Se spomnite cvetličarne, mimo katere ste se sprehodili vedno, ko ste se podali v park iz strani Trga zmage? Prostori že dlje časa samevajo, kot kaže pa bodo po nekaj letih vendarle dobili novo vsebino.

V Murski Soboti je kar nekaj zapuščenih stavb, ki so nekoč igrale pomembno vlogo v življenju Pomurk in Pomurcev. Nekaj teh še naprej neizprosno propada, nekaterim pa želijo posamezniki z novimi idejami vdahniti novo življenje.

Podobno je s prostori nekdanje Cvetličarne Park, ki je niste mogli zgrešiti, če ste se v park podali iz enosmerne ulice Trga zmage. Prostori že dlje časa samevajo, kar pa se utegne v prihodnosti spremeniti.

Prostore prevzelo podjetje Fun Food

V kolikor ste bili nekoliko bolj pozorni ste namreč na vhodnih vratih lahko zasledili napis z imenom Fun Food. Gre za podjetje, ki je v lasti Vinka Apšnerja in se med drugim ukvarja z izdelavo koruzne pokovke, sladkorne pene, balonov iz lateksa in še kaj bi se našlo. Gre namreč za "trgovino na debelo in drobno". Da se v tej smeri nekaj dogaja, nam je zaupal tudi Apšner.

"Podjetje Fun Food je res prevzelo prostore nekdanje cvetličarne, to drži. Po pravici povedano še ne vemo točno kaj in na kakšen način bomo naredili, ampak želimo si odpreti neke vrste gostinski lokal. Razmišljamo v tej smeri," nam je povedal Apšner.

Lokal naj bi zaživel leta 2019

Na vprašanje zakaj so se odločili, da bi imeli lokal na tem mestu, nam pove, da preprosto zato, ker se jim zdi lokacija izjemno dobra za tovrstno dejavnost.

"Vse skupaj bomo delali počasi, saj je potrebno urediti dokumentacijo, seveda pa si želimo, da bi lokal izgledal kar najbolje, zato ne bomo hiteli," pravi Apšner, ki dodaja, da si ne želi, da bi bil izgled lokala po domače povedano "pacarski", ampak da bo tak, da ga bodo njihove bodoči gostje rade volje obiskali.

Datuma točnega odprtja nam za zdaj ni uspel zaupati, ker ne ve, koliko bo dela z dokumentacijo. Vseeno pa računa, da bi lokal lahko zaživel čez dobro leto dni, oziroma leta 2019.

Verjetno se ne bi zmotili, če bi na tem mestu zapisali, da je lepo videti obujanje nekaterih zapuščenih prostorov v Murski Soboti.

Pred časom so tako že stekla dela na mestu, kjer je bila nekoč Družbena prehrana, v prihodnosti pa bo stalo sodobno medgeneracijsko središče. Oživela pa je tudi stavba na križišču Slovenske ulice in Ulice Arhitekta Novaka, kjer se sedaj nahajajo prostori podjetja Ilirika iz Ljubljane.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

kanžor

Tü je že vse bilo in vse je propadnilo in tak de zdaj čeprav mu ne privoščim naj človek dela .Čüdno ka so nej turčeki to doj zeli

pijancek

Zato, ker tu ne bo dobička ! Je premajhen prostor za kaj resnega in dobičkonosnega.

In reply to by kanžor

Za razvoj Sobote (nepreverjen)

Že se pa pametnjakoviči oglašajo, ka pa znate naprej ka nede šlo ,tak je bilou z Vinariummom pa zdaj se vijdi kakšen uspeh je tou.

Gostja426 (nepreverjen)

Upam, da bo zadeva uspela, karkoli je boljše kot zaprt lokal.
Glede medgeneracijskega centra - ta je dokaz, da ni pomembno samo, da objekt ni več zapuščen, ampak tudi, kaj ga nadomesti. Dobili smo glomazen in grob objekt, ki je kot križarka, ki je zaplula v ozek pristaniški dok. Zakrila je sosednje objekte, vrata na balkon izgledajo kot majhne strelne line. Očitno se starejšim, ki bodo tu stanovali, ne privošči veliko svetlobe v stanovanjih?
Urbanizem je mrtva stvar.

povezani (nepreverjen)

pred enim letom se je tudi na velko pisalo kak mlada obrtnica na novo odpira RDEČI BARON in,da se vrača nasmeh ljudem in pa oživitev mestnega jedra :-) Mi lahko napišete kako je z to zgodbo sedaj ? Lokal se je po enem letu zaprl in se išče drugi bedak da ga vzame v najem za dragi denar in pa brez strank,toliko o vaših napihnjenimi zgodbami.

radovednež007 (nepreverjen)

kaj pomeni da je podjetje "prevzelo" prostore? Je odkupil, vzel najem, ali dobil na lepe oči? Iz članka se tega ne more razbrat...

princesa Diana (nepreverjen)

Vupan ka to grdo dvokapnico doj vržejo in de nazaj ravna orginalna streha.

pijancek

Sem večkrat tam kupoval rože. Bile so lepe, dobro so rasle. Ženska prijazna in je rada pomagala z nasveti. Ni mi jasno, kako je vse propadlo. Moški, se kdaj spomnite, da ženi prinesete šopek rož ?

Starejše novice