Dedič in Ljubijankič zadela za prvo zmago v Stožicah

V Stožicah je tekma pred nekaj več kot šestnajst tisoč gledalci na začetku potekala dokaj mirno. Prvo pravo priložnost na srečanju so si priigrali naši reprezentantje, ko je nekoliko s strani poizkušal Matavž, Schwarzer pa je njegov strel ubranil. V nadaljevanju je tekma potekala med obema kazenskima prostoroma, resneje pa so v 35. minuti ponovno zapretili Slovenci, tokrat je Kirmov strel za las zgrešil vrata. V naslednjem napadu so do svoje prve priložnosti prišli tudi gostje. Handanovič je slabo ocenil let žoge, ta ga je preletela in se od vratnice odbila do samega Djita, ki pa z desetih metrov ni uspel zadeti. Do konca polčasa sta si obe ekipi priigrali še po eno priložnost, a sta bila Holman in Koren na drugi strani premalo natančna.

Drugi polčas so silovito začeli Slovenci, ki so si v dobrih desetih minutah priigrali kar štiri lepe priložnosti. V 46. minuti je Dedičev strel gostujoči vratar ubranil, Koren je v 50. in 55. minuti za las zgrešil vrata, prav tako pa je bil v 57. minuti premalo natančen Novakovič, ki je žogo poslal slab meter mimo gola. Gostje so do prve priložnosti v nadaljevanju prišli v 65. minuti preko Holmana, ki je z roba kazenskega prostora močno streljal, njegov strel pa je Sarma odbil v kot. V 78. minuti pa se je mreža Avstralcev naposled zatresla. Brečko je izigral gostujočega obrambnega igralca in poslal natančno podajo v kazenski prostor, kjer jo je Dedič z glavo iz dobrih desetih metrov poslal v gostujočo mrežo. Že v naslednjem napadu sta lepo akcijo izpeljala novinec Iličič in Brečko, Federici pa je le s težavo žogo odbil v kot. V 83. minuti so iz prostega strela zapretili Avstralci, a so bili v zaključku akcije nenatančni. V 91. minuti je po napaki gostujoče obrambe do žoge prišel Ljubijankič, ki je z dobrih dvajsetih metrov zadel za povišanje vodstva in končno zmago z 2:0.

Rezultat:

Slovenija : Avstralija 2:0 (0:0)

Dedič 78., Ljubijankič 91.
 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
2304

To bi neka takšnoga nucali v Puconcaj. Ges mo volo Novaka Lajčija če de nan takšen stadijon zazido.

skriti

stadion nic posebnega od vsega pompa nic. Slaba razsvetljava! No pocakajmo ka ga dokoncajo pa napunijo pravi navijaci ka gnes je to bole tak blo.

warioth

Meni se pa zdi stadion (+ dvorana) vrhunski. Za 16000 navijačov je napravleni kak trbej. Nej je glih Alianz Arena, saj zaradi veličine niti nemre biti, ampak za Slovenijo je več kak zadovoljive. Zdaj mamo končno v SLO dva fejst dobriva stadiona + tudi vzdušje je na obeh super. ...Celje.... to je pa poglavje za sebe.

SP

Super je bilo:) Zakaj slaba razsvetljava?

prekmurje

Vsebina komentarja

prekmurje

Meni se tudi zdij ka je še to nej tou, da de tekma na kateri nede polovica kart razstalanin raznin veljakon in njuvi rodbini de verjetno vzdušje še bouše. Stadion pa je rejsan lejpe. Slovenija ma končno to ka si zasluži.

popi

vse lepo in prav....samo malo mi je zgrešeno ka dvorana ma 12.000 sedežev, stadion pa 16.000... stadion bi najmenje mogo meti 24.000 sedežev, ka bi komot lejko gor spravile...

I-OWN-YOUR-MOM

kul je blo. ok, navijanje sicer 2/5, sodelovanje ostale publike dokaj OK, sama igra pa rezulat pa več kak OK.

staidon zgleda v živo vači kak kakša risanka. redno mali deluvle, pa zdi se ti kak či bi ovi na drujgi strani dolžine sedo 5min kraj od tebe. nejje to mišljeno kak slabo, kvečjemi kak zanimivo. akustika pa je dobra.

I-OWN-YOUR-MOM

5m, nej minut :D

amazone

Slaba razsvetljava je samo za ljudi iz Janšove stranke. To je po onoj Miloševičevoj " ne čujem dobro"

Starejše novice