Družbi Regal trgovina in Imo real iz Murske Sobote sta v današnji izdaji Večera objavili prevzemno ponudbo za odkup delnic dveh družb iz skupine Panvita.

Obe družbi sta že zdaj večinski lastnici družb Panvita in Panvita mesnine, ponudba pa velja za 114.693 delnic Panvite in 114.693 delnic Panvita mesnine. Za delnico ponujata osem evrov.

Lastniška struktura je v obeh prevzemnih družbah enaka - Regal trgovina ima trenutno v lasti 91.870 delnic Panvite in prav toliko delnic Panvite mesnine, kar predstavlja 40,07 odstotka delnic. Imo real pa je imetnik 22.237 delnic vsake družbe, kar pa znaša 9,70 odstotka v vsaki družbi. Po 109 delnic ima v lasti Imo rent ter po 352 delnic Intering holding. Zadnji družbi delujeta usklajeno s prevzemnikoma, je razvidno iz današnje objave.

Prevzemnika tako obvladujeta že 49,77 odstotka obeh ciljnih družb, med preostalimi večji delničarji pa so Farme Ihan in Kompas MTS.

Prevzemna ponudba velja od ponedeljka do vključno 20. novembra, ob tem pa prevzemnika nista določila praga uspešnosti.

Povezanih sedem družb, ki se smiselno nadgrajujejo

Panvita je obvladujoča družba skupine, v katero je povezanih sedem družb, ki se smiselno nadgrajujejo ter tvorijo primarni del verige proizvodnje hrane. Skupina Panvita mesnine, ki povezuje tri družbe, pa se ukvarja s proizvodnjo mesa in mesnih izdelkov. Pod okriljem krovne blagovne znamke Skupina Panvita sicer deluje še tretja dejavnost, to je ekologija in energetika, piše STA.

Družbe v skupini Panvita so skupaj lani ustvarile 40,9 milijona evrov prihodkov, kar je devet odstotkov manj kot leto prej. Čisti dobiček se je s predlanskih dobrih 488.000 evrov znižal na 9000 evrov.

Skupina Panvita mesnine pa je lani povečala prihodke za en odstotek na 55,1 milijona evrov, medtem ko se je čisti dobiček prepolovil na 444.000 evrov.

Tako Panvito s 161 zaposlenimi kot Panvito mesnine s 418 zaposlenimi vodi Peter Polanič.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

zaskrbljen (nepreverjen)

Igrice igrice

nisem robot (nepreverjen)

Ne bi kake veče pozornosti temu dajal, klasičen poskus združevanje lastništva, družb, ki že zdaj kontrolirajo podjetje, tako da se v primeru uspeha ali neuspeha prevzema ne bo dosti spremenilo.

Starejše novice