Tako zlahka pride do nepotrebnih zapletov in izgube dragocenih sekund, ki bi lahko reševale življenja. Posnetek, ki so ga na svoji Facebook strani delili gasilci PGD Gornja Radgona, prikazuje, s kakšno težavo se je njihov »tunelski bojevnik« včeraj prebijal do kraja nesreče na pomurski avtocesti.

Kot smo poročali, je bila namreč zaradi prometne nesreče v predoru Cenkova zaprta polovica pomurske avtoceste v smeri Maribora.

 Pa so za tovrstne prizore krivi vozniki ali predvsem razmere na pomurski avtocesti?

Pravilno razvrščanje rešuje življenja

Ob prometnih nesrečah hitro pride do večjih zastojev, ki lahko otežijo dostop reševalnih služb in reševanje poškodovanih.

Bistvenega pomena je zato poznavanje cestnoprometnih predpisov in seznanjenost voznikov s pravili razvrščanja v primeru zastoja. V ta namen so pri Darsu že pred časom izdali posebno zloženko.

Da bi intervencijskim vozilom, opremljenim z modro ali rumeno lučjo, omogočili dostop do kraja nesreče, moramo med prehitevalnim in voznim pasom zagotoviti dovolj prostora. Če vozimo po voznem pasu, se moramo torej umakniti do robne črte na svoji desni strani, na prehitevalnem pasu pa do robne črte skrajno levo.

Vzpostavitev reševalnega pasu na avtocesti je sicer obvezna ob vsakem zastoju, za nepravilno razvrščanje pa ste lahko oglobljeni z 200 evri.

Težave z neobstoječim odstavnim pasom

Kljub prizadevanjem za ozaveščanje javnosti je še vedno preveč voznikov, ki intervencijskim vozilom ne odstopijo potrebnega prostora, a v Pomurju krivde v celoti le ne gre zvaliti na voznike.

Na pomurski avtocesti stvari namreč otežuje še prometna ureditev, saj vozniki v odsotnosti pravega odstavnega pasu in ob pomanjkanju prostora le stežka sprostijo središče vozišča.

Kot kaže priloženi posnetek, je težava še posebej izrazita pri večjih tovornih vozilih.

Intervencijska vozila zahtevajo posebno pozornost

Da prisotnost intervencijskih vozil, še posebej tistih na nujni vožnji, terja posebno pozornost, ni odveč opozoriti.

Po naših informacijah naj bi namreč tudi do včerajšnje nesreče na Mariborski cesti v Gornji Radgoni prišlo po krivdi voznice osebnega vozila.

Gasilci PGD Gornja Radgona so bili na nujni vožnji ravno zaradi nesreče na pomurski avtocesti v prodoru Cenkova, ko naj bi jim prednost odvzela voznica in se v trčenju težje poškodovala.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pehta (nepreverjen)

DOBRO JUTRO ODGOVORNI PROJEKTANTI IN OSTALI !
KAM SE NAJ UMAKNEMO? KAM?
Pa tudi če bi bil odstavni pas imamo tako nor predpis, da se na voznem pasu lahko umaknemo samo do desne črte tega pasu! Če to naredimo je isto kot na tem posnetku- NI PROSTORA!
HALOOOO!

gonza (nepreverjen)

Ja denar namenjen za odstavne pase pri gradnji je izpuhtel v žepih tistih pujcekov ,ki so bili pri koritu seveda in kot vemo krivcev ni in nikoli se niso niti kaj dosti z tem ukvarjali tisti ki bi se mogli .

dfgd (nepreverjen)

Ges sovražen besedno zvezo "pomurska avtocesta"... Pomurska mogoče, avtocesta pa definitivno neje...

Gost (nepreverjen)

Na nujni voznji pa se snemate majo cas! Ka nej ovi drugi tudi snemo kda se v zensko zaleto?! Kak naj vzpostavijo pas ce je cesta na slovenski ulici vMS bolj siroka kot ta "avtocesta"

casio (nepreverjen)

Bolj bi lahko rekli hitra cesta kot avtocesta.

sobočanec1 (nepreverjen)

Kakšni odstavni pasi??? Sakši ka se vozi po našoj avtocesti, lejko opazi, ka postavljajo temelje za novo cestninjenje čista poleg ceste. Če bi bilo v plani izgradnja odstavnih pasov, bi temelje postavili na robi bodočih odstavnih pasov, tak pa....

bad-boy (nepreverjen)

sobočanec1, mij nemamo avtoceste ampak hitre ceste!

Čika-pajo (nepreverjen)

To imamo kar smo z svojo plehkostjo in pohlevnostjo vredni. Dokler ne bomo bolj enotni kaj želimo bomo v Prekmurju imeli vaške bolnice , vaške ceste, hitre ceste in ogromno zastonjkarjev kateri do nas zaradi svoje mentalitete dobesedno ropali.

portil

Na delih pomurske "avtoceste" so ograje pobarvane rdeče, kar pomeni, da se dajo sneti in reševalno vozilo lahko pelje v nasprotno smer. Potrebno bi bilo namestiti signalizacijo, ki bi pred uvozom v nasprotno smer zaustavila promet.

dupont

nikši odstavni pas je nej potreben. vozni pasovi bi mogli biti normalne širine kak na preostalij avtocestnij križaj po sloveniji in do toga ne bi prišlo. en šleper pa en avto vštric je že pretesno. dva šlepera pa nemogoče. smo pač posebni, mamo vozne pasove šurke kak traktor steza od rakičana do beltinec.

tudi šleperisti nejso nika krijvi. keri ne stoji čistak poleg ograje je nej lenuh ali pa nesposobnež. naleto je na kolono in kda je avto pred tebof samo meter fkraj od tebe, boš težko spravo celih 20 metrov železja paralelno ob rob ceste. neje sikdar nesreča kda je kolona. če ne bi mediji telko pumpali, kak majo žabari probleme s kontrolami na mejaj, ker morejo oni iti šunko gejst k hrvaton, bi mogoče bilo tudi menje šoferof na cestaj, keri včasih pač na pamet odreagejrajo.

Simon z (nepreverjen)

Nevem ka je kaj narobe na tem posnetku kot sem jaz opazo se niso meli kam odmaknit ker itak ni odstavnega pasu

Starejše novice