Proizvajalec paradižnika Lušt ima težavo z iznajdljivimi kradljivci paradižnika. Po pomoč se je obrnil kar na svoje porabnike.

Paradižnik Lušt, ki je v zadnjih letih postal ena najbolj priljubljenih znamk paradižnikov pri nas, se sooča z nenavadno težavo. Vse pogostejše so kraje po sistemu: vzami Lušt, izberi kodo cenejšega paradižnika. Pridelovalec Lušta se je za pomoč obrnil kar na svoje porabnike.

Vzamejo Lušt, označijo cenejšega

Paradižnik Lušt sodi med dražje znamke paradižnika, ki ga prodajajo v najbolj razširjenih trgovskih mrežah pri nas. Njegova cena na kilogram je lahko tudi nekajkratna v primerjavi s cenejšim paradižnikom iz uvoza. Nekateri iznajdljivi kupci si zato poskušajo ceno paradižnika znižati tako, da v nakupovalno vrečko za zelenjavo naberejo paradižnik Lušt, na tehtnici pa nato označijo, da gre za cenejši paradižnik.

Pri Luštu so se zato odločili, da z nagradno igro poiščejo najboljši predlog, kako rešiti to težavo, ki postaja zmeraj večja.

Embalaža bi podražila paradižnik

Ena izmed enostavnejših rešitev bi bilo pakiranje paradižnika v škatle oziroma zabojčke, so zapisali pri Luštu, a bi to pomenilo večji strošek za pridelovalca in s tem višjo maloprodajno ceno paradižnika.

S to rešitvijo se ne strinjajo tudi številni komentatorji pod objavo, ki menijo, da bi dodatna embalaža pomenila le dodatno onesnaževanje okolja.

S spleta

Komentarji (45)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
- (nepreverjen)

Vsako leto ista zgodba. Konkretno napišite v katerih trgovskih mrežah se to dogaja.

gijbanica (nepreverjen)

Znižajte ceno lušta pa bo ok

para-days (nepreverjen)

Se strinjam z Gibanico. Lušt je res boljši od Rome in podobnega poceni paradižnika, ampak razlika v ceni je pa nesorazmerno velika.

Gangrena (nepreverjen)

Dragi Lušt, zresnite se malo. Če vas kraje dosta koštajo, pakejrajte v škatle. Če vas pa škatle koštajo več kak vas koštajo kraje, pa pustite tak kak je. Prelagati breme lopovov na stranke je nej glih najlepša praksa.

batina (nepreverjen)

Zopet ena brezplačna reklama. Kdaj bodo pa na vrsti električni avtomobili?

PaprikaMan (nepreverjen)

PRrrrrrrrrrrr, kak je mrzlo.

kobra (nepreverjen)

Za mojo idejo mi dajo majco ali pa knjigo oni do pa te sluzili miljone!Malo morgen!!!

Gorledavščar (nepreverjen)

... to bi morala prodajaka na blagajni sdama videti in ugotovoti, saj se "Luštov" paradižnik že močno razlikuje po barvi pa tudi po vonju od drugega npr. od Gred, posebej pa še od uvoženega nizozemskega ali italijanskega, sicer pa če bi malo spustili cene mislim, da tega nebi bilo -

Gost99 (nepreverjen)

Rešitev je samo ena - normalna cena. Nemre biti nekši paradajz ka pride z drugoga konca sveta 1,5€, eti domači ka pa peški po njega lejko ideš pa 3,5€. Fala lejpa, dokeč nede normalna cena mo rajši čakal na paradajz iz domačih gred.

paradižnikovo mesto (nepreverjen)

Med paradajzon z španije pa med luštovin je samo 1 razlika.. transport je dukši. način pridelave pa čista isti. narod misli ka je to neven kakši paradajz, isto sranje je... če pa što ščej dober paradajz gesti naj si kurčevi ograček skopa.

Luštna (nepreverjen)

Nabavite si male etikete z oznako Lušt pa jih lepite sproti na paradižnik pa se bo takoj videlo kateri je vaš kateri pa ne! Tako že imajo eni na bananah! Dvomim da bodo kupci potrgali etikete dol, no mogoče kateri! Poskusiti pa ni greh!

Franj (nepreverjen)

Samo da podražijo. Bio pridelava jebolj zdrava.

1411

zdaj ste samo naredili tomi reklamo, oz dali dostin idejo..

bad-boy (nepreverjen)

eno stvar ne razmin! kak je lejko cena paradajza ista ali pa še menša v trgovini od njihove trgovine v renkovcaj????? glede na to ka trgovci majo svoje marže bi pričakuval ka je dražji v trgovini...! to mi neje jasno?!!? te se pa spitavlejo zakoj to lidje delajo... požrešni je te lušt oz. njegovi lastniki!! samo to je problem!

Gostja (nepreverjen)

Vsi ka se bunite glede cene, vej van ga pa nej trbej kupiti. Vzemte ovoga iz Španije. Po drugi strani pa te ne razmen, zakoj se ga kradne, či je kao isti kak španski. Strašno logiko mate eni.

bad-boy (nepreverjen)

plus toga nejso oni nič okradeni! okradena je trgovina!!! oni dobijo pejnez če se paradajz oda v trgovini ali nej. samo reklamo ščejo meti, nič drugoga! na živce mi idejo z takšimi izjavami, oni majo probleme naj si jih rišijo. mene tudi nišče ne rišavle problemov!

ahaa (nepreverjen)

Što povej ka sta of paradajz z marokoja pa luštof istiva ka se kvalitete tijče je rejsan malo vugnjeni v glavej. Z enoga kda ga na pau vrejžen v pritečej, drujge pa je kak če bi stiropor bil not.

Lentus1

Lüštov paradajz je bil dober samo na samom začetke prodaje, zdaj pa je isti, kak tisti iz Španje, kak je že nešče zgoraj napiso.

A79 (nepreverjen)

Narod je čedalje bolj pokvarjen, za slabo stanje v državi pa krivi vse drugo.

x (nepreverjen)

Če bodo prodajalke tehtale in lepile nalepke na vrečke kot včasih, do tega ne bo prihajalo. Zdaj pa, če trgovci stalno šparajo na delavcih na račun vse večjih dobičkov je pa potem to čisto njihov problem.

butll (nepreverjen)

Meni ma španski Roma paradajz iz Lidla boukši žmaj. Je falejši in to pakerani po pol kile. Luštov iz trgovine je dostikrat prazen, kak repa, pa večinoma tudi prezreli.

banksy

Mij Lušta že en čas ne kupuvlemo. Na začetki je bil OKej, zdaj pa čista povprečen, pa 200% predragi. Podpejram domače firme, ali cena je nej normalna.

Kradne se pa samo zato ka je takšna razlika v ceni. Če bi bila razlika v ceni 30 %, nebi nišče fkradno.

Jerkec (nepreverjen)

Ka vij bi radi, ka vam mi damo idejo zaradi kere do določena podjetja prihranila par deset tisoč evrov... in vi nam za to ponujate neke majice, da ne govorim o milijonskih zaslužkih.

Ddfvvg (nepreverjen)

DAVOPLACEVALCI PREKO RAZNIH DRZAVNIH SUBVENCIJ POMAGAMO LUSTI KA RASTE, ONI PA NAM DAVKOPLACEVALCEM PRAVIJO HVALA Z 200% DRAZJIM PARADAJZOM:)
Iz principa ga ne kipuvlen!

Paradajs (nepreverjen)

V prodajalni Tuš na Bakovski so prodajalci sami rešili problem. Luštov paradižnik je že pakiran v prozorne vrečkice po 3,4, 5 kom in tudi znesek te vrečke je že nalepljen. Tako, da je stvar lepo rešena...
Tudi paradižnik od Zarje (Hrvaška) je zelo okusen, pa ga prav tako pakirajo v vrečke z zneskom, ker je dražji od navadnega.
Sam si stehtaš samo tisti paradažnik, kateri je najcenejši.
Lep pozdrav!

TUNČ (nepreverjen)

KAK DUGO LUŠT NEDE VIDO ZUNAJ SONCA JE NIKA NEJ BOUKŠI KAK ŠPANSKI OZIROMA HRVAŠKI

Gostinec25 (nepreverjen)

Lüšt je zatou prej tak dober, ka ma priokus avtoceste, ki je v bližini in da piko na i. Nikdar nej küjpo, pa niti ne mijslin. Delavci sigurno na minimalci, oni pa trpajo dobiček. Cena pa groza.
Paradajs pa si ja zna sakši san spouvati. Inda so ga tudi nej geli celjo leto, pa so bole bili zdravi, kak zdaj ka toga prisiljenoga z rastjo v sebe mečemo.

LUŠT (nepreverjen)

san delal tan....pa groza....šefovje se kurvanijo tan s temi plitvimi babami ka tan delajo oz. so delale,doma pa žene ali dekline pa deco...plača minimalcec pa še te če normo napraviš...vsi nadujti kak purani ka mislijo ka so s tem paradajzon boga za keco zgrabili...pa majo tan enoga ka njin dela že 5. leto pa še nej dobo pogodbe za nedoločen čas(dela na podjemni pogodbi) ampak so jo dobili tisti ka so znali dobro riti lizati(ali pa tudi kaj podržati:) pa velki gobec o vseh ostalih vrteti. AMEN tau je prekmurski LUŠT.

nejzanas (nepreverjen)

Rešitev je enostavna svoj umetni paradajz prodajajte tak ka bo vaš najcenejši...

kanžor

Počasi že ljudje spoznavajo ,da je lušt že en veliki nateg .Španski je še vedno boljši kot lušt nič manj sočen predvsem pa znatno cenejši

ajajajajajajajaj (nepreverjen)

kanžor, ti pa tebi podobni komentatori zgoraj keri trdite ka je tou vse isto se ne zavedate v kon je sploj razlika. V Španiji poberejo še zeleni, nezreli paradaj in te tej paradajz zori po pouti v hladilnicaj ali ge drugje. Luštov paradajz pa zori na stebli in ga poberejo gda je zreli. Vidiš dragi moj kanžor, v ton je razlika. Zatou pa ma Lušt paradajz tak dober okus, tisti Španski pa ostali paradajzi od daleč pa so brez prave rdeče barve in totalno brez okusa. Samo navadna voda.

In reply to by kanžor

- (nepreverjen)

kakši dober okus. vodeni je in brez okusa kak vsi drugi. to pa zato, ker ne vidi dovolj sonca, tudi če dozori pred pobiranjem.

In reply to by ajajajajajajajaj (nepreverjen)

kanžor

ajajajajajaj.......... Če ti sam sebe prepričuješ za lušt te tako je .Od kod koli Španije ,ali Italije mi je še vedno boljši kot te lušt komu paše naj ga gej .Kje si to izvedel da iz Španije potuje zeleni paradajz ?To že mala deca znajo kar ti veš komaj sedaj .V Španiji paradajz ne raste v brozgi prepojeni z razno raznimi gnojili kot lušt ker sem bil dol z kolegom ko so ga nalagali na šleper in sem videl kje raste in kak ni b brozgi ampak v zemlji .Se več ne spomniš ko si še jedel Španski paradajz in kak ti je bil oh in sploh ? Daj ne motaj

In reply to by ajajajajajajajaj (nepreverjen)

vojkoharp (nepreverjen)

Za komentar bi lahko dobil od podjetja LUŠT vsaj pet kg sveže nabramega paradajza, tako lepo si napisal z napako da veš kaj ješ. Zrelega paradajza za prodajo se ne da obiratui, ko je zrel. Vedeti je potrebno, ko dobiva pravo barvo zrelega paradajza rabi vsaj še najmanj tri tedne, da dozori in dobi pravi okus. Vsi kateri pobirajo svoj paradajs na ogračekih prehitro tudi nemorete vedeti, kako prijetnega je okusa, ko dozori. Vsi imamo ob lastni pridelavi samo še to možnost, da nimamo za vzgojo paradajza možnost dodajati - če ne želimo "pesticide", kar v proizvodnji počnejo. Španski pa gre še večkrat skozi rendgen ...

In reply to by ajajajajajajajaj (nepreverjen)

kanžor

Ha,ha nagrada trij knjige in deset majc

dupont

dober PR... Lušt sploj ne nuca rešitve, ker je problem nej pri njih. trgovec kujpi paradajz od Lušta, stranke pa v trgovini kelijo drujge etikete gor na njega. to je izključno problem med potrošnikon in trgovino. Lušt s ten nema nika, tudi nikše finančne izgube nej. tej paradajz, ka je v špari na policaj, je že davno bil plačani Lušti, še prlej kak je prišo v vaše rokej.

ajajajajajajajaj (nepreverjen)

" Lušt s ten nema nika, tudi nikše finančne izgube nej. tej paradajz, ka je v špari na policaj, je že davno bil plačani Lušti, še prlej kak je prišo v vaše rokej."

Tij tou resno? :) Bole ka nebi nika napiso, menje bi nouro vö spadno. :)

In reply to by dupont

dupont

človek, ge tij živejš. ti dejansko misliš ka iz lušta letijo dobavnice na letališko 26 v lublani za vse poslovne enote po sloveniji? pa te se tou konec meseca poračuna - pač kelko prodaje, telko para! ka pa ovi stari skup potegnjeni paradajzi? pa gnili? pa tisti ka v špari nejso handlali dobro z njin? po tvoje pelajo tej odpad nazaj na lušt? pa najbrž še dobijo kaj pejnez nazaj, recimo za embalažo ali pa kak so nekda za odpadne kovine?

1 tono lušta špar plača po takši cejni kak lušt prosi. mahinacije z nalepkami so šparof problem. či bi se pri saki prodaji lušta talali pejnezi na osnovno cejno lušta + maržo za trgovca + ddv, bi mogo špar meti več računovodij kak pa ma navadnih delavcov.

sistem, ge se vse izdaja na naročilnice z dobavnicami pa se kesnej poplača je neka takšoga kak ste meli nekda na potrošniki. pa znamo ka vse se je dalo v zlatij starij časaj zriktati. ges man doma sigurno dvej televiziji pa ene pet radijof iz bivšoga doma tehnike, za kere nejsan plačo niti cenka, samo zatou ka smo znali s pravimi lidmij zmutiti z naročilnicami.

pa ka nemo naštejvo primerof, do kelko zlorab bi prišlo pri kakšij trgovinskij znamkaj, kere delajo/punijo zunanje firme. če pomurske mlekarne punijo budget mleko, te tak dugo čakajo na pare, dokeč še zadnji liter s tiste dobavnice nejde prejk blagajne?

svašta kak lidje v kmici živejte. pa tu je celo govora o svežoj zelenjavi. ka je gnes pobrano more gnes biti PRODANO.

v trgovino kak je špar se ne prijde zlejka. ti moreš del prodajne strategije tudi meti. neje važno samo ka maš paradajz, tudi reklamejrati ga trbej zadosta, ka ga lejko trgovec več proda.

nej se hecati. očitno tij nemaš pojma kak deluvle "maš-daš" princip ekonomije.

gnes san iz principa kujpo lušt in to po čistak poštenoj cejni. iz principa, v čast vsen drekomešalcon tu gor.

In reply to by ajajajajajajajaj (nepreverjen)

Fhbjj (nepreverjen)

Ajajajajjj....ne bluzii pm in ne pisi nekaj na pamet! Gnes den transport iz spanije ne traja cejlo vecnost.
Paradajz iz spanije pride v par dneh na police v trgovino.
San gledo oddajo in skoraj nejsan mogo verjeti kak hitro zelenjava pride iz drugega konca sveta v nase trgovine.

PA MED VAMI VSEMI, A JE BIL ZE STO V LUST RASTLINJAKI...?
SKODA KA SAN NEJ SLIKO KDA SAN ENKRAT SKAKAL TAN SLUZBENO...VIDI VEN KAK TROPSKI LABORATORIJ...VEC KAK METER VISIKA RASTLINA V KOMAJDA POSAJENI ZEMLJI RASTE V ZRAK. TEMLJA JE POLOZENA NA SEGREJVANO PODLAGO. V ZEMLJO SPELJANE CEVI KERE DOSTAVLJAJO RASTLINI VSE KA NUCA PA SE VEC:)

LUST JE QL...EDINO ME MAUTI KA DOBIVLE XY SUBVENCIJE S STRANI DRZAVE, NAROD PA ZAJEBAVLJE Z NAJDRAZJIMI CEJNAMI....

lustovec (nepreverjen)

Heh lust je skoro 3,70, ovi spanski pa po 1€. Gnes san vzel 5 kile lusta pa povdarjam "po pomoti" med vaganjem stisnil ovega za po evro. Ampak zdaj majo tudi po skatlah pakirano tak ka se to vec nede dalo na taksi na cin zmoutite. Upan ka de of v skatlah zgnilija...

lustovec (nepreverjen)

lust sploh neje bio pa eko pa nic od tega. Lust se je po mojem mnjenji hujsi kak ta spanski. Edino vonj ma taksen kak ci bi bil domace zato ka dobivle bilka infuzijo vace pa je itaq gensko spremenjen kar pa posledicno ni zdravo za cloveski organizem...vec ga pojes vecjo moznost mas ka ti nastanejo genske, genomske al pa kromosomske mutacije.

neki človek (nepreverjen)

dodatna stvar, da iz principa nebom kupil luštov paradižnik.
Da na taki način delajo reklamo. In mislijo, da bi se ljudje za reklamne majce stepli in njihove knjige.

sramota luštu.

Sbazar (nepreverjen)

Se podpišen. Naj si plačajo reklamo, pa naj malo primerjajo svoje cene?! 3,49 € za kg paradajza???
Kaj so notri zlata zrna? Je dober ampak telko je pa nikdar nej vreden pa nikdar nede.
Če maš pač možnost ge posaditi si kupiš cepiko ceplenoga za 4 € pa maš cejlo poletje odličen paradajz pa še bogato brodi....
Lušt je grato preveč požrešen, samo so še nej ugotovili kama to pela... Še šenkavali do ga, ka ga nedo mogli odati, tega pa več nede nišče ščel mete...

In reply to by neki človek (nepreverjen)

mesoujedec (nepreverjen)

fala bougi ka ne jen paradajza oz. vseh teh razhudnikov ... ka me pa briga kelko jih tau košta, nadod si je pa san kriv če kaple na reklame in ne misli s svojof glavouf

na pivi je tüj etiketa, pa se nišče ne pita, kelko jih tau košta

Janez Lunder Bohinc (nepreverjen)

Pajo, Pajo!
Imam strašnu ideju.
In sicer: Lušt se mi bo venomer dosti bolj luštal, ko bo njegova cena vsaj primerljiva s španskim, hrvaškim in drugimi paradižniki brez okusa. Vi pri Luštu gotovo dobro veste, da je imel vaš paradižnik ob začetku trženja resnično dober okus. Glede na to, da je okus Lušta že kar nekaj časa povsem enak zgoraj navedenim paradajzom, naj bo tudi cena za Lušt 0,90 EUR/kg. Goljufanja po trgovinah, ki vas tako uničujejo, bo v trenutku konec. Nagradi za najboljšo idejo, ki jo vsekakor pričakujem, se vnaprej odpovedujem, ter jo namenjam v dobrodelne namene.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice