Peternelj še vedno verjame, da je Muro možno rešiti brez stečaja

Glede na današnjo odločitev SOD in PDP, da Muri ne bosta pomagali s petimi milijoni evrov, koliko naj bi soboško tekstilno podjetje potrebovalo za ohranitev proizvodnje, se zdi vse bolj verjeten stečaj. Tej besedi se je danes spretno izmikal minister za gospodarstvo Matej Lahovnik, ki je govoril o velikih izgubah, slabem poslovnem modelu in pomanjkanju resnega nadzora nad stroški poslovanja v Muri.

Kuntarič: »Stečaj ni nujno najslabša rešitev«

Sta pa vsaj o ustanovitvi novega podjetja govorila prva moža Soda in PDP Tomaž Kuntarič in Matej Golob Matzele. Kuntarič je celo dejal, da stečaj ni nujno najslabša rešitev. »Tudi v stečaju je možno ohraniti proizvodnjo,« pravi direktor Soda. Dodal je še, da je to povezano »s sposobnostjo in spretnostjo stečajnega upravitelja, njegovih ambicij za ohranitev proizvodnje v čim večjem obsegu, ter na drugi strani tudi od partnerjev, ki so pripravljeni nadaljevati posle s podjetjem, ki je v stečaju«.

Bo Štefan Ščap stečajni upravitelj Mure?

Kot stečajni upravitelj naj bi Muro reševal Štefan Ščap, ki se je v preteklosti že ukvarjal z reševanjem nekaterih pomurskih podjetij, sicer pa je član Pomurske akademske znanstvene unije. Ščap naj bi bil v začetku tega tedna že na pogovoru pri direktorju PDP Matzeleju. Ščap naj bi v igro za stečajnega upravitelja prišel na priporočilo enega izmed pomurskih poslancev. Sicer pa je bil Štefan Ščap kot stečajni upravitelj v preteklosti razrešen vodenja stečajnega postopka. Leta 2001 pri reševanju podjetja Gidgrad Lendava, novembra 2005 pa v zadevi Grafično in embalažno podjetje (GEP) Kartonaža Murska Sobota. Obakrat je bil razrešen zaradi utemeljenega dvoma o nepristranosti stečajnega upravitelja zaradi kolizije interesov med stečajnim dolžnikom in družbo upnikom. Ščap je bil v preteklosti direktor soboške Feniks Leasing, ki je medtem preoblikovala v NLB Leasing Murska Sobota.

Peternelj še vedno verjame, da je Muro možno rešiti brez stečaja

Z možnostjo stečaja se je očitno sprijaznil tudi predsednik nadzornega sveta Mure Henrik Peternelj. »Če je to za državo najboljša varianta, potem naj bo tako. Vendar se je potrebno zavedati, da stečaj pomeni, da gre vseh 3300 zaposlenih na zavod. Poleg tega bodo v primeru stečaja tujci svoja naročila opravljali drugod. Če je za državo res cenejši stečaj, kot pa dokapitalizacija in reševanje zdravih jeder v Muri, potem mi je zelo žal. Sam še vedno verjamem, da lahko Muro rešimo brez stečaja,« nam je povedal Henrik Peternelj.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zizek

ŠE se da kaj fkradniti?!

seblogger

Hahaha, mogo san ti dati thumbsup :D

black panter

hahahaha

bojbobi

Prepričan sem,da bo potrebno oživeti Prekmursko Republiko.Vse ka je bilo dobroga so močvirniki potegnoli na sebe,vse ka je slaboga pa so nan pustili.To tak nejde.
NAJ OŽIVI PREKMURSA REPUBLIKA

veteran1

Opet prassec Ščap,močno vupan ka nej

Sobochanec

Nesreča nikgar ne prijde sama. Po katastrofi ešče Ščap.
Pa šteri poslanec je tej "dobrotnik", ka je lejko tou somarijo predlago?

Če de tak, te rejsan samo plout pa super parcela ostane na mesti ge se je krojijla Evropska moda.

BB

"dobrotnik" že ma € v očaj :))))

Pa nemrete lokalca gjasti za stečajnoga, preveč znancof pa rodbine je na küpi - še najmenje Ščapa. San meo priliko viditi način njegovoga dela pri enoj firmi kero je ta spravlo...

...dobesedno nesi ka je še za ponucati, ostalo pa raztalaj :)

LP

elanino

Ščapa je predlago Ragonski župan Kampuš.

spss

Itak bojbobi se strinjam
Terme 3000 so nan pokupili,- Panvita še nekak žive pa SGP, Pomurko so nam pokujpili in jo zapravili, Mure već tude nega, Kmetijstvo so tude dol zapravili, Zdaj da so nam vse zapravili tisti z LJ s pomočjo naših prekmurskih izdajalcev. zdaj bi nam radi še mujro zazidali z elektrarnami od kerih nemo meli nikaj, v lipovcaj do na 180 hektaraj na najbokše zemli zidali skladišče od keroga opet nemo meli nikaj- Narod pa to dovoli zato ka nema pejnez in z nekoj more živeti pa te odda tisto malo zemle ka še ma,... in tak do nam uničili še to lepo pokrajno ki jo mamo s stvarmi katere sem ne pašejo in če smo živeli brez njih v zadnjem stoletju lahko živimo še dalje.

Žalostno ka nam delajo trbelo de tomi narediti konec !

ofels

Spss..lepše in boljše ne bi mogel napisati, kot si napisal..
Kaj nam preostane v bodoče? Bojkot..neposlušnost..
človek ni dovolj pameten...:((((

Frenk

Ja bomba Ščap de vodo stečaj. Što de pa te vodo Ščapa ka ne pripela stečaja v stečaj?

Vipko
čevapčič na ražnje

.. vse se že dela po pričakovanih korakih .. eh, škoda za Muro, rejsan škoda .. vseeno je Mura neka pomejnila .. tak je tak, gda za nekakoga znaš, ka de mrau in nega več pomoči, a te na konce, gda mrge, si vseeno šokirani in nemreš sprejeti, čeprav si biu na tau že pripravlene, če me razmete .. :/

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice