Dizelsko gorivo Slovenskih železnic naj bi zadišalo tudi soboškim železniškim delavcem.

Tudi pri slovenskih železnicah menda prihaja do kraje. Pa ne do takšne, kot bi si po mesecih razprave o izgradnji drugega tira morda mislili kritiki projekta.

Na železniški postaja Murska Sobota naj bi se namreč po naših informacijah nekateri zaposleni nezakonito poslužili pogonskega goriva, namenjenega dizelskim lokomotivam.

To sicer ne bi bil edini primer tovrstne kraje v državnem podjetju. Pred časom so se s podobno situacijo srečali tudi na drugem koncu Slovenije, natančneje v Kopru, kjer so se dolgoprstneži, zaposleni pri Slovenskih železnicah, polastili dragocenega tovora v skupni vrednosti 40 tisoč evrov.

Preiskava v teku

O domnevni kraji, ki naj bi se zdaj godila v Murski Soboti, smo skušali izvedeti več, zato smo se obrnili na Slovenske železnice, vendar odgovora na naša poizvedovanja zaenkrat še nismo prejeli.

Ali je zoper morebitne storilce bila podana kakršnakoli prijava, smo preverili tudi na Policijski upravi Murska Sobota, kjer pa pojasnjujejo, da trenutno poteka preiskava, zato zadeve ne morejo komentirati.

Sklepati torej gre, da se na soboški železniški postaji nekaj resnično dogaja, vendar bo treba počakati na zaključek postopka in uradno sporočilo policije. 

Po naših informacijah naj bi sicer šlo za krajo večje količine dizelskega goriva.

Kljub kraji obdržali službe

Kot že omenjeno, so pri podobnem podvigu pred časom zalotili tudi štiri delavce premikače na koprski tovorni postaji Sermin. Ti so z vagonov kradli različne dragocene predmete, pri čemer sta dva od njih podobno krajo izvedla že pred petimi leti ter zanjo bila tudi pravnomočno obsojena.

Po poročanju rtvslo so v zabojnike na vlakih vlamljali kar dva meseca, preden jih je očividec zalotili pri početju in obvestil policijo. V tem času so ob avtomobilskih gumah in platiščih, kuhalnih ploščah, elektronskih napravah ter oblačilih uspeli izmakniti tudi 3.000 litrov dizelskega goriva.

Kradljivci, ki krivdo zanikajo, so službe sicer obdržali, saj jih je vodstvo odpustilo prepozno. Sprva jim je bil izrečen zgolj suspenz, odpoved pa je sledila šele tri mesece pozneje, zaradi česar je odpust bil nezakonit. Po razsodbi delovnega sodišča bi se namreč moral zgoditi v roku zakonsko predpisanih 30 dni. 

S spleta

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
123 (nepreverjen)

Kaj so kradli gorivo vsi zaposleni ali samo NEKATERI OD ZAPOSLENIH.

jani r (nepreverjen)

Pred leti s tudi v m.soboti ujeli posameznike da so kradli pa potem ni bilo nič od tega ;- )

Gostja (nepreverjen)

Slovenske železnice (in njeni sindikat) so država v državi. Nišče jin nika nemre. Ka je vodstvo ove prekesno odpustilo? Sigurno so znali kerih rokov se morejo držati ali so tak napravili, ka so lejko v službi ostali. Svašta. Me zanima, kak de se zaj razpletlo. Verjetno de isti scenarij.

dizel (nepreverjen)

mogoče bi bilo zanimijvo zvedete imejna tej majstrof.....še bole, priimkof!?

123 (nepreverjen)

Pika Nogavička, Jaka Racman, Boško Buha ti trije so bili.

In reply to by dizel (nepreverjen)

gorički-c (nepreverjen)

Saj pa ne delajo to samo na
železnici , žal pri nas v SLO je utečeno stanje ,da se v javnih podjetjih krade in ne samo nafta še denar in kakšne žlahtne kovine so tudi aktualne, če to lahko počno vodilni pa to lahko naredijo še šoferji in drugi zaposleni ,zakaj ne govorite o tem zakaj vsi veliki kmetje vozijo dizelske avtomobile in zakaj šoferji tovornih vozil tankajo rezerve v kante po 10 litrov (pvc posode)

new holland. (nepreverjen)

Veliki kmetje komu kradejo???? iz svojih traktorjev ali kombajnov???? kaj ma to veze če kmetje vozijo dizelske avtomobile.

In reply to by gorički-c (nepreverjen)

gorički-c (nepreverjen)

To ma veze ka ti mi plačujemo tvojo subvencionirano nafto ,ti se pa voziš za naše peneze tako iskoriščaš privilegij,ki ni pošten in delavec v fabriki nima teh možnosti?

In reply to by new holland. (nepreverjen)

kmetavzar (nepreverjen)

Te pa idi za kmeta. Na Goričkon je puno zapuščenih kmetij. Vzemi eno v najem in boš lepou brez dela dobro žijvo od subvencij, če praviš ka je tomi tak. Ajde!

In reply to by gorički-c (nepreverjen)

gorički-c (nepreverjen)

kmetavzar prle san delo kak kmet kak ti pa znan kak je na Goričkon kmetovati če se pa najdeš med tejmi kere san omeno ,ka delajo tao z nafto kero ti mi vsi subvencioniramo pa jo ne uporabljaš za to nego za osebni avto je pa to nepravično pa lejko dobiš še 100 palcov gor

In reply to by kmetavzar (nepreverjen)

pijancek

kmetavzar bodi tiho. Vse vam v rit damo, pa še je vam premalo. Še več bi radi v svoji požrešnosti in neprestano cvilite. Nobene hvaležnosti nimate, sam napuh in požrešnost vas je! Sramota!

In reply to by kmetavzar (nepreverjen)

Dr (nepreverjen)

Prokleti pohlep! Ce so enkrat kradli in niso kaznovani bojo se veckrat kradli. Ti ljudje so bolani od pohlepa,taki bojo vedno krali...

kanžor

No tak .Mij pa moremo na črpalke tej pa samo pridejo z kanistri .
Čakam ka bo Tujec 2 pa gor najšo in nam poročal

Šveler (nepreverjen)

Ah,če pa z 2500€ plače nam nejde skozi....

Tujec 2

Pahorju s 3000 evri ni šlo skozi, zato ste ga ponovno izvolili.

In reply to by Šveler (nepreverjen)

bonge (nepreverjen)

Nika se njin nede zgoudilo ,tou je državna služba, tej so zaščitene kak bejle medvede.Je pa žalostno ka pri takšoj dobroj plače še ide kradnot.....

gorila (nepreverjen)

Pa ka Jazbec z Banke Slovenije ma še malo boukšo plačo pa je zbriso malin delničaron prejk 200 milijonov pa ka zdaj.

Pika na I (nepreverjen)

Na žalost enega poznam.
Žal je pri nas taka miselnost, če drugi kradejo bom še jaz, če drugi ne delajo še jaz ne bom
itd. Tako miselnost vcepljamo že otrokom. Družba je cela gnila potem so pa krivi vsi drugi.
Sami pri sebi začnimo.

brzi vlak (nepreverjen)

Najbolj zapufana firma, božičnico pa dobijo ! Kje je tu logika ?

pc6 (nepreverjen)

SŽ naj čim prle zamenja te stare dizelaše te pa nedo mogli nika vač kardnoti

Tujec 2

Eh, znaš ti, kaj vse se skriva v kontejnerjih ? Idealno za krajo, če ima kdo namen krasti.

čarni vrag (nepreverjen)

Zadnji čas ka te ropotajoče Reganovke dajo v rezervno. Elektriko do bole težko kradnoli.

eplc (nepreverjen)

Kako jih ni sram če je res jih treba takoj odpustit,in vsa imena dati v javnost.Zaradi takih pohlepnežev imajo vsi ostali delavci sž madež.VIT bo tako vse zanikal in vse obdržal na delovnem mestu .

Shopgirl (nepreverjen)

Kupim nafto. Po kelko odavlete?

Sram vas naj bo.

žgev (nepreverjen)

Verjetno to ni res,če pa je treba povrniti škodo slovenskim železnicam.

špaget (nepreverjen)

to ovi kroški ki vin dizla igra po murski

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice