Prešteti so vsi volilni glasovi, objavljamo podatke o še zadnjih sedmih županih Pomurskih občin.

 V sedmih Pomurskih občinah je danes potekal drugi krog lokalnih volitev. V Beltincih, Ljutomeru, na Tišini in Hodoš so županski stolček dosedanjim županom zasedli novi kandidati. 

Milana Kermana v Beltincih je zamenjal Matej Gomboši, Franca Juršo v Ljutomeru je zamenjala Olga Karba, Ludvika Orbana na Hodošu je zamenjal Rudolf Bunderla in Jožefa Poredošo na Tišini je zamenjal Franc Horvat. V Moravskih Toplicah je z deset glasovi prednosti zmagal Alojz Glavač, v Šalovcih slavi Iztok Fartek, v Radencih pa Janez Rihtarič.

Beltinci

V Beltincih je preštetih vseh 3637 glasov. S 54,24% glasov je zmagal Matej Gomboši, 45,75% je zbral Milan Kerman. Gomboši je dosedanjega župana Kermana premagal za 306 glasov, kljub temu, da je v prvem krogu Milan Kerman zbral 43,24% glasov, Matej Gomboši pa zgolj 28,11 % in je takrat med njima bilo za 610 glasov. 

 

Hodoš

Na Hodošu so prešteti vsi glasovi. Novi župan je Rudolf Bunderla, ki je prejel 56,85 % glasov (141) in za 34 glasove premagal dosedanjega župana Ludvika Orbana, ki pa je prejel 43,15 % glasov (107). Drugi krog je v Hodošu odločil zgolj en glas, saj je Rudolf Bunderla takrat zbral 116 glasov oz. točno 50 %, Ludvik Orban pa je zbral 100 glasov oz. 43,10%. 

 

Ljutomer

  V Ljutomeru so po preštetih vseh 6073 glasovih dobili županjo. Zmagala je Olga Karba s 56,52% glasov, Franc Jurša pa je zbral 43,48% glasov. Razlika med njima znaša 798 glasov, medtem ko je bila razlika med njima v prvem krogu zgolj 22 glasov. 

 

Moravske Toplice

V Moravskih Toplicah je preštetih vseh 3,138 glasov, zmagovalec je Alojz Glavač s 50,21 % glasov, Štefan Kodila je zbral 49,79 % glasov. V prvem krogu je razlika v glasovih v prid Glavača znašala 639, danes pa zgolj 10 glasov.

  

Radenci

 V Radencih je preštetih vseh 2,666 glasov. Novi župan je  Janez Rihtarič, ki je prejel 52,05 % glasov (1.381), Zlatko Mir je prejel 47,95 % glasov (1.272). Prvi krog je kazal na drugačen končni razpored glasov, saj je takrat Mir prejel  405 glasov več. Danes pa je Janez Rihtarič zmagal s 109 glasovi prednosti.

 

Šalovci 

Tudi v Šalovcih so prešteti vsi 954 glasovi. Zmagovalec je Iztok Fartek, ki je dobil 557 glasov oz. 58,50%, Aleksander Abraham pa je zbral 393 glasov oz. 41,50%. Kakor v Radencih, je tudi v Šalovcih prvi krog nakazoval drugačen končni rezultat drugega kroga, v prvem krogu je Abraham zbral 174 glasov več.

 

Tišina

Novi župan občine Tišina je po vseh preštetih glasovih postal Franc Horvat, ki je prejel 52,97% glasov (1,140), Jožef Poredoš jih je dobil 47,03 % (1,012). V prvem krogu je dosedanji župan Jožef Poredoš zbral 498 glasov več, medtem ko je danes Horvat prejel 128 glasov več. 

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Smiley-SS

Bravo!! Beltinci imamo novega župana! dr. Matej Gomboši!!!

ekonomist

Beltinci imajo starega novega župana.

Vipko
čevapčič na ražnje

.. opa opa .. velka zmaga Karbove .. v Beltincih pa de še malo napeto .. ;-)

Smiley-SS

@Čevap za dobrih 300 glasov je Gomboši zmagal (neuradno). Taka nič ni več napeto (že je bil nagovor "novega" župana na internem kanalu in vse) :)

Lejci

vrede...

slavko1958

volil sem sicer kermana a tudi dr. gomboši ni slab. bomo videli

Vipko
čevapčič na ražnje

.. @Smiley-SS, dobro, te pa naj bau .. nen se gor proso, če je že potrjeno .. ;-))

itak

...ka san pravo, san pravo, ...Kermanovi svetovalci so prišli na svoj račun, ZGU"JBILI SO KAK ŽUTI...za vse slabo, ka so dr"jgin želeli , njin je zdaj poplačano...Kerman je pa zaradi njij volijtve zg"jbo...ešče je pravica na ton svejti...!!!...
...v"pan samo, ka pa nede delau kakšij norij kak pred lejti, kdanej prišeu v parlament...!!!...???...

tulipan

Bojim se, da razen v spremembi imena za župansko funkcijo ne bo večjih sprememb v Občini Beltinci! Samo si poglejte sestavo Občinskega sveta; KATASTROFA, da večja ne more biti: Činč, Ferčak, Sraka A.,Horvat S., itd, še več čudnih kljukcev bo sedelo tam in metalo polena pod noge novo izvoljenemu županu dr.Gombošiju!

garfild

Bezjak pa njegova civilna iniciativa so že v akciji za odpoklic in razrešijtev izvoljenoga župana in občinskih svetnikov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niti eden ka je izvoljeni je nej po njegovoj meri zatou trbej volijtve v Beltinskoj občini razveljaviti z dekreton!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

itak

...kak koli, nej je tou velka zmaga za Gombošija...tou je ogromen poraz za Kermana, pa njegove zblojene podpornike šteri so dugij osen lejt vodili politično igro v občini...za svoje neuspehe pa krivijli d"rjge... či me spomijn ne vara, je Kerman prve volijtve doubo s podpornjov SDS-ovij, te prebegno k Krajcari pa Srakeci...malo dugo je trajalo, ka se je račun izstavo...fala bougi, zgoudilo se je t"di tou...

drotmantraš

KAK SO NIŠTERNI ŠČUKNJENI NA VOLITVE - POLITIKO.
PSI LAJAJO KARAVANA IDE DALE.
ZA LEJKO NOUČ SI SPOPEJVAJTE:
SLOVENIJA, ODKOD LEPOTE TVOJE.
NOCOJ NAJ BODO PESTRE SANJE, JUTRI BO NOV DAN.

rafael santi

no žalostno je samo tau,ka domačijni-beltinčari volijo enoga prišleka nej pa doma v beltincaj roj. človeka kak je npr.Činč....Itak pa so na občini samo starci pa norci,tak ka de še trbelo počakate min.20 let ka tej starci z kmečkov pametjof spocrkajo ka se menja generacija pa te de mogoče kaj ratalo z te občine...
V 16 lejtaj so nej nikaj dosta pametnoga napravili,tak ka de še dele samo dosta guča od kanalizacije pa od kanalizacije pa še enkrat jebene kanalizacije......Tak či bi kanalizacija delo dala pa kakšne pare notri prinesla v občinsko blagajno...
Ma kurec jes tak nikšoga haska neman od toga,samo žalostno je tau ka smo velka občina pa nas eni mali Odranci v razvoji krepko šišajo...

jesT

rafael santi: žalostno je tau, ka so Böltinčari 2 krat izvolili Kermana, keri nas je nategno, ka de profesionalno opravljal svojo funkcijo... ali tretjič so se nej dali. Žalostno je, ka se leta 2010 še itak ukvarjamo s problemom kanalizacije, kda Odranci razturavlejo s svojo obrtno cono, v našoj pa raste trava. Matej Gomboši je človek z vizijo, in končno je zmagala zdrava kmečka pamet. Občani BÅ‘ltinec smo so se nej dali še tretjič napelati Kermani, pa še Makiji... Privoščin vama, ka sta izginola iz političnoga prostora!! Zdaj je čas ka se združijo moči, pa ka se začne delati za NAPREDEK! Idemo Böltinci, pokažimo, ka smo sposobni, pa ka zmoremo!!

itak

...ha, ha, ha,...Smodijšov Venčeslav je že odpuvid napijsau...zdaj se trbej šče samo financara Činča pa gimnazijskoga maturanta Jerebijca rišiti, ka de nouvi župan lejko delau kak trbej...!!!...

Vipko
tinka78

Mene pa zdaj samo zanima, če so občani Tišine zadovoljni z novoizvoljenim županom?

Se mi pa na splošno zdi, da je drugi krog kar nekaj starim županom spodnesel stolček.

black panter

končno so se na tišini rejšili toga nesposobneža

BuLsHiT

drotmantraš daj enjaj nas rajsi tij s svojimi bedastimi izjavami mantrati

skapula

@tinka78 na Tišini so odzive zelo dobre, tude osebno ge san zadovoljna ka je stari župan končno dobo en rejden poraz, zaj pa lejko diktejra sam sebe doma. Ker je zanimivo tude to, ka je nej prišo not nite za občinskoga svetnika, ker je zgubo s preferenčnime glasove.

Vipko
Truplo

Böltenčare mate velko kapaceteto v občinskon svejte: Adžeća!

garfild

Rom-pom-pom, psi lajajo, karava gre dalje. Včera san na pouti v MB zvedo, ka je Kerman zgübo. Praf je tak. Lidgje bi bilij čistak nouri, či bi ga zvolili. Vij znate što je z njin v stranki? Tista z Melijnec, of starejši z Ižekovec, pa te Kovačič z Böltinec, te of z Lipouvec, ka se za popa včül, ne vejn kak se pijše. Zdaj je znan vsega konec, grdoga gučanja, lažej. Zdaj do doj vgasnoli. Malo do šče pijsali po forumaj ka vö stepejo svoj beteg düjše. Ka je pzozac, ka je zeus, koga smo podprli študenti, koga so podprli penzioneri? Nas. WE ARE THE CHAMP!
Go Gomboši, go!

mefisto

Kerman si je sam jamo skopal: paktiranje z makijon, prazne obljube o poklicnon županovanji, edini in sveti projekt kanalizacije še zdaj pol vasi nema, vglavnon pa vzvišeni nastop do navadnega človeka, keroga je 4 lejta nej vido, razen dva mejsca pred volitvami, kda se je opet začal vsen pozdravlati. Bi lejko malo bole o ten premislo pa bi brez problema zmagal.

čupa

glavač šefe

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice