OKC je na kraj napotil več policijskih patrulj. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da sta dva neznana storilca na silo odprla pokrov rezervoarja na parkiranem tovornem avtomobilu. S plastično cevjo sta dizelsko gorivo iz rezervoarja prečrpavala v večjo plastično posodo, pri čemer ju je zalotil prijavitelj. Eden izmed storilcev je prijavitelja s solzivcem poškropil v obraz in se z osebnim avtomobilom naglo odpeljal s kraja dejanja, drugi storilec pa je pobegnil peš.

Storilec, ki je s kraja pobegnil z avtomobilom, se je odpeljal domov, zamenjal avtomobil in se z drugim vozilom odpeljal od doma. Čez čas pa se je ponovno pripeljal domov, vendar so ga policisti v bližini doma zaustavili in mu zasegli plastično posodo z ukradeno nafto. Osumljenec je bil v času storitve kaznivega dejanja roparske tatvine oblečen v uniformo varnostnika (zaposlen pri eni izmed varnostnih služb). Identiteta drugega osumljenca ta dan ni bila ugotovljena.

Policisti so z ogledom in nadaljnjim zbiranjem obvestil ugotovili, da sta osumljenca ta večer poleg tatvine iz tega tovornega avtomobila, iz katerega sta iztočila približno 240 litrov goriva, na istem parkirišču storila tudi tatvino tudi iz dveh drugih tovornjakov ter na isti način iztočila še približno 190 litrov nafte. Prav tako pa sta poskušala tudi vlomiti v rezervoar četrtega tovornega avtomobila, kar jima pa ni uspelo.
Naknadno so policisti zbrali dodatna obvestila in dne 7. decembra 2010 v večernem času na podlagi II. odstavka 157. člena Zakona o kazenskem postopku pridržali 34- letnega osumljenca (varnostnika) in njegovega 27-letnega pomagača, ki je sodeloval pri roparski tatvini, dveh tatvinah goriva in enem poskusu tatvine goriva iz tovornih avtomobilov. Tudi drugi osumljenec je bil pred časom zaposlen kot varnostnik pri isti varnostni službi.

Na podlagi odredbe sodišča so policisti na domovih obeh osumljencev opravili hišno preiskavo. Pri preiskavi so policisti našli ukradene predmete (več plastičnih posod in nekaj nafte, gradbeni material, luči, keramične ploščice, kabli, ipd.) iz drugih kaznivih dejanj, ki sta jih osumljenca v sostorilstvu odtujila na objektih, kjer je prvi osumljenec (varnostnik) opravljal službo. Varnostnik je opisana kazniva dejanja izvrševal v času opravljanja službe.

Pri preiskavi so policisti zasegli še druge predmete, za katere ugotavljajo izvor (parfumi..).

Poleg kaznivega dejanja roparske tatvine (med tatvino s solzivcem poškropila prijavitelja) bodo policisti oba osumljenca ovadili tudi za več drugih tatvin.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ales92

Hvala bogi ka so jiva najšli, takšnih ne nucamo!

peugeot

Vsebina komentarja

peugeot

zna mogoče kdo je bil od kod

jonie

te ka jeva je najšo je buo moj stric. In to ka je napijsano je delno sploj nej rejsan ampak naj bo. Varnostnika pa sta bila iz odranec kradnola pa sta iz integralovij kamionov

Starejše novice