Calcit Volley - Panvita Pomgrad 1:3 (22, -23, -23, -22).

Odbojkarji Calcit Volleyja so v vnaprej odigrani tekmi osmega kroga 1. DOL za moške pred svojimi navijači izgubili s Panvito Pomgrad z 1:3.

Ker bodo Kamničani konec tedna gostili turnir v srednjeevropski ligi, so tekmo osmega kroga domačega prvenstva s Panvito Pomgrad odigrali že danes. 

Napake na obeh straneh

Domači odbojkarji so zelo hitro prišli do prednosti petih točk (11:6). Obe ekipi sta naredili številne napake na svoj servis, nekaj manj Kamničani, kar jim je tudi prineslo prednost. A ne za dolgo, kajti po polminutnem odmoru so se jim odbojkarji Panvite Pomgrad približali le točko zaostanka, po asu Gorazda Flisarja pa so izid na 14. točki izenačili.

Vendar so po izenačenju Kamničani povezali svoje vrste, odlično zaigrali v bloku in obrambi ter na servis Žana Novljana po dveh uspešnih napadih Primoža Vidmarja gostom pobegnili za pet točk (21:16). Niz je z drugo zaključno žogo končal kapetan Andrej Štembergar Zupan, ki je zaigral na mestu korektorja.

Z več zbranosti do ponovnega vodstva

Drugi niz se je začel podobno kot prvi, s številnimi napakami na servisu, z uspešnim napadom Aljoše Bogožalca pa so ob prvem tehničnem odmoru za točko vodili odbojkarji Panvite Pomgrad, takšna pa je bila njihova prednost tudi ob drugem tehničnem odmoru. 

Vidmar je po daljšem času Kamničane spet popeljal do vodstva (18:17), vendar so v končnici niza več zbranosti pokazali Sobočani, ki so po zaslugi Andreja Gruta in nove lastne napake kamniške ekipe povedli s 23:21, nato pa izkoristili drugo zaključno žogo. Servis Radoslava Gila je končal v mreži.

Strnili vrste

Tretji niz so bolje začeli varovanci trenerja Dejana Fujsa, ki so po bloku Gruta domačinom pobegnili za štiri točke (11:7), po treh zaporednih točkah Bogolažca je bilo že 15:8 za Panvito Pomgrad. S štirimi zaporednimi točkami, na servisu je bil Tine Kvas, ki je na mestu organizatorja igre zamenjal Radoslava Gila, so se Kamničani vrnili v igro (12:15), po dveh zaporednih napakah gostov je bil njihov zaostanek le še točka (17:18). 

Vendar je Panvita Pomgrad po polminutnem odmoru strnila svoje vrste ter po zaslugi Gruta prišla do vodstva z 2:1 v nizih.  

Razburljiva končnica

Začetek četrtega niza je minil v izenačeni igri, saj si nobena ekipa do devete točke ni priigrala večje prednosti, po bloku Gorazda Flisarja pa so gostje s tremi zaporednimi točkami povedli z 12:9. Ob drugem tehničnem odmoru so odbojkarji Panvite Pomgrad imeli že štiri točke prednosti, vendar so Kamničani z asom Okrogliča izid izenačili (17:17).

V še eni razburljivi končnici so bili spet bolj zbrani gostje, ki so z asom Flisarja pobegnili za tri točke (23:20), kar jim je zadostovalo za tri osvojene točke. Tekmo je po dveh urah boja končal Rojnik.
 

Postava in dosežene točke za Panvita Pomgrad:  Grut 16, Rojnik 16, Bogožalec 14, Flisar 10, Javornik 4, Kasnik 3,  Felkar , Pečnik, Banič, S. Ratkai, Bedrač, J. Ratkai – libero, Hrastovec – libero. Trener: Dejan Fujs.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pišta

Bravo, v Kamniku je težko zmagati. Letos čista druga zgodba kak lani!!

pancho vila (nepreverjen)

Iskrene čestitke za zmago. Se strinjam, da v Kamniku ni lahko zmagati. Imam občutek, da so fantje dobra klapa, pogledaš sliko in vse ti je jasno. Čim več zmag.

aeioua (nepreverjen)

pričakovano od Calcita in tudi drugih klubov (nogometnih, košarkarskih,..) pred mednarodnimi tekmovanji, da se malo bremzajo doma. ko bo konec MEVZE in CL za Calcit/ACH, pol bodo pa bombe spet kapale.

pišta

za aeioua
zavist dela svoje, Calcit je verjetno namerno pustil tekmo, da se ne utrudi za Mevzo.... Je pa vseeno lepo premagati ekipo, ki igra mednarodno tekmovanje. Kot, da bi to bilo, tukaj v tem prostoru vsak dan normalno premagati tako ekipo....

aeioua (nepreverjen)

zavist, ali zatiskanje resnice pred očmi pa nepoznavanje športa nasplošno?

pišta

še eden poznavalec športa iz kavča. na splošno...

atšip (nepreverjen)

Kakšno zatiskanje? Vejpa istino gučij :D V čista vsakon športi je to tak in odbojka je nej izjema :D Vseeno pa čestitke našim :)

In reply to by pišta

pišta

itak ka istino guči, v šahi, gimnastiki... seposedi je tuj tak :)
pač splošni poznavalec športa v Pomurji :)

Starejše novice