V Beltincih te dni razburja dopis kulturnega ministrstva, ki pod vprašaj postavlja usodo tamkajšnjega gradu.

V prostorih in ožji okolici beltinskega gradu se že desetletja odvijajo številne kulturne dejavnosti. Med drugim tam potekajo prireditve mednarodnega značaja, denimo vsakoletni mednarodni folklorni festival, mnogim pa se je grajsko dvorišče še posebej vtisnilo v spomin s prvo proslavo ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

Graščina je torej tako rekoč središče tamkajšnjega kulturnega dogajanja, a kmalu bi se to lahko spremenilo, saj obstaja možnost, da bo objekt zamenjal lastnike.

Pred nekaj dnevi je namreč na Občino Beltinci prispel dopis z Ministrstva za kulturo, od koder so sporočili, da »se zdi zelo verjetno, da se bo predmetna nepremičnina vrnila upravičenki v naravi.«

Jeza tako med prebivalci kot na občini

Zapis je seveda poskrbel za veliko ogorčenje tako na občini kot med prebivalci. Jeza je toliko večja, saj je še pred kratkim kazalo, da bo po dolgem, kar 27 let trajajočem denacionalizacijskem pravdanju graščina le ostala v občinski lasti. 

“Šel je čas, šel je denar,” je nad dopisom ministrstva razočaran župan Občine Beltinci Milan Kerman.

Izgubljenih pol milijona evrov?

Spomnimo, da je grad še v začetku devetdesetih let minulega stoletja bil prava razvalina. Občina in Ministrstvo za kulturo sta v vmesnem času v obnovo zgradbe vložila pol milijona evrov, kar za tako majhno občino seveda predstavlja precejšen izdatek. 

Sočasno je teklo pravdanje za lastništvo, saj so denacionalizacijski postopek vložili grofje Lederbuhr, dediči grofice Zichy, zadnje lastnice gradu, ki sicer ni imela lastnih potomcev. Ustavno sodišče pa je pred tremi leti naposled razveljavilo sodbe upravnega sodišča in postopek vrnilo na začetek. 

“Ko je Ustavno sodišče vse razveljavilo, smo nekako bili prepričani, da bo tudi Ministrstvo za kulturo nekako zaščitilo tisto sredstvo, ki je bilo obnavljano iz državne blagajne,” pravi Kerman. 

Pod vprašajem tudi mednarodni projekti

A na to se, kot kaže, ne gre več zanašati. Sodni mlini bodo znova mleli, in medtem ko so na občini odločeni s pravnimi sredstvi dokazati, da dediči do nepremičnine niso upravičeni, lahko prebivalci le upajo na čimprejšnji konec kalvarije.

Trenutno v grajskem poslopju sicer delujejo tudi turistična pisarna, poročna dvorana in restavracija, velik vir skrbi pa je zdaj predvsem usoda mednarodnih projektov, s katerimi je bilo predvideno nadaljevanje obnove.

S spleta

Komentarji (57)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

DEMOS ( DESNIČARJI ! ) in Zakon o deonacionalizaciji je povzročil Sloveniji za več deset milijard evrov škode. Vi jih pa še kar volite.

goostt (nepreverjen)

In sedaj se spet ponujajo neke "pomladne stranke" za izvolitev, rešitev je lahko le v Zedinjeni Sloveniji radikalni stranki ali nečem podobnem, pa tudi Karlekov DESUS je zelo vprašljiv/arbitraža!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

čarnobejli (nepreverjen)

Či komunisti nebi pokrali liden te nebi trbelo nikomi nič nazaj davati!!! Ali povej tij meni što preklinja zasebno lastnino in što nacionalizera ? SD pa Levica! Komunisti so napravli škode v Sloveniji telko ka smo gnes 20 let za avstrijo! Vij jih pa še kar volite

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Samo nekaj malega ti bom povedal, ker več nima smisla, ker imaš preveč lufta v glavi. Slovenija ni imela leta 1990 niti eno milijardo evrov dolga. Danes ga ima več kot 40 milijard evrov. Takrat smo imeli svetovno znane tovarne. Danes je skoraj vse prodano in uničeno, delavci pa na cesti. leta 1987 je bilo v Sloveniji manj kot 20.000 brezposelnih, danes jih je okoli 100.000 ( pri enakem številu prebivalcev ), ............... Namenoma so ustvarili leve in desne, partizane in domobrance ( največ Janša ), da se mi prerekamo med sabo, oni pa ta čas družno polnijo svoje žepe. Delamo kot sužnji za plačo, s katerom ne moremo preživeti ( da upokojencev in brezposelnih ne omenjam ), da lahko posamezniki neizmerno bogatijo. Mi se pa deremo: " Vaš je večji lopov kot naš !" Vi še pa kar naprej volite te, ki so nam vse to skuhali ( tako levi kot desni - denar ne pozna politične pripadnosti ! ). Res smo vsi skupaj ene velike ovce. Kot v parlamentu, ko sejo DZ prenaša televizijo, se kregajo in blatijo en drugega kot smrtni sovražniki ( igra za naivne gledalce ), potem pa gredo na pijačo in kosilo ( večerjo ) kot najboljši prijatelji. Pamet v glavo in na volitvah odpikat to staro garnituro, ki nam že leta in desetletja dela škodo. Ven iz parlamenta SD, SDS, Desus, Nova Slovenija, Bratuškova. Preveč škode ste že napravili.

In reply to by čarnobejli (nepreverjen)

čarnobejli (nepreverjen)

kake svetovno znane tovarne ? Daj ne bluzi IMT je koperal licenco Fergusona, Fičo je koperal FIAT-a , pa tak dale balkan je bil to ka je gnes kitajska - koperali smo vse in delavcon zdigavali moralo, ka neka valamo - in vij jugonostalgiki se zaj mlatite po prsaj kakša nacija smo bili do 91.... Zato pa so po 91 leti vse velke firme propadnole, ker nejso bile sposobne preživete na zunanjon trge z lastnim razvojem, ker ga pač neje bilo! Tam je propadno, ker neje bil sposoben na evropskon trgi preživete, Mura tude - nejsose znali prilagodite evropskome trge in ta slavna fama o kraje - ja kradle so vsi, od delavcov do direktorov ali zavolo toga je firme nej vrag zel,... vzel jih je ker neje bilo napredka in razvoja in ja lejko mi date miljon minosov ali tak je in to je edina resnica

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Svoje neznanje kažeš s tem, ko za vrhunec tovarn v Sloveniji v času Jugoslavije postavljaš TAM in Muro. Ti bom naštel nekaj naših svetovno znanih tovarn v tistem času : ISKRA - sestavila prvi računalnik v Evropi, najmodernejša merilna in druga oprema tistega časa, LITOSTOJ - najboljše turbine , METALNA - vrhunska dvigala, ELAN - med vodilnimi svetovnimi proizvajalci smuči tistega časa, TOBAČNA TOVARNA LJUBLJANA - stroj, ki je delal najboljše in največje število cigaret v eni uri v Evropi, GORENJE - tistega časa med vodilnimi proizvajalci bele tehnike, GORENJKA - med najboljšimi proizvajalci čokolade, ZLATOROG - odlična tovarna pralnih praškov in mila in še in še ! Zakaj nekaterih ni več v vrhu ? Prodali smo jih za drobiž, razbili, lastninili, zaradi neznanja političnih kadrov, ki so bili nastavljeni uničili. Da tovarn hrane, pijač, oblačil, nogavic ne omenjam. Sploh ne veš, kakšne tovarne smo imeli, pa boš nekoga krive vere učil ! V Muro se fukni !

In reply to by čarnobejli (nepreverjen)

mikolof (nepreverjen)

bravo......3x

In reply to by čarnobejli (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Si ti pismen, budalo Janševo ??!! Nimaš pojma kakšne dobre tovarne smo imeli v Sloveniji v času Jugoslavije. Zdaj si pa tujcem poceni delovna sila in se na delo voziš 200 km daleč in si navdušen nad tem ter blejaš beeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.

In reply to by mikolof (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Izdajska in ritolizniška politika- narod naredit nazaj tlačane in hlabce.

Sam sem na poslance in vladne službe posredoval svoja mnenja in to sledeča.

Gradovi niso bili le neka privatna središča temveč upravna, katera so zgradili takratni vaši predniki.

Zato si po nobenem pravno moralnem pravilu NE MORE NEKDO LASTIT NARODOVEGA. Če se že sklicujemo - morale kod temelj vodilo prava.

Primer- občina - stavba premoženje današnje občine ne more biti last -naprimer družine župana KERMEN.

Sklicujemo se, da je voda, rudnine, itd last naroda.

Moti me, kako lahko slovensko zemljo, ki je narodova lastnina dobi nazaj nek grof, itd, ker mu jo je podelil ? kralj.
Kar je " Narodovo" ne more deliti ne vrag_ ne kralj _ ne bog vse to pripada samo narodu- in za to se je potrebno borit.

Ja za boga - parlament ne more bit last ne Cerarja, Janšu, Bratovškove, itd marveč narodovo.
Isti velja za cerkev- lastnino je last župljanov-vernikov, omenjenega kraja.

Poskušajte pridobit dokazila, prispevkov prednikov, pri gradnji ustvarjanju gradu in vsega premožene.

"Nihče si ne more lastit narovih žuljev."

Vprašajte kako luksozno izkoriščevalsko so živeli njihovi predniki družine na hrbtu pripadajočih -tlačanov itd.

Njihov ustvarjani trud pripada potomcem naroda.
Primer - proga Dunaj Trst je potem last družine -Mariške treze?-isto so gradili grad.

Pa čeravno se bo pisala nova pravna norma, na temeljih pravičnosti.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

prdic (nepreverjen)

socialistične floskule, pozabi!

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Nimaš pojma kako smo v socializmu lepo živeli. Delali smo samo 8 ur, sobote, nedelje, prazniki fraj ( razen res potrebnih služb), plače dobre in točno na datum, večkrat na leto dobički, poceni letovanje na morju ali v planinah za vso družino ( podjetja so imela svoje počitniške domove ), dokaj hitro si lahko dobil stanovanje ( podjetja so gradila stanovanja za svoje delavce, tako, da si imel delo pred nosom ! ), stanarina največ dvajsetino plače - danes skoraj pol plače, razmerje pri plačah največ 1 : 5 s tem, da je najnižja plača bila tolikšna, da si z njo lepo živel, ............ Če si pa tako zabit, da uživaš v tem, da se voziš na delo 100 km in več, da delaš 10 ur in več kot robot za plačo, s katero ne moreš preživeti, delaš tudi sobote in nedelje, ne moreš dobiti stanovanja, če ga slučajno dobiš za najemnino daš pol plače, da moraš na plačo včasih čakati tudi nekaj tednov ali več, da ugotoviš, da ti delodajalec ni plačeval prispevkov in boš zaradi tega moral delati do 67. leta ali dalje, da imaš tako nizko plačo, da ti pokojnina niti za hrano ne bo zadoščala, ............... potem ti samo zagovarjaj desničarje in njihov kapitalistični sistem !!!!! Socializem pa pusti na miru, ker smo v njem ljudje dobro živeli, delavec je bil spoštovan in cenjen in nikoli izkoriščan kot danes !!!!!!!!!!

In reply to by prdic (nepreverjen)

pimpek (nepreverjen)

znan kak je bilou v socializmi.....sistem za manjake in bedake, keri ne mislijo ali ne smejo misliti z lastno glavo, samo kimajo, kak korejci.
Zagovarjate pa ga tisti, keri ste meli koristi, malo delali in to kratki cajt, zdaj pa ščete velke penzije. Od kot le, če ste skoraj nič nej vplačali.
Pametni tisti mladi, keri odidejo v tujino in zapustijo ta "socialistični raj"!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Znaš ti tisto, kar so ti Janšisti zlagali. Tebe še oče v jajcih ni nosil, ko je bila Jugoslavija. Slovenija je že 27 let "kapitalistični raj"! Kako lahko na svetu živijo taka teleta kot si ti, ki žali upokojence, ki so delali 40 let ali več in vsa ta leta precej vplačevali v pokojninsko blagajno in v druge blagajne. Ti mlečnozobec pa še res nisi ničesar vplačal! In ti današnji upokojenci so s svojim delom skrbeli, da si imel ti in vsi mladi brezskrbno otroštvo in mladost. Da si imel zdravniško in drugo oskrbo zastonj, da si hodil v vrtec, se šolal in izobraževal, imel na razpolago športne in druge dejavnosti, ................ In ti, gnoj od človeka, boš po upokojencih pljuval?

In reply to by pimpek (nepreverjen)

hepan (nepreverjen)

kak še more bite ščuknjene tiste, keri tebi pluse davle

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

micikaaa (nepreverjen)

VRNITE LASTNIKOM, KAR STE POKRADLI...????? NAUČITE SE ŽE ENKRAT, VAŠ ČAS JE MINIL??????

BAUG (nepreverjen)

Nafci se pisat, opica

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

edenpac

Se mi postavlja vprašanje , namreč , a ni tozadevni objekt fevdalnega izvora? Kot nenazadnje tudi precejšen del premoženja , ki je sedaj v lasti cerkve.

republjik (nepreverjen)

like I care ali po nase briga me sto de mel to razvalino vzdrzevanje ni zastonj. Mogoce bi pa ilegalne arabce levaki naselili noter.

bonge (nepreverjen)

Še malo se pogajajte čidi de grad , pa glij vkup zletij pa se poderej pa te te srečne. Večino tej starij stavb be se tak že podrlo če nebe z Brusla pejneze prišle pa se je malo vrejd zelou . Naprimer grad pri Grade je en takši primer , zdaj so pa notri fajn pisarnice ka lejko privilegirance fajn službice majo. Če be Jugoslavija še bijla, bi znonkar drevge v na strejo že raslo.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Odkod dobi EU denar ? Vsaka država prispeva denar v EU, tako tudi naša. To je praktično vrnjen naš denar, ki smo ga poslali tja ! V Jugoslaviji smo gradove in podobne zgradbe kar solidno vzdrževali. V veliko gradovih so bila stanovanja ali muzeji. Ne piši nekaj, česar ne veš.

In reply to by bonge (nepreverjen)

bonge (nepreverjen)

.urac ste vij vzdrževale . Se spoumlen da smo z osnovne šoule šli glejdat grad pri Grade nan je školnik kazo luknje na streje pa v glažojnaj pa nan je pravo ka so tou ruske vojake sprestrejlale , tak ste vij vzdrževale, pa smo ščele kak deca malo bliže se tou poglednote pa so nas sploj nej cuj pustile ka so se v enon meste že se pevnice skup rujšile . Še idnouk te napijšen , če be bilij v Juge be drevge na strejo v raslo .

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

V Muro skoči, ker maš luft v glavi. Zgleda, da še ti v življenju nisi vun iz Pekmurja prišo.

In reply to by bonge (nepreverjen)

bonge (nepreverjen)

Če boug da narode pamet , te se po volitvaj komunjare začale kolejrate , adijo privilegeje . Že vas vijden kak te se drle na ceste , tak kak Grke da so bankrotejrale." Najebale te ko grčka" heheheheh

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Vse največje komunjare so v SDS !

In reply to by bonge (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

ja bi si ga gnes opet merio trebam jednog školnikaa ali pa gasilca

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

pikon (nepreverjen)

tij se samo tolaži....vaš čas je mijmo.....SDS je dao gas. Mogouče se pa le bližamo normalnosti!?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Zopet nova ovca, ki bleje BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.

In reply to by pikon (nepreverjen)

Prek_murec (nepreverjen)

kar za tako majhno občino seveda predstavlja precejšen izdatek.
Od kdaj je obcina Beltinci mala? Ce ima 9 vasi , te novinar keri je to pisal slabo pozna obcino Beltinci

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ali vi veste, da jaz sploh nimam osnovne šole,,imam pa politično šolo iz Kumrovca,,in 22 cm bez glave da se zna,,, pa vidite dragi moji kaj vse sem dosegel v življenju, V času Yugoslavije sem bil veliki šef v Muri,, jebal sem delavce, predvsem pa delavke u živ mozag tam smo švercali na veliko, tako da sem lahko med prvimi kupil stanovanje ..,,Denarja imam da ga potrošit ne morem,,,cel kup stanovanj in še dve hiši v vzhodni Bosni,, Mislim da šola ni pogoj za uspeh v življenju,,biti pa moraš človek,,, tega ti pa nobena šola ne da,,, In jaz sem velik človek,, Politično sem bolj orientiran na levo,,,zagovarjam tekovine revolucije ,,od političnih strank pa SD in Jevškovo politiko,,,Blizu mi je tudi Karel Erjavec,,,Zadnje čase pa vedno bolj navijam za Janšo,,,Vcasih me tak vtrga, da bi kar šel v Ljubljano in poljubil Janeza Janšo,,,Kaj mislite ,,ali je z mano kaj narobe da sem tak

Tujec 2 - pijancek t (nepreverjen)

Nič ni narobe, s tabo dragi moj Tujec2 - pijanček
Na svetu smo različni ljudje,,
Eni pametni in fini, drugi manj pametni in manj fini
Eni navijajo za Erjavca, eni pa za SD
Eni navijajo za Jeinčiča, eni pa za Janšo

Zato se dragi Tujec2-pijanček veselo odpravi v Ljubljano in poljubi tvojega Janšo

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Grah (nepreverjen)

Naj prinese papere ge so mati podpisali pa se grad lipou nazaj naprave

joške c (nepreverjen)

Dali bi ga v upravljanje kakšnim političarom in bi ostal njihov.

Zavedni (nepreverjen)

Strokovna raziskava, ki potrjuje....
Obsatajajo dve vrsti ljudi!
1. 5% tistih, ki razmišljamo-razmišljajo s svojo glavo.
2. 95% tistih, ki slepo verjamejo svojemu- svojim kolovodjem, ki jih žejne peljejo skozi vodo.

Sam še danes ne vidim enega veredostojnega, kateremu bi zaupal.
Vsem je za lastne rijte in malo ali nič za malega človeka.
Vsij so bilij na položajih in meli prijliko ..

Sd ..banke. termoelektrarna..itd

Sds +desnica (protiustavno) uklonilni zapor za maloga človeka, ki je je bil dolžan 50-100€ tajkuni na svobode-
In tej ljudje do nam bodočnost pisali.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kjerkoli so bili zraven člani in simpatizerji SDS samo sranje in sama škoda za ljudi in za državo. Par posameznikov prave stranke pa polne žepe. Včeraj na soočenjih političnih stank pred volitvami so sesuli Janšo. Izgledal je kot vajenček. Niti tista dogovorjena laž med njim in Požarjem ni palila !

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

plata (nepreverjen)

peče a, peče......smejšno, združno po janši, kak, da bi on vodo vlado, nej pa biu v opoziciji.......vse za ohranitev privilegijof....samo nede gratalo, narod je fala bouge spregledno.
Marsikaj more in bou drugače....kšenki zdaj joč! Janša že sestavla vlado!
Svetuj Cmerare, židane, šareci ipd, naj se postavijo v vrsto za razgovor o vstopi v vlado hahaha

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Zato je pa Yugoslavija propadla, ker v firmi kjer je bilo 20 delavcev preveč, so jih 20 še zaposlili. Premalo in preslabo se je delalo (balkanska lenoba in šlamparija), čisti primer je Grčija, Venezuela, Bosna, Srbija,... Se še spomnite par nepar; kavbojk ni bilo pri nas kupiti; zaostalost; po vse nakupe v tujino; za Avstrijce, Nemce in Italjane smo bili manjvredni, kot zdaj tretji svet;...

lauraas (nepreverjen)

Oooohohooo, tudi Tujec cvika Janše, kaj le si pa naštimal, da dobiš po pički?

lauraas (nepreverjen)

Po vsej Sloveniji lopovi cvikajo Janševe zmage! Tudi južnjaki, zato pa napis: "vsi protiv Janše"!

Rdeča zvezda (nepreverjen)

Če zmaga janša se bom usral na rdečo zvezdo
takoj bom začel hoditi v cerkev in Hrvatom , Srbom in Črnogorcem bom izdal vse moje prijatelje, ki so izvajali povojne poboje

lauraas (nepreverjen)

Tako je Plata, vsi ti, ki zdaj cvikajo in serejo Janšo, bi radi še naprej tako lepo živeli z ukradenim, zato pa proti Janši. Čisti primer je Jankovič, če Janša zmaga, se bo raziskovalo Jankovičevo premoženje in mahinacije (in njegovih sinov, ki sta ista kot stari)! Jebemti, do zdaj ga pa sploh niso nič preiskovali, ker sodišče ni dovolilo!

VILI76 (nepreverjen)

Se pravi, tij verjameš, ka je Janša poštenjak?

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Té volitve so boj med Jankovičem in Janšo!!! Jankovič je v ozadju vseh levih nasprotnih strank SDSu.

Zavedni (nepreverjen)

Strokovna raziskava, ki potrjuje....
Obsatajajo dve vrsti ljudi!
1. 5% tistih, ki razmišljamo-razmišljajo s svojo glavo.
2. 95% tistih, ki slepo verjamejo svojemu- svojim kolovodjem, ki jih žejne peljejo skozi vodo.

Sam še danes ne vidim enega veredostojnega, kateremu bi zaupal.
Vsem je za lastne rijte in malo ali nič za malega človeka.
Vsij so bilij na položajih in meli prijliko ..

Sd ..banke. termoelektrarna..itd

Sds +desnica (protiustavno) uklonilni zapor za maloga človeka, ki je je bil dolžan 50-100€ tajkuni na svobode-
In tej ljudje do nam bodočnost pisali.

lauraas (nepreverjen)

Včeraj na soočenju in shodu proti sovraštvu, so vse leve stranke rekle, da je treba migrante vzeti, vse naše sosednje države pa ne bodo, ker so desne. Italija bo celo izgnala 600 000 črncev in muslimanov! Migrantom v BiH je pa ciljna država Slovenija.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Evo, Janševi plačanci navalili z lažmi in zavajanji. Sploh se ne zavedajo, da s temi lažmi odganjajo volilce, namesto, da bi jih z normalno debato pridobivali. Premalo je v Sloveniji neumnih ljudi, da bi vas izvolili, čeprav prihaja denar iz Madžarske. Se slišimo 4. junija.

goraž (nepreverjen)

4.6. ti ven nebuš upal od sramote. Nej, ka bi si kaj napravo od žalosti!

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Boli meni kurac kdo bo zmagal. Nisem jaz noben vernik, kot ste vi Janševi verniki. Res pa je, da ne želim, da bi vlado vodil Janša, ker je Sloveniji in slovenskim državljanom že preveč škode napravil. Kako kaj madžarski denar ? Vam kaj pomaga pri vaših lažeh ? Tako zgledni zahodnjaki ste, po denar pa v Bosno in na Madžarsko hodite. Ni to malo čudno ?

In reply to by goraž (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Sem pozabil napisati

Jas si ga bom gnes opet merio,,trebam kakvog gasilca ili pa medicinsko sestro, da mi ga pridrži,,, može i skolnik

Zavedni (nepreverjen)

Dragi pajdaš vej pa s takšnov izjavov-vami ne zajebi vse kar dobroga zapijšeš.
Z mnogimi tvojimi pametnimi izjavami se strinham, zatau s z goraj napijsenen ne kvare.
Pa lapau pozdravlene.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Dobro poglej kako je to napisano. Se v finesah zelo razlikuje od mojega pisanja.

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Lujbe moji slovence..
Potrebno je politikom in javnim na znanje date ka iz delavskih žujlov živejo...!!

Z 10-12% nisi naš- PREMJE.

Janša, Židan, Šarec, Cerar,
Korl , itd....

Spoštovani politik- politika, prej kod boš kričal, pel svoj zmagospev, vedi da v naših 88% nepodpore niši naš izvoljeni, in premisli kaj smeš izreči. V našem imenu tega nimaš pravice.

Osnutek v ustvarjanju...

lauraas (nepreverjen)

Vili76, verjamem da je Jankovič šef stricev iz ozadja, kateri so "skopali" bančno luknjo in je v ozadju cele leve opcije in če zdaj zmaga katera od levih strank (SMC, SD, LMŠ, LEVICA, DEŠUS, ALENKA,...), je Jankovič avtomatsko premier iz ozadja.

roza cvet 7 (nepreverjen)

Spet ste se popolnoma oddaljii od vsebine prispevka in pristali v predvolilni kampanji. Beltinčanom pa predlagam, da obnovijo propadajoči grad v stilu in vsem blišču nekdanjih lastnikov - grofov, nato pa vanj naselijo migrante. : )

Zavedni (nepreverjen)

Grad so zgradili in- v BLIŠČU DRŽALI PREDNIKI DANAŠNJIH BELTINČANOV IN OKOLIŠKIH KRAJANOV - ne pa takratni lastniki.
V KAKEM BLIŠČU JE BILA JEČA V KATERO SO METALI LJUDIB KI NISO MOGLI PLAČAT TLAKE- MEZDE.
KAJ SO DELALI Z BIČI MED DELAVCI NE POLJU.

" SRAM TE BODI - NISI VREDEN DA SI NA SLOVENSKI ZEMLJI- MAŽEŠ ZEMLJO IN NAROD.
Nevreden prestopiti cerkvenega praga, če velja SVETO PISMO IN V NJEJ JEZOSOVE BESEDE.

In reply to by roza cvet 7 (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Če Janša ne zmaga, potem 11 miljardna bančna luknja nikoli ne bo kaznovana in bodo Jankovič in njegovi strici še naprej kupovali oblast.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Sem pozabil napisati

Jas si ga bom gnes opet merio,,trebam kakvog gasilca ili pa medicinsko sestro, da mi ga pridrži,,, može i skolnik

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice