Delavska hranilnica, ki je bila lastnica večinskega dela Pomurskih mlekarn, prodala svoj delež.

Družba DH-storitve, ki je hčerinska družba Delavska hranilnica je imela 60,62 odstotni delež v Pomurskih mlekarnah, po naših informacijah so ta delež zdaj prodali. O prodaji naj bi že obvestili tudi delavce.

Delavska hranilnica je svoj delež v Pomurskih mlekarnah prodajala zato, ker niso osnovna dejavnost hranilnice.

Novico so potrdili v Delavski hranilnici, kjer so v obvestilu za javnost zapisali, da je bil v prodajnem postopku kot najugodnejši ponudnik izbran kupec, družba RRC d.o.o.

"Delavska hranilnica je v zadnjih letih aktivno sodelovala pri reševanju poslovnih in finančnih težav Pomurskih mlekarn, v katere so te zašle pred leti. V tem času je finančno podpirala poslovanje, kot finančna ustanova pa je želela poiskati odgovornega lastnika, ki bi poskrbel za prihodnje uspešno poslovanje družbe.

V postopku prodaje izbrana družba RRC se je v preteklem obdobju v domačem poslovnem okolju že predstavila kot resen investitor, celotna skupina pa se uspešno ukvarja z vrsto dejavnosti.

Investitor podpira sprejeto vizijo in aktualne razvojne usmeritve Pomurskih mlekarn. Ob nakupu deleža se je tako zavezal k razvoju mlekarn ter zagotavljanju nadaljnje rasti in finančne stabilnosti. V skladu z obsegom poslovanja bo zadržal obstoječe število zaposlenih, načrtuje pa tudi dodatna vlaganja v posodobitev proizvodnje, s ciljem zagotoviti večjo učinkovitost poslovanja.

V prihodnjem petletnem obdobju namerava posodobiti in osvežiti paleto izdelkov za slovenske potrošnike, ohraniti sloves visokokvalitetnega slovenskega proizvajalca mleka in mlečnih izdelkov ter s tem še naprej krepiti ugled lastne blagovne znamke.

Pri tem se zaveda pomembnosti mlekarn za lokalno okolje ter interesov deležnikov, zlasti zaposlenih, kmetov in dobaviteljev, brez katerih uspešnega poslovanja mlekarn ni mogoče doseči. Nameni investitorja so dolgoročni, njegov interes pa je doseganje ravnotežja med vsemi deležniki in uspešna prihodnja rast poslovanja ter razvoj družbe," so zapisali v Delavski hranilnici.

O nakupu so v Družbi RRC v obvestilu za javnost medtem zapisali, da s tem vstopajo tudi v segment živilsko predelovalne industrije.

"Naša vizija  glede nadaljnjega razvoja Pomurskih mlekarn sovpada z vizijo mlekarne in sicer, da mlekarna ostane ena od nosilcev živilsko predelovalne industrije v severovzhodni Sloveniji ter eden od stebrov slovenske mlekarske industrije. Investitor RRC Računalniške storitve, d.o.o. se je ob nakupu deleža zavezal, da bo razvijal mlekarno in zagotavljal njeno stabilno rast ter finančno stabilnost. V skladu z obsegom poslovanja bo zadržal obstoječe število zaposlenih družbe ter trenutni nivo pravic zaposlenih. Investitor podpira tudi vsa potrebna vlaganja v posodobitev proizvodnje s ciljem čim večje racionalizacije in učinkovitosti poslovanja. 
 
Investitor se ob tem zaveda pomembnosti vpletenosti družbe v lokalno okolje in interese deležnikov, zlasti zaposlenih, kmetov in ostalih dobaviteljev osnovnih surovin za predelavo mleka, brez katerih uspešnega poslovanja mlekarne ni mogoče doseči." 

Ob tem poudarjajo, da so nameni investitorja v povezavi z nakupom deleža v Pomurskih mlekarnah dolgoročni, njihov interes pa je doseganje ravnotežja med vsemi deležniki in uspešna prihodnja rast poslovanja ter razvoj.     

"RRC Računalniške storitve, d.o.o. podpira sprejeto vizijo družbe, da v prihodnjih 5-tih letih posodobi in osveži paleto izdelkov za slovenske potrošnike ter ohrani sloves visokokvalitetnega slovenskega proizvajalca mleka in mlečnih izdelkov. Na prodajnem trgu bi še naprej krepili lastno blagovno znamko ter najmanj zadržali obstoječi tržni delež. Ker na osrednje mesto postavlja potrošnika je prioriteta tudi zavezanost k zagotavljanju kakovostnih in varnih mlečnih izdelkov v skladu z mednarodnimi standardi kakovosti.  
 
Prav tako pa investitor vidi priložnosti družbe predvsem v še večji povezanosti z domačimi proizvajalci in zbiralci mleka, saj je čim večja oskrba z domačim mlekom ena osnovnih usmeritev bodočega delovanja družbe," še dodajo v družbi RRC.

Sicer pa spomnimo, da so Pomurske mlekarne lani ustvarile približno 36 milijonov evrov prihodkov.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
proizvodnja (nepreverjen)

Verjetno Ljubljanske mlekarne oziroma njihov lastnik.....iz Francije ali ....... spet je šla verjetno tovarna v tuje lastništvo, ko to pišem, se še ne ve kdo je kupil ;) a delavci bodo imeli delo o razvoju pa kdaj drugič...

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

NA KONCU BOMO ŠE VODO IN ZRAK PRODALI. KOT JE REKEL POKOJNI PUČNIK: KAR STE VI 45 LET NAPRAVILI BOMO MI PRODALI. A GA JE DOLETELA BOŽJA KAZEN, DA TEGA NE BO VIDEL.

In reply to by proizvodnja (nepreverjen)

tujček (nepreverjen)

tij, ka si si izbral pravo ime, do doktora stoupe, nujno, ka nede prepozno!

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Gnes si ga bom opet merio

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Lot (nepreverjen)

RRC Računalniške storitve iz Ljubljane, ki je v lasti avstralskega poslovneže slovenskih korenin Anthonyja Tomazina. Kupili so pa 60,62 odstotka delnic Pomurskih mlekarn.

In reply to by proizvodnja (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Jaz pijem mleko z bregova (Varaždinske mlekarne), tako, da se me to preveč ne tiče !

In reply to by proizvodnja (nepreverjen)

Fokovci (nepreverjen)

Ubistvo piješ slovensko mleko, ker hrvaška večino mleka uvozi, največ iz Slovenije.

In reply to by goostt (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Slovenski kmetje mleko vozijo v Avstrijo in v Italijo in ne na Hrvaško.

In reply to by Fokovci (nepreverjen)

Fokovci (nepreverjen)

Kvalitetno gre v Avstrijo in Italijo, tisto manj pa dol.

In reply to by DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

Prekmursko gre dol?

In reply to by Fokovci (nepreverjen)

Boris1919 (nepreverjen)

ZA hlapce rojeni za hlapce vzgojeni

DEBELI FUKJENEC (nepreverjen)

DESNI POL.

In reply to by Boris1919 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice