V nedeljo po 19. uri bomo priča povolilni matematiki. Zgolj špekuliramo lahko, kdo bo zmagovalec, saj je slovensko volilno telo izrazito nepredvidljivo. Vseeno pa nam volilne napovedi omogočajo, da špekuliramo o sestavi prihodnje slovenske vlade.

Trenutno smo priča pubertetniškim izjavam o tem, kdo s kom ne bi ali celo noče. Kmalu pa bo nastopil trenutek, ko bo potrebno prevzeti odgovornost za državo. Slovenija potrebuje državotvorne stranke, ki so sposobne združiti kapacitete in vzpostaviti sodelovanje pri tlakovanju skupne prihodnosti. Bojim se, da bo sestavljanje vlade izjemno težavno in kot sem zapisal pred dnevi, me ne bi presenetilo, če se bomo jeseni ponovno odpravili na volišča. Ne-operativna vlada, sestavljena na silo in sama sebi v namen, je še slabša opcija. 

Za novo vlado bi bilo pomembno, da ni zgolj desna ali leva. Volilne napovedi kažejo, da se zmaga nasmiha SDS, drugo mesto varno drži LMŠ, nato pa se pet strank giblje v podobnih okvirjih (SD, NSi, SMC, DeSUS in Levica). Za vstop v Državni zbor se krčevito borita še SNS in Stranka Alenke Bratušek. Čeprav brez nedeljskih rezultatov ni mogoče sestavljati koalicije, pa si bom vseeno dovolil pomisliti na ekipo, ki bi lahko bila pri sobni temperaturi uravnotežena in usmerjena v prihodnost. Ja, gre za čisto špekulacijo! 

Novo vlado bi sestavljali:

Slovenska demokratska stranka, Lista Marjana Šarca, Nova Slovenija in Stranka modernega centra. V kolikor bi nova koalicija ohranila 14 ministrstev in 2 ministra brez resorja, se lahko poigramo s porazdelitvijo resorjev.

SDS (položaj predsednika vlade in 6 ministrstev + 1 brez resorja) – Ministrstvo za finance, Ministrstvo za notranje zadeve, Ministrstvo za zunanje zadeve, Ministrstvo za infrastrukturo, Ministrstvo za okolje in prostor in Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in ministra za področje razvoja, strateške projekte in kohezijo (brez resorja)

LMŠ (4 ministrstva in položaj predsednika DZ) – Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Ministrstvo za obrambo

NSi (2 ministrstvi + 1 brez resorja) – Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvo za zdravje in ministra za področje odnosov med RS in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med RS in Slovenci po svetu

SMC (2 ministrstvi) – Ministrstvo za pravosodje in Ministrstvo za kulturo

Stranke vladne koalicije se uskladijo tudi o kandidatu za slovenskega člana Evropske komisije, ki bo imenovan v letu 2019. 

V zgoraj opisani razdelitvi resorjev ima prav vsaka stranka pomembno vlogo. SDS se v primeru zmage gotovo ne bo odrekla finančnemu resorju, NSi ima pa mojem mnenju najboljši gospodarski program, Marjan Šarec govori o pretirani birokraciji, prav tako SDS v tem trenutku ni zrela za pravosodni resor, zato ga naj ohrani SMC. Poskrbljeno je, da vsaka stranka dobi odgovornost za kakšnega izmed državotvornih oz. ključnih resorjev. Stranke v svojih programih izpostavljajo praktično enake probleme, zato se morajo dogovoriti zgolj o obliki reševanja le-teh. 

Zakaj SD, DeSUS in Levica v opozicijo? Za agendo Levice je bolj prikladno, da ni v nobeni vladi. DeSUS naj poskuša preživeti en mandat v opoziciji in pri tem nabere pogum, da kdaj v prihodnje prevzame resor, ki bi ga glede na svoj program že zdavnaj moral. Govorim seveda o področju dela, družine in socialnih zadev. SD počasi krvavi že zadnjih 10 let. Socialne demokracije v Evropi imajo težave, ker se ne znajo prilagoditi novi družbeno-ekonomski situaciji. Tudi SD se išče in mogoče se bo najlažje našel v opoziciji, kajti moderne družbe potrebujejo tudi kvalitetno socialno-demokratsko vsebino.

V komentarjih pod prispevkom lahko tudi sami predlagate najidealnejšo koalicijo.

EDI

S spleta

Komentarji (87)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
drag(on) (nepreverjen)

Splača se dati glas SDS ali NSi. Imajo odličen program, a (predvsem SDS) nepriljubljenoga boss-a. Janša ne de mandatar, ker nede uspel sestaviti vlade, Tonin pa nede telko % doubo.
Imajo pa odličen program in podporo Evrope, kjer trenutno vladajo desni.

mogoče bi jih … (nepreverjen)

.... če nebi kapo di banda biu eden največjih kriminalcov v državi in če nebi bila cejla stranka zlizana z mađarsko in balkansko mafijo. NSi je tak edina logična izbira za prave resne desničare, nej za prizadete primitivce keri ne vidijo drugoga kak begunce. Tak kak je na levici edina prava opcija Levica, vse ostalo je en kup oportunističnih strank in insteresnih združenj. Če bi NSi in Levica skupaj vodili državo in če bi šli prek vseh ekstremnih in ideoloških nebuloz, bi mi resno dobro živeli. Tak kak na desni je tudi na lejvi strani ne vse slabo.

In reply to by drag(on) (nepreverjen)

drag(on) (nepreverjen)

Bravo! Se 100% strinjam s teuf! Dalo bi se marsikaj, ampak nemamo te sreče-- Upanje pa ohranimo in po pameti!

In reply to by mogoče bi jih … (nepreverjen)

Mestni redar (nepreverjen)

S tem se strinjam tudi jaz, ki bom volil levo stranko.

In reply to by mogoče bi jih … (nepreverjen)

Mestni redar (nepreverjen)

pa to ne bo levica :))

In reply to by Mestni redar (nepreverjen)

drag(on) (nepreverjen)

Super. To se mi vidi. Konstruktivna razprava različno mislečih. KONČNO! Lepo (iz)voli tiste ka misliš ka si njin po mišljenju najbolj podoben. Mene to ne moti - kvečjemi san veseli ka vsaj idemo na volišča!

In reply to by Mestni redar (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Na paradi proti sovraštvu so napisi, kot: NIHČE NI ILEGALEN; ..., torej levičarji bi spustili in vzeli v Slovenijo vse migrante, ki pridejo. A sploh vejo, da je teh migrantov na miljoeur.Pa še nasilni so! Samo Šami je Slovenijo stal že 40 000 eur.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Pojdite na luft. Prekrasno vreme je. V nedeljo pa vsi na volitve in volite po pameti.

proizvodnja (nepreverjen)

Včerajšnje soočenje na RTV a je vredno plačevat naročnino? Ne vem ali je financiranje strank tako pomembna tema? Ali je pomembna tema sovražni govor?
Govor bi moral biti:
Kje so teme zdravstvo, šolstvo in beg mladih v tujino? Investiranje v Sloveniji. Kako uredit oskrbo starejše populacije? Kaj bomo z migranti, če jih Avstrija ne spusti naprej? A jih bodo vzeli tile protestniki domov iz Ljubljane? Ali pa se ozirajo na tisti rek, ki pravi ne glej kaj jaz delam ampak kako te učim, da moraš delat.
V kolikor nebi bilo Požarja in Jelenčiča bi bilo bolj tako, tako kajti večina se zaletava v Janšo, ki deluje trenutno umirjeno in tudi izgleda, da ve največ od vseh za kaj se gre.
Kakor koli v nedeljo na volitve in volite z razumom ne z navijaštvom tiste, ki so vas prepričali!

smrkci (nepreverjen)

Kdor koli bo vladal tej izropani državi,nam navadnim smrtnikom ne more pomagati,ker nas iztrebljajo in uničujejo na obroke pri tem jim pa delodajalci pomagajo.Tej zavoženi in izropani državi,več ne more pomagati niti vrag,ker bog je že pred 27 leti videl da tej Državi ne more pomagati.

Mestni redar (nepreverjen)

Edi, zapisal si: "Trenutno smo priča pubertetniškim izjavam o tem, kdo s kom ne bi ali celo noče. Kmalu pa bo nastopil trenutek, ko bo potrebno prevzeti odgovornost za državo."

Če je tisto pubertetniško, kaj je potem šele tvoja kolumna, ki gre še korak naprej in deli ministrstva??? :)))

Mestni redar (nepreverjen)

Je pa Šarec včeraj končno pokazal svojo pravo kožo. Ne le da je imel šest popravcev, tudi iz Organizacije proizvodnje in ne le da je še Karl Erjavec boljši komedijant od njega, Šarec je očitno lagal. Lagal je o tem, da se ni sestajal z Janšo, nakar ga je Janša pred vsemi vprašal, zakaj noče priznati ,da sta se večkrat sestala!? #neprecenljivo

u-pokojni (nepreverjen)

ja kelko pa laže Janša pa Erjavec pa drugi ništerni ste rejsan nej poslušali ka štoj guči primitivno ka bole nemre biti vej pa Janša pravo ka nema veze s Patrio pa v Avstriji RIDL sedi pa ppravo ka nema nič s posojilon iz Bosne pa vse laž dajte mer ka nema smisla što bole laže pa kradne pa tak dale.Telko laži pa poneverb v Slo nema nišče kak SDS

In reply to by Mestni redar (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Nisi pogruntal, da je to bila dogovorjena laž med Janšo in Požarjem, da očrnita Šarca in mu odvzameta volivce. Ne bom nikakor volil Šarca ali ne prenašam lopovov, ki se gredo take umazane igre. Ti sploh ne veš kaj vse je sposoben storiti Janša v boju za oblast. Poglej samo njegove medije in kaj ti počno. Lahko človek še niže pade ? Zelo težko.

In reply to by Mestni redar (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ja, lažnivi Šarec pa danes namesto, da bi samo v miru priznal, gre v napad: JJ je zlorabil moje zaupanje, hahahahaha.
Mogoče, vendar ti, komedijant, si pa vseeno lagal !!!!

Narod, vse levnuharske stranke se šlepajo na (trenutno) moderno finto "proti JJ-ju"... Nihče ne govori o ničemer, samo o JJ-ju.... Podobno sem videl pri Clintonovi- samo sovražnost proti Trumpu je imela v zobeh !!!! In ljudje so se odločili PROTI SOVRAŽNOSTI !!!
Tudi v Sloveniji je čas, da se odločimo PROTI SOVRAŽNOSTI levnuharskih strank-zato volite druge stranke, ne levnuharske!!! Pa ne obstaja samo SDS in JJ, mimogrede !!!

In reply to by Mestni redar (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

VRANA kot VRANA. Priznaj, da bi Janša že zdavnaj moral spokati iz politike. Bolj razdiralnega politika od njega Slovenija ni imela. Če bi imel več pameti v glavi in manj lufta, bi videl, da njegov mediji in njegovi plačanci širijo sovražnosti po državi. Vse, kar ni njihovo, jim je napoti: migranti, begunci, Romi, istospolniki, reveži, ljudje, ki niso njihovi člani in mislijo s svojo glavo, brezposelni, brezdomci, upokojenci, ............... Lahko bi končno priznal, da si član Nove Slovenije. Saj to ni nič sramotnega, zato mi ni jasno zakaj to skrivaš. Ti je sploh jasno zakaj je Janša Novakovo zamenjal s Toninom ? Če bi imel kaj ponosa, bi odšel iz stranke, ki jo vodi Tonin.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Hehehehehe, ravnokar debatirali o "migrantski krizi"..... Vsi, ampak prav čisto vsi levnuharji govorijo danes nasprotno, kakor so pred 2-3 leti !!!! So se vsi "RADIKALIZIRALI"???? Ker pred tremi leti smo nekateri govorili prav to, in smo bili rasisti, islamofobi,...... Kako to?? So vsi sedaj radikalizirani ali jih je končno srečala pamet??? In danes govoriti o nadzoru, kontroli,... je čisto normalno!!!! Pred tremi leti pa je to bilo rasizem, islamofobija,..... hahahahaha.... Jaz sem napisal, da so tole "migranti" in ne begunci, pa sem bil rasist, kao..... Da obstaja definicija, kdo je begunec-evo, rasist so kričali!!!! Danes na soočenju uporabljajo besedo "migrant" in ne begunec !!! Kako to??? So spregledali???? Kahla celo izjavil, da je kriva Merklova, hahahahahahaha... Jao, jao, jao.... In takšni nesposobneži so vedno nekje zraven!!!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Bi utihnil, prosim, ker ne poveš nič pametnega. Migrante je Merklova z odptimi rokami vabila v Nemčijo, da bodo poceni delovna sila bogatim privatnikom. Begunce pa povzročata ameriška vojska in NATO, ki delata vojne v tujih državah, ki so bogate z nafto in drugimi naravnimi surovinami. Kako je lahko Afganistan največji proizvajalec heroina na svetu, če je tam že desetletja prisotna ameriška in druga vojska ? Boš še veliko let moral živeti, da boš delno razumel dogajanja po svetu. Pa boš moral možgane uporabljati, ne jezik. Niti pojma nimaš zakaj se pojavlja terorizem po svetu. Ko bom imel več časa, ti bom nekoč tudi to razložil.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

Janša to se bo zgodilo tudi tebi,torej bilo bi boljše,da to narediš že prej sam kot je to naredil fašist v Španiji.

http://www.rtvslo.si/svet/evropa/mariana-rajoya-odnesla-afera-zaradi-ne…

preverjen (nepreverjen)

ANKETA: Koga bom volil? oddaj glas na tej povezavi: https://www.1ka.si/a/175039

vodka (nepreverjen)

Što li si je zmislotakšo koalicijo? Tou senjajo Orbanovi plačanci?

vodka (nepreverjen)

Žal danes ugotavljam, da je edini, ki je zlorabil to zaupanje, Janez Janša. Z njim sem se pogovarjal lani v predsedniški kampanji in enkrat letos.
Ugotavljam, da sem se pravilno odločil, da LMŠ pod mojim vodstvom ne bo nikoli sodelovala v koaliciji s stranko SDS, ki s svojim medijskim imperijem širi laži in lažne novice o meni in naših članih. ....Evo van izjava Šarca za sestavo koalicije z Orbančkom. Šarec je edini šteri si zaslüži biti na čeli vlade.

Janez Komunist (nepreverjen)

Zakaj ne pustite komentirat pod tem člankom....
https://sobotainfo.com/novica/politika-gospodarstvo/bo-sls-kljuc-za-obl…

evo vam kurac in ne ključ za oblikovanje nove vlade...SLS ne bo nikoli vohal parlamenta...

Janez Komunist (nepreverjen)

Glejte najebali smo tako ali tako.Koalicijo bodo sestavljale stranke...SMC-LMŠ-SD-DESUS in mogoče se bosta urinili zraven Levica in stranka Alenke Bratušek,če bo prišla v parlament,sam upam,da ji bo uspelo (ima moj glas),da bo jim malo gledala pod prste.
Sicer pa desničarji,sestava vlade bodo za vas še naprej mokre sanje.

Čarni vrag (nepreverjen)

Šarec brez političnih izkušenj bi naj bil predsednik vlade. Pa še šest popravnin izpitov je imel v srednji šoli. Vaneka pa za financministra. Odštekano ljudstvo brez pameti.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kdo bi po tvojem mišljenju moral biti predsednik vlade ?

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

@Čarni vrag- ka pa Prištinski doktorat ma velko valanje v sveti?

Čarni vrag (nepreverjen)

Realno gledano je Janša za en razred pred svojimi konkurenti. Proti njemi vsi ti kandidati izgledajo smešni. Še posebno Cerar in Šarec-

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Imaš ti kakšna posebna očala in slušno napravo, da ta soočenja vidiš drugače od nas drugih ali imaš že možgane tako programirane ?

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Očala maš ti, zato ne vidiš dobro. EU birokrati se bojijo, da Slovenija ne bo već naklonjena džihadistom, ki bežijo pred Asadovo vojsko iz Sirije.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Niti najboljši doktorji ti več ne morejo pomagati. Smiliš se mi. Kdo že bombandira tuje države, " ŠIRI DEMOKRACIJO " in povzroča begunce ? Kaj delata ameriška vojska in NATO v tujih državah - predvsem tam kjer je nafta in drgo naravno bogastvo ? Kaj ni DESNA MERKLOVA povabila begunce in migrante v Evropo, da bi bili poceni delovna sila bogatim privatnikom ? Nekateri ste res veliki invalidi v glavi. Non stop bereš Janševe časopise in gledaš Orbanovo ( Janševo ) televizijo, potem pa otopi tisti del možganom, ki je namenjen za razmišljanje.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

No Tujec napravi nekaj, ne pa ka samo nakladaš. Hvališ se z nevemkelkimi stanovanji pa jih odstopi beguncem. Seveda brezplačno. Da te vidimo!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kje v Soboti si ti videl begunce ?

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

Desničarji v ponedeljek lahko začnete sestavljat vlado za....

Druga Republika - Republika DOB!

Pravosodni minister Črnkovič,
Zunanji minister Časar,
Notranji minister Rupar,
Obrambni minister Krkovič,
Finančni minister Lovšin,
Gospodarski minister Bavčar,
Minister za pravosodje Leljak,
Ministrica za izobraževanje Koren-Gomboc,
Sekretarka za medijsko propagando Irglova,
Minister za okolje in prostor: V.Turk
Premijer Ivan Majer Janša.

jouže (nepreverjen)

Vseeno kdo v par
lament,samo ne volite Erjavca,ker je zajebal državo.20let poslanec pa ima 8000 eur prihrankov Kako lahko tako laže.Vsi vidite druge kako lažejo tega pa nihče.Ob plači 5000 eur + na mesec,pa brez vsega.

lauraas (nepreverjen)

Ali je to laž, da sta dva Afganistanska migranta na vlaku v Franciji pretepla eno žensko zaradi preglobokega dekolteja? Nova24tv. Levi mediji pa vsi take novice skrivajo.

lauraas (nepreverjen)

Kako bi bilo v Sloveniji, če bi vladali taki in tisti, ki so bili na paradi proti sovražnosti (levica)? Naj mi nekdo pove!

Janez Komunist (nepreverjen)

lauraas,daj ti nam povej koliko razredov OŠ imaš...

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Lauraas, še nekaj ur časa imaš, da izliješ svoje bedne komentarje. Ne jemlji svojih tablet,da bo bolj zanimivo branje.

lauraas (nepreverjen)

Dajta, na enostavno vprašanje, enostavni odgovor. V račun vzemita, da jih v BiH čaka čez 50 000 in, da je Italija dobila dokoncno desno in skrajnodesno vlado in namerava izgnati 600 000 črncev in muslimanov in če bomo mi imeli vlado "parada proti sovražnosti".

lauraas (nepreverjen)

Aja, pa Madžarska in Avstrija hermetično zaprte meje.

lauraas (nepreverjen)

Pa še, pri nas je pa edino SDS proti migrantom, vse druge stranke bi jih vzele.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Danes so na radijskem soočenju vsi predsedniki političnih strank složno udarili po Janši in njegovem predvolilnem početju ( razen njegovih satelitov ). Tako Janši ni ostalo drugega kot, da je osramočen in jezen zapustil soočenje. Tvoj veliki BOSS.

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Po Janši udarjajo tisti, ki hočejo Slovenijo napolnit z migranti, saj je SDS edini proti migrantom v zavezništvu z Orbanom, Kurzem in Salvini-Italija!

lauraas (nepreverjen)

Spet nov teroristični napad v Nemčiji. Nova24tv.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

lauraas daj še. Še več. Še dobre tri ure časa imaš. Izkoristi ga.

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Samo danes prijeli 19 migrantov v Beli Krajini. Nova24tv.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Pa to je drobiž. Toliko sem jih sam pred 25 - imi leti v eni noči prepeljal prek meje Takrat je to po zakonu še bil prekršek, če so te dobili. Pa me nikoli niso. Veliko hiš v Prekmurju in v Prlekiji je zraslo iz tega zaslužka z ilegalci, a ljudje tega javno ne bodo priznali. Bil je to velik biznis. Za enega sem dobil najmanj 2.000 mark. Smiliš se mi. Ti se tu mučiš zapravljaš ure in ure za par deset evrov. Jaz sem v eni noči drapnil 30.000 mark, pa se nihče ni sekiral za to.

In reply to by lauraas (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

Janša se svaljka po politiki zadnjih 30 let, odkar so ga vrgli iz partije in je skesano prosil za ponoven sprejem, in čedalje bolj je usran. Naj se spoka v zaslužen pokoj in vzgaja deco,ki jih je naredil Urški, bo imel vsaj kdo od njegovih pamžev kaj od očeta. (Če še ne veste, ko so ga leta 1988 spustili iz kehe, ga je Silva čakala doma, on je pa z eno od takratnih ljubic spokal na nekajdnevni oddih na morje).

Čarni vrag (nepreverjen)

Ti desno levi komunist lažeš tristo na uro. Za komunizem je znano, da temelji na laži. Verjetno si bil kakšen udbovski sodelavec z nalogo, da širiš lažne novice.

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kaj misliš zakaj je Silva zapustila Janšo in se ločila ? Zgleda, da ti res ničesar ne veš razen komunisti, Kučan, Udba. Izobrazi se, da boš lahko debatiral.

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Prav malo me zanima Janševa žena, to se njegovi osebni problemi. Menda ima celo kliniko v Avstraliji, samo nihče ne ve kje. Bedni ste s temi izmišljotinami.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Je bilo to fer do žene, kar je tvoj junak napravil ? Bi ti svoji ženi to napravil ? Če je ženo prevaral, zakaj ne bi državljane. O kliniki ni nihče ničesar pisal. Kje si zdaj to pobral ?

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

O kliniki so pisali v levičarskem trobilu Nedeljski dnevnik.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

EU je zasedena z Italijo, ker je dobila močno desno in skrajnodesno protimigrantsko vlado, izgnati hočejo 600 000 črnih, itd. Zakaj le je narod toko močno izvolil desnico? Isto je na Madžarskem in Avstriji. Samo pri nas hočete čimveč migrantov.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

lauraas, še dve uri časa imaš. Daj kaj novega. Že se ponavljaš. Poglej malo na Orbanovo / Janševo televizijo in nam kaj napiši. Napeto čakamo na tvoje novice.

In reply to by lauraas (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kaj si zaspala ? Šiht končan ?

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Jankovičevi plačanci, ali je dobro, da napolnimo Slovenijo z migranti???

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Daj nekaj novega.

In reply to by lauraas (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Levnuharji pogrnili, vsi po vrsti..... Samo jecljanje, izmikanje, nič konkretnega,.... Me pa to sploh ne preseneča. Nesposobneži, ki imajo edini "adut", ki sploh ni adut, in sicer blatenje nekoga drugega!! Blatenje, izrazi "radikalni", razni ....fobi, rasisti,..... Taki kvazimoralneži nas ne bodo pripeljali iz dreka

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Spokaj se ! Podstrešje imaš razmetano kot, da je po njem pihal vihar.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Levnuharje so rasturili, metali so jih kot 5 dag posebne klobase, hihihi

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Kaj manjka Orbanovi politiki? Pariz je poln vojske na ulicah, vsako minuto se slišijo od nekod sirene,..., Budimpešta pa gosti izletnike, itd. SDSov plakat, ki pove vse!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kako ljudje v Orbanovem kraljestvu ? Koliko jih pozimi zmrzne, ker nimajo denarja za ogrevanje ? Koliko jih je vsak dan lačnih ? Koliko je bolnih in ne morejo k zdravniku, ker nimajo denarja ? Kakšne plače dobivajo delavci ? ........... ? Napiši kaj o tem ! Kaj je tebi tako všeč na tem plakatu ? Lahko poveš ?

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Zakaj novega, če je pa problem stalen. Še pomnite, ko je Cerar udaril po mizi in zagrmel: "Slovenija ne bo brez migrantov!".

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Napiši še kaj drugega, ker si s temi migranti že dosadna. Še eno uro časa imaš. Zberi se in napiši bistvo.

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Lep naslov: kdo bo prevzel odgovornost za državo? Najboljše bi bilo, da tile rogovci, ki so bili na paradi proti sovraštvu, češ da nihče ni ilegalen, itd.

lauraas (nepreverjen)

Da povem, vojska na ulicah.

lauraas (nepreverjen)

Zmrzne lahko samo lenuh, ki si ne pripravi kurjave. Naše rome pa ni mrzlo, ker jim država drva pripelje na dom in to zastonj, moja teta pa z 430 eur penzije (2017) plača 110 eur samo prevoz za 12 kubikov drv. To je Levica.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Mislim, da je letošnjo zimo na Madžarskem zmrznilo okoli sto ljudi, ker niso imeli denarja za ogrevanje ! Podatek je približe, ker pišem po spominu. Si želiš takšno državo ? Poznaš ti še kaj drugega kot migrante in Rome. Kdaj se je tvoja teta upokojila in koliko delovne dobe ima ? Če se je upokojila po 1.1.2013 ji je Janša z SPIZ - 2 vzel približnob 20 % penzije. Povej ti svoji teti, da lahko zaprosi za varstveni dodatek in lahko dobi mesečno 566 evrov ! Vsem Romom v Sloveniji je država zastonj pripeljala drva na dom ??????????? Kaj ti to pišeš ? Kje si to videla ?

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Zakaj mladi jezni muslimani po Franciji zažgejo na vsako Silvestrovo 1000 in več avtomobilov in to samo "nevernikom"?

lauraas (nepreverjen)

In po levičarsko to ni sovraštvo!

lauraas (nepreverjen)

Če pa poveš, da en migrant stane 1960 eur/mes, je pa to sovraštvo! Sovraštvo je, če poveš, koliko nas je že stal Šami. Mir na Madžarskem je tudi sovraštvo! Itd.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

To je pa očitna laž. Dnevno gre za hrano enega 9 evrov in vsak dobi mesečno 18 evrov žepnine ! In to prosilca azila. Migranti gredo hitro skozi Slovenijo v obljubljene dežele. Veliko sredstev za migrante in begunce prispeva EU. Zaradi teh lažnivih plakatov bo pa mogoče kakšen državni urad v prihodnosti povedal svoje mnenje ! Mogoče tudi zaradi madžarskega denarja, ki je zadnje čase prispel v vaše medije in založbe.

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Financiramo ladjo Triglav, da pred Libijo pobere migrante in jih prepelje v Evropo, ali je to normalno? Policija na meji v Beli Krajini ujetih migrantov ne vrača na Hrvaško, ampak jih mi gostimo, ZAKAJ???

lauraas (nepreverjen)

Pelji se jeseni skozi Puščo.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Lahko razložiš zakajm bi se naj peljal.

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Želim si vojno stanje, kot je že leta v Parizu, kjer ne upaš pustiti otroka v šolo. Ali pa mir, kot je na Madžarskem, z denarjem bomo pa že kako

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

In kaj je pri nas narobe ? Kaj pri nas mogoče ni miru ali kaj ? In mi velikon bolje živimo kot ljudje na Madžarskem. Kaj te zdaj moti ? Da nam gre predobro ?

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Prvi in glavni pogoj za rast je MIR in potem se dá vse drugo. Migranti pa sem nosijo vojno, ker ko jih bo "dovolj", bodo hoteli še več. Vprašaj starejše, samo da se konča II. svet. vojna, pa čeprav bi jedli samo krompir.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Pri nas je MIR. Miru ni v tvoji glavi. To pa zato, ker preveč bereš Reporter, Demokracijo in druge Janševe časopise in portale in preveč gledaš Orbanovo / Janševo televizijo. V NEDELJO ZVEČER BOŠ JOKALA !!!!!!!! Zakaj ti tako sovražiš Rome ? Ti je kakšen Rom otroka napravil ?

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

42 eur je hrana na dan, meje izven Slovenije so pa hermetično zaprte, 50 000 migrantom v BiH je ciljna država Slovenija (HRT TV)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

LAŽEŠ !

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

"In kaj je pri nas narobe?", evo, bojim se da zmagajo leve stranke (LMŠ, SMC, SD, LEVICA, DEŠUS, ALENKA) z Jankovičem na čelu in bodo vzeli vse migrante, ki pridejo; nekaznovano naprej ropali bančne luknje;legalizirali bodo indijsko konopljo v REKREATIVNE namene (jaka rekreacija); in še vse kar že dneve pišem. IN VSEMU TEMU BI JANŠA NAREDIL KONEC - RED! Nasmejani Jankovič in sinova bi bili v "hotelu".

lauraas (nepreverjen)

Zato se pa bojim nedelje zvečer.

lauraas (nepreverjen)

Malo poglej po novicah, če že niso šicnili Janše, kajti za kaj takega imajo denarja daleč preveč!

mokica (nepreverjen)

Zmagovalna stranka je SDS.Janša mora zmagati in narediti red z korupcijo,katera se povečuje .Žal mi je za stranko DESUS ,ki ima novega menedžerja Jankovića,ki mu prinaša mesto v opoziciji.
Stranka SD ,stranka katera je največ kriva za Abitražo,NLB,TEŠ 6 .....itd.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice