Prazen tank? Domačini ob meji še vedno svetujejo Avstrijo. Cene pogonskih goriv so namreč v Sloveniji v torek dosegle nov vrh letos.

V Avstriji so cene precej nižje, prihranek na poln tak goriva pa tudi več evrov. Zato ob obisku katerega od bencinskih servisov čez mejo hitro zasledimo številne slovenske registrske tablice. Gorivo v Avstriji, kjer sicer nimajo enotne cene goriva na vseh črpalkah, je namreč cenejše kot v Sloveniji. A ker se cene lahko precej razlikujejo in se čez dan tudi spremenijo, je najbolje, da gibanje cen  preverimo na spletu, preden se načrtno odpravimo po gorivo k sosedom.

Prihranek tudi do sedem evrov

Cene pogonskih goriv so v okolici Bad Radkersburga bistveno nižje kot pri nas. Tam se cena dizla danes giblje med 1,102 in 1,105 evri za liter, cene 95-oktanskega bencinskega goriva pa med 1,165 in 1,179 evri za liter. Prihranek za dizel lahko v tem primeru znese tudi sedem evrov ali več

Marko Brezovšek je lastnik črpalke Shell v avstrijskem Špilju. Povedal je, da Slovenci tam zelo pogosto točijo gorivo, saj je črpalka le streljaj oddaljena od Šentilja, cene pa so v Avstriji nižje tudi do deset centov na liter. Tisti z velikim rezervoarjem tako lahko prihranijo tudi do deset evrov.

Prihranijo posebej tisti, ki se mimo avstrijskih črpalk vozijo zaradi službe oziroma živijo v bližini. V primeru, da bi se samo zaradi goriva v Avstrijo vozili več kot deset kilometrov, prihranek ne bo več tako opazen.

Je v Avstriji gorivo kakovostnejše?

Poleg tega, da rezervoar svojega avtomobila napolnijo veliko ceneje kot pri nas, so mnogi prepričani, da je gorivo avstrijskih bencinskih črpalk kakovostnejše. Nekateri pripovedujejo, da z avstrijskim gorivom z enim polnim rezervoarjem prevozijo 80 do kar 100 kilometrov več. 

»Stranke pripovedujejo, da z našim gorivom naredijo dosti več kilometrov,« je povedal Mirko Brezovšek, črpalke Shell v Spielfeldu.

Na letni ravni prihranek še višji

Letno lahko ob omenjenih prihrankih in predpostavki, da točite gorivo v 50-litrskih rezervoar dvakrat mesečno, prihranite od 120 do 168 evrov ali več.

Seveda, se računica ne izide več, če se v Avstrijo vozite več deset kilometrov le zaradi goriva. Za številne Štajerce, ki se dnevno vozijo v Avstrijo na delo, ali živijo tik ob meji, pa so izračunani prihranki dosegljivi.

S spleta

Komentarji (62)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2

Če se voziš na delo v Avstrijo, je normalno, da boš tankal tam. Da se pa iz Sobote ali iz Lendave voziš tankat v Avstrijo, je pa bedarija. Ne vem, čemu je namenjen ta članek. Verjetno je to reklama za MARKA BREZOVŠKA !

busybee (nepreverjen)

Daj ne bluzi že vgojno tujec2 idi za ženo rajši pogledni ka se ti nede prcala okoli...

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Lehko tebi, ko v Avstriji delaš in tam tankaš. V trgovine pa v Sloveniji hodiš. Zakaj te hrane ne kupiš v Avstriji ? Aja, v Sloveniji je cenejša ! Kak san te to pozabo ? Kar se žene tiče....... no, ja, ........ enega takega mladega je spoznala, kot si ti, zdaj je pa že štiri dni ni domov. Da ni slučajno pri tebi ?

In reply to by busybee (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Yugo majmun, kako pa ti veš, da je hrana v SLO cenejša?

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

busybee, greš na Martinovanje ali imaš nočno ? Ali se boš mogoče z mojo ženo ukvarjal ?

In reply to by busybee (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Tujec, članek je napisan za normalne pismene ljudi in ne za kretene kot si ti! Ta Brezovšek je samo sogovornik v članku in naprej vse lepo piše. Kot sam včasih napišeš.... cimprese.... to je tvoj domet!

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Vidiš, nisi pismen, potem pa svojo nepismenost drugim podtikaš ! Ta Brezovšek je LASTNIK ČRPALKE ! Moraš pa biti pismen, kar pa ti nisi, da to iz članka razbereš !

In reply to by ? (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Yugo, piše v članku, da je lastnik črpalke, ne rabim tvojega prevoda, pošteno pa tudi piše komu se splača in komu ne hodit tja tankat. Ampak tako sprevržen primat kot si ti bo poizkušal vsako novico interpretirati po svoje in nekoga napadati. Beri ti raje trače od onih tvojih tamo dole, to je tvoja mentaliteta in tvoj domet!

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Ja , zdaj si pogruntal, ko sem ti jaz razložil. Manj glej Janezkovo - Orbanovo Novo 24 tv, pa boš vmes še kaj razumel.

In reply to by ? (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Yugo, ne padam na tvoje opičje provokacije, moraš za to najti sogovornika v tvoji ranjki domovini.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Uživaš v tem, da sebi pluse daješ, meni pa minuse ? Uživaj dalje, saj to ni prepovedano, kaže samo bedastočo osebe, ki to počne.

In reply to by ? (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Yugo, zdaj če si mislil mene glede minusov in plusov si se zelo zmotil. Ne dajem ne eno in ne drugo! Te pa izgleda zelo boli, da te nihče ne mara in je vse rdeče pod tvojimi zapisi. Le zakaj, ko pa si tako priljubljen v resničnem življenju imaš družino prijatelje.... hahaha...

In reply to by Tujec 2

? (nepreverjen)

Yugo tujec, nekako imam občutek, da si odraščal v vojaški družini, kjer so te jebali celi čas v glavo, kot so to znali samo uslužbenci JNA. Posledice in vzorec obnašanja pa je sedaj viden na tebi.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Ni kaj, dobro si opisal svojo mladost.

In reply to by ? (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Ja, bilo je 1 leto življenja v mladosti z to jugosoldatesko... to pa je tudi vse. Pa ti Yugo? Boš povedal pod kakšnim režimom si odraščal vse svoje otroštvo in mladost?

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Odraščal sem od leta 1950 v dobrem sistemu. Brezskrbno otroštvo, šolanje, izobraževanje, zdravstvo, ........ vse brezplačno - saj vi tega ne morete verjeti, ker tega niste in nikoli ne boste doživeli. Vsi, ki so hoteli delati, so takoj dobili delo. PODJETJA SO ZA SVOJE DELAVCE GRADILA STANOVANJA, KAR POMENI DELO TIK PRED NOSOM !!!!! Nobenega dopolnilnega zdravstvenega doplačila, nobenega doplačila pri zdravljenju bolezni, pri zobarju za popravilo zob in še kje !!!!!!! Takrat ni bilo brezposelnih, toliko revnih, brezdomcev ! Delali smo samo 8 ur dnevno, plače so bile zelo dobre in točno na določen datum, regres za letni dopust obvezno izplačan, dobički izplačani med delavce vsaj nekajkrat letno, možnosti zelo poceni letovanja na morju v počitniških domovih podjetij ali v planinah, ............. Fantek, ni to fantazijski film, temveč SMO MI VSI TAKRAT ŽIVELI ! IN TO JE BILO V TEBI TAKO OSOVRAŽENI JUGI !!!!!!!!!!!!!!! Tebe tvoj stari takrat še v jajcih ni nosil, zato nikakor ne moreš vedeti, kako lepo in brezbrižno smo takrat živeli.

In reply to by ? (nepreverjen)

Migrant (nepreverjen)

To velja samo za Slovence , ki so zaposleni v Avstriji... Nikakor pa za Slovence ki so zaposleni v Slo . :) "če delaš v Aus, tudi tam hodi k zdravniku" ta stavek in podoben mi je znan na tem portalu. Delamo v Austriji
tudi tankajmo tam... :)

afta he (nepreverjen)

Našim črpalkarjem še predobro gre, da bi se sekirali, če kdo ne tanka pri njih, saj večina še vedno doma. Zato ker imamo višje plače kot v Avstriji, lahko tudi gorivo kupujemo doma dražje.(Malo heca). Trošarina na goriva in DDV in takse požrešne naše države zaradi politikov, ki jih imamo pač dražje goriva. Večino pa nas nategnejo kjer le morejo.

Mura je večna (nepreverjen)

Takšne blesarije kak je ta ka s punin tankon prevozijo 80 do 100 km več, san že dugo nej zaslejdo. Mogouče kakšnih 10 km, či.

Tujec 2

Znaš tisto : vsak berač svojo malho hvali ?

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Zdaj pa še malo za genije, predvidevanje da z enin tankon prevozin 700 km, Či bi prevozo 780km
s ten gorivon ka ga tak valite bi tou pomejnilo nekje 11,43% več prevoženoga, pa ka mijslite ka so Avstrijci tak blesavi ka bi takšno gorivo odavali.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Tujec 2

Pusti nogomet. Raje se s tehniko in logiko ukvarjaj - imaš dar za to.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mufakl (nepreverjen)

Nej rejsan, meni se na punon tanki pozna minimalno 50km- max 100km če tankan kvaliteten dizel ali pa nekši ološ. Če nonstop isto relacijo voziš pa menjavleš samo gorivo nej avta nej voznika, se zna zakoj se več ali pa menje kilometrov napravi. Mij ka delamo dnevno po 250-300 km opazimo to razliko kar hitro in točno znamo ge tankati pa ge nej. Tuj v avstiji dobiš še večji drek od dizla kak ka maš npr. na petroli v sloveniji. Stare fore in cake to. Kaka pravi tisti keri dosta zavozi že zna ge de tankal, se včasi tudi z rogašovec splača iti v halberein tankat.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

3dva (nepreverjen)

Tujec 2 ti si LEGENDA! Brez tebe bi na sobotainfo dosadno bilau...

Tujec 2

Ne bi rad sebe preveč hvalil, a dejansko imaš prav.

In reply to by 3dva (nepreverjen)

ime d (nepreverjen)

kakovosnejše so ceste v avstriji, zato je poraba goriva 5% manjša

Mura je večna (nepreverjen)

Ha ha, či so ceste kakovostnejše, pomejni ka hitreje voziš, hitreje voziš več trošiš.

Nešče že (nepreverjen)

Ne troši konstantna vožnja, ampak speljevanje in bremzanje in ostale spremembe hitrosti.

benzinar (nepreverjen)

"Nekateri pripovedujejo, da z avstrijskim gorivom z enim polnim rezervoarjem prevozijo 80 do kar 100 kilometrov več. "

Ta izjava je svetovna. Što tou pripoveduje? Što so tej nekateri? Pa kak lejko takše somarije pišete. :)

afta he (nepreverjen)

Seveda se da peljati 8o do 100 km več, če se voziš dol po bregu. Ha,ha,ha.

In reply to by benzinar (nepreverjen)

Mufakl (nepreverjen)

Svetovna pa praverjena. Gledaj, nišče te nede prepričal dotečas ka neboš san vsaki 4.den na puno tankal pa gledal kelko si prevozo. Smo v svobodnoj državi pa delajte in razmišljajte kak van paše.

In reply to by benzinar (nepreverjen)

S M (nepreverjen)

No jas sem tankal v Radgesburgi in se mi je poraba dvignila iz 5.6 na 6.4 in si zdaj izračunajte sami.

Abortnik (nepreverjen)

Fafkači.... Tankajte , de vam pasa... Lp Miran Farič

Mura je večna (nepreverjen)

Evo ti izračun 14,4%. Mogo san napijsati ka eni na forumi nemajo 5 razrejdov osnovne šoule pa je tou pretežko za njih.

fgvbnhju (nepreverjen)

Ne samo da z avstrijskim bencinom prevoziš več km ampak je tudi boljši bencin za motor. tudi nafta se razlikuje če vliješ v kozarec je avstrijski drugačne barve in tudi vonja. v sloveniji verjetno redčijo z raznimi stvarmi saj slovenci smo lopovski narod

Tujec 2

Zakaj se ne preseliš v Avstrijo med poštene ljudi, če smo vsi Slovenci takšni lopovi ?

In reply to by fgvbnhju (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Tujec, ti pa Slovenec, hahaha

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Fantek, veliko, veliko dalje kot ti. Ti Sloveniji še ničesar nisi dal. Za razliko od tebe, sem ji jaz veliko dal in ona je veliko dala meni.

In reply to by ? (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Glej yugo, tudi Turki, ki živijo v Nemčiji niso Nemci ampak so še vedno TURKI!
Bi bil pa vesel, če bi bil fantek ampak je žal že dolgo od tega. Pa kaj bi to razlagal nekomu, ki je bil zatiran vso svojo mladost in zdaj te frustracije na vse mogoče načine izliva tukaj na portalu.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Šmrkavec, saj ne veš kaj pišeš. Si napisal, da si samo eno leto prenašal jugosoldatesko, kar pomeni, da si rojen leta 1990. Koliko si potem lahko star ? Največ 27 let. Kaj pozabljaš, kaj si napisal pred nekaj urami ? Cele dneve si na portalu, loviš moje komentarje. Ker nisi v penziji kot jaz, si po vsej verjetnosti brezposeln in prejemaš ............ Še žene si ne moreš dobiti. Revček, nobena te noče ! Moraš biti res brezupen primer !

In reply to by ? (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Daj čefur, zdaj pa pokaži, kje sem napisal, da sem rojen leta 1990?

In reply to by Tujec 2

? (nepreverjen)

Jugosoldateska je bila mišljena za služenje v JNA, ti cirkusant si po moje to razumel ampak zopet nekaj na pamet. In iz tvoje podlosti, ko ne veš kaj bi začneš zopet na pamet sociala, brezposelni, sončna uprava, brez žene itd.... Uboga tvoja okolica, ki jo vsak dan neposredno smradiš in uničuješ.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Reva, kaj pa delaš, da si lahko cele dneve na portalu ? Ne mi zdaj s tisto lovsko, ki si jo že večkrat prodajal pod drugimi imeni, da si težek privatnik, da drugi delajo zate, ti pa imaš vmes čas za internet. To ne pali več. Če bi ti delal 8 ur, dve uri za prevoz na delo in z dela ter priprava na delo, imel ženo in deco, ne bi imel ne časa ne volje ob vsakem času srati na portalu in iskati moje komentarje. Zato vem, da nimaš ne dela, ne žene, ne dece ! Pa zato ni treba pameten biti, da to povežeš. Če bi imel ženo, bi mlad kot si, zdaj na njej bil, ne na portalu ! Marš, govno jedno !

In reply to by ? (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Čefur ti boš tu vedno auslender, zato kar sam jej svoja Yugo govna.

In reply to by Tujec 2

benzinar (nepreverjen)

Daj daj, ne palamudi. Kak ste lejko lidje tak naivni. Sami sejbe prepričavlete ka je rejsan tou ka pišete ali van je nešče povedo. Iz MOL-ovih rafinerij na Mađarskon vozijo isto gorivo v Avstrijo in v Slovenijo in tudi v ostale države. Malo si pogledni ge ma MOL rafinerije. V Avstriji jo sigurno nema tak ka tudi njin vozijo iz Mađarske tak kak nan. In kak je buldog povedo je velka večina goriva po Avstrijskih pumpaj glih iz MOL-a. In zakoj bi te naj zdaj z njihovn gorivon napravo več km kak pa z gorivon kupljenin na našon MOL-i? Aja točno, v Avstriji je vse boukše. :)

In reply to by fgvbnhju (nepreverjen)

Mufakl (nepreverjen)

Dečko/diklina zakoj bi pa te naj tou isto gorivo plačal 10c več če je z iste rafinerije? Pa če se glij mijmo pelan ali pa napravin obvoz 5km? Razloži in pojasni.

In reply to by benzinar (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Čuden je ta članek. Do te pumpe pri Špilju (Spielfeld) je iz Murske Sobote več kak 50 km. V eni smeri. Ko se vozim po Avstriji, pa tankam pri Auto Levak v Halberaini. Navadno je 11 ali 12 centov cenejši pri litri. (95)

sivacelica

Ni treba v Avstrijo po boljši bencin, saj vsi vemo, da je Petrolov najslabši. Imamo MOL, OMV, v Lendavi ima Nafta svoje tankališče, vse imajo boljše gorivo od Petrola in se naredi z enako količino več kilometrov kot s Petrolovim. Na Petrolu so puni sami sebe in se preveč bogatijo na vaš/naš račun

Vipko
buldog

Najkakovostnejše gorivo ima MOL... ima najbolj sodobno rafinerijo. Skoraj vsi Avstrijci, ne glede, kaj piše na črpalki, se oskrbujejo iz OMW rafinerije na Dunaju; Petrol pa v glavnem vozi gorivo iz (zastarele) rafinerije na Krku.... in če hočete res kvalitetno gorivo (ne govorim o prevoženih kilometrih ampak o specifikacijah glede okolja!), je potrebno tankati na MOL - ovih črpalkah.

Tujec 2

Ne vem, zakaj se tu preseravate katere črpalke imajo boljše gorivo. Sam imam avto na plin, napolnim na Hrvaškem in se ceneje vozim od vas.

rr (nepreverjen)

V prvon komentari si napijso ka si blesavi če se pelaš iz ms v avstrijo tankat. Zaj pa praviš ka se pelaš na hrvaško tankat, torej? Kilometrijna je ista, mogauče do hrvaške še več; si posledično te blesavi al kak zaj?

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Eh, h kolegici na Hrvaškem se tako vsak teden vozim. Spotoma pač napunim. Tak, da ni to posebej vožnja.

In reply to by rr (nepreverjen)

rr (nepreverjen)
narod je čuda (nepreverjen)

Žena pa sama doma? c-c-c ziher 10 kurcof požre kda te nega.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Naj uživa, če ji paše. Jaz ji nisem favš kak si ti svoji. Ti kaj veš, zakaj oni mladi serviser tak pogosto hodi v vašo hišo ? Pa vedno takrat, ko tebe ni doma.

In reply to by narod je čuda (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

HAhahahahaha malo bole se potrudi.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Kadar mačke ni doma, miši plešejo !

In reply to by narod je čuda (nepreverjen)

Tujec 2

Ni žena kriva, če pralni stroj in hladilnik vsak teden crkneta !

In reply to by narod je čuda (nepreverjen)

Tujec 2

narod je čuda, je gnes pa pralni stroj crkno ?

123 (nepreverjen)

Meni se zdi tujec 2 da si ti zamenjal gostilno z forumom. No tudi na takši način se da pogovarjati in lepo zabavati.

Tujec 2

Dokler je na forumu dovolj " pijančkov " , se bom pač na forumu pogovarjal in prepiral. Pa še za rundo ni treba večkrat dati.

In reply to by 123 (nepreverjen)

Tujec 2

In še eno prednost imam. Če mi v gostilni kdo " dokurči ", ga tresnem na gobec, da leti prek šanka in ostane brez zob, te pa samo sranje mam. Za računalnikom in na telefonu tega ne morem storiti. Je pa tudi en minus. Ne morem uživati ob pogledu na človeka, ki pizdi, ko prebere moj komentar. Uf, kako si včasih to želim. Pa lep dan in uživaj !

In reply to by 123 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice