Opravljanje vozniškega izpita je z letošnjim letom še dražje kot prej. Preverili pa smo, katere pomurske avtošole zaslužijo največ.

Z letošnjim letom je opravljanje vozniških izpitov dražje kot doslej. Vlada je namreč tik pred koncem leta potrdila višje cene vozniških izpitov, ki jih je določila Agencija za varnost v prometu. 

Teoretični del vozniškega izpita je doslej ne glede na kategorijo stal 13,60 evra, s 1. januarjem pa se je podražil na 24 evrov. 

Cena opravljanja vozniškega in teoretičnega izpita je bila pred tem nespremenjena od leta 2004, po izračunu pa so na Agenciji za varnost prometa ugotovili, da je država krila skoraj 50 odstotkov stroškov opravljanja vozniških izpitov. Novo ceno so potrdili za obdobje treh let, ko bodo znova preverili, ali so se stroški spremenili. 

Največ odnesejo avtošole 

Največ pa v procesu pridobivanja vozniških dovoljenj zaslužijo avtošole, pri katerih kandidati opravljajo praktični del in priprave na izpitno vožnjo. Kandidat za vozniški izpit B kategorije mora opraviti minimalno 21 ur praktične vožnje pred opravljanjem izpitne vožnje. A v praksi kandidati opravijo veliko več kot 21 ur, nekateri celo dvakrat več. 

Celoten strošek pridobivanja izpita tako znaša več kot 1000 evrov. 

Katere pomurske avtošole največ zaslužijo? 

Preverili smo, kakšni so bili v letu 2016 zaslužki pomurskih avtošol. Izbrali smo pet največjih zaslužkarjev, potrebno pa je dodati, da v ta pregled ni zajeta Šola vožnje Relax, ki ima razvejano vejo avtošol po vsej Sloveniji, ki je v letu 2016 pridelala več kot 1,5 milijona prihodkov.

V lanskem letu je po javno dostopnih podatkih največ prihodkov zabeležila Alma avto šola, in sicer 203.745,35 evrov. Pri tem je čisti dobiček znašal 19.476,71 evrov. 

Na drugem mestu po prihodkih je Šola vožnje nomad, s 101.863,38 evrov prihodkov, pri čemer je čisti dobiček znašal 14.815,73 evrov.

Na tretjem mestu po prihodkih je Šola vožnje Benko, kjer so lani zabeležili prihodke v višini 38.706,00 evrov, dobiček je ob tem znašal 3.442,55 evrov.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pantelija (nepreverjen)

Ka je to za novice? Nepopolno

Neko (nepreverjen)

kdo bi pa celo leto delal za 3500€??? ta čisti dobiček, ki ga oni prikažejo je larifari.

inženir (nepreverjen)

tak kak ga saki spjaš prikaže :) Čim menje.

In reply to by Neko (nepreverjen)

Domen

Občutek imam, da ne veš, kaj je čisti dobiček, zato prilagam link: http://www.financnislovar.com/definicije/cisti-neto-dobicek.html

In reply to by Neko (nepreverjen)

gost 2 (nepreverjen)

članek na osnovi otrok. V MS je veliko avtošol. Kolikor vem oprvlja dejavnost Marjan Benko sam. Medtem ko je v MS kar nekaj takih ki imajo več zaposlenih primer Obvezna smer. tak da zelo slabo napisan članek. Glede čistega dobička pa logično da nebodo dajal državi ki zna samo jemat

gost41 (nepreverjen)

Ti vsaj plačujejo davke. Zakaj ne objavite tiste ki imajo že leta blokiran račun in delajo na črno. Verjetno ti največ zaslužijo.

Branko ALMA LJUTOMER (nepreverjen)

Smo pa bogataši. Ne ukvarjamo se samo z šolo vožnje , temveč imamo še druge dejavnosti. Ne mesec nas pet zaposlenih zasluži dobrih 1.623,,00 Eur. Super!!! Vsak obrtnik katere koli stroke zasluži v tednu več kot mi cel mesec!!!

xoxo (nepreverjen)

Če vas boli kakšen zaslužek imajo šole vožnje?? Najdite si drugo delo ne da objavljate bedne članke pa še ti niso resnični. XD

Stari analitik (nepreverjen)

KAKO OBOGATETI???
RECEPT: - ODPRES AVTOSOLI!!!

Starejše novice