Celotno stečajno premoženje Aha Mure je naprodaj za 1,6 milijona evrov, po sklepu sodišča pa ga mora stečajni upravitelj prodati na podlagi zavezujočega zbiranja ponudb. Imel naj bi resnega kupca, ki pa ostaja skrivnost.

Kdo je resni kupec, stečajni upravitelj Aha Mure Stevo Radovanović ne želi razkriti, pravi le, da ga je našlo podjetje Ledava investicije, ki je od ameriškega sklada kupilo terjatve, potem ko mu je lani NLB prodal paket svojih slabih terjatev.

Nove proizvodne dejavnosti

Kot je za STA povedal Radovanović in navaja tudi v predlogu sodišču, je potencialnih kupcev sicer več, a omenjeni naj bi bil najbolj verodostojen. Obrate in opremo si je večkrat ogledal, dejavnost pa želi ohraniti, kar pomeni, da bi podjetje Arum Dušana Gomboca kot naslednik Mure delalo naprej, pripeljalo pa naj bi tudi nove proizvodne dejavnosti.

Tako naj bi po Radovanoviću nastalo sodobno podjetniško središče, pomembno za razvoj lokalnega in širšega okolja, saj samo za nepremičnine ni zanimanja.

Gomboc neposrednega stika z morebitnimi kupci nima

Gomboc je ob tem za STA povedal, da neposrednega stika z morebitnimi kupci nima, saj vse zadeve pelje stečajni upravitelj, sam jim pokaže le prostore in opremo, ki jih imajo v najemu. "Seveda želimo ostati v teh prostorih, zdaj ko smo uspeli postaviti proizvodnjo in zagotoviti delo za 310 delavcev, po novem pa izdelujemo tudi maloserijske kolekcije oblačil lastne blagovne znamke v svoji prodajalni," je povedal.

Prodaja predvidena za julij

S prodajo sta soglašala upniški odbor in ločitveni upnik Ledava investicije, drugi ločitveni upniki pa v zakonitem roku niso sporočili, da zavračajo soglasje. Če ne bo zapletov, bi lahko bilo premoženje, industrijski objekti, stroji in oprema ter zavarovana in nezavarovana blagovna znamka Mura, prodano junija.

Radovanović je od začetka stečajnega postopka leta 2014 poskusil prodati premoženje Aha Mure kot delujočo celoto in po delih, vendar neuspešno. Obrat moška oblačila, ki ga zdaj najema Arum, je na dražbi prodajal šestkrat, začetno ceno 4,6 milijona evrov je znižal na 1,2 milijona evrov, cena za obrat ženskih plaščev je na treh dražbah padla za polovico na 843.000 evrov, prav tako obrat ženska oblačila, ki je bil nazadnje naprodaj za 628.000 evrov.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
(nepreverjen)

Dušan naj sam dol kupi, če hoče da bo mura še delala.

dupont

o ton podjetniškon središči bi mogli razmišljati že pred desetimi lejti. pogoji so odlični in infrastruktura tudi. tričetrt objektov je neizkoriščenih.

težko ka bi v bodoče zadejvo lejko rejšili, ka ne bi prišla v roke kakšin magnaton. ka nede na konci to en velki panvitin silos, ceropova kompostnica ali pa eroplan garaža itd...

borut (nepreverjen)

ko slovenci razmišlalo o podjetnoštvu se jim samo gre, da skasirajo denar, državi pa je v interesu čimveč zapreti, samo treba pobrati subvencije in jih malo podeliti s sodelujočimi in se spet denar vrti. kdaj bo prejšnja lastnica vrnila denar, ki ga je spakirala? ne bo ga, tako kot ne naši tajkuni. naj slovenijo čimprej prodajo, še boljše pa če jo prevzamejo hrvati.

Starejše novice