Nadzorni svet Pomgrada je sporazumno razrešil dosedanjega predsednika uprave Igorja Baniča, imenoval novega člana uprave Kristiana Ravniča, za novega predsednika uprave pa imenoval dosedanjega člana uprave Pomgrada Iztoka Polaniča.

Igorju Baniču bi se sicer štiriletni mandat iztekel prihodnje leto vendar se je z nadzornim svetom dogovoril za sporazumni odhod. 

Novi član uprave je Kristian Ravnič, dosedanji član Nadzornega sveta družbe Pomgrad, sicer univerzitetni gradbeni inženir, direktor nepremičninskega podjetja Imo-Real. Ima dolgoletne izkušnje s področja vodenja gradbenih projektov v Sloveniji in tujini, v upravi Pomgrada bo skrbel za tehnično področje. 

Novi predsednik uprave Iztok Polanič je ob imenovanju povedal, da se razmere v panogi nekoliko izboljšujejo, kar se odraža tudi v poslovnih rezultatih: 

»Za leto 2017 pričakujemo boljše rezultate, kot smo jih dosegali v 2016, ko smo, kljub padcu obsega del na tržisšču ostali na ravni realizacije iz predhodnega leta in dosegli konsolidirano realizacijo v višini 123 mio evrov. Za leto 2018 pa planiramo dvig skupnih prihodkov v višini 15 odstotkov in izboljšanje dobičkonosnosti. Pomgrad zadnja leta posluje zelo stabilno. Tudi nacčrti za 2018 so optimistič̌ni, saj se več̌ji, lani prieti gradbeni projekti, prenašajo v letosšnje leto, računamo pa tudi na nove projekte.« 

Podjetje si poleg dokončanja nekaterih večjih projektov, kot so Magna, Lek v Prevaljah, obnove mostov (Ptuj, Vuhred) in dokončanja obnove nekaterih železniških odsekov obeta kar nekaj dela na področju investicijskega vzdrževanja državnih cest, kjer DRSI predvideva večja vlaganja v prometno infrastrukturo in nekaj takih kot je začetek gradnje ljubljanske Ikee. Večino projektov oziroma kar polovico lanske realizacije je podjetje na področju gradbene operative namreč uresničilo v gospodarstvu, kjer velike projekte dobivajo na podlagi znanja, izkušenj in dobrih referenc. 

Kristian Ravnič, novi član uprave

S spleta

Komentarji (50)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
inzenir (nepreverjen)

Rahlo pričakovano, čestitam.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Si tako prijazen in nam razložiš zakaj, prosim.

In reply to by inzenir (nepreverjen)

inzenir (nepreverjen)

Ker je g. Kristian Ravnič še edini, ki ima primerno izobrazbo in delovne izkušnje za to pozicijo in je iz „familije“. Če si ti lastnik firme, bo nekak logično, da boš dal na položaj uprave svojega sina celo če je univerzitetno diplomiran gospodarstveni inženir (gradbeništvo in management), problemi v firmah se pojavijo, ko na pozicijo pridejo razvajeni otroci, brez izobrazb in brez izkušenj, kar pa v tem primeru ni res. Zakaj bi bil na poziciji nek zunanji člen? Nek manager iz Ljubljane? Jasno je, da ob tem razcvetu firme ne bodo imeli na položajih „tuje“ ljudi. Torej, meni osebno čist logična poteza, ker sta Peter Polanič in Simon Ravnič v čist drugih strokah. Kristian pa je za to šolan, zrasel v tem podjetju in ima delovne izkušnje ter že uspešno vodi podjetje Imo-Real, in so njihovi projekti kot letošnje Vrbišče in bloki na Cvetkovi več kot odlični.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Si član družine ?

In reply to by inzenir (nepreverjen)

inzenir (nepreverjen)

Nisem. Delam pa že 20 let z temi ljudmi, in to da veš koliko sinov ima kateri ni glih kvantna fizika ampak zna vsak, ki se bavi s Pomgradom ali pa ima 5 minut da vrže v google in prebere sestavo Pomgradove uprave.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Potem si ti sigurno VRANA, On že tudi 20 let dela velike projekte. Glede tvoje izobrazbe sem pa skeptičen. No, saj inženir lahko postaneš tudi na privatnih šolah. Plačaš šolnino, se parkrat pokažeš tam in .......... Človek, ki se je redno šolal, bi vedel, da se pred ...... temi piše s in ne z, pa tudi vejice bi poznal. Nič hudega, se zgodi. Za Pomgradovo upravo mi pa dol visi.

In reply to by inzenir (nepreverjen)

Gost1234 (nepreverjen)

G. K. Ravnič je res iz stroke in sposoben človek. Kar pa za mlajšega Polaničevega sina ne morem rečti. Odkar je prišel na Pomgrad, je zgleda moralo oditi kar nekaj ljudi.

In reply to by inzenir (nepreverjen)

Prokofjev (nepreverjen)

Ne poznam ne enega in ne drugega. Se mi pa zdi skrajno čudno, da na čelo družb nastavljajo svoje otroke. Tako Pomgrad, kot Panvita sta ogromni firmi, ki bi morali imeti profesionalno upravo.

Cigel25 (nepreverjen)

Pravilno! Nastaviti cloveka iz stroke. Ka pa se tice Banica pa valda ni bil tak slab...

Dummi (nepreverjen)

Baniča seveda poznamo. Se, na ka je rokou dau, se je spremenilo f praj.

Od firme Počitek & Užitek, do čuda Zavarovalnice f tujini.

Ges poznan nan dragoga Baniča z dvorišča v Rakičani, da so še živeli na "svinjskij dvouraj", kak smo stari iži tan pravli (ižo so sicer podrli preci let nazaj in napravli blok) v Rakičani.

Banič je blefer ubitačen. Samo što ga ne pozna, njeme na finte spadne. Pa še z osnovne šole je manjak velke. Trbej čudež božje, ka bi un kaj zaslužo v živlenje.

In reply to by Cigel25 (nepreverjen)

pop (nepreverjen)

dečki, vij ste izda v socializme....lastnik de si valda izbira vodstvo

NAFUDANI (nepreverjen)

Je samo on lastnik ali je lastnik še kdo drugi ?

In reply to by pop (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Daj odgovor ne minus !

In reply to by pop (nepreverjen)

Znesojen1928

zna verjetno NS, od je odločil, kda je Banič odstoupo.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Zakaj je Banič moral odstopiti ?

In reply to by Znesojen1928

čardo (nepreverjen)

Naj razkrije svoje finance priliv in odliv če so plačane vse dajatve in razkrije svoje premoženje pa se bo videlo ali je lastništvo čisto ali pa iz davčnih oaz in ne da njemu dokazujejo naj on dokaže od kod je kapital, še je čas da se pozabavijo z privatizacijo ne samo Pomgrad ampak vse firme, ki so se lastninile? Po takšni akciji se bo videlo kakšen je pravi delež teh kvazi kapitalistov.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Točno tak lastnik izbira vodstvo, če so otroci sposobni zakaj pa ne bi vodili v bistvu svoje firme. Se bo sigurno bolj trudil kakor pa en prišlek.

In reply to by pop (nepreverjen)

severjug (nepreverjen)

Briši tujca

dinastija (nepreverjen)

P&S je večinski lastnik vseh družb v solastnini Polaniča, Ravniča in Horvata. P&S pomeni Polanič and sons. Firma je registrirana v davčni oazi, kamor se steka večina dobička iz vseh firm v hobotnici - novinarji malo raziskujte in boste prišli gor kako je razvejana ta hobotnica. Sicer pa je Kristjan Ravnič ok možakar in poteza je na mestu. Lastnik lahko dela kar hoče. Zanimivo, da Banića niso že prej nagnali, ker je nesposoben (na Triglavu je bil potrčko Cipote). Sicer je pa znano kako Polaničeve firme dobivajo posel (če niso najugodnejše se pritožijo na izbor izvajalca in tako zavlačujejo z oddajo del... znana praksa). Najbolj pa služijo na podizvajalcih in z delavci iz jugovine. Tadej Ružić, bivši direktor je mou tou prakso, uporabe delavcev prek posrednika, tou je potem uvedel tudi na JP Komunalo MS, gda je ta šou... Vej či bi delavce plačevali kak bi trbelo in či bi podizvajlcem pustili, da tudi oni vsaj malo zaslužijo, te se ne bi telko dobička stekalo v davčno oazo k P&S. Je pa dobro vsaj tou, ka kljub temu dajejo kruh ker velikemu številu delavcev - kar je pohvalno. Samo v preveč sumljivih zakulisnih zadevah so lastniki teh družb zraven. Ja pejnez je vladar, samo ugleda pa si s tem ne moreš kupiti!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Končno dva dobra komentarja. Najprej čardo, zdaj ti. Z enim malim dodatkom: to, da daje zaposlitev mnogim ljudem, ni opravičilo za čudne poteze !

čardo (nepreverjen)

Saj ni pomebno, da daje zaposlitev ampak način lastninjenja firme kako je prišel do kapitala in ali je plačal davke pa naj dokaže svoj lastni delež, da je lahko kupil tako firmo,ki je zaposlovala toliko ljudi in toliko strojev, drugih nepremičnin, ki so zdaj njegova last. Naj zakonodaja in FURS uvedeta obrnjen dokazni postopek, ko moraš ti dokazati od kod je premoženje kot je to v nekaterih državah, kjer deluje finančna policija in ne da policija zbira podatke in nikoli nič ne najde- Imaš tolko premožnja in dokaži to sem zaslužil ,to sem podedoval ,to sem dobil na loteriji ,to mi je poslala teta iz Amerike in če je vse transparentno ni nobenega problema?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

proizvodnja (nepreverjen)

Kako smo pametni! Zgleda da eni pe še živite v času socializma in samoupravljanja. Pomgrad je olastninjeni in stanje je kakšno je. Ima pa lastnik pravico, da postavi kogar koli za predsednika. Verjetno pa vam je jasno, da lastnik pozna svojega sina in mu zaupa takšno odgovornost, kajti če nebi bil sposoben ga nebi postavil na takšen položaj (od vseh navedenih ne poznam nobenega).
Glede davčnih oaz in podizvajalcev pa bi vas rad spomnil na Luko Koper. Kakšen vik in krik glede IPS a menjala se je uprava in vse je OK, pa je Luka Koper državna firma.

nisem robot (nepreverjen)

Pomgrad je dobra firma in verjamem da bo tako tudi ostalo.

čika-pajo (nepreverjen)

Vsak oče mora svoje otroke naučiti poštenja, delavnosti itd. Če oče svoje podjetje katerega je ustvaril ne zapusti svojim otrokiom pomeni da jim ne zaupa in da jih ni naučil ali pritegnil k nadaljevanju ohranitve podjetja. Po mojem je poteza ko je sina potegnil v vodenje firme pravilna čas bo pa pokazal ali ni bil prepozen.

čardo (nepreverjen)

To si lepo napisal vsak oče moora svoje o...... vendar potem sam mora imeti te vrednote?

In reply to by čika-pajo (nepreverjen)

34987 (nepreverjen)

pa verjetno bo en čas oče še držal roko gor

T (nepreverjen)

Veliko uspehov.

brejg (nepreverjen)

Kako sem vedel ze takoj ko je odstopil Banic. preprosto sem vedel, ne da bi poznal ustroj Pomgrada. A ima se Polanic kaj otrok? da bo se kaksno funkcijo zrihtal. A. skrajna Levica v Sloveniji podpira kulake ali samo socialisticne kulake?
Ce si dober, si dober.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Žalostno je to, da NIKOGAR ne zanima, kako so ti bogataši prišli do svojega bogastva. Če vas, ki ste nezaposleni, in tiste, ki 10 ur delate za minimalno plačo, ne zanima, se tudi jaz, ki prejemam solidno pokojnino, ne bom trgal. Če hočete celo življenje biti hlapci ali sužnji, bodite !

Vajz (nepreverjen)

Lücki človik, tü ti moren dati plus....

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

hee (nepreverjen)

S tem bi se trgali pa ukrepali kda so prevzemali vse zemljišča v murski soboti nej zdaj, kda so že deca stari 30+ lejt.. Malo ste prekesni s tejmi pametnimi izjavami.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

hahah (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek tij se gvušno fartek iz stare ulice..či si še sploj na staroj..

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Si zamenjal. Truplo je tam doma.

In reply to by hahah (nepreverjen)

ciganjscek (nepreverjen)

Vsak staris se briga za svoje dete.Stari gazda pa kak vsi mi starisje za svoje, tudi on za svoje. Stari hazjajin vse drzi sobro pod kontrolo.On se ne igra, ce de vido ka z firmonejde tak kak bi moglo, de ga brez milosti mejno.Nema pri staron lababva,zato se firma zivi pa dela ,pa tudi sluzi.

čarni vrag (nepreverjen)

Očitno je Polanič negde najšo zlati rudnik. Čudno je pa nekaj drugoga. Pred 30 leti je valala Mura za dosti boljše podjetje kot Pomurje. Iz Pomurja so trije prišli na listo 100 najbogatejših Slovencev: Polanič, Horvat in Ravnič. Iz Mure niti eden. Če mi kdo razloži kak je to mogoče, bi lejko dobo Nobelovo nagrado.

Tujčić (nepreverjen)

Murini skrijvajo pejneze.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

sberbančnik (nepreverjen)

Baje ka ide v maximus v kino delat, tan ge je pred časami delavce "zaudau" dragin avstrijcon.

zver

Pravilno, tako se krepi steber Pomurskega gospodarstva! Normalno je da daš vodenje svojega podjetja družinskim članom, če v njih verjameš in jim zaupaš. Trajnostni razvoj je edino tak, da poleg zase delaš za zanamce.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ob začetku " osamosvajanja " je nek politik rekel: " Sto družin bo vodilo našo državo ! ".

In reply to by zver

zver

pravilno, če jo bodo le dobro, da bo poskrbljeno za vse ljudi. Kaj misliš kako je v Švici, ki smo si jo tako želeli?

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Kaj si slep in gluh, da ne vidiš, kaki lepo skrbijo najbogatejši Slovenci vključno s Polaničem za svoje delavce ?

In reply to by zver

AntiFuzbal (nepreverjen)

Tebi tableta kak prijme, geli? Vej boš pa ulkus doubo od toga sekejranja. Tebi je Polanič tüj kaj fkrej zeu?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

MATJAS (nepreverjen)

DOKLER BO OČE TAKO DOLGO BO POMGRAD V DOBRIH ROKAH KO PA GA VEČ BO V DRUŽBI POMGRAD IN V POMURJU ZAVLADALA VELIKA KATASTROFA

lušnaprekmurka (nepreverjen)

ajta je opet poskrbo za sineka... me zanima ka de tej sinek brez ajteka.. ajaj.. ded pa takšen.. nebi ga mejla

partizano (nepreverjen)

Duhovnik in ptič

Duhovnik iz male slovenske vasi je bil velik ljubitelj ptic,

ki jih je skrbno čuval v kletki za cerkvijo.

Neko nedeljsko jutro je ob običajnem sprehodu med perjadjo opazil,
da je izginil njegov najlepši ptič in ker je vedel, da ga je moral

ukrasti nekdo tik pred mašo, se je odločil nagovoriti svoje vernike.

"Kdo ima tiča?!"

Vstali so vsi moški.

"Ne, nisem mislil tako. Je kdo videl tiča?"

Vstale so vse ženske.

"Ne, ne, tudi tega nisem mislil. Je kdo videl tiča, ki mu ne pripada?"

Vstala je polovica žensk.

"Neeee, ne in ne, mislil sem, ali je kdo videl MOJEGA tiča?"

Vstali so ministranti, dva duhovnika in koza.

"Neee mislil sem ali ima kdo zdaj tiča v rokah?

Vstala je punca v zadnji klopi in rekla fantu:

"Sem ti rekla da bo videl."

ggeza (nepreverjen)

bilo kuda pederi svuda

trnovski gozd (nepreverjen)

ole ole

svinjska glava (nepreverjen)

bole bole

In reply to by trnovski gozd (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ja bi Jevšeku dal i kri ako bi ju trebal

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Opet me je vtrgalo ,pa hitro mi bude vse postarom Opet bom najbolji navijač stranke SD,kad me vtrgavlje pa navijam za DESUS

Vcasih me kaj vtrgavle pa se spremenim v drugoj osebnost,,Drukčije mi ništa ne fali ,, Sem si gnes opet izmeril 22 cm brez glave ,,onaj mali murgeljski palček pa je imel dugega samo 7 cm. ,, pa pravi mali dečko,, važna je taktika i ne dužina,,,ampak Štefa mu je pa pričela piti,,,kaj mislite zakaj

JA ja Komunizem je bil dobra stvar

Še pimeka sem imel v komunizmi bolj dugoga ,,Ja ja komunizem je dobra stvar , Sedaj pa te kurbe prefarbane komunajzerske v prvi vrsti v cerkvi sedijo,, njihove babe pa na koroj pojejo,, Tito se v groboj obračo ko vidi kam smo doterali,, Sem videl zadnjič enega župana v prvi vrsti v cerkvi je bolj pod polublja, kot papež zemljo, ko pride na državniški obisk,, Ja mislim da se volitve bližajo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice