Novoletno poslanico predsednika vlade Mira Cerarja objavljamo v celoti.

Spoštovane državljanke in državljani, drage Slovenke in Slovenci,
 
ko sem vas leta 2014 za novo leto prvič nagovoril kot predsednik vlade, sem vam iskreno priznal, da večletna kriza, s katero smo bili takrat soočeni, ne bo minila sama od sebe. Opozoril sem, da nas čaka težka pot, a vam hkrati obljubil, da bom naredil vse, kar zmorem in znam, da Slovenijo z vami popeljem na novo pot svetle skupne prihodnosti.
 
Danes vidimo, da Slovenija – ne naključno, ampak zaradi trdega dela, odrekanja in vizije - piše nova prva poglavja v svoji knjigi uspeha. Leto, ki se izteka je bilo za Slovenijo zelo uspešno. Napovedana nam je visoka, skoraj 5% gospodarska rast, stopnja brezposelnosti je vsak dan nižja in kar me najbolj veseli: od leta 2014 je službo v Sloveniji našlo 73.300 mladih. Slovenija je vnovič dom novih, tudi tujih, investicij. Leto 2017 si bomo zapomnili tudi po dejstvu, da je arbitražno sodišče dokončno in v celoti določilo mejo med Slovenijo in Hrvaško.
 
A čas, v katerem živimo je nepotrpežljiv in od nas terja nenehne odgovore na vedno nove preizkušnje.
 
Leto 2018 bo pomembno leto preizkušenj za politiko in za vas, drage državljanke in državljani. A ob soočanju z novimi izzivi se moramo učiti iz naukov, ki jih ponuja preteklost in ohraniti trdo prigarane sadove sedanjega gospodarskega uspeha. S pridelanimi sadovi moramo gospodariti odgovorno, preudarno in na prvo mesto postaviti skupno dobrobit države.

A ob tem ne smemo nikoli pozabiti na človeka. Prepogosto hitimo mimo tistih, ki našo solidarnost najbolj potrebujejo. Zato vas v teh prazničnih časih pozivam: bodimo drug drugemu v prvi vrsti človek. Spoštujmo se in gradimo skupaj mostove sodelovanja. Zlahka se da zrušiti, kar je nekdo stežka in mukoma zgradil. Naj bo novo prihajajočo leto 2018 priložnost, da skupaj dokončamo začeto in zgradimo družbo prihodnosti, ki pozna nauke svoje zgodovine, a svoj pogled pogumno upira v jutrišnji dan.
 
Spoštovani,
 
želim vam, da praznične dni izkoristite za tiste, ki jih imate najraje. Hkrati vas pozivam, da še posebej v teh prazničnih časih ne pozabite na tiste, ki so osamljeni, bolni in vse ostale, ki potrebujejo našo pomoč. Z dobrimi željami se obračam tudi k Slovenkam in Slovencem zunaj meja Slovenije ter k slovenskim vojakom in policistom na misijah v tujini.
 
Drage državljanke in državljani,
 
v novem letu vam želim predvsem obilo miru, zdravja in osebne sreče. Naj bo leto 2018 leto sodelovanja, spoštovanja in modrih odločitev.

FOTO: UKOM

S spleta

Komentarji (30)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
busybee (nepreverjen)

Da se mi zarosijo oči kako ganljivo od tebe Cmerarček...ampak moj glas nisi in neboš dobil na volitvah...napovedujem ti gladki poraz in odhod na smetišče. Kreten zarukan licemerski

pijancek

Pride Janez Janša. Tej boš kri scal.

In reply to by busybee (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Pijanček, pijani obdobje 2004 do 2008, ko je vladal Janez Janša je bilo najboljše v zgodovini samostojne Slovenije. Ko so se vrnili rdeči lopovi pa je včasi nastala kriza.

In reply to by pijancek

pijancek

Spokaj se s portala, ker ne veš nlčesar ! Pojdi na Reporter - tam je prostor zate ! Kdo je je sprejel zakon o denacionalizaciji, s katerim je cerkev dobila četrt Slovenije ? DEMOS ( Janša bil zraven ) ! Kdo je napravil izbrisane - več kot 25.000 ljudem vzel vse ? DEMOS ( Janša bil zraven )! Kdo je skoraj vsa družbena stanovanja prodal po 15 % dejanski vrednosti stanovanja ? DEMOS ( Janša bil zraven ) ! Kdo je za žepnino prodal Tobačno tovarno Ljubljana in Slovensko industrijo jekla ? Vlada Janeza Janše ! Kdo je napravil bančno luknjo in ustvaril tajkune ? Vlada Janeza Janše ! Kdo je zunanji dolg Slovenije v štirih letih povečal za več kot 20 milijard evrov ? Vlada Janeza Janše ! Kdo je sprejel ZUJF ( veliko študentov izgubilo štipendije, nekaj tisočem upokojencem so bile odvzete pokojnine , ki jih je Ustavno sodišče pozneje vrnilo - a mnogi ti upokojenci so med tem časom umrli brez pokojnine, vsi upokojenci izgubili regres - Cerar ga je vrnil, odvzet en državni praznik - 2, januar kot dela prost dan - Cerar ga je lani vrnil, prepovedane nove zaposlitve v bolnišnicah, zdravstvenih domovih, domovih za starejše in drugih domovih, vrtcih, ..................) ? Vlada Janeza Janše ! Kdo je sprejel ZPIZ - 2 ( novi upokojenci po 1.1.2013 imajo po tem zakonu pokojnine manjše približno za 20 % ! ) ? Vlada Janeza Janše ! Kdo je v Slovenijo klical zloglasno TROJKO ? Janez Janša ! Še veliko, veliko je tega ! VSE TO, O ČEMER SEM PISAL , JE RESNIČNO, IN DOSEGLJIVO NA INTERNETU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Čarni vrag - pojdi na Reporter ali Politikis- tam so veseli takih ovc, kot si ti - ali se pod vlak vrzi !!!!!!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si en navaden brezveznik!

In reply to by pijancek

pijancek

Jaz to vem, ti pa ne veš ničesar ! Si samo navadna ovčka, ki posluša samo tisto, kar ji pastir govori. Prek ograje pa ne upa pogledati ! Vse imaš na Googlu ! Samo poglej, pa boš videl ! Samo nekaj, ostalo išči sam ! Upokojil sem se po ZPIZ - 1 in imam pokojnino 77,5 % od pokojninske osnove . Po ZPIZ - 2, ki ga je sprejela vlada Janezka čelavega leta 2012 in velja od 1.1.2013 ima novi upokojenec za 40 let dela pokojnino v višini 57 % od pokojninske osnove ! Se ti bo kdaj posvetilo ?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

pijancek

Kako zabiti mora biti človek, da pod resnico da minus ? Zelo !

In reply to by pijancek

Kroks (nepreverjen)

Gda si si tij nazadnje zmero vročijno? Mijslin ka si že v fazi blodenj.

In reply to by pijancek

pijancek

Butl s štirimi razredi osnovne šole, vse imaš na Googlu !!!!!!!!

In reply to by Kroks (nepreverjen)

strejla (nepreverjen)

Što je ščel ohranjati sedanje stanje v koaliciji s čim menje sprememb? Vi resno mislite ka je zdravstvena reforma nej šla skoz zavolo SMC? Niti v zdravstve mata Desus pa SD! To je samo en primer, bilo jih je pa dosta. Kak kole vsi mediji na velko trobijo prote Cerare pa kak koli, ka smo čakali več, pa je vseeno bil premik na boukše. Zato dvakrat premislite, či te pa volili SD, SDS, Desus in podobne, keri so že telko spokradnile, spomnite se samo TEŠ 6 pa bančne luknje!

joshy

Ja, ja, resno pišemo nova poglavja in to ne samo v Slovenski knjigi ampak tudi v svetovni, kot narod zaposlenih siromakov, kjer si počasi niti z službo ne bomo mogli več privoščiti dostojnega življenja...

gost12 (nepreverjen)

nije mi žao što laže meni žao mi je što laže sebi!!!!!

čardo (nepreverjen)

Naj bolj žalostno je ko politiki in visoki dostojanstveniki izrekajo poslanice in čestitke, toliko licemerja in toliko laži in lažnega upanjaje izrečenih iz ust vseh teh, ki bi morali biti moralne avtoritete žalostno ob vseh praznikih naj so državni ali cerkveni?

pijancek

Ko vam je Janezek čelavi voščil ste pa bili vsi blaženi in v nebesih ? Ali kako ?

čardo (nepreverjen)

Mi je vseeno če vošči čelabi ali kuštaravi ali katoliški,pravoslavni, evangeličanski, muslimanski ali bilo kateri drugi iz njih vre neiskrenost in pretvarjanje?

In reply to by pijancek

Sumič (nepreverjen)

Ti jaz povem: Kučan , Lipič, Jevšek, Cmerar itd....

pijancek

Odgovori na vprašanje, ki sem ti ga postavil ! Nimaš jajc ?

In reply to by Sumič (nepreverjen)

pijancek

Kaj so ti napravili, da so " rdeča golazen " ?

S M (nepreverjen)

Cerarjeva vlada je SLOVENIJO postavila na noge Janša pa nam je ponujal EVROPSKO trojko Če želite da vam bo šlo slabše potem volit Janšovo vlado. Pa je res SLO narod tako bedasti na ne razume kaj je dobro in kaj slabo za kozlat. Buzbe ti si gotovo zadrogirani da realno ne misliš. SDS se okvarja sam z sabo pa kako priti do denarja zato rabi volilne bedake.

čarni vrag (nepreverjen)

Daj ne palamudri! Janša je nej klical trojko, ampak opozarjal, da če se ne bomo zresnili pride trojka. Zakoj so vrgli Janševo vlado? Zato ka preprečijo preiskavo bančnih lukenj.

In reply to by S M (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

čarni vrag, si me prehitel!!!! Točno, trojka bi pomenila preiskave, iskanje odgovornih,.... marsikaj bi se obelodanilo!!! Gnoji si pa za "uspeh" štejejo preprečitev prihoda trojke!! In iste rabote se delajo naprej....

pijancek

Ti iz sebe norca delaš ? Tega ti res ni potrebno, ker si že drugače dovolj ..............

In reply to by VRANA (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Jaz sem bil na slovenskih sodiščih tolikokrat kot v parlamentu, najbrž, čeprav sem bil na vseh volitvah izvoljen. Na tisoče, mogoče na desettisoče sodnih pošiljk sem prevzel. Sto šestdeset postopkov so sprožili proti meni v 30. letih. Nikoli se temu nisem izogibal, vedno, ko je bila moja prisotnost na sodišču obvezna, sem bil tam. Tudi takrat, ko sem bil predsednik vlade, čeprav bi imel precej bolj pametnega dela.

Janez Janša

To spada v Guinesovo knjigo rekordov. Stošestdeset sodnih postopkov, rezultat NULA. To je višek nesposobnosti. Pričakovati boljše življenje pod vodstvom nesposobnežev je absurdno.

pijancek

Tvoje je nebeško kraljestvo !

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

pijancek

Življenje povprečnim ljudem se je od leta 2012, ko je ljudstvo odneslo Janezka čelavega iz parlamenta, zelo izboljšalo ! Kaj je Janezek čelavi napravil ljudem, sem ti že zgoraj napisal. Še zdaleč ni bilo toliko sodnih postopkov na sodiščih in zelo veliko sodnih postopkov je Janezek čelavi sam sprožil. DA NEKDANJI PREDSEDNIK VLADE TOŽI BREZDOMCA .............. to je Janezek čelavi storil ! Veliko denarnih kazni je Janezek čelavi po sodbi sodišča moral plačati, celo plačo so mu rubili, .................... Res živiš v pravljici, invalid v glavi !

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Kroks (nepreverjen)

Pijanček, ali si rejsan totalni debil ali pa plačanec ka za cmerara pijšeš hvalospeve. Malo si pogledni okrog kak živejo povprejčni lidje. Zakoj nas saki den nešče po tv prosi ka darujmo za nekoga. Je nej tau naloga države ka poskrbi za te stvari. Drujgo ne vejš kak pluvati po nekon, v ton primeri po JJ. Nej smo vsi ka se ne strinjamo s sedanjo vlado JJjovci. Rejsan pa je ka si tij en navaden bedak.

Oršpajzlin (nepreverjen)

S pijancon se ne da komunicejrati, ker živi v svojon svejti. Življenje lidij se je po njegovon mnenji po leti 2012 izboljšalo, joj!!!! In što tak ne misli, si je san kriv ali pa je Janezova ofca - še en jooooj!!!! Škoda časa in energije za izmenjavo mnenj z njim!

In reply to by Kroks (nepreverjen)

gost25 (nepreverjen)

Koga tej zajebavle???

pijancek

Tebe !

In reply to by gost25 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice