Na murskosoboškem delovnem sodišču so včeraj zaključili obravnavo v sporu med soboško bolnišnico in nekdanjo vodjo njene pravne službe Tatjano Petek.

Nekdanja vodja pravne službe bolnišnico toži zaradi domnevno nezakonite odpovedi, saj naj bi jo na za kar pet plačnih razredov nižje delovno mesto premestili iz maščevalnosti. Zahteva tudi vrnitev na prejšnje delovno mesto. 

Nekdanja vodja pravne službe pomočniku direktorja bolnišnice za poslovne zadeve Marjanu Mačku očita diskriminatorno premestitev, ker je opozarjala na napake njegove hčere Ines. Tako naj bi zlorabil položaj in zaposleno tudi žalil zaradi njenega opozarjanja na nezakonito izplačevanje nadur, podjemno delo brez pogodb in izplačila brez pravne podlage.

Racionalizacija v bolnišnici?

Kot poroča STA, je med pričami včeraj spregovoril tudi Maček, ki pa vse obtožbe zavrača in trdi, da je bila odpoved o zaposlitvi iz poslovnega razloga s ponudbo nove pogodbe o zaposlitvi v pristojnosti direktorja bolnišnice Bojana Korošca. Šlo naj bi za racionalizacijo v bolnišnici s soglasjem strokovnega direktorja in pomočnice direktorja za bolnišnično nego.

Prav tako je zavrnil očitke o žaljenju in maščevalnosti ter poudaril, da ni sodeloval v komisiji pri zaposlitvi svoje hčere. Na ugotovitve inšpektorja, da ta ni izpolnjevala pogojev za zaposlitev glede delovnih izkušenj, medtem odgovarja, da so bile upoštevane tudi izkušnje v okviru študentskega dela v bolnišnici za določen čas.

Poravnava ni mogoča

Hči pomočnika direktorja bolnišnice za poslovne zadeve Ines Maček je med pričanjem povedala, da so bili njeni odnosi s tožnico poslovni in da je bila z njene strani deležna najvišjih ocen dela.

Z očetom se sicer nikoli naj ne bi pogovarja o službi, objave v medijih pa so jo po njenih besedah tako močno prizadele, da je morala poiskati zdravniško pomoč.

Sicer pa je Tatjana Petek na vprašanje sodnika o morebitni poravnavi odvrnila, da "poravnava ni možna, če nihče ne govori s teboj," še piše STA. Stranki bosta prejeli pisno sodbo.

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
koga briga (nepreverjen)

pa ka zaj more brigati javnost za njihove interne zadeve...kdo je koga je....in kdo bo koga je...
ka bo naslednjič tema: kelkokrat ide vodja in kelkokrat delavec na wc in čik?!

A79 (nepreverjen)

A tako se to dela v bolnišnici? Če kdo opozori na nepravilnosti ali reče kaj čez upravo, se mu grozi in naposled degredira na nižje delovno mesto? Zanima me, koliko je takšnih primerov v bolnišnici, a zaposleni niso tako pogumni, da bi se izpostavili, kot ga. Petek.

sama vuha so me (nepreverjen)

neje fajn če dobi v zdravstvu zaposleni zdravstvene težave v zdravstveni ustanovi

Gost zdravnik (nepreverjen)

Gospa Petek Tatjana se je velikokrat obnasala neprimerno in zelo zvišeno do vseh zaposlenih, od zdravnikov do čistilk. Za to delovno mesto vodje nima izobrazbe Zdaj ko je tem, kjer bi ze zdavnaj morala biti (za casa prejšnjega direktorja je dobila velike ugodnosti) in v zahvalo za dobro placi zdaj blati v javnosti bolnisnico ki je v prvi vrsti namenjena bolnikom in ne nemedicinskemu osebju.

Julka (nepreverjen)

Ja ,pa ja,o osebju vase ustanove dve napisani knjigi ne bi zadostovali,cisto vsi ste isti,arogantni,zviseni in predvsem z zgubljeno humanostjo..cisto vsi se zazrite v sebe,ce vam to vas veliki EGO dopusca seveda

In reply to by Gost zdravnik (nepreverjen)

jajaja (nepreverjen)

ali:..kdor visoko leta... ali po prekmursko: što ma dugi gezik...

KikiRiki2017 (nepreverjen)

Maček in Petek Bruhanje

butalec (nepreverjen)

No, tale je pa zmagovalna:
""poudaril, da ni sodeloval v komisiji pri zaposlitvi svoje hčere.""
Seveda, ati Maček, ti nemaš nika, čista nika s tem.
Isto, kak direktor nema nika z zaposlitvijo svoje hčerke; tudi nej bil v komisiji.
Ha-ha-ha!
V novem letu pa čim manj dela in čim večje plače!

kanžor

Maček je takše izjavil da bi človek pomislo ka sploh nej znal ka hčerka tam dela .Maček Lipičova to drmajo z upravo ni kaj

In reply to by butalec (nepreverjen)

gorički-c (nepreverjen)

Temu se pravi demokracija najprej si prisvojiš vse ka se da potem zaposliš rodbino in znance pa kolo sreče se okreče mi pa butalci ka tega ne vidimo in plačujemo ge je tej velki moralni KPK KOMUNIST Štefanko

pijancek

V vsaki bolnišnici potekajo bitke za položaje. Naša pri tem ne more biti izjema.

Čika-pajo (nepreverjen)

Vsaka družina ima svoje razprtije in tudi bolnišnica jih ima tako kot vsako podjetje.
Žalostno od tega pa je, da se na sobota info omogočajo komentarji kateri blatijo ugled ustanove, katera je naša Pomurska. Ta daje kruh 1050 zaposlenim in njihovim družinskim članom, ter poslovnim partnejem. Od te ustanov, krepitvi te ustanove je v Pomurju odvisno marsikaj , seveda v prvi vrsti zdravje. Vsak človek ki je obiskoval v preteklosti bolnišnico in sedaj lahko vidi da je bolnišnica v teh letih zelo napredovala in to z ogromnim vloženim delom NEMEDICINSKEGA KADRA.
Vsak ki pride v bolnišnico naleti na čisto okolje, urejeno okolico, čiste površine, skrb za bolnika in uslužbenca na vsakem koraku, zato je skrajno grdo od komentatorja GOST ZDRAVNIK tak diskriminatoren odnos do nemedicinskega dela. S tem je samo dokazal da če je res zdravnik je njegova splošna razgledanost na zelo nizkem nivoju. Pohvale vsem uslužbencem bolnišnice in tako naprej, z mislijo vaša skrb so bolniki ter kolegialni odnosi med zaposlenimi.-Miren in blagosovljen božič vsem.

bizgec (nepreverjen)

Maček, Maček.......,kelko krat ešče tej maček?????? Že pred lejti je sranje delo!!!!

Julka (nepreverjen)

Seveda CISTO okolje,zato pa pacienti umirajo od seps...tudi urejeno zelo,prijaznosti ni konca,sploh ko umirajoci bolniki sami lezijo v sobi ne da bi jih kdo sploh pogledal,ko te ZDRAVNIK vprasa ce si pripeljal umirajoco osebo k njim umret?Ali ne more to opraviti doma? Sram vas je lahko,pa se bi lahko pisala in pisala,samo skoda cajta,vi se raje ukvarjajte z kadrovanjem,ker je le to zelo pomembno,pa se to,dobra bolnisnica ni sestavljena iz nemedicinskega kadra!!!!!

A79 (nepreverjen)

Kam pa naj dajo umirajočega, v sobo med ostalih 6 ljudi?! Drugače pa človek ne more doma umreti?! Jaz bi rad doma umrl, je pa vprašanje, če bodo moji bližnji izkazali toliko ljubezni in nesebičnosti, da bodo to zame pripravljeni storiti. Pometite ljudje najprej pred svojim umazanim pragom in naredite kaj za svojce, ne da jih vozite v bolnico, kot v socialno ustanovo, samo da se jih znebite.
Skratka umiranje je sestavni del življenja in če nekdo umira zaradi neozdravljive bolezni ali starosti, je za moje pojme bolje da umre tam kjer se boljše počuti in to sigurno ni v bolnišnici med tujimi ljudmi ampak v domačem okolju med tistimi, ki jih ima rad.

In reply to by Julka (nepreverjen)

BigBrother (nepreverjen)

Polovico komentarjev pa že pobrisanih :-) In zanimivo, to tisti , ki so resnični. Se pravi resnica boli.

kokodajsek (nepreverjen)

pa rejsan...pol komentarov so zbrisali....verjetno takši ka nemajo veze z temo?!
tisti keri omenjajo čepinko....me zanima če toga zbrijšejo

pijancek

Kaj ti ne bi takšne kot je čepinka ? Jaz bi jo ! Bravo, Maček, vsaj tu si se izkazal !

In reply to by kokodajsek (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti seveda bi. Z jezikom.

In reply to by pijancek

pijancek

Človek, ti res nič ne veš, kako se žensko obdela. Z jezikom na jezičku in rokami na prsih, potem pa počasi dalje. Ne tak kot zajec na kmetih !

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice