Črno-beli bodo jutri začeli s pripravami na novo sezono, danes pa so iz kluba prišle tudi prve novice o novincih. Muro so okrepili ofenzivni vezist Tomi Horvat, centralni branilec Špiro Peričić in levi bočni igralec Klemen Šturm.

Mura začenja sestavljati igralski mozaik za prihodnjo sezono. Pogodbe s črno-belimi so tako podpisali Tomi Horvat, Špiro Peričić in Klemen Šturm.

Kot prvi se v vrste Mure vrača Tomi Horvat, ki je v črno-belem dresu uspešno nastopal že v selekciji U-15.

Iz takratne Mure 05 se je preselili v Maribor, kjer je uspešno igral v kadetski in mladinski ekipi. Postal je tudi standardni član mlajših reprezentančnih selekcij. Skupno je v dresu z državnim grbom zbral že 41 nastopov in dosegel 4 zadetke. Ofenzivni vezist se bo v dresu Mure poskušal dokazati še v članskem nogometu. Z Muro je sklenil pogodbo do 30. maja 2021.

Drugi novinec je osrednji branilec Špiro Peričić, ki je v pretekli sezoni nastopal v dresu hrvaškega prvoligaška HNK Cibalia Vinkovci.

Dalmatinec je v preteklosti igral še za domači Hajduk, Slaven Belupo, Dugopolje, Solin in Primorac 1929. Špiro se najbolje znajde na mestu osrednjega branilca, lahko pa igra še kot defenzivni vezist. Z Muro je sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Tretje novo ime v vrstah črno-belih je Klemen Šturm, ki se k Muri seli iz Krškega, za katerega je v zadnji sezoni PrveLige Telekom Slovenije odigral 31 tekem.

Klemen se najbolje znajde na položaju levega bočnega branilca. Kljub mladosti je na prvoligaškem nivoju odigral že 124 tekem. Prvo pravo priložnost v članskem dresu mu je ponudil Triglav. Zadnji dve sezoni pa je igral za Krško. Z Muro je sklenil pogodbo do 30.5.2020.

Prišlo pa je tudi do dveh odhodov, Muro sta zapustila Arpad Vaš in Zvonimir Žiger.

Foto: fotolens.si

S spleta

Komentarji (7)

Mafijaš (nepreverjen)

Za izpad iz lige glih vredi okrepitve ?????????

severjug (nepreverjen)

pred ogledalo se postavi!¨
Pa se vprašaj ??????
sem ok???

In reply to by Mafijaš (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Obetavno, krepi se zadnja linija.

basuš (nepreverjen)

ne vem no,če so to neke okrepitve ali samo igralci za popolnitev moštve,bomo videli,meni ne deluje to ravno obetavno,boharja bi bilo dobro pripeljati,

karakarič (nepreverjen)

če je ta hrvat okrepitev za muro sem jaz pop,prišel je iz najslabše ekipo hnl,videl sem ga igrati,tehnično slab,razen borbenosti ni pokazal veliko,zame zgrešeno,horvat je ok,dečko zna,je mlad,nadarjen vendar ne more biti kar naenkrat dodana vrednost za prvo ligo na igrišču,ker še prve lige ni igral,torej tudi to ni neka okrepitev,šturm?povprečen igralec brez presežka,torej a so to res okrepitve ali samo igralci na plačilni listi...mura rabi 3 igralce v napadu,sredina,obramba,3 igralce dodane vrednosti in je to to,nič drugega ne rabi,izkušnje,prvoligaške,ne rabi povprečnih,ker teh je v muri cel kup

blekgringo (nepreverjen)

POGLEJTE SI VIDEO Špiro Peričić KAKo RAZTURA s streli, podajami in z višino 184cm Dalmatinec!!!!

blekgringo (nepreverjen)

Starejše novice