Ali veste, kje organizirati piknik? Pomurje ponuja raznovrstno ponudbo prostorov za piknike.

Ali veste, kje organizirati piknik? Najlepši prostori za piknik so navadno ob reki ali jezeru, na odročnem travniku ali v objemu gozda, daleč od hrupa in prometnih cest. V Pomurju je takšnih kotičkov kar nekaj, ponudba najemnih prostorov je raznovrstna, cene, kolikor smo jih izvedeli, pa tudi. 

Murska Sobota

Bakovska kamenšnica je vsem piknikom željnih na voljo za 30 EUR. Kontaktna oseba je Simon Grlec (031 848 661).

Moravci

Lovska družina Moravci daje v najem lovski dom in okolico na mirni lokaciji za približno 50 ljudi. Cena najema za en dan je 50 EUR, kontaktna oseba pa je Samo Lovrenčec (041 825 148).

Filovci

Najem prostora za piknike je možen tudi v Športno-rekreacijskem centru v Filovcih. Za več informacij ali rezervacijo prostora se lahko obrnete na Nacija Gaborja (031 388 513).

Martjanci

Podobno druženje si lahko omislite v športnem centru v Martjancih. Več informacij dobite pri Kolomanu Pintariču (041 331 089).

Petanjci

Konjeniški klub Zaton na Petanjcih je lahko odgovor na vprašanje, kam se odpraviti na naslednji piknik. Za najem prostora boste odšteli 50 EUR na dan oziroma, če boste najeli še zamrzovalnik, 60 EUR na dan. Prostor za piknik je primeren za približno do 50 ljudi. Več informacij najdete na njihovi spletni strani: www.zaton-bm.si.
 

Dobrovnik

Čudovito lokacijo za vaš piknik sredi narave, ob jezeru, ponuja tudi dobrovniška občina. Za piknik ob Bukovniškem jezeru imate na izbiro več možnosti. Večje skupine lahko za piknik najamejo prostor z betonirano površino (za vse se dogovorite v info pisarni) ali drug prostor, ki ga daje v najem Ribiška družina. Prostor je primeren za druženje največ 50 ljudi.

Tretja možnost pa je možnost individualnega najema/zakupa prostora na poljubnem prostoru okrog jezera, kjer lahko imate piknik v popolnoma lastni režiji. V vseh treh primerih najem znaša 1 EUR na osebo za posamezen dan. Več informacij dobite v Informacijski pisarni pri Bukovniškem jezeru (02 57 99 001) ali Turistično-informacijski pisarni (02 577 68 88, 041 349 927).

Petišovci

Na piknik se lahko odpravite v Petišovce, kjer LD Petišovci organiziranim skupinam daje v uporabo za piknike v najem prostore pri lovskem domu sredi vinogradov. Cena najema na dan je 100 EUR. Prostori so nadkriti in za največ 80 ljudi. Za vse dodatne informacije se je potrebno obrniti na gospodarja lovskega doma, Valentina Tota (031 660 244).

Kobilje 

V občini Kobilje lahko organizirate srečanje s prijatelji v obliki piknika v čudovitem ambientu pri lovskem domu v gozdu izven naselja ali v gasilskem domu v vasi. Cena najema na dan je 60 EUR. Več informacij lahko dobite pri predsedniku lovske družine, g. Emilu Ferencku. Cena najema prostorov gasilskega doma s posodo je 35 EUR, brez posode pa najem znaša 25 EUR na dan.Več informacij boste dobili pri predsedniku gasilskega društva, Dragu Zveru (041 374 937)
 

Krašči

Vaš poletni piknik lahko poteka tudi ob Ledavskem jezeru v Kraščih. Cena je 1 EUR na osebo za popoldanski/večerni termin in 2 EUR na osebo za celodnevni najem. Več informacij dobite pri predsedniku KMN Jezero, Jerneju Mariču (041 995 885).

Ižakovci

Najem prostora za piknik (za približno 300 oseb)je možen tudi na Otoku ljubezni v Ižakovcih. Cena dnevnega najema je 2 EUR na osebo. Za vse dodatne informacije lahko pokličete Zavod za turizem in kulturo Beltinci (pisarna v gradu) ali tudi brežno hišo na Otoku ljubezni v Ižakovcih (02 541 35 80, 040 835 017).

Apače

Apače so še en kraj, kamor se z družbo lahko odpravite na piknik. Pokrita lovska uta se nahaja  na mirni lokaciji, Najem za izvedbo piknika stane 50 EUR, prostora je za 80 ljudi. Poleg lope imajo tudi lovski dom, ki lahko sprejme 120 gostov. Enodnevni najem lovskega doma stane poleti 100 EUR (pozimi 120 EUR). Za več podrobnih informacij lahko pokličete lovskega starešino, Franca Ščapa (031 419 412).

Dokležovje

V okviru čolnarjenja po reki Muri Društvo čolnarjev Dokležovje oddaja dva prostora. Oba sta neposredno ob reki Muri. Za vse ostale informacije lahko pokličete DČD, Marka Žižka (040 292 409). 

Lukačevci

Lovska družina Mlajtinci oddaja lovsko kočo na idilični lokaciji pri vasi Lukačevci. V koči je prostora do 40 oseb. Za morebitne informacije o najemu lahko pokličete Mirana Horvata (041 406 612). 

Hodoš

 V občini Hodoš imajo za piknike in tabore na razpolago Mladinski dom Hodoš, ki je na mirni lokaciji ob gozdu nedaleč od meje. Urejenost prostorov je nadstandardna in si jo lahko ogledate na spletni strani www.cesta-strazarjev.si. Nudijo 28 ležišč ali več. Uporaba mladinskega doma za popoldansko druženje do 6 ur bo občane stala 24 EUR, ostale obiskovalce pa 48 EUR. V primeru najema za cel dan, je cena za občane 48 EUR, za ostale uporabnike pa 96 EUR. Cene prenočevanja, uporabe kuhinje in ostale informacije najdete na njihovi spletni strani, na voljo pa vam je tudi telefonska številka 041 415 122 ali v dopoldanskem času ob delavnikih številka 02 559 12 80.

Kjerkoli že boste to poletje piknikovali – nikar ne pozabite na skrb za okolje. Običajno je že sam najem prostora pogojen s tem, da uporabniki za seboj vse pospravijo, počistijo in odpeljejo smeti.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Apachi

full dobro.. samo par fotk bi prav prišlo še...

semj (nepreverjen)

Moravci - Kontakt je napačen, omenjen možakar sploh ne ve za kaj se gre.

Spelah

Vabimo vse uporabnike, da nam jih posredujejo ;) Mislim, da bi bilo zelo dobrodošlo tudi, če bi malo pokomentirali, kako je bil kdo zadovoljen s katero lokacijo ....

drotmantraš

*
super ideja in info...
celou za deževne dni...piknik notri pa cuj obvezno ojačano muziko
*life=music*

miic

naj še ge dodan eno odlično mesto za piknik kero je seveda tudi možno vzeti v najem... in sicer v nemčavcih na igrišče! tam je resno idealen plac :)

špej

Rakičan: Lovski dom (cca 45 eur), gasilski dom (200 eur, od tega 100 eur kavcija?), letališče (? eur).

wizL
diplomy

Fejst dober članek, mo si ga shrano med PRILJUBLJENE v brkljalnik.

Fingerling

Ma što mogoče kontakt za plac na igrišči v Nemčavcih?

Starejše novice