina pa verjetno tudi neje pod jurja in či upoštevamo, ka jemi je banka zelo verjetno glede na njegovo zaposlitev, lejta in izobrazbo dala tudi bokše pogoje mesečnoga obroka, se vse lepo izide.

Biti uspešen 33 letnik niti neje več tak redko, kak je to inda blo. Man tudi sam kolege, ka še niti 30 nejso, pa majo takše plače, ka bi te verjetno pobralo (tudi nad 5.000). Dosta je odvisno, v keron sektori delaš, še bole pa, kelko si sam pripravleni vložiti svoje energije in živcov v svojo kariero. Dejstvo pa je, ka z jamranjon, pizdakanjon in šinfanjon ne boš nikan prišo.

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

la la la (nepreverjen)

ge san tuj 33..
pa man 2.3k neto, žena malo menje.
ne živin v prekmurji v mama hoteli.
mamo lastniško stanovanje.

so what?
zdaj mo se kurčili što ma vekšoga?

poznan sovrstnike, keri me v plači nesejo x2, gladko.
pa zaj??

In reply to by ribon

sex na sex (nepreverjen)

Moja znanka dela v Celju. Dnevno zasluži 1000 evrov in več. Brez davka.

Salmonela (nepreverjen)

Debeli fuknjenec , nemoj , da se kurčiš .

busybee (nepreverjen)

Denis njemi je baje ime....DENIS ZOVU GA MALI NESTOJIVI PENIS

Čebelicca (nepreverjen)

Smrdiš.

In reply to by busybee (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Desničarji, to je vse, kar znate?. Zelo malo od vas. Če imate končane fakse, ste svetovno znani podjetniki, kot je VRANA večkrat zapisal, da potuje po celem svetu zaradi svojega posla, se drugič bolj potrudite. Z nekimi dokazi, ne z nabijanji in žalitvami.

kavboj (nepreverjen)

Ti težki levičar idi si desno stran telesa odreži te boš celi levi. Bedak si tak ali ovak te boš levi bedak

rafael (nepreverjen)

Večinoma vsi Prekmurci grejo v Avstrijo ker mislijo da je tam med. Temi grejo od doma v temi pridejo domov. Kako je to življenje, to zame ni življenje.

? (nepreverjen)

to statistiko si je nikak iz prstof potegno! lažete sebi pa še vsem drugim!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice