Štihcu onemogočili dostop na ministrstvu

»Glede odločitve SOD in PDP sem žalosten, da država ni mogla najti teh petih milijonov evrov, kar bi lahko porabili za pravične odškodnine odvečnim delavcem. Če država ne bo pomagala pri tem, bo 2200 delavcev ostalo brez odškodnin. Država spet varčuje na Pomurcih, kot da smo drugorazredni ljudje. Borim se torej predvsem za to, da bi odvečni delavci dobili odškodnine,« je odločitev države komentiral župan MO Murska Sobota Anton Štihec. Tiskovno konferenco, ki jo je organiziral minister Matej Lahovnik je hotel obiskati tudi Štihec, vendar so mu dostop na Ministrstvu za gospodarstvo onemogočili. »V avli so mi onemogočili dostop, čeprav ne predstavljam nobene nevarnosti nikomur in je tiskovna konferenca javna. Hotel sem slišati le, kaj bo povedal Lahovnik. Povedali so mi, da so dobili direktivo s strani ministra Lahovnika, da ne smem vstopiti,« nam je povedal Štihec in nato še dodal, da je pozneje vendarle prejel vabilo za sestanek z ministrom Lahovnikom ob 17. uri.

"To je več kot katastrofa"

Predsednik SLS in pomurski poslanec Radovan Žerjav nam je po tiskovni konferenci SOD in PDP povedal, da je že prej izgubil upanje v lastnike. »Kaj drugega, kot da je to katastrofa, ne morem reči. To je več kot katastrofa. Očitno je jasno, da lastniki in država ne želijo resno pomagati,« je odločitev, da SOD in PDP Muri ne bosta zagotovila potrebnih 5 milijonov evrov komentiral Žerjav, ki smo ga vprašali še, kaj meni o morebitni odločitvi vlade, da v Muri uvede stečaj. »Dopoldne sva se slišala z ministrom Lahovnikom in takrat mi on tega ni potrdil. Res pa je, da so informacije o stečaju Mure že prej prišle tudi do mene. Menim, da s strani države ni bilo storjeno vsega, da do stečaja ne bi prišlo. Medtem, ko sem upanje v lastnike izgubil že prej, sem zdaj izgubil tudi upanje v državo. Vlada bi morala temi izjemno specifičnemu primeru pomagati na specifičen način. Tega pa ni storila. Besen sem zato, ker se več kot očitno še enkrat tako lastniki kot tudi vlada delajo norca iz Pomurcev in še posebej delavk in delavcev Mure,« še pravi Žerjav, ki je predsednika vlade Boruta Pahorja pozval, da že obljubljeni obisk v Muri opravi v "najkrajšem možnem času in ljudem v Pomurju, predvsem pa delavkam in delavcem v Muri osebno predstavi namere vlade v prihodnosti".

»Mora se najti denar tudi za Muro«

Na današnje dogajanje so se odzvali tudi v Novi Sloveniji, kjer so ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika pozvali k odstopu. Med drugim zapisali, da je »vladi je malo mar za 3.300 zaposlenih, ki v zadnjih mesecih postajajo resnično samo še personalne šifre«. Ob tem so v Novi Sloveniji še zapisali, da vlada pozablja, da so edino ljudje z dežele ob reki Muri lahko 84 let gradili tovarno Muro. »Kljub avtocesti do Murske Sobote, se še ni zgodil tisti majski dan, ko bi se gospod Pahor s sodelavci pripeljal na Murino dvorišče. Ko bo tam pogorišče, bo prepozno,« sporočajo iz Nove Slovenije ter opozarjajo še, da se je v osemnajstih letih samostojne Slovenije našlo veliko denarja za sanacijo mnogih gospodarskih in finančnih slovenskih družb. »Mora se najti denar tudi za Muro,« sporočajo iz Nove Slovenije ter se ob koncu sporočila za javnost sprašujejo še, če bo državni vrh dobrodošel na državni proslavi ob 90-letnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, ki bo 14. avgusta v Beltincih.

V nadaljevanju dneva bomo zbrali še več odzivov na sprejemanje današnjih odločitev o usodi Mure.

Sorodna novica: Bo ustanovljena Nova Mura?

S spleta

Komentarji (30)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
skandi

Vsebina komentarja

skriti

banda močvirniška sklepana!!!!!!!!

mile82

Država bi mogla prafti "nej" lastnikon že pred lejtame. Nej ka so davale pejneze, pa so sploj nej znale kama jih davlejo... Tou pa ka lastnikon doj visi za Muro, je pa meni nej nika čudno. Saj stvar kero dobiš na hitro in nezasluženo(z drugeme besedame zašenke) ne cejniš.... Či san ge zaposlene v mure, več nebi mrdno s prston...

black panter

od gnes naprej,se poseren na politike,direktore,strokovni kader v muri,banda ciganska lopovska
delavci mure pa vsi ostali,takoj na proteste,po možnosti nasilne,idemo ka to bando vkuper vdarimo

Marijan Smode

Zakoj je zdaj država kriva ka ne podpera slabo podjetje? Pa nej prafte ka zdaj kriza kriva ka mura v ton položajo, mura je v ton položaji čisto sako leto... Čist razmin odločitev države ka ne da keša, zato ka znajo ka de čez par mesecov isto... Preusmerite krivdo raje na prejšnja vodstva.

ales81

Agonija Mure se vleče že nekje 15 let. Mislim, halo dobro jutro zakaj je za vse vedno kriva vlada in ministri, NAJ ŽE ENKRAT ODGOVARJAJO NEKI "KVAZI" DIREKTORJI IN ČLANI UPRAVE.
Mi davkoplačevalci smo siti tega da podpiramo take barabe, ki samo jokajo in stokajo in prosijo državo za pomoč. IN TO NEKATERI ŽE USPEŠNO DELAJO LETA IN LETA. ( s tem ne mislim delavcev, temveč direktorja,člane uprave....do zastopnikov sindikata )

sobocanec

ite v jebeno lublano pa njin vkup spotrete parlament,pa vlado pa vse sranje...LOPOVIIIIIIIIIIIIIIIII J***N VAN VAŠE GRDE M......PFUJ....

black panter

prvo idemo pred murino upravo,pa tan vse vkup vdarimo,tako zvani strokovni kader šteri nema pojma.jeb* vam božo mater,cigani

kapalin

največ je pa krijva murina uprava (stari člani keri so še zdaj na oblasti),ka je samo za sebe vlekla pejneze pa joj nigdar nej bilo zadosta pa joj nede niti zdaj.te pa gučijo okoli ka so uni vse napravili dobroga.sran jih boj.

jolanka1337

čudno ka se ne pitajo od kejc glavnen telko keša te se pa z audijame pa tak okaule vozijo. Delavce pa zaj tau prenašajo pa jih 3000 lidij čaka ka de z njime tau neje fer! Sebičnost tej glavneh ne pozna mej.

dexter

veteran1 : Ge so tisti čase ka so Murini delavci meli po mesec dni dopusta,plače pa kak gnes den školniki,marsikomi se kuca po tej časaj.

Gda so bilij takši časi ka so delavci v Muri meli mejsec dnij dopusta pa velke plače so Muro vodili Kuharič, Ebenšpanger, Zrim, Gibičar, Sraka, Morec, Posavec......

Tou so bilij lopovi ali so pouleg toga ka so za sejbe kradnoli dali nekaj tüdi delavcon (dobički, K15...), tej novodobni pa kradnejo samo za sejbe....

veteran1

Kuharič,Ebenšpanger,Zrim.Gibičar,Sraka,Morec,Posavec...... pa še in još pozna što te.... tej vragovje so največ pokradnoli,pa si kuče pozidali pa vikende na račun mure.Ge so tisti čase ka so Murini delavci meli po mesec dni dopusta,plače pa kak gnes den školniki,marsikomi se kuca po tej časaj.Tej gnešnji lidgej bi mogli z rezervami živeti,kelko so ovi vragovje spokradnoli.Vej pa Murino obleko si doubo za sakšin kuklon na čarno za 1/4 cene,seveda če je bila vkradnjena.Naj prle te pred zid postavete,pa te vse ostale keri so prišli za njimi.

black panter

veteran1
točno tej štere si napiso,so bilij največji lopovi v muri,vsi ostali od Meha pa do gnes so samo nadaljevali zgubo.

B&B

Jaz bi se vprašala, kje je do sedaj bil Štihec? Zdaj, ko gori se on dela heroja in nabira politične točke na račun murinih delavcev.FUJ!

Sobochanec

Ajajaj, ge je zdaj naš dragi minister Vizjak. On bi tou rejšo kak Sudoku za deco.
Ajajaj, ge je zdaj naš Bajuk. On bi zrikto desejt miljounov.
Ajajaj, ge je zdaj naš bivši prekmurski poslanec Hrovat, šteri je v parlament iz Mure odišo pa ešče itak nej nazaj prišo, ka bi rejšo, ka se rišiti da.
Ajajaj, ge je zdaj naš mladoženec.
Predlagan hitre, predčasne volitve, tak ka de lejko JJ prišo na Murino trbijno direkt z medeni kednov ka zadnje mazanje doj povej.

Si so ovi izvoljenci isti drek, pa naj so bejli, čarni ali rdejči. Mura je dobijla samo tisto ka bi njej itak sledovalo, se ka je pa več pa samo, če selimo cejlo fabriko v lublano - posrano. Baš se njin svira za prekmursko fabriko.
Pou leta nazaj niti naši lokalni političari nejso preveč zdigavali glas za Muro, mogouče tu pa tan za Muro05.

zizek

B&B: najbaukše ka un bi san dal pejneze, nej?

Apachi

1. Nevem ka se Štihec zdaj nekaj forsejra, do zdaj pa neje prdno nič. Se vupan podpisati pod post od B&B. Ide se samo za nabiranje točk.
Sigurno se je tja nej odpelo z občinskin audijon, ampak s privat avtom, pa posledično dobil tudi potni nalog - 2x 185km, kar znese 136,9EUR dodatno v njegov žep, poleg političnih točk seveda. Kda do volitve de se sigurno spomno na to, kak je heroj šel v Ljubljano pa ščel rešiti muro, pa ga grdi ministri nejso pustili zraven. Puj puj.

2. Keri poslanec je do zdaj kaj napravo za svoje volilce, razen Požončove? Noben. Nešterni so celo razbijali pa grozili, ker nejso dobili vina. Pa jih budale še vedno volijo.

kavboj66

Absolutno se strinjan z B&B in Apachi-jon.
Ka se zdaj Štihec neka forsejra?? Ge je bil pa prle?? Vej se pa že dugo dugo zna kakšne so razmere v Muri. Zdaj on ščej neka heroj tu biti?? Na bruhanje mi ide gospod Štihec kakšne bedne poteze mate!!!
Mislin ka bi čas bil in bilo vsaj higiensko ka razmislite o odstopu, gospod župan.
Smrdljivci ljubljanski z svojimi marionetami(kerih nebi imenoval ka me nebo kdo tožo, kak to dela JJ) so pokradli vse ka se dalo, kravo izčrpali,zdaj pa v zakol z njo kda bi joj jesti trbelo dati ka bi še mleko dala...mislin grozno!!!

davor

Neje zdaj telko pomemben župan občine MS.. S kakršnihkoli razlogov, pa četudi so to nabijanje političnih točk, se je odpravo v LJ je vsaj pokazo nekšen interes pa s ten tudi dal podporo Muri. Vsaj nešče. Delavci so zdaj potrebni čim večje in predvsem glasne podpore vseh nas.

Če do delavci Mure na svojo lastno pobudo ali v skrajnon primere na pobudo sindikata šli v LJ na "protest" je važno, ka jih podpre celotno Prekmurje! Ne s tračami pri kavicah, ne s postami po forumih ali pa sedenjom pred TV. Skup de trbelo stopiti pa v čim večjon števile ite z njimi. Pa če delaš v gostilni, mesnici, na zavarovalnici, kjerkoli. Skup de trbelo stopiti v eno združeno Prekmurje.

5.000, 10.000, mogoče več ljudi na cestah v Ljubljani.. Ne pozivam zdaj k nekšne državni nepokorščini.. Je pa znano, ka so takšni drastični ukrepi ponavadi obrodili največ sadov.

LP

skandi

Štihec daj Watsoni pejneze ka do nešterni keri si zaslujžijo dobili plačo..

Apachi

Žerjav je totalno nič nej kriv za prekmursko avtocesto ka je preozka, ker so jo začali delati daleč preden je on prišo na oblast.

Štihec je pa lejko SDS ali DSD ali LSD pa LDS pa ka koli... stranke so metanje peska v oči naivnomi folki... nišče pa gor ne pride ka vedno eni pa isti skup sedijo pa pijejo. Nasprotniki so si samo tisti vikend kak so volitve.

Dejstvo je ka se že več kak desetletje zna ka je Mura v p*zdi pa ka se je nede dalo rešiti kar tak... zdaj pa naenkrat halo ker pač Štiheca nejso not pustili.

Praf je tak. Pa potni nalog naj vrne prečrtani.

ben_gurion

Vidi Žerjava, kak je naednouk glasen na tou temo te zadnje dni?!?

Ve pa je nej ta situacija zaj gratala takša, gda je on naidnog tak glasen, nego je takša že dugo bijla. Pa konec koncof je že te, da je prišel v vlado tak bilo, pa je nej niti bekno o ton, očitno njemi je bole važno bilo, ka se čimbole spromovejra s forsejranjon izgradnje pomurskoga kraka "avtoceste", Šentviškoga predora (tü se je bole zblamejral kak spromovejral) pa ka skoz spravi predvolini bombonček v obliki vinjet. Zaj pa očitno dele tera samopromocijo.

O Štiheci pa,... ne ven, pa nej je on SDS? Kak te tou, ka je najbole dejaven v ton pogledi zaj, gda so v opoziciji, nej pa te gda so vladali?

Lastniki pa... boli ih kita, tak kak vse te naše "novokomponovane" kapitaliste, dokeč se da, do maksimuma slüžijo ob minimalnon stroški, gda pa de puknolo, te pa selijo svoj kapital inan, pa sve iznova.

Ne ven, očitno de se pa zaj s ten stanjon v Muri nešče okoristo (tokrat politiki, prej pa vodstva in lastniki), pa zatou zaj takša breka (in tou dejansko že pet prejk dvanajst, nej samo pet do dvanjast) delavci pa do najverjetne pa pušnuli (čeprav iskreno upan ka nej).

B&B

Popolnoma se strinjam z veteranom 1, to je banda z BOŽO KUHARIČEM na čelu, ka je zakuhala to katastrofo z Muro. KUHARIČ je imel politično moč in gospodarsko je bila Mura močna, da bi tistega časa lahko Muro obrno v boljšo prihodnost. Lahko bi šivali to kar šivle Prevent in lastno znamko bi si lahko ustvarila v svetu. Ne, rajši je Murino vodstvo pošiljalo obratovodje v Egipt in še kam učit tiste ljudi, ki so sedaj poceni konkurenca toj isti Muri. Obratovodje pa so v par letih toliko zaslužili, da si je zgradil hišo in kupil avto. Mura pa sedaj crkava.

ŽERJAV pa ŠTIHEC pa mislita samo na svoje politične točke in NIČ DRUGEGA. Poznamo take modele.

garsonijera

prvo, ka je Žerjav napravo, kak je minister postal, je zrihtal ženi službo, ka je šla vö z Mure...nika naj mi ne guči, kak je bejsen!

ben_gurion

Nej san mislo v prejšnjem komentari (niti san nej tak napijsal), ka je Žerjav kriv, ka je "avtocesta" preozka, znan ka je nej, znan pa tudi, kakša sila je bijla te, ka se vsaj prekmurski del do Pinc konča pred volitvami.

Pa nema veze. Bit komentara je tou, ka me razp... , ka je skoz tak, ka nišče od tistih, ka bi lejko kaj napravli, nikaj ne genejo, dokeč je nej prekesno, so pa te, gda poči, eni jako glasni, ka vse bi se lejko napravlo pa se je nej (čiglij so oni sami prle tüdi nej)

Žerjav pa Štihec sta omenjeniva samo zatou, ker se mi zdi, ka probata iz toga potegnoti še zadnji politični kapital, ker me neta prepričala, ka sta komaj zaj zvedila, kakše je stanje v Muri. Pa zatou, ka sta očitno zlüftala tajming za akcijo.

Ali dobro, rejsan, kak je nešče pred menov že omejno, njeva sta se bar zaj genola, preostali, ka bi meli kaj za povedati, ali pa še celo za naprafti, pa so modro tiho.

bojbobi

Apachi pojma ti nemaš,pa še kak je kriv tudi Žerjav.Žerjav je bil funkcionar SLS že v devedesetih letih in to v Lendavi tam je vodil lokalno stranko SLS.Prometna ministerstva pa so vedno vodili njegovi strankarki kolegi SLS,Žerjav pa je bil takrat pasiven.Moral bi od svojih strankarskih kolego zahtevati naj Pomursko avtocesto ne spreminjajo v dvopasovnico.Zato je Žerjav s svojo pasivnotjo pripomogel,da je ta cesta taka kot je in njegovi strankarski kolegi.On pa je to cesto celo slanotno odpiral APSURD

Zeus

Še enkrat več so pokazali soj pravi obraz. Ni jim mar za župana Sobote, ni jim mar za delavce Mure, njim je mar samo za lestne žepe. Država bo op podpori Lahovnika in klike iz SD dala za termoelektratno Šoštanj dve milijardi, za Muro pa ne more dati 5 milijonov. Sramota in žalost

PunkIsNotDead

Če Žerjav in Štihec ne bi nika odreagirala, bi narod pljuval po njiju, ka jima ni mar za delavce Mure. Če kaj napravita, si "kao nabirata" politične točke.

Eni rejsan ne vejte, ka bi pravzaprav radi? Tak ali ovak, de za vas narobe...

Fala bouge, ka sta se oglasila!!!

Pitajte se rajši zakoj se je neje oglasil ekonomski vele-strokovnjak in kandidat za bodočega župana Andrej Horvat (SD)? Očitno ga boli kuratz za Muraše, njemi de itak volitve kupil domači kapitalist.

Ali pa, Anton Kampuš (SD) in podobna eksperti v pravih strankah?

To vas na neštrne ne moti, geli?

Očitno je politični podmladek SD/LDS/Zares na delu in pridno piše proti Žerjavu in Štihecu. Ker pač nista "naša", geli bar?

ivan benk

se strinjan z punkisnotdead

PunkIsNotDead

Poleg toga, mate eni slab spomin, se pa da podatke o tem najti na internetu:

"Že decembra lani je župan Štihec sklical vse pomurske župane in poslance ter vodstvo Mure, kjer so sprejeli šest zaključkov in jih posredovali premierju Borutu Pahorju ter ministru za gospodarstvo Mateju Lahovniku. Predsednik vlade na pobude sploh ni odgovoril, minister pa se je odzval le z vljudnostnim pismom." vir rtvslo

Če me spomin ne vara se je o rešitvah v MURI gučalo tudi vsaj na dveh sejah mestnega sveta (že pred letom dni), ge je situacijo predstavljal taktatni direktor Huber...

Še pred tem se je občina dogovarjala z Mehom glede prostorov, ustanovili so skupno podjetje, ge je občina solastnik...

Muri je občina odpisala terjatve za vodo in zemljiški prispevek, itd.

Če što išče resnico, je podatke o tem nej težko najti na internete! Ampak seveda najlažje je povedati, ka se o Muri nika neje delalo razen zdaj, gda se nabirajo "politične točke"

Tak ka eni (vedno isti) nakladate pa na pamet. Sicer pa če človek pogledne što je avtor zapisa se že vnaprej zna, ka de pisalo v postu

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice