Vozniki, ki redno vozijo skozi novo krožišče pri bencinski črpalki Petrol na Panonski cesti v Murski Soboti se že lep čas sprašujejo, kdaj bo konec izgubljenih minut.

Krožni promet namreč še minuli teden ni deloval, kot bi moral. Čeprav je kazalo, da so bila dela dokončana že pred časom, promet zaradi ovir ni bil povsem pretočen.

Na nas se je zato z vprašanji obrnilo več bralcev. A čakanja in ugibanj je zdaj konec, saj so ovire dokončno umaknili in sprostili promet.

Avgusta še obvoznica 

Z vprašanji o dokončnem odprtju krožišča, ki je sicer nastajalo v sklopu južne obvoznice, smo se  pred časom obrnili na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo.

Tam so pojasnili, da dela na 2,7 kilometra dolgi trasi južne obvoznice Murska Sobota potekajo v skladu s terminskim planom, pogodbeni rok za dokončanje del pa je v začetku avgusta letos.

Odprtje samega krožišča so medtem napovedali v roku nekaj dni. Na srečo do zamikov ni prišlo in vozila zdaj že neovirano vozijo skozenj.

"Krožišče na Panonski cesti bo dano v začasno uporabo vendar samo za smer vožnje po Panonski cesti, ostali deli južne obvoznice pa po dokončanju del in pridobitvi ustreznih dovoljenj, predvidoma konec avgusta letos".

Sama vrednost investicije sicer znaša dobrih 6 milijonov evrov.

"Dela v vrednosti 6.087.189,48 evrov so sofinancirana s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 80 odstotkov upravičenih stroškov," so še zapisali pri DRSI.

Turbo-krožno krožišče

Spomnimo, da gre v primeru krožišča na Panonski ulici za tako imenovano turbo-krožno krožišče.

Prometna pasova v turbo krožišču sta ločena s tako imenovanim delinatorjem, ločenost prometnih tokov pa od voznika zahteva, da se mora opredeliti za smer izvoza iz krožnega križišča oziroma za izbiro ustreznega prometnega pasu že ob uvozu v krožišče ali celo nekoliko prej.

S spleta

Komentarji (30)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bossman (nepreverjen)

Pa cejna je znakar tudi bijla turbo.

ipp' (nepreverjen)

Poglejte sliko 3 in razmislite kako je speljan desni rob ceste!! Z leve ravno z desne izboklina ki nima smisla!

CUZEK M3 (nepreverjen)

Si mogoče pomislo na to, ka sta na desni dva pasa - eden za Rakičan, eden za v krožnega.?!

In reply to by ipp' (nepreverjen)

Burak (nepreverjen)

Zelo zahteven in težak projekt ki so ga zelo uspešno in zelo hitro rešili pongradovi delavci. Odlično !!

Grozd (nepreverjen)

Terensko je bil izjemno zaheven projekt, lahko ga primerjamo z Krimskim mostom, kljub temu je Pomgrad po letu in pol uspel dokončati projekt. Na sliki manjka le še župan.

In reply to by Burak (nepreverjen)

gospod Ford (nepreverjen)

Ne delajte se pametni, pa ne bodite žaljivi do ljudi, ki za svoj denar pošteno delajo. Za razumevanje gradbenih projektov je potrebno malo več od doktorata kafanskih znanosti.

In reply to by Grozd (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

To je nej delo Pomgrad ampak podizvajalec Legartis ali nekaj podobnega. Kakšni Ramadani Sakitaj gradbeni doktori.

In reply to by gospod Ford (nepreverjen)

Gost63637 (nepreverjen)

Saj, delavci delajo kelko so plačani. Jes se za te drobiž tudi nebi trgal. Kak se pravi: nemrejo me tak slabo plačati kak lejko slabo delan... tak je na žalost, te pa mamo šlamparije. Delavci nejso krivi, ni motivacije.

In reply to by gospod Ford (nepreverjen)

čarenžute (nepreverjen)

zaj šče samo zasadite topole na obe strani, kak je na ceste do Rakičana. Te topole so en fejst lejpe element naše prekmurske zemle!

Črtomira (nepreverjen)

Ne vem zakaj delajo ta krožišča z dvojnim pasom. Tu bi običajno krožišče bilo verjetno čisto dovolj.

Čarni vrag (nepreverjen)

Tudi pri cintori je to turbo krožišče. Seveda v praksi ne prideš prej kak če greš po notranjem krogu. Ta metanje pejnez.

In reply to by Črtomira (nepreverjen)

inženir (nepreverjen)

Turbo križišča po celi evropi pospešujejo prometno pretočnost, le v Murski Soboti je problem, ker je 90 % voznikov nesposobnih.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

rdeča zvezda (nepreverjen)

ti si sigurno pekovski inženjir ,,nije to za tebe,,,bolje da ideš peči bakljave

In reply to by inženir (nepreverjen)

Gostja (nepreverjen)

To je nej rejsan. Ge dostakrat uporabljan zunanji pas in zlahka prehitiš 3 avtoje, šteri idejo po notranjon pasi.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Gost63637 (nepreverjen)

Ka točno je odprtega? Ta rondo ni, sem se ravnokar peljal pa so še vedno pasovi zaprti. No, nebi se čudil če bi se spet našla kakšna pomanjkljivost...

Čarni vrag (nepreverjen)

Če ša dobro poglednete sliko, te vidli, da ta obvoznica vodi dobesedno nikam. Niti ne vem kak to mislijo podaljšati med Bliskom in Inkubatorjem. Mogoče kakšen podvoz' Tačas je praktična vrednost te obvoznice malo več kak nula.

mmkl (nepreverjen)

Tak kak je eden že omeno je cesta pred rondojom ki ide z obvozniceproti rondoji nej dobro napravlena in za to napako znajo zaj pa če do v ravnali del pred samim rondojom na širino ki je pred tisti buk je pitanje .Tu na ton mesti so redno posrali z cesto.

kl (nepreverjen)

Tak kak je eden že omeno je cesta pred rondojom ki ide z obvozniceproti rondoji nej dobro napravlena in za to napako znajo zaj pa če do v ravnali del pred samim rondojom na širino ki je pred tisti buk je pitanje .Tu na ton mesti so redno posrali z cesto.

Čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem kje vi vidite kašno izboklino? Ka je nej fatamorgana?

Olosh (nepreverjen)

Neverjetno lepo! :) Bravo inženerge!!!! :D Pohvale MOMS.

princesa Ana (nepreverjen)

Meni je všeč.

Vanečaaaa (nepreverjen)

Ge so pa skupture v krožne (lejko bi dali nekaj lejpega ...Naprijmer ŠTIHCA v tangicaj pa CELECA ona dva sta se cejli čas jebala v Štihcovon mandati celo po guči Celecovon pa bahanje po veselicah njemi je psa vničo.

LDS=SMC (nepreverjen)

Gujdek (GUJT) ne nakladaj. Tij si dobil mastno v mandate Jevška od Komunale v 3 letih 154000 . javnih pejnez (brez razpisa). Na občinskon svete pa glasuješ za vse podražitve, ki jih Komunala in Jevšek predlagata. Pri tun pa ti Mičo Slabinac pomaga (un tudi dobi drobtinice od Jevška). Prodane duše. Res žalostno, da se s tem, da ste Štihcu pred prejšnjimi volitvami psa fentale hvalite! Pokvarjence.

In reply to by Vanečaaaa (nepreverjen)

Celecof gujdek (nepreverjen)

Vej pa Celec, Gujt, Milošević, Perhavec, Slavinec...vsi so isti patroni - povsem možno je, da so prav omenjeni (plus Jevšek in njegovi udbaški prijatelji) fentali psa od bivšega župana pred prejšnjimi volitvami. Sem prebrala nekje, da so mu celo grozili z anonimnimi pismi "da bo smrt doletela njegovega najljubšega družinskega člana". Kam smo prišli v tej naši ljubi Sloveniji in MS.

In reply to by Vanečaaaa (nepreverjen)

Hrošč (nepreverjen)

Ja , ja non stop ene in iste pizdarije , turbo krožišče , krožno gospodarstvo , medgeneracijsko središče , eh , skoraj bi pozabil - sočna vilica in kar je še podobnih neumnosti , ampak źe Srečko Kosovel je zapisal : "Zlato je gnoj in gnoj je zlato" jaz pa pravim :GNOJ JE GNOJ .

ka te briga (nepreverjen)

kandidiraj za župana pa napravi sam ka ščejš

In reply to by Hrošč (nepreverjen)

rdeča zvezda (nepreverjen)

Ta rondo je za endrek,,,ogromno gnara vloženega noter,,hask pa nobenega,,,samo so si neki žepe napunili i svoje debele riti,, za to pa je kriv Janša

olio (nepreverjen)

opasno je gotovo to krožišče! gnes sadijo pa nekaj devlejo v rondoji, ovi pa monterajo kao protihrupne ograje.

smešen je ovi ka to pijso

Gost 13 (nepreverjen)

Vprašanje za strokovnjake,sobotainfo,vestnik občino policijo prihod kolesara,pešca na petrol po predpisih cpp?je to ob ograji mure po blati ali v krožišču narediti krog??

SD fuj (nepreverjen)

Ta obvoznica bi se morala začeti graditi že v 2013 in 2014. A se je Pomgrad nonstop pritoževal - dokler ni posla odbil. Vmes je Židan dosegel, da so projekt prestavili iz finančne perspektive 2007-2014 v 2014-2020 (da se ja ne bi začelo graditi v času prejšnjega župana Štihca-čeprav je vse že bilo pripravljeno in so se že oddajala dela za izvedbo). Z zamikom 3 let se je tako lani začelo graditi, da bo letos pred volitvami lahko VELIČASTNO odprtje in se bodo lahko slikali (kot zaslužni pa niti s prstom za ta projekt niso mignili) vsi v SD - Jevšek (pojoči 20 km/h men) , Židan (Teran men) in podobni. Danes bi že vsaj 2-3 leta morala biti obvoznica izgrajena in bi se že gradil vzhodni del (če se ne bi vmešala SD falanga), kjer so že v letu 2014 pripravljali na začetek odkupa zemljišč. Po že omenjeni intervenciji Židana pa se odkupujejo zemljišča za vzhodno obvoznico do Čarde šele sedaj. Šele takrat bo cela obvoznica dobila svoj smisel (tudi z napajanjem severne obrtne cone).

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice