Prestolnica Prekmurja Murska Sobota v zadnjem času dobiva precej lepšo podobo, saj poleg prenove Trubarjevega drevoreda, ki je bil prva faza v preureditvi mestnega središča, dela potekajo tudi drugod po mestu.

Pešci odslej varno po pločniku

Minuli konec tedna so bila namreč dokončana tudi dela v ulici Jožefa Benka in delu Kajuhove ulice, kjer je bil urejen pločnik za varen in nemoten prehod pešcev, ki so doslej bili primorani uporabljati cestišče.

Cesta pred prenovo
Cesta po prenovi

V načrtu že nove prenove

Želja Mestne občine Murska Sobota je tudi, da bi postopoma povezali še del ulice proti Tomšiščevi in Kroški ulici. Končna cena naložbe v ureditev infrastrukture pa je bila 27.922,64 evrov.

V načrtu so še dela ob Bakovski cesti, kjer bo kmalu stal paviljon EXPO, marca prihodnje leto pa je predvidena obnova Slovenske ulice v delu med hotelom Zvezda in hotelom Diana. Tako bodo po novem tam prednost imeli pešci, saj bodo z enosmernim prometom skušali oživiti center mesta.

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

smotkič (nepreverjen)

ja..ka pa Prešernova v MS. najbole grda ulica v MS...grabasta,na eni strani pa namesto pločnika šouder.

Someone1 (nepreverjen)

Noršinska(kolesarska bi bila fejst dobrodošla), Markišavska(kolesarska bi bila fejst dobrodošla), Lendavska(med Gregorčičevo in novim krožnim) , to so ulice kere majo asfalt, slabši od makedama.

Pile (nepreverjen)

... makadam ...

In reply to by Someone1 (nepreverjen)

pijancek

Tak halo za 15 metrov pločnika in tri kandelabre ?

gost1 (nepreverjen)

Ka pa od staroga petrola na tišinski pa do mosta? Ob glavni cesti pa nega pločnika, tan v nekšon naselji ge sploj nišče ne odi pa njin te delajo pločnike...

smotkič (nepreverjen)

točno..moraš srečo meti ka po cesti prek kanala prijdeš...
tu za varnost nej trbej zrihtati-ker če je tou tak vrejdi že 40 lejt za občinare, te de še 40 lejt tak..
made in romunia

In reply to by gost1 (nepreverjen)

dac (nepreverjen)

Prihajajo županske volitve - še več asfalta!

čedomir (nepreverjen)

Pri policiji mate še eno cesto s časa romljanof, ta je še v najboljšem stanju.

Neimenovan1 (nepreverjen)

Hahahaha!

In reply to by čedomir (nepreverjen)

123 (nepreverjen)

Dol z županon

kilaš (nepreverjen)

sobotainfo s takšimi člankami si resno delate slabo reklamo. pa tudi jevšeki s tem ne delate velke usluge.

fgvbnhju (nepreverjen)

druge ceste v murski bolj potrebujejo ureditev kot ena hiša na robu mesta. SE SPRAŠUJEM KATERI VELJAK JE UREDIL DA SO MU PRED HIŠO UREDILI PLOČNIK

pijancek

Mislim, da prek interneta z malo znanja lahko ugotoviš lastnika hiše. če poznaš ulico in hišno številko. Probaj.

In reply to by fgvbnhju (nepreverjen)

veselko (nepreverjen)

Ja pa ne veste levo od tega pločnika je župan doma, pa ja de si uredo okolico preden de leto.

joshy

Ta cesta je bila tak nevarna ka so mogli urediti pločnik??? V Soboti je še najmanje 100 cest kere so stokrat bole nevarne, pa nemajo pločnika, kak pa ta uličica ob robu mesta, kjer se tu pa tam kak avto pripelje...

Bubek (nepreverjen)

Samo telko,tu se dnevno pelje dosti vozil,tukaj je cona 30,tou ne upošteva nišče,je pa istina,ka bi bilo potrebno druge ulice tudi zriktati,Kroško so nekaj porisali,pa ne vem,ka čakajo,znankar ka sneg spadne,pozivam župana,dajte preplastit vse ulice v MS,katere so potrebne preplastitve

In reply to by joshy

čarni vrag (nepreverjen)

To je že prek roba pameti. V enem mesti kak je M. Sobota se 50 meterski pločnik prikazuje kot velki dosežek. Ste znoreli ali kaj?

bejli tulipan (nepreverjen)

Pa tou je dosežek zaradi keroga mo župana še 5x volo !!

luknja na luknji (nepreverjen)

marsištera cesta v soboti je več ali menje luknja na luknji ali krpa na krpici. ka je pa s ten?

Neimenovan1 (nepreverjen)

Kar se tiče stanja cest po mestih zaostajamo za vsemi sosednjimi državami!

In reply to by luknja na luknji (nepreverjen)

Vipko
Truplo

To, kar so naredili, je po mojem pač polovična rešitev. Kje pa je nadaljevanje pločnika do ceste, katera vodi proti avtocesti? A se tu ne sprehajajo občani? Za nameček je skoraj na sredini tista ovira, mislim, da je to povezano z elektriko. Prej ali slej bodo na tem poločniku narisali še kolesarsko stezo in potem bo imeli spet "novo pridobitev", čeprav bo z varnostnega vidika vse prej, kakor pametna odločitev.

Pa ne šimfam sedanje oblasti, tudi prejšnja vsaj za kolesarje ni naredila praktično nič, razen, da so več ali manj pobarvali pločnike, da se moramo sedaj tam voziti, čeprav so marsikje še od prejšnje oblasti glede tega nemogoče rešitve.

In še vprašanje "sedanji oblasti", ker se je to zgodilo za časa njihovega mandata: Že lani/predlani sem opozarjal na poškodovano kolesarsko stezo mimo semaforjev preko železniške proge pri Markišavcih. Še dandanes je zadeva enaka, kakšen malce "šlampasti" kolesar se tam težko izogne tistim oviram in nenazadnje: poškodovano je cca. mogoče 3 m te steze v širini kakšnega metra. Je to tako težko popraviti? Sedaj bo nekdo ugotovil: to so dolžne narediti Slovenske železnice! Verjetno res, vendar: če se ti nekdo poserje na dvorišče, a boš čakal, da se sam spomni, da to odstrani oz. boš sam oz. ga boš na to opozoril in mu morda zagrozil s sankcijami?

izjava (nepreverjen)

bog i bogme poserem se ge na to vaše delo župan

pijancek

Sami pametnjakoviči in prometni strokovnjaki ste na tem portalu. Kda ges 10 špricarof po guti spustim mi ge vsak pločnik glihen. spijte še vi se nejte žrli zaradi ene lukne na cesti.

T (nepreverjen)

Če se že kaj dela se samo zaflika, da za pol leta ni lukenj. Je pa dobro da so slabe ceste, ker se tolko ne divja. Pa bolj se gleda da v kakšno grabo ne zapelaš kot pa okrog da bi bilo bole varno.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice