Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije sprejel finančne spodbude za klube 1. SNL in 2. SNL.

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije se je sestal na svoji 20. seji, ki se je odvila pred pokalnim finalom v Stožicah.  Člani IO so sprejeli nekaj sklepov, pomembnih za nadaljnji razvoj slovenskega nogometa. Med drugim so sprejeli finančne spodbude za klube 1. SNL in 2. SNL za nastopanje mladih slovenskih nogometašev.

Na mladih svet stoji

Klubom 1. SNL, ki bodo v tekmovalni sezoni 2018/2019 v tekmovanju aktivno vključevali mlade igralce do 21 let, se po vnaprej določenih merilih razdeli finančna vzpodbuda v skupni višini 100.000 evrov, med klube 2. SNL pa se razdeli finančna vzpodbuda v skupni višini 160.000 evrov, piše na spletni strani nogometne zveze.

Finančna vzpodbuda v višini 30.000 evrov pa čaka tudi prvaka 2. SNL v prejšnji sezoni, v kolikor se odloči za napredovanje v višji rang tekmovanja, kakor tudi drugouvrščeno ekipo 2. SNL, če se skozi dodatne kvalifikacije uvrsti v 1. SNL in tam tudi nastopi.

Po naših informacijah naj bi se v Muri 30 tisoč evrov razdelilo na 15 tisoč denarne nagrade in 15 tisoč v obliki športne opreme.

Odločali tudi o kadrovskih zadevah

Izvršni odbor je sicer sprejel tudi sklep o novem mandatu direktorja reprezentanc Slovenije, znova je bil na mesto potrjen Milan Miklavič.

Člani izvršnega odbora so se seznanili še s potekom prodaje medijskih pravic in generalnega sponzorstva 1. SNL ter pooblastili predsednika NZS za sklenitev sponzorskih pogodb in pogodb o odstopu medijskih pravic 1. SNL za obdobje 2018-2021.

Med ostalimi točkami so člani IO imenovali Dejana Germiča kot novega predsednika komisije NZS za ženski nogomet, ter potrdili spremembe v tekmovanjih v ženskih kategorijah od sezone 2018/2019 naprej ter spremembe in dopolnitve Predpisov ZNTS.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mura je večna (nepreverjen)

Bravo NZS tak se dela, Mura de tou vrnila z dobrimi igrami pa z obiskom tekem.

BIMBO NA ŽOGI (nepreverjen)

Jebe se ljudem za Muro. V življenju je na tisoče lepših in boljših stvari od Mure.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

BIMBO NA ŽOGI (nepreverjen)

Se vidimo za tri leta v četrti ali peti ligi.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Jim Beam

Joj! Ge san tudi pa optimist, samo joj...samo nej zdaj de pa rejsan dolgoročno pa (bar povprečno) uspešno! San sebi se smijen samo vrvo mo do konca, gda tau propadne mo se v neka drugoga pozitivnoga usmero, samo nej v fuzbal (razen reprezentance) sploj pa nej v maibor ali pa real ali barca! wtf, puta fans :) ali nigdar nej maribor, izdajalci(mislin koga mislin)!!!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ako je mura dobila 30 jurjev bi trebala NAFTA dobiti 300 000 jer puno bolje igra,,, Dati muri peneze - dotacijo,, je isto kao dati mrtvecu transfuziju,,,, bez koristi

-- (nepreverjen)

bolje igrala, a vseeno za muro bila, kak to ide skup? ti si še samo za psihiatrijo

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Brod na Muri (nepreverjen)

Vstran vržen denar.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Za par let se bodo zopet na sodišču kregali kdo je porabil denar.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

kupim gasilsko kapau ali pa kapo od medicinske sestre,,mi nekako pijača ne teče , pa če dam kakšno gasilsko kapo na glavo,,,leiko pijem ko krava,,,enako velja za kapo od kakšne medicinske sestre

Starejše novice