V začetku oktobra smo poročali o nenadnem izginotju 80-letne Rozalije Pongrac, ki je iz Doma starejših Rakičan odšla neznano kam. Približno mesec dni pozneje je v reki Ledavi izven naselja Ivanci v občini Moravske Toplice bilo odkrito truplo ženske, za katero se je predpostavljalo, da pripada pogrešani starostnici. 

Zdaj je to tudi uradno: pri odkritem truplu je resnično šlo za Rozalijo Pongrac. S Policijske uprave Murska Sobota so namreč danes sporočili preklic pogrešane osebe.

"Rezultati analize Instituta za sodno medicino so pokazali, da žensko truplo pripada 80-letni pogrešani Rozaliji Pongrac, ki je iz Doma starejših v Rakičanu neznano kam odšla 30.9.2017," so zapisali v PU Murska Sobota.

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
povezani (nepreverjen)

in de kdo odgovarjo zaradi tega ?

MHH (nepreverjen)

Kot se je že zgodilo in je stalna praksa v SLO; na žalost bo kriva sestra. Glede na to, da je gospod direktor med drugim tudi predsednik Upravnega odbora skupnosti socialnih zavodov, bi pričakovala, da bo tudi s te strani narejen kakšen korak v zvezi z obremenjenostjo delavcev. Ravno tu je največja krivda, ker delamo po normativih iz leta 1984, oddelki so polni do zadnje luknje, naših klicev na pomoč pa nihče ne sliši!!! Jaz bi s prstom najprej pokazala na Ministrstvo za delo, družino...., nato pa na Ministrstvo za zdravje. Moje mnenje in 30 let delovnih izkušenj v takem okolju!

In reply to by povezani (nepreverjen)

izjava (nepreverjen)

mali ritolizec nede odstopo ?

Kakadu (nepreverjen)

Vse lada na vec polozajih seveda med sluzbenim casom opravlja se druge sluzbe

Lolo (nepreverjen)

Ma vij vsi ka komentirate bolane izjave ste norci, sestra nebo nic kriva. Pa nej na pamet

izjava (nepreverjen)

Seveda nišče nede kriv,ko jebe en život ka pa odišla geli ,ti verjetno tak razmišljaš.

In reply to by Lolo (nepreverjen)

Tujec 2

Ne bi se rad pameten delal, ker ženski ne morem več pomagati. Ras bi pa, da nikoli ne bi več prišlo do takih primerov, zato mestnim svetnikom predlagam, da ta problem in še vse ostale probleme v tem domu obravnavajo na redni ali izredni seji. Že sem zapisal in ponavljam: ne more nekdo ( bilo kdo ) sedeti na dveh stolčkih, ker potem delo trpi in se ne opravi kot je potrebno. Po moji pameti ne more nekdo biti podžupan kar precej velike občine in direktor doma upokojencev obenem !!!!!!!!!! Ne morem jaz istočasno voziti avtobus in delati za tekočim trakom. Ne gre na noben način ! Naši pametnjakoviči pa vse zmorejo !!!??? Zato smo tam, kjer smo.

Hmmmmm..... (nepreverjen)

No, za mene je to tudi sporno, ka pišeš. AMPAK glaven problem oz. vzrok za smrt tej ženske ges vidin v ZAKONODAJI! Vlada bi mogla enostavno spremeniti zakone glede ŠTEVILA ZAPOSLENIH v domovaj oz. spremeniti zakonodajo glede varovanja oddelkov z dementnimi lidmi. Direktor zakonsko očitno neje delo dosta narobe. Moralno je pač malo načik. Lejko bi mislo na lidij pa na varnost pa zaposlo kaj več sester. Ampak če je kapital važnejši... Dvomin, ka bi razrešitev s položaja podžupana rešila tej problem oz. ka ženska, če bi bil človik samo direktor doma za ostarele, nebi pobegnola... Moje mnenje, štero bazejra na informacijaj, štere san ges konzumejro v toj aferi...

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Zakon o uravnoteženju javnih financ, ki ga je sprejela Janševa vlada, ne velja več ! Zato je možno zaposliti potrebno število medicinskih sester in drugega osebja za nemoteno in varno delo v domu.

In reply to by Hmmmmm..... (nepreverjen)

Hmmmmm.... (nepreverjen)

Ja, mozno je! Neje pa mus! In to je problem. Ce v zakoni pise, ka mores meti na 5 lidij zaposleno eno sestro, te jih morejo pac zaposliti. Ce pa nega teh stvari v zakoni oz. ce je v zakoni na 20 lidij ena sestra, te pa jih vec avtomatsko nedo zaposlili. Denar je sveta vladar in na taksnih stvaraj se te pac spara...

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Mus je samo umreti ! Vse ostalo se s pametjo in dobro voljo da rešiti !

In reply to by Hmmmmm.... (nepreverjen)

Tujec 2

Nisem ziher, mislim, da ena na deset. In, kako je v tem domu ?

In reply to by Hmmmmm.... (nepreverjen)

Tujec 2

Pogrešam komentarje zaposlenih v tem domu. Jim je prepovedano govoriti o razmerah v domu ?

Tujec 2

Sem vedel, da se nihče od zaposlenih v tem domu ne bo upal oglasiti. Zakaj ? Vsak se boji za svojo službo. Je to demokracija ? NI !

jani r (nepreverjen)

v tej ustanovi že dugo nega demokracije ;-) eni lejko delajo par lejt pa ne dobijo za nedoločen čas,eni pa 2-3 mesece pa dobijo za nedoločen čas mi lejko štoj razloži zakoj ? ;-)

In reply to by Tujec 2

fgd (nepreverjen)

VEJPA DOM ZA OSTARELE JE NE ZAPRTI ODDELEK!
KA VAN NEJ JASNO...?
ČE PA TAK ŠČETE PA POVEJTE, DA VAN NAJ STARŠE STARŠE OZ. STARŠE DOJ ZVEŽEJO IN DO TAU TUDI NAREDILI!

jani r (nepreverjen)

fgd,nej na pamet ;-) ženska je bila dementna in na varovanem oddelku kelko je meni znano zato bi morala biti pod nadzorem.

fgd (nepreverjen)

jani r
SE VEDNO NI ZAPRTI ODDDELEK...

Tujec 2

Glede na to, da je nekontrolirano iz doma odšla ženska, ki je pozneje umrla, bi pričakoval od novinatjev, da bi zadevo raziskali, se pozanimali v domu, če je bilo za žensko ustrezno poskrbljeno, ima dom dovolj zaposlenih za predpisano dejavnost, je poskrbljeno za takšno in drugačno varnost vseh tam bivajočih, je bilo na dan, ko je iz doma odšla ta ženska, dovolj zaposlenih po normativih, ................. in o tem poročali. Kje imate jajca ? Če se v domu od takrat ni nič spremenilo, lahko danes, jutri, pojutrišnjem, pričakujemo podobno katastrofo ! Če se pa je od takrat kaj spremenilo, pa to jasno kaže, da do takrat nekdo ni opravil svoje delovne obveznosti. Novinarji, čakamo na vas !!!!!! LJUDJE NISMO ŠTEVILKE !

butalec (nepreverjen)

Tujec2: Če se v domu od takrat ni nič spremenilo, lahko danes, jutri, pojutrišnjem, pričakujemo podobno katastrofo !

In potem bomo na Sobotainfo brali: Tujec 2 odšel neznano kam.............................

pijancek

................................... butalec ga pa išče den in noč ka brez njega nemre bit.

pijancek

Mene pa ven ne spustijo. tou neje praf.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice