Podžupan naj bi se na gostilničarja spravil s pestmi, ta naj bi mu vrnil s pohodniškimi palicami.

"Idilična vasica na še bolj idiličnem Goričkem. V teh krajih živijo daleč od ponorelega sveta zelo marljivi, predvsem pa prijazni in gostoljubni ljudje. Ki pa se znajo tudi pošteno razjeziti." 

Tako se glasijo uvodne vrstice enega izmed najbolj viralnih video posnetkov iz Pomurja v tem stoletju, ki prikazuje medsosedski spor. Te dni bi tak uvodnik lahko ponovno posneli, le da tokrat v Selu v občini Moravske Toplice.

Pretep gostilničarja in podžupana

Minuli torek naj bi v Selu prišlo do pretepa med podžupanom in svetnikom moravske občine ter nekdanjim županskim kandidatom Štefanom Kodilo ter gostilničarjem Oskarjem Makarijem. Povod za pretep naj bi bil spor glede izposoje delovnega stroja.

Želel si je izposoditi stroj

Po poročanju časnika Večer, naj bi Kodila želel vzeti delovni stroj, sicer v lasti podjetja UB projekt iz Prebolda, ki izvaja gradbena dela na državni cesti v Selu. Delovni stroji so bili v času praznikov parkirani na dvorišču gostinca Makarija, kamor naj bi ga Kodila prišel iskat. Kodila je zatrjeval, da je glede izposoje dogovorjen z delovodjo in direktorjem podjetja, a Makari s tem ni bil seznanjen, zato mu ni dovolil, da bi stroj odpeljal.

Pogovor s pestmi in palicami

Kodila naj bi se naslednji dan vrnil po stroj, a mu Makari tega zopet ni dovolil, zato je prišlo do spora in fizičnega obračuna med gostincem in podžupanom. Po besedah Makarija, naj bi ga Kodila napadel s pestmi in brco, on pa naj bi mu udarce vrnil s pohodniškimi palicami, nato pa pobegnil v hišo. Kodilova plat zgodbe pa je drugačna. Sam zatrjuje, da naj bi Makari nanj začel kričati, nato pa ga tepsti s palicami, ki naj bi se od udarcev celo ukrivile. Ko se je pred udarci branil, naj bi med kriljenjem z rokami tudi sam udaril Makarija. Na koncu je morala posredovati celo policija.

Bi lahko obstajal sum korupcije?

A ne glede na to, kdo je dejansko pričel pretep, se ob vsem tem poraja še eno pomembno vprašanje. Pričevanje Kodile, da naj bi z vodjo gradbišča in direktorjem gradbenega podjetja bil dogovorjen za zasebno izposojo delovnega stroja podjetja, ki na davkoplačevalske stroške izvaja dela na cesti v občini, v kateri Kodila opravlja funkcijo svetnika in podžupana, s podjetjem UB projekt pa občasno tudi sodeluje, vzbuja vprašanja o tem ali morda ta dogovor, v kolikor je zares obstajal, ne vsebuje elementov korupcije.

Po javno dostopnih podatkih je Občina Moravske Toplice v zadnjih treh letih podjetju UB projekt za storitve plačala slabih 45 tisoč evrov.

S spleta

Komentarji (32)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

korupcijaa (nepreverjen)

o ti občinar koruptivni... da bi ti le pristrigli občinske peruti čimprej

Someone1 (nepreverjen)

No in naj mi zdaj še nekdo pravi, da imajo Goričanci smisel koga izvoliti na volitvah. Katastrofa. Ka spadneš tak nisko, ka ideš nekoga premlat. Me prav zanima ka de s ten podžupanom. Pomoje de v naslednjih volitvaj najmenje župan Moravske občine. Kaznovan pa de gostilničar in sicer zatou, ka se je pusto premlatiti. Bravo Goričanci samo tak dale.....

bono1

Pa koga maš tij za Goričanca, kakšni Moravci...Pa ne mešaj vseh v isti koš, ka se volitev tijče.

In reply to by Someone1 (nepreverjen)

Pogovor s pest… (nepreverjen)
Čudo (nepreverjen)

Vaške tute, bi rade bile novinarstvo. Kmetija v glavi, mediji v blatu.

Jože sukic (nepreverjen)

Saj za kaj resnega nimajo jajc zapisat.
Daleč od kredibilnosti..večina medijev.

In reply to by Čudo (nepreverjen)

Tujec 2

Kakšna moška sta to ? To je je potrebno na samem kraju rešiti brez policije. Samo tožarili bi se. Ni čudno, da so sodišča polno zasedene, odvetniki se pa smejijo, ker si polnijo žepe. In takšni nam občine vodijo ?

Tujec 3 (nepreverjen)

Tou je prava gorička rejč !!

In reply to by Tujec 2

Vipko
Truplo

Ja... in ne! Kaj pa, če je imel gostilničar prav in bil fizično veliko slabši. Kako se naj brani, razen, da pač pokliče policijo, he, he... Je pa tak prispevek... totalna smešnica, kaj se vse dogaja na tej naši ljubi zemljici in to z ljudmi, kateri bi morali biti vzor ostalim!

In reply to by Tujec 2

22222222222222… (nepreverjen)

Potrebno je prečitati v večeru kompleten prispevek kajti ta zmazek od sobota info ni vreden niti komentarja. Pa še posebej tisti del kjer piše da sta si osebi v sorodstvu oziroma boter in krščenec.

čarni vrag (nepreverjen)

Premalo ga je še premlato.

goostt (nepreverjen)

Trdim, da sta se samo malo šlatala . če pa ne bilo nič krvi pa niti enega rešilca !!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

maliwat (nepreverjen)

ali je šlo za srednjeevropski pokal

miloš (nepreverjen)

Edino sprejemljivo je, ka Kodila odstaupe kak podžupan in svetnik. Še posebej ka obstaja realen sum korupcije.

maliwat (nepreverjen)

tu nekaj komentirate , pa nimate pojma kaj se leta dogaja

maliwat (nepreverjen)

teče voda iz sosedovih pip , na meji se žagajo prijateljeva drevesa ,neraziskani vlomi v gasilski dom , tu pa tam kakšno žensko pretepejo , a ja sedaj tudi moškega , sosedje se bojijo govoriti da ne bi zagorelo ,vidni člani društva ki mu predsesduje omenjeni je tudi policist ...... menda se piše knjiga o gospodu ki je dobil občinsko priznanje za promocijo Sela . mislim da si jo je zaslužil , in tu vidim tudi daljnovidnost takratne komisije saj so me danes iz cele Slovenije klicali ljudje če je to tisti predsenik...

Selancar (nepreverjen)

Glavač- Ka te je nej sran, ka se delaš norca z nas. Tij se omogoučo tvojome podžupane Koudele ka se je dvorišče napravo iz materjala ka je belou namejnjeno za gradnjo mousta. Vupan ka boš zdaj mel Glavač telko đajc, ka ga razrejšeš podžupanske funkceje. Ker je to nedopuslijvo ka se je prilasto gramouz in se odpelo na svoje dvorišče. Tou je korupcija.

Peredajs

Vsak naj se briga za sebe.

gorički-c (nepreverjen)

JA sploj pa tisti , ki kradnete naše pejneze tao pa je res po krščansko?

In reply to by Peredajs

mojster TUT (nepreverjen)

Kdor ve o zadevi kaj več, potem ve, da je vsega kriv župan Glavač. Največji hujskač ljudi v občini. Zaradi svoje lastne TOTALNE NESPOSOBNOSTI, hujska druge in preusmerja pozornost IZ SVOJE NESPOSOBNOSTI na raznorazne druge pripetije...
GLAVAČ, če ji kaj do občine, PROSIM, odidi!!! ker si prihodnost mladine v tej občini pahnil v prazgodovino! Vsak koliko-toliko normalen poslovnež, perspektiven mladenič, itd,... noče imeti opravka s teboj, ker si NESPOSOBEN in navaden TUTAŠ.

nikaa32 (nepreverjen)

na gostilničara? slovenščina cvek.

maliwat (nepreverjen)

še dobro , da ni imel v roki kose

božo59 (nepreverjen)

kakorkoli koudila si takšnoga spodrsljaja ne bi smel dovoliti kot podžupan...sicer pa je zgleda gospod dvoličnež in se pred enimi dela lepotan po drugi pa je baraba, ki dela samo nekaj če ima svojo korist... še dobro ka je nej župan ker potem bi moravska občina imela prvaka v težki kategoriji :) ... sicer pa malo takšne slave ne škodi ne enemu in drugemu...

gorički-c (nepreverjen)

No te pa napiši za vse župane ki so opravljali funkcijo in ostali vodilni na občini skupaj z Č.N niso imeli spodrsljajev za svoj žep?

maliwat (nepreverjen)

Bravo gostilničar . Ti si se s svojim telesom , ne glede na udarce ki si jih dobival uprl korupciji . Podlemu podžupanu si v krvavem boju preprečil gnusno koruptivno dejanje . Ubranil si teptalec(žabo) . Gostilničarja za predsednika protikorupcijske komisije . Sedaj vidimo da so vse slabe novice o tebi bile le gnusne laži sosedov obrekovalcev.

Biba baja (nepreverjen)

Butalci, zdaj ko berem to, sesedcki spor, na veze z županon...

Stewen (nepreverjen)

UB IZ SAVINJKE DOLINE gradi v goričkem Selu, naši domači gradbinci pa nimajo dela. Zadeva je najbrž sporna

SONYKA (nepreverjen)

Vsak gradbinec tudi ne ve graditi mostov. To podjetje je specializirano prav za gradnjo mostov.

nirči (nepreverjen)

Mobing občina Cankova, ka pa o tun nika, samo pohodniške palice?

https://www.vecer.com/po-zboru-obcanov-sedaj-zupanu-cankove-se-ocitki-z…

gosttl (nepreverjen)

Mobing občina Cankova
**bemti, tej ti je še patron, ka takšni še obstajajo?

har (nepreverjen)

Mobing občina Cankova
Eppur si muove - In vendar se vrti, je pred stoletji vzkliknil nesrečni italijanski astronom Galileo.
....no, pa se le premika.....papa ravenčar

profesor1 (nepreverjen)

To so skriti komentatorji občinske SD- komunisti, ne skrivajte se....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice