V sredo naj bi stavkalo več kot 40.000 šolnikov iz več kot 90 odstotkov javnih vrtcev in šol.

Stavke zaposlenih v vzgoji in izobraževanju se bo po podatkih Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) udeležilo več kot 40.000 zaposlenih iz več kot 90 odstotkov odstotkov vseh javnih vrtcev, dijaških domov in šol. V času stavke bodo shod pripravili tudi v Murski Soboti.

Več stavkajočih, kot februarja

Po podatkih Sviza bo v sredo stavkalo več zaposlenih kot ob začetku stavke februarja, ko je stavka zajela 40.000 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Stavki se je namreč po ponovnem glasovanju naknadno pridružilo nekaj zavodov, ki stavke v začetku niso izglasovali. V stavko naj bi bilo sicer vključenih več kot 90 odstotkov vseh javnih vrtcev, dijaških domov ter osnovnih, glasbenih, srednjih in višjih šol.

V Murski Soboti pred grad

Stavkajoči se tokrat ne bodo zbrali na skupnem protestnem shodu v Ljubljani, kot so se februarja, temveč bodo območni odbori Sviza ob 12. uri pripravili protestne shode v skupno enajstih mestih po vsej Sloveniji. 

Shodi, ki se jih bo po ocenah Sviza udeležilo po od 500 do 2500 stavkajočih tudi v Murski Soboti pred gradom. Na nekaterih shodih bodo podporo zaposlenim v vzgoji in izobraževanju izrazili tudi župani občin, če bo to storil tudi župan Aleksander Jevšek bomo videli jutri. 

Rast plač v škodo šolnikov

Sicer pa bodo na shodih po napovedih Sviza govornice in govorniki med drugim izpostavili najnovejše podatke o rasti povprečnih plač v posameznih dejavnostih javnega sektorja. Ti po navedbah sindikata dokazujejo, da so se razlike v škodo zaposlenih v vzgoji in izobraževanju še dodatno poglobile in da je rast poprečnih plač v vzgoji in izobraževanju zaostala tudi za rastjo povprečne plače v državi. 

Povprečna plača v Sloveniji se je namreč v lanskem letu zvišala za 2,65 odstotka, v izobraževanju le za 1,69 odstotka, razloge za stavko utemeljujejo v Svizu.

V šolah varstvo, v vrtcih okrnjen program

Glede na današnjo napoved glavnega tajnika Branimirja Štruklja, da bodo vztrajali pri rešitvah, ki so se jih v ponedeljek dogovorili z vlado, a jih vlada nato ni parafirala, gre pričakovati, da bodo poudarili zahtevo, da se omenjeni dogovor uresniči. Po njem bi se neuradno plače vzgojiteljem in učiteljem ter drugim strokovnim delavcem v šolah zvišale za dva plačna razreda, razrednikom pa za tri. Zaposlenim z minimalno ali nižjo plačo bi se regres po dogovoru v povprečju zvišal za 200 evrov, in sicer na 1050 bruto.

Zaradi stavke v sredo v šolah ne bo pouka, za otroke bodo zagotovili le varstvo, tudi v vrtcih, kjer so ponekod organizirali le dežurne enote, bo program okrnjen. Na Svizu ob tem starše naprošajo, naj otrok ne pošiljajo v vrtce in šole, razen če res ni druge možnosti.

S spleta

Komentarji (40)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako se piše prekmurskemi glasbenik Vlado?

štrajk šolnikov (nepreverjen)

Kje ste bili šolniki takrat ko so povišali plače zdravnikom? Takrat je nastal izvirni greh in te razlike. Zakaj ste čakali 1 leto s tem štrajkom? Tako ste izobraženi, da ne vidite, da vas sindikalist Štrukelj izkorišča za to, da 2,5 meseca pred volitvami pljuvate Cerarja. Kot,da boste s štrajkom sedaj, ko vlada razpada kaj rešili! Nič ne bo od tega. Potem pa pride "odrešitelj" komik Šarec in bo vse takoj urejeno. Naivni ste mi vi učitelji, da ne opazite, da vas izkoriščajo za politične namene. Škoda, ker vas sicer podpiram pri vaših zahtevah. Ne razumem pa, da ne vidite širše politične slike in tega, da vas izkoriščajo in z vami manipulirajo.

Betežen (nepreverjen)

Kaj nam nisi takrat svetoval !! Ali pa se javil da bi zamenjal Štrukla. Če nebi bilo njega bi imeli sedaj plače kot smo jih imeli še v Jugoslaviji, ko je MURINA ŠIVILJA imela večjo plačo kot učitelj.

In reply to by štrajk šolnikov (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Vej pa šolniku lahko gredo v Muro šivat pa do meli vekšo plačo?!

In reply to by Betežen (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

UČITELJI SO TAK POŽREŠNI DA BI ŠE JANŠEV DREK POŽRLI ,, Pa otroke maltretirajo in jih fizično napadajo, da je pa tam prisotnost pedofilije velika ,, je pa tak vsem znano,,Sem bral zadnjič v cajtung,, da je ena učiteljica tak premikastila dva učenca, da sta morala poiskati strokovno pomoč,,,Da pa učiteljice spolno občujejo z otroci sem pa tudi prebral,,,RAVNATELJI PA NIČ,, jaz bi te ravnatelje poslal na žago deske ravnati, za kaj drugega tak niso ,,,gamad nepismena

In reply to by štrajk šolnikov (nepreverjen)

alkimist

Super, zaj lejko sproti še to novo moderno betonsko parkirišče pred občino pometejte.

štrajk (nepreverjen)

samo telko vam povem UČITELJI kere se upa jutri pokazati plačilno listo javno na ploščadi,nej tiste transparente, naj se javi mu plačam še pijačo,predvsem tisti starejši.

štrajkaroš (nepreverjen)

Pridi vutro na ploščad, tij jo pokažen, poišči me, plačilno listo mo mel pripopano na čelo, pa če boš nuco inštrukcijo nega problema! Dobiš jo! Pijačo pa obdrži, mogoče jo boš ti nuco, včasik človik nuca tekočino.

In reply to by štrajk (nepreverjen)

Rđave (nepreverjen)

Sigurno de pod 1000 eur gele

In reply to by štrajkaroš (nepreverjen)

štrajkaroš (nepreverjen)

Pridi poglednot. Vido jo boš od polek.

In reply to by Rđave (nepreverjen)

Ausländer (nepreverjen)

Ti si sramota! Izdajalec! Tak kak tvoji sokompanjoni, keri do vutro bremzali luft na ''štrajki''. Kak vas nej sran?

In reply to by štrajkaroš (nepreverjen)

Picekkk (nepreverjen)

V šolo bi hodil, ko je bil čas zato, pa ti ne bi bilo treba crnčiti v smrdeči lederfabriki. Aja, tvoj IQ je na ravni paramecija ( verjetno ne veš, kaj je to), zato ti šola ni šla.

In reply to by Ausländer (nepreverjen)

Betežen (nepreverjen)

V šoli je bil frajer pa se smejal s tistih ki so se učili ! Zdaj pa rabota v leder fabrik !

In reply to by Picekkk (nepreverjen)

Auslender (nepreverjen)

Smejta se vuva samo iz lidij, keri delajo bolj trdo kak en učitel ;) In prosim brez posploševanja ;) Pa veseli štrajk vama želim, vupan ka van teh zabušantskih vr nedo priznali na plačilni listi ;)

In reply to by Betežen (nepreverjen)

Nejde to tak (nepreverjen)

Kak je tebe nej sran eti oplejtati tak fino anonimno, ka nišče nede znal, što si, ka se ja komi ne zamejriš!

In reply to by Ausländer (nepreverjen)

dskjfhdsfsdfs (nepreverjen)

Torej, če na slikaj nemo vido enoga, šteri ma na čeli pripeto plačilno listo, mo pa rejsan razočarani. San bi tudi prišo pa prevero, če stojiš za zapisanin, ampak mi v privatnon sektori morejo delati, nemamo mi luksuza kak vi učiteli- možnost stavke plus dobre plače...

In reply to by štrajkaroš (nepreverjen)

Nejde to tak (nepreverjen)

Mojo plačilno listo bi gledo, ha? Anonimnež beden!

In reply to by štrajk (nepreverjen)

Štrajk1 (nepreverjen)

Štrajkaroš ,če si frajer jo pokaže v kamero sigurno do tan novinare samo lapanje vas je.delas pa 30 ur na teden zmantrane pa do konca.cakamo te jutri pred kamero s placilno listo ce nej znamo ka lazes.

Placa (nepreverjen)

Sorodnik - bratranec je isto ucitelj in ima boljso placo brez potnih (z vsemi raznoraznimi DODATKI) kot jaz ki delam ze 7 let v Avstriji (v avtoindustriji). Ps. star je 29 let in ima samo 2-3 leta delavne dobe, pa se dela samo 15 max. 20 ur na teden.

nic ne ucimo s… (nepreverjen)

Dejstvo je, da tisti kateri je ze videl njihovo placilno, ve, da ze sedaj spadajajo ucitelji med najbolje placane javne usluzbence, zato pa nepokazejo ostali javnosti svojih placilnih.

čardo (nepreverjen)

Pa jutri je tudi za inštrukcije, ki jih izvajate na domu prost dan ali pa jutri dobimo inštrukcijo zašenki in seveda z računom kak sigdar? Pavšalna obrt.

drekleto (nepreverjen)

Da bi jutri drek doj leto, samo ne po kuharicah, čistilkah in hišnikih, ki bi jim pa res bilo potrebno popraviti plače!

buahah (nepreverjen)

pravi ste ka soside pa družinske člane dol serete zatao ka so v šolo odile pa ka majo večjo plačo kak vi :D nej vas sran? očitno resno nega v toj sobote spoštovanja samo še nevoščljivost ...
vsak ženja ka si je sejo tak če si si nej dobro sejo san sebe šinfaj !
Velke gaubce na sobotainfo v glave pa za tekoči trak ali on bi rad isto plačo kak školnik :) objektivne ste vsi :) 4 leta za študij(kelko v on čase raskejra človek) si zamislite ... samo eni si nemrejo predstavlati ka so pač zabite pa samo znajo lajate na čunto kero jin položijo lidje z par krat večjo plačo kak školnike
AJDE OVCE NAVALITE :)
PA SAN NAVADEN DELAVEC NA MINIMALCE SAMO NEJ ZAPRANE KAK VI HINAVCE

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Imam razpis za ravnatelja na našoj žagi

Trebamo ravnatelja na žagi, da bi ravnal deske .
Ponudbe pošljite pod šifro ravnatelj --desk
Pogoji dvo letna polakvalificirana šola za ravnatelja,,,
mogoča diploma tudi sa jugo škol

Ne znam da li je treba ovaj razpis objaviti na zavodi za zaposlovanje

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

UČITELJI SO TAK POŽREŠNI DA BI ŠE JANŠEV DREK POŽRLI ,, Pa otroke maltretirajo in jih fizično napadajo, da je pa tam prisotnost pedofilije velika ,, je pa tak vsem znano,,Sem bral zadnjič v cajtung,, da je ena učiteljica tak premikastila dva učenca, da sta morala poiskati strokovno pomoč,,,Da pa učiteljice spolno občujejo z otroci sem pa tudi prebral,,,RAVNATELJI PA NIČ,, jaz bi te ravnatelje poslal na žago deske ravnati, za kaj drugega tak niso ,,,gamad nepismena

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Učitelji so zanimiva politično obarvana kategorija,,,že tak gredo v uk za učitelje tisti najbolj smotani, tisti ki komaj skup spravijo osnovno šolo,, Strici so mi povedali,, da je po vojni učila ena partizanska lajdra v naši osnovni šoli, ki je bila pred vojno dekla, v župnišču, po vojni se je spečala s poročnikom iz JLA , takoj pričela učiti slovenščino,, in na koncu postala ravnateljica šole., ampak to še ni vse postala je predsednica vaške skupnosti po letu 1991 in predsednica društva zagovornikov konoplje
Kot je nekdo napisal Učitelji ,,to so paraziti države ,, en kurc bi delali plačo pa hočejo imeti ogromno,,, Gospodarstvo vzdržuje javni sektor,, kar pomeni da gospodarstvo plačuje učitelje,, za njihovo nedelo in zato edino gospodarstvo lahko reže kruh učiteljem,,, Pomeni Gospodarska zbornica bi morala dajati soglasja k učiteljskim plačam,, Je pa tudi res, da danes sploh ne potrebujemo več učiteljev, kajti večina staršev ima tak višjo izobrazbo kot pa učitelji in bi lahko otroke sami učili popoldan ko pridejo iz službe,, Pomeni iti v uk za učitelja, je isto kot se specializirat za serviserja semaforjev,, kajti večina semaforiziranih križišč bodo sčasoma postala krožišča in seveda takrat takšen kader ne bo več potreben,, Seveda pa bi učitelji lahko šli med zbiralce perja, starega papirja in starih piskrov,, Za bakrene žlebove pa so že pre tupi

"Le čevlje sod… (nepreverjen)

Če smo tako "zaplankani", da ne vidimo oz. nočemo videti niti mm pred nosom, je res tako. A zgodba je mnogo širša. Gospodarstvo je jemalo bančne kredite, kredite na kredite in posledično pripeljalo državo do takega stanja. Vsi pa krpamo bančne luknje, ki so jih povzročili s strani gospodarstva (berimo GOSPODARSTVO). Učitelji pa so toliko krivi, da so omogočili takim, da so postali "prenapihnjeni" žal z NEznanjem, in se tega NE zavedajo, se niso sposobni zavedati!!!.
Stopimo raje skupaj, in podprimo danes učitelje, jutri policaje, pojutrišnjim zdravstvene delavce, in ostale z različnih branž. Pravica in pošteno plačilo sta poteptana! Peščica pa je takih, ki so v kratkem času "obogateli" na račun vseh ostalih; ne glede ali so ali pa niso izobraženci.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Daj ne seri, bančna luknja ni nastala s strani gospodarstva-ampak banksterjev, politikov, javnih uslužbencev, takih ki nikoli niso naredili koristi za nikogar, razen za sebe. Zagotovo to niso gospodarstveniki!! Resda so podeljevali kredite lopovom preko "gospodarskih" družb, dogovorjeno in že vnaprej znano, da se ne bo vrnilo, izplen so si pa razdelili med seboj!! Firme ustanovljene točno z namenom lopovstva in propada. In zopet registracija nove firme....To ni GOSPODARSTVO !!! Vse ustanove, ki bi to morale ugotoviti, preprečiti, sankcionirati,..... pa so zatajile-vse te ustanove so pa (ne boš verjel!!!) javni sektor, plačane od nas vseh. Vse je znano, točno kje, kdo, koliko,..... pa ne ugotovijo nepravilnosti- vsi ti ljudje pa črpajo iz državnih dud !!! Za svoje nedelo so predobro plačani, nobenemu se nič ne zgodi!!! Karavana pa gre naprej...

In reply to by "Le čevlje sod… (nepreverjen)

heh... (nepreverjen)

kdaj pa bomo delavci štrajkali ??
ta javna uprava z štukljem na čelo samo čaka kak se dvigne gospodarska rast tak zravna skoči da bi radi imeli večje plače...
če delavec samo pomisli na štrajk pa lahko konča z delovnim razmerjem

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Minili so časi, ko so bili na vasi ta glavni g Župnik, g Dohtar in g učitelj,, Danes imajo že tako rekoč vsi starši višjo izobrazbo od učiteljev in v tem je poanta, da jim ni potrebno več učitlov spoštovati, in zato jih ne spoštujejo niti učenci

Edina rešitev je dodatno privatno izobraževanje v privatnih šolah,,Potem pa bomo videli kako se bodo državne šole borile za učence,,, Pa še to ...Ta dobri učitelji bodo odšli takoj v privatne šole,,,ološ pa bo ostal v državnih

Tujec2-pijanče… (nepreverjen)

Oprostite z mojim starejšim bratom je nekaj narobe !!

medicinskiprišlek (nepreverjen)

San mislo ka crknen od smeha kak si vupajo štrajkati! NAJ POKAŽEJO PLAČILNE PA DE VČASI VSE JASNO! Večina jih je še iz JLA časov! POKVARNJENA DRHAL! ŠPOT SI DELAJTE DELAJTE SI ŠPOT!! RAJŠI POVEJTE KA VAN TELKO POČITNIC IN EKSKURZIJ NI DOVOLJ!! ŠE DANES STE RABILI PROSTO!! UBOGI REVČEKI! DAJTE PROSTOR TISTIM NA ZAVODU ČE VAM NI ZA DELAT!! MURINE DELAVKE DELAJO ZA KAKO PLAČO??? VI PA PROSITE ŠE VEČ!

sindikalističen (nepreverjen)

Ti to nič ne skrbi.. GLAVNO DA JAZ IN ŠTRUKELJ imava BOGAT DODATEK kot SINDIKALISTA, če glih vam izboriva samo par evrčkov

čijsta istina (nepreverjen)

STREŽNOMI OSEBJI ZDIGNOTI PLAČO TOJ BANDI UČITELSKOJ PA ZMEŠATI TOU ZAVIRA CEJLO SLOVENIJO NAJ SI POGLEDNEJO AVSTRIJO KAK DUGO ODIJO DECA V ŠOLO PA KAK DUGO NA PRAKSO

Tujec 2 - pijance (nepreverjen)

Ta stare FATE učiteljice imajo zmanjšano delovno obveznost in ogromne plače,,, obenem pa učence pretepajo, ker jih vcat tišči pa vode ne morejo več držati pa smrdijo ko fuj tajfl -kot kak star komunajzer,,Ta mlade učiteljice pa so brez služb,, ta stare kuzle pa nočejo v penzijo

Brez pejnez (nepreverjen)

Delan v javnon sektori (5 stopnja) 8,5 let. V ton obdobji, se mi je dohodek znižal za 30 evrov. Kljub napredovanju in večjemu dodatku za delovno dobo. Šolniki bi popijzdili ob ton. Delan 8 ur dnevno, vsak delovnik z normalnim dopustom. Nej kak stavkajoči. Začnejo po 7 uri, ob pol dvej pa na kavaj. Briga jih za svoje plače, nej pa kelko naučijo deco. Pa nej so tak pametni kak se majo (seveda pametnejši so od otrok - od tod njihova vsevednost). Učne načrte pa tak piše en model, ostali šolniki pa od njega kujpijo. Poglejte se v ogledalo vsevedniki, malo de se vidlo.

kontra_štrajk (nepreverjen)

nova napoved stavke za 17.4.? POZIVAM VSE STARŠE da ta dan naše otroke pripeljemo v vrtce, šole,.. pa da vidimo kaj bodo naredili takrat. bodo upali pustiti otroke na ulici, pred zaprtimi vrati javnih inštitucij (vrtci, šole). vsi ki delamo v gospodarstvu VAM DRAGI JAVNI USLUŽBENCI vsak mesec poskrbimo, da imate redne plače na rok, brez zamud z vsemi dodatki, VI pa nam sporočate da naj naših otrok ne vozimo v vrtce, šole... WTF??? upam, da dnevi ko stavkate ne dobite plačila.
pozivam vas da se vsak od vas za en dan udeleži delovnega procesa v realnem gospodarskem sektorju (kuharji, natakarji, šoferji, cestni delavci, težka industrija,.. da ne naštevam še več). mi pa bomo z veseljem za en dan prišli k vam pogledat. Si upate?
delam v privatnem sektorju, kjer se mi gleda za vsako minuto, kdaj pridem, kdaj grem, delovna storilnost, norma, letni dopust moram najprej uskladiti s sodelavci zaradi nemotenega poteka dela v firmi, šele nato s svojo družino. se vam zdi to enakopravno z vami ki delate v javni upravi. pa da ne bo pomote, imam 7 stopnjo izobrazbe, vsak dan na poti v službo in nazaj skupaj 3 ure v avtu in na cesti. nihče me ne vpraša ali je sneg, ali veter ali vročina - moram iti, vi po šolah pa če pade 5 cm snega in malo zapiha zaprete vrtce in šole, in vas ne briga kako so bomo uredili starši varstvo za naše otroke.
pa še bi lahko našteval... v glavnem - ne podpiram stavke ne vas učitelji, ne drugih javnih uslužbencev ki ste zaposleni po raznih FURSIH, Zavodih ipd...
PS: in ja tudi jaz kmalu zapuščam Slovenijo, grem k sosedom na boljše.

PikaPikčasta (nepreverjen)

Prvo kot prvo: naj se končno navede (in po možnosti pokaže plačilna lista) plača učitelja (začetnika in tistega z daljšim stažem) in to v neto znesku. Prav tako bi bilo lepo napisati, koliko ur (šolskih, ki trajajo le 45 minut) preživi učitelj dejansko v šoli tedensko (mesečno). Sploh se ne bi smelo razpravljati s strani učiteljev, da morajo - revčki ubogi! - še pregledovati naloge (???), imeti roditeljske sestanke... saj to po zdravi kmečki pameti sodi v njihov delokrog! Pa tudi število dopusta me zanima in koliko učiteljev je že zapustilo varno-dopenzijsko službo, v kateri se še noben ni pretrgal od dela in šlo za natakarja, peka, cestnega delavca, čistilko, medicinsko sestro... pa še bi lahko naštevala. V poklice, kjer se dela običajno več kot 8 ur dnevno, kjer plača ni samoumevna, marsikje se še regresa ne dobi, dela se na petek in svetek, tudi po 12 ur na dan... in vse to za mizerno plačo. Poleg tega sem včeraj na SLO-1 v oddaji Dobro jutro slišala, da dobijo še celo 2 telefona vsak učitelj (če letno, ali za več let, sem žal preslišala). Zanimajo me še ostale bonitete, ki jih imajo. O vsem tem Štrukelj molči kot grob! In ne vem, zakaj bi naj jim sploh povišali plače, saj še vedno zategujemo pas, vsaj nekateri: delavci v gospodarstvu in pri zasebnikih, upokojenci, socialni podpiranci... Ko se bodo povišale plače, pokojnine, socialni transferji... tistemu sloju prebivalstva, ki komajda preživi iz meseca v mesec in to najmanj za 50 %, šele tedaj se naj šolniki in njim podobni oglasijo in zaprosijo za 1%-2% povišanja. Tačas pa naj ostanejo tisti, ki so z delom zadovoljni (in s plačo prav tako), predvsem pa tisti, ki so učitelji s srcem in so v šolah zaradi svojega poslanstva, ne (samo) zaradi plače, vsi ostali pa imajo na izbiro, da šoli in učencem pomahajo v slovo in gredo opravljat fizična dela, za katera bodo mnogo "boljše" plačani, pa še spočiti se bodo vračali s šihta... In naj se končno zaposli vse mlade, brezposelne učitelje, pa je problem rešen. Vlada se pa, če ima kaj pameti, naj neha dati izsiljevati od njih. Za konec pa me zanima: ali bodo nič krivi otroci-šolarji morali ob sobotah nadomeščati pouk za te dni, ko gospoda, ki se že itak ne pretrga od dela, štrajka? Starši bi morali zahtevati, da otroci ne bodo hodili dodatno k pouku, jara gospoda pa jih je dolžna naučiti do konca leta vse, kar je na programu.

ja kak pa te nej... (nepreverjen)

To ste resno vsi tak zabiti, primitivni, nerazgledani in mentalno omejeni kak je viditi po vaših komentaraj ali se samo tak delate? Vüpan ka se delate, ka vačik je tou strašno grozno ka takši imbecili živijo v ton našon Prekmurji.

Tujec 2 - pijance (nepreverjen)

UČITELJI SO TAK POŽREŠNI DA BI ŠE JANŠEV DREK POŽRLI ,, Pa otroke maltretirajo in jih fizično napadajo, da je pa tam prisotnost pedofilije velika ,, je pa tak vsem znano,,Sem bral zadnjič v cajtung,, da je ena učiteljica tak premikastila dva učenca, da sta morala poiskati strokovno pomoč,,,Da pa učiteljice spolno občujejo z otroci sem pa tudi prebral,,,RAVNATELJI PA NIČ,, jaz bi te ravnatelje poslal na žago deske ravnati, za kaj drugega tak niso ,,,gamad nepismena

Tujec 2 - pijance (nepreverjen)

Pa še nekaj o fizičnem nasilju učiteljev nad učenci
,, moram vas opomniti, da so starši teh otrok davkoplačevalci in imajo pravico, da njihovi otroci obiskujejo šolo, v kateri šolsko osebje njihovih otrok ne pretepa, oziroma drugače psiho fizično maltretira,,Zavedati se moramo, da to šolsko osebje plačujejo starši kot davkoplačevalci in ne država, kot si šolniki mislijo.. Nasilje povzroča novo nasilje in kaj mislite, v kaj bi se lahko prelevila ta dva vrla fantiča, če njima ne bi pravočasno pomagali,, Hvala bogu, da je prišla zadeva na dan ,, Veste mi je pred leti povedal en zapornik iz Rogoze,, da je dobil polovico manjšo kazen - olajševalna okoliščina - zato ker je imel nesrečno mladost , ker ga je učiteljica v šoli pretepala. Tukaj ni kaj za reči,,,učiteljico je treba zapreti,, ( opomba vsak pretepač v vaški gostilni dobi zaporno kazen v roku trajanja 1 meseca za takšno dejanja,,, tukaj pa se bi zadeva lahko okvalificirala bistveno težje) ,, pa še to sem slišal da to ni bilo prvič

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako se piše prekmurskemi glasbenik Vlado?

Starejše novice