Beltinčan nesebično priskočil na pomoč invalidnemu kolesarju, ki je v nezgodi izgubil kolo.

Bariša Oreškovič je invalid, katerega sluh in vid na desno oko je prizadel možganski tumor, ki je paraliziral tudi desno polovico obraza. Njegovo veliko veselje je kolesarjenje, toda pred časom se je ponesrečil in v nezgodi ostal brez kolesa. 

K sreči se mu priljubljeni aktivnosti ni bilo treba odpovedati, saj se je ob pomoči Prekmurca kmalu spet zavihtel na sedež. Srečko Kavaš iz Beltincev, ki je za nesrečo izvedel na spletu, se je namreč odločil pomagati. Bariši je po pošti poslal kolo in tako močno razveselil Koprčana.

Kolesar kolesarju – z enega konca Slovenije na drugega

Beltinčan je zgodbo zasledil v Facebook skupini Združenje kolesarjev, katere član je tudi sam. Tam je Bariši pravzaprav sledil že dlje časa. 

Nekaj dni po tem, ko je slednji delil novico o nesreči, je v skupini padla pobuda za zbiranje sredstev, s katerimi bi ponesrečenemu kolesarju kupili novo kolo. A ker bi tovrsten pristop terjal precej organizacije in dopuščal vrsto zapletov, se je Srečku, ki tudi sam rad kolesari, posvetila drugačna zamisel. 

 »Imel sem praktično novo specialko, ki je dve leti stala doma. Lani sem se z njo enkrat zapeljal. Vprašal sem ga po višini in ko se je izkazalo, da velikost ustreza, sem mu samo napisal: Glej, imaš kolo,« razlaga Srečko.

Dobro delo rodilo novo prijateljstvo

Kot pravi, mu je nekaj preprosto pravilo, da je kolo namenjeno Bariši. Notranjega zadovoljstva, ki je sledilo, ko je to odposlal na drugi konec Slovenije, seveda ni moč popisati, je pa vsekakor vredno več kot vsak denar, ki bi ga navrgla prodaja kolesa.

Dobro se z dobrim vrača, v vsakem primeru pa je podarjeno kolo že zdaj prineslo novo prijateljstvo. Srečko ob tem dodaja, da bi se z veseljem kar sam zapeljal do obale in Bariši kolo predal osebno, a se je žal tudi sam poškodoval na nedavni kolesarski tekmi, zato trenutno okreva. 

Ne dvomimo sicer, da bosta navdušena kolesarja v kratkem našla priložnost, da se srečata in jo s kolesi skupaj mahneta na pot.

Ob kolesu iz Pomurja prispela še oprema

Bariša je na svojem Facebook profilu ravno včeraj zapisal, da je njegova nova 'raketa' že sestavljena in pripravljena, da se z njo zapelje na prvo turo.

Dobrodelna gesta pa je medtem že navdahnila druge, ki so sledili zgledu. Tako je kolesarska trgovina in servis Ride iz Murske Sobote prispevala svojo malenkost ter Bariši podarila set za čiščenje in vzdrževanje kolesa, ob tem pa še nekaj dodatne opreme.

FOTO: Facebook (Združenje kolesarjev)

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
buumhaha (nepreverjen)

Lepou, pohvalno !

Igor1234 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ce se nekaj podari se naj podari iz srca.
V ton primeri pa ide za samopromocijo.
Na tau ge pravin pfuuuj!

čika-pajo (nepreverjen)

Če se tako kolo podari se verjetno tudi podari iz srca. Nikakor ne razumem takšnega negativizma kot ga izražaš, pa tudi ne razumem za kakšno promocijo gre. V čem se sedaj ta gospod promovira.
Več takega medsebojnega razumevanja pa bo naš svet lepši.

In reply to by Igor1234 (nepreverjen)

milan1234 (nepreverjen)

vsej 35 folka ka ste unlajkali to isti ste mangupi kak srečko pa saša..
drago vas plati ko vas ne pozna

In reply to by Igor1234 (nepreverjen)

Igor1234 (nepreverjen)

Glej, ce se neka podari se naj tau dela brez medijske pozornosti. Ce pa nesce podari zatau ka de sledi na interneti objavljeni pa je tau za mene samopromocija.

gost1 (nepreverjen)

Ja pa ka, či je promocija. Mogoče pa de zavolo te promocije še štoj drugi dobo volo ka de komi pomago.

In reply to by Igor1234 (nepreverjen)

milan1234 (nepreverjen)

ja ja najbrž de resno što dobo volo... za še dodatno samopromocijo ja... en takši težki prodajalec pa kvazi serviser kak je šef Ride trgovine keri je takoj za srečkojon zavohal prijliko za samopromocijo.... svoje redne stranke pa naše lokalne scene pa lidij keri jemi dejansko doprinašajo nove stranke z razglaševanjon njegovoga imena okoli pa ne podpira pol milimetra. še več.. do njih je aroganten nesramen pa predrzen tudi z grdimi besedami.
so lidje v prekmurji keri nemajo za burek pa bi tudi nucali pa bili hvaležni takše pomoči kak jo je srečkec dal okoli, pa bi tudi radi delali stvari za dušo pa jih nemrejo, betežni pa tudi zdravi... samo na našij lidaj si najbrž nebi tudi on san napravo samopromocije. vsi so to pa ten enaki eni velki mangupi.

In reply to by gost1 (nepreverjen)

Pjeb (nepreverjen)

Igor mislin ka si ti san delas zadosta velko samopromocijo z svojin prizadetin obnasanjon pa mesanjon dreka v vasi iz katere si lp

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

jebeš taki stari bicikel,, Takega ti še nečejo ni ukradnit

black panter

stari zapri gobec čefurski,tij se razniš v biciklin

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Meni ni jasno, čemu vedno najdete kost za glodanje, kakor se temu pravi!

Dobro, poklonil je kolo, sama firma in izgled... ni za stran vreči. Kot drugo, to se je razvedelo in če človek potem pove kakšen stavek, iz tega naredite škandal?

Moje mnenje!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

jaz sem ravno tak biciklin pelal z avtomobilom v zbirni center, pa mi ga še vzet niso hoteli, potem sem ga imel cela tri meseci odklenjenega na dvorišču pa mi ga niko nije htel ni ukradnit

Packo12345 (nepreverjen)

Kje si doma , pridem po njega ?

srečko kavaš (nepreverjen)

slučajno naletel na to objavo, ker ne šten toga. Samo kratka razlaga na telko negativizma in kao samopromocije. Kolo je bilo že podarjeno, brez pričakovanj, vsa ta medijska objavljanja so pa prišla naknadno. Neka sklepanja in lastno nezadovoljstvo vam pač nalaga negativno pisanje, brez, da bi poznali celo zgodbo. Je pa to vaš problem in ne moj, ges znan s kakšnim namenom je bilo to storjeno in edino to šteje.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice