Osumljeni je javnemu zavodu pridobil protipravno premoženjsko korist v višini 137.556 evrov

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije so zaključili preiskavo suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po 257. členu KZ-1, katerega je osumljen pomočnik direktorja enega od javnih zavodov iz območja upravne enote Murska Sobota.

Kot so sporočili iz policije, je ovadeni z namenom, da bi javnemu zavodu pridobil premoženjsko korist, v začetku leta 2012 naročil podrejenim, da so spremenile podatke za opravljene storitve posameznim osebam v decembru 2011, ter tako s tem zaračunal višje vrednotene storitve.

Javni zavod je na ta način neupravičeno zaračunal neopravljene storitve plačniku storitev, ki je storitve tudi v celoti poravnal. Osumljeni je na ta način javnemu zavodu pridobil protipravno premoženjsko korist v višini 137.556 evrov in za enak znesek oškodoval plačnike storitev.

Za kaznivo dejanje ponareditve ali uničenja poslovnih listin po prvem odstavku 235. člena KZ-1 je bilo ovadenih sedem oseb, ki so spremenile podatke o opravljenih storitvah.

Neuradno smo izvedeli da gre za Splošno bolnišnico Murska Sobota in tam zaposlenega finančnega direktorja Marjana Mačka. 

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
hilic

Naj še temeljito poglednejo muro05. KA JE ZDAJ REJSAN S TISTIM POSOJILOM KOMUNALE????!!! O ton se več nič ne piše, pozabiti pa se nesmi!!

gajzi

@[email protected] iz toga 100 % nede nika .Polovico so že doubili nazaj z predragov kurjafof ovo pa adijo mare

gajzi

Lejko so pejnezge iz bolnice šli za Čeponkine masažne erotične salone ?

Plemeniti

Če je "kradel" državi v korist zavoda, bi mu še skoraj dal prav.

divjejabolko

Ravnal je prav. Kradel je za bolnišnico od države. Za korist nas, Pomurcev. Zdaj pa ga bodo kaznovali, ker žabarji zdaj nekaj poskakujejo.

A ko pa ostali kradejo milijone od države, pa je prav?

gajzi

Admin ka brijšeš ka san napijsal ?Briši tisti oglas od ne pismene ženske pod psevdonimom DELFIN .

itak

...ka so se pejnezi zgüjbili na pouti iz Lüblane prouti doumi...v masažnon salouni... zatateknjeni za tangice Uršike Čepin...???...

komentator

a ni to tisti ki so ga zalotili z čepinovo ursko

BB

Robin Hood-a pa trbej podprejti :)

Medicius79

Koliko pa je takšnih, ki jih še niso odkrili? A je sploh važno, če je iz MB, LJ, MS, KR, KP ali od kod drugje? Zaradi takih zdaj zategujemo pas delavci, ki za te goljufije (afera Patria, afera Čista lopata, Türk, Kramar, Jankovič ml., ...) nismo krivi prav nič! Glede na komentarje bomo še 100 let v dobi tranzicije saj očitno balkan stil podpiramo.
Robin Hood? Robin Hood je kradel bogatim in dajal revnim. Meni ni znano, da je ta denar dobil kak socialno ogrožen človek!? Znano mi je le, da se v tej organizaciji vrti ogromna vsota €, najmanj jih pa dobijo prav tisti, ki so na dnu.

trotlin

Kjer je Mujcek zraven so vedno barabije! Spomnite se samo Term 3000 in afere s kopalnimi kartami in še čim!?
Sem pa razočaran nad nekaterimi komentarji, ki podpirajo taka početja, kajti denar je v vsakem primeru naš, last državljanov, kateri plačujemo davke, ne pa tistih, ki funkcionirajo v davčnih oazah ali pa na domačih tleh ne plačujejo davkov!

BB

Rajši naj penezi idejo v bolnico, kak pa ka si v prestolnici palik zmislijo kakšo novo ministerstvoalikakoliteže pa tej peneze tan poženejo - ali?

iring

Ne zdi se mi ta zadeva takši bav bav. Če so obračunavali po pravilaj, kak pravijo, te nemaš kaj. Te se naj obrnejo na tiste, ka so pravila postavlali. Segli so pejnezi ostali tu in so jih verjetno nej v svoje žepe spravili.

kanžor

Moguče je pa malo tudi Urši popapala €?

kanžor

Nej dugo nazaj san dobil domov nekši formular za ispuniti in iz socialnoga. Odišo san gor in pijtal ka tou pomejni in so mi povedali ka so dobili račun ker so me lani junija en keden oskrbovali na kirurgiji zaradi poškodbe na delu .Da san dokazal ka ne delan od leta 2009 in vse ostalo te so mi pravili ka je verjetno prišlo v bolnici do pomoute .Evo kak je g.Mujckrbal pakejral pejneze v bolnico .Lopovi

katka123 (nepreverjen)

Glede slednjega:"V isti zadevi je bilo zaradi kaznivega dejanja ponarejanja in uničenja poslovnih listin ovadenih še sedem oseb, ki so spremenile podatke o opravljenih storitvah, in tudi njim grozita do dve leti zapora." bi želela komentirati naslednje:
eno takšno osebo, ki je ovadena zaradi tega dogodka in g. Mačka, ki mu je gorelo pod petami že pri zadevi v Moravskih Toplicah in je pravi čas pobegnil na drug stolček s pomočjo B.K. in se kazni izognil že tam, poznam in lahko rečem, da je slednje takšna sramota za vse tiste, ki nimajo nič s tem ampak so opravljale samo delo in so bile prisiljene se držati navodil nadrejenih kot je bil slednji, zaradi strahu pred izgubo službe, drugi zaradi nerazumevanja resnosti situacije,... in sedaj kaj imaš od tega po ne vem koliko letih dela postaneš kriminalec. Vsak, ki ima nekaj trohice pameti v glavi si lahko malo premisli in preštudira a so si te osebe, ki so izvrševale svoje delo dajale ta denar v svoj žep? So imele kakšno korist iz tega? So, do sedaj so še v službi in se borijo za svoj obstanek, da prinesejo kruh domov,.. Kje pa so bile še druge službe, finančne itd,.. kontrola,… S R A M O T A ! Kriminalci bodo že plačali svoje, slej ko prej vsaka rit sede na svoj šekret, žal mi je edino vseh, ki so po krivem obsojeni in morajo po tolikih letih trpeti takšno sramoto in še po možnosti odsedeti 2 leti zapora zaradi naše slovenske vodstvene mafije,… na vseh položajih.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice