V Murski Soboti je v zadnjem času zraslo kar nekaj stanovanjskih objektov, eden takšnih pa na Lendavski ulici nastaja ravnokar. Gradnja naj bi bila končana do konca leta, a ta blok naj ne bi bil edini.

V kolikor ste se v zadnjem času potikali po mestu, ste na Lendavski ulici v Murski Soboti lahko opazili gradbišče in novo nastajajoči stanovanjski objekt. Kot smo pisali že v preteklosti, je bilo načrtovano, da na tem mestu zraste enajst stanovanjskih objektov. Za zdaj bodo zgradili enega, nadaljnja gradnja pa bo med drugim odvisna tudi od prodaje.

"Zdaj je v izgradnji prvi blok, gradnja blokov pa bo seveda potekala postopoma. Veliko je odvisno tudi od prodaje," nam je povedal investitor Jože Gomboc, ki o vrednosti investicije za zdaj ni želel govoriti.

Na voljo 44 stanovanj

V prvem stanovanjskem objektu, ki je trenutno v nastajanju, je poleg kleti in pritličja predvidenih šest nadstropij. Na voljo bo 44 stanovanj različnih velikosti.

"Velikosti stanovanj so od 50 do 115 kvadratnih metrov. Šlo bo torej za dvo, tri in štiri sobna stanovanja," pravi Gomboc. Stanovanji v velikosti 115 kvadratnih metrov bosta dve, ostale velikosti pa bodo poleg 50 kvadratnih metrov še 70 in 85 kvadratnih metrov na stanovanjsko enoto.

Konec gradnje predviden ob koncu leta

Točna cena posameznega stanovanja za zdaj še ni znana, je pa Gomboc dejal, da je konec gradnje, ki je bila zaupana podjetju Dengrad, predviden ob koncu letošnjega leta.

Kot nam je še povedal Gomboc, je zanimanja za stanovanja kar nekaj, več pa bo seveda znanega ob koncu gradnje. V kolikor bi vse potekalo kot je predvideno, bomo v Murski Soboti z začetkom leta 2019 dobili nov stanovanjski objekt.

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
@mensatoo (nepreverjen)

Hmm, ka se te api pa konkurenco dela na trgi, tou bi trbelo omejiti
Mij lüdstvo že itak plačujome iz svojij položnic za smeti, vodo. Cerope, ka te lejko Cipot, Bačič,Miloševič klan svojin pa drugin SD maziljenčkon iz Židan stranke zida kšenki stanovanja. Pa deca maziljena do delo dobila v krožno-zeleno neprofitni firmi.

Gvušno mo zato ka to plačujemo deležni tej kšenki blokov tuj mi. Perse!
Te

02 321 11 33 (nepreverjen)

S tebov vse vrejdi? Zovi zgornjo številko za pomoč takšin kak si ti.

In reply to by @mensatoo (nepreverjen)

u-pokojni (nepreverjen)

100% istina in lopovščina naj se nadaljuje kak seposede v državi od bank, teš 6,drugi tir, stečajni upravitelji,sodniki, lopovščina v zdravstvi, v gospodarstvi pa nega ge nega zato nan tak dobro ide ništernin?

In reply to by @mensatoo (nepreverjen)

Narobe svet (nepreverjen)

Petek trinajsti že dela. Očitno se je pri tebi rano začalo. Pun si nesmislov.

In reply to by @mensatoo (nepreverjen)

u-pokojni (nepreverjen)

Če štoj istino napiše te je petek trinajsti za ništerne je celo leto petek trinajsti

In reply to by @mensatoo (nepreverjen)

Narobe svet (nepreverjen)

Mojster, se popravlan. Tou je za prvi april. Resnica ni tvoja in njegova istina. Tvoj pogled je enostranski. Širine manjka nekaterim. Zato pa imajo radi enoumlje.

In reply to by u-pokojni (nepreverjen)

Begunec1 (nepreverjen)

To Štihecovi pišejo, ki v 10 lejtih vladanje niti eden blok nejso zgradili v Sobote? Kak si pa Židana zdaj potegnu cuj, to mi je nej jasno. Pod Jevškon se gradi, dela...to enim redno v nos ide :)

In reply to by @mensatoo (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ta stanovanja ne gradi občina, niti Stanovanjski sklad, niti JEVŠEK ! Gradi jih privatna firma za odkup in svoj zaslužek. ! Kapiš ? Ko bo pa občina gradila neprofitna stanovanja za svoje občane, bom pa prvi, ki bom pohvalil župana, ne glede na to ali bo iz desne ali leve strani.

In reply to by Begunec1 (nepreverjen)

Tujec2-pijanćek (nepreverjen)

Gnes bi ga opet merio,,Trebam jednog školnika da mi ga pridrži,,jer školniku se tako leipo ruke drhte,,
22cm bez glave nije malo

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Rafael (nepreverjen)

Kje pa se dajo dobiti podatki o stanovanjih? Ničesar ne najdem.

---- (nepreverjen)

Zovi na Finimo d.o.o.

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Lepo, da se je po desetletjih zopet začelo graditi stanovanja. A ZOPET SAMO ZA ODKUP STANOVANJ IN ZA BOGATE ! Kje in kako bodo mladi prišli do stanovanj ? Na 600 ali 700 evrov ne dobiš kredita za odkup stanovanja. Občina, stanovanjski sklad - boste kaj odkupili za najem stanovanj svojih občanov, ki stanovanj ne morejo odkupiti ? DEMOS in Jazbinškov zakon so porušili ves stanovanjski sistem ! NEKATERI SO VEČ STANOVANJ ODKUPILI PO 10 - 15 % VREDNOSTI STANOVANJ ( 85 % DRUŽBENIH STANOVANJ ), DANES VEČINA MLADIH NE MORE DO STANOVANJ ! Hvala desničarji !

Kobra (nepreverjen)

Van dan prav, čista istina!

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

u-pokojni (nepreverjen)

To je pravi komentar za stanovanjsko politiko, ki jo vodijo vse vlade več kot 25 let, samo za rodovnike, ki odkupijo stanovanja in potem sirotijo gulijo do nezavesti z najemninami in stroški to je SLO stanovanjska politika neprofitna stanovanja pa politiki in njihovi otroci saj nihče ne vodi evidence siromaki pa v podrtijah in na cesti brezdomci?

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Sicer se s tabo dostikrat ne strinjam, a tokrat imaš prav. Sicer se pa gradi recimo v Gančanih, ob cesti proti Bogojini pravo naselje enakih hiš kot v kakšni kasarni. Nadstropne hišice na minimalnem zemljišču. To je verjetno za mobitel generacijo.

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Stanovanja so potrebna, ampak namesto toga, ka samo pozidavamo zemlo, po varaše pa je na küpe hiš in zgradb, kere propadajo, bi morala država subvencionirati obnove. Tak bi se bolj racionalno delalo s prostoron, zemlje mamo vedno menje.
Narobe je tudi tou, ka so tou pa stanovanja za tiste, keri majo pejneze. Ka pa neprofitna stanovanja?

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Neprofitnih stanovanj KAPITALISTI ne poznajo. KAPITALISTOM gre samo za njihov zaslužek, boli njih za ubogo rajo !

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Kupec (nepreverjen)

A bodo ta stanovanja imela garazo ali samo klet?

Kr'en (nepreverjen)

Kakšna neprofitna stanovanja senjate vi.... Pa pa štenkate neka. Normalno ja ka si ščej nikak keri neka v nikšo investicijo vloži od toga bar telko nazaj ka je na pozitivni nuli.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Evo ga, pravi se je oglasil. Vidiš samo evre in dolarje, ne vidiš ljudi in življenja Ubogi v glavi in v srcu si ! Nikoli ne boš srečen, več evrov boš imel, bolj boš požrešen. Požrešen človek pa nikoli ni bil srečen ! Zapomni si to. OBČINA JE USTANOVLJENA ZATO, DA SVOJIM OBČANOM ZAGOTAVLJA OSNOVNE DOBRINE. ENA MED ZELO POMEMBNIMI DOBRINAMI JE STANOVANJE !

In reply to by Kr'en (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Tujec pijanček ti si tele mamino zabito,,,Občina je ustanovljena, da ljudem organizira osnovne življenjske potrebe, za katere pa je treba plačati,, Tujec tak si zabit, da se te še tvoja ničvredna rdeča mati sramuje
Pojdi si ga rajši meriti in si uhvati ednog školnika

pekič (nepreverjen)

pozabljaš ka občino in podobna "podjetja" financeramo ali napajamo mi!!

In reply to by DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice