Na spletni strani Zavoda za zaposlovanje je objavljen razpis za usposabljanje, ki po koncu omogoča subvencijo za samozaposlitev. Usposabljanje bo potekalo na petih lokacijah po Sloveniji, a zanimivo med njimi ni Pomurja, ki beleži najvišjo brezposelnost v državi. Kot kaže je država spet pozabila na nas.

Subvencija za višje izobražene ženske

Usposabljanje je namenjeno višje izobraženim ženskam brez zaposlitve, ki bodo v primeru, da se po končanem usposabljanju samozaposlijo, dobile subvencijo v višini pet tisoč evrov.

Pet lokacij po Sloveniji, a brez Pomurja

Dvomesečno usposabljanje, ki bo predvidoma potekalo v sredini aprila po celotni Sloveniji, je namenjeno ženskam, ki imajo vsaj šesto stopnjo izobrazbe in so najmanj tri mesece prijavljene na Zavodu za zaposlovanje. 

Morajo imeti zanimivo poslovno idejo ter možnosti za kasnejšo samozaposlitev v Sloveniji, ki naj bi trajala vsaj dve leti, kar pa je tudi pogoj za pridobitev subvencije.

Kandidatke iz Pomurja v Maribor

Vse tiste Pomurke, ki izpolnjuejo pogoje in bi se rade prijavile na usposabljanje, se bodo morale zapeljati do Maribora. Za pojasnila zakaj se glede na visoko brezposelnost usposabljanje ne izvaja tudi v Pomurju, smo se obrnili na Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje. Pojasnili so nam, da program, ki ga financira Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, organizira javna agencija SPIRIT Slovenija, ki tudi določa način izvedbe ter organizacijo usposabljanja. 

»Kandidatke iz območne službe Murska Sobota se bodo vključile v usposabljanje, ki je organizirano v Mariboru,« še pojasnjujejo na ZRSZ.

Tudi jeseni predvidenih pet lokacij

Kandidatke se usposabljanja poleg Maribora še lahko udeležijo v Ljubljani, Celju, Novi Gorici in Novem mestu. Pa bo jeseni kaj drugače?

»Tudi za jesensko usposabljanje je predvidenih navedenih pet lokacij usposabljanja. Ali se bo program izvajal tudi v prihodnjih letih, je še preuranjeno napovedati.«

To je namreč odvisno od usmeritev in zagotovitev sredstev pristojnih ministrstev. Pomurske ženske, ki so svojo izobrazbo verjetno pridobile v Ljubljani ali Mariboru, bodo, kot vse kaže tja morale tudi po pomoč pri zaposlitvi. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gostic (nepreverjen)

dame in gospodje, pripravite se prihaja eden in edini.......

kalimero70

kaj pa taka panika ..kaj se je zapelajti 20 minut do mb..če pa avta te dame ne vozijo pa itak kako bodo potem imele podjteje..

izjava (nepreverjen)

pa neje naš župan pred volitvami gučo ka on ma veze v vladi ??? aja to je verjetno mislo samo na svoje povezane :-)

aljaxxuu (nepreverjen)

Tudi jaz ne vem, v čem je tak problem. Pri tem ste pozabili povedati, da dobijo te kandidatke povrnjene potne stroške in še stroške za aktivnost.Poleg 5.000€ in še plačanih 50% (prvo leto) in 30% (drugo leto) prispevkov. Poleg tega je to lahko super priložnost za povezovanje in iskanje potencialnih strank, izmenjavo izkušenj itd. Nič slabega ne vidim v tem.

Starejše novice