Pasja ljubezen ne pozna meja, to dokazuje tudi pes, ki je ob poškodovani psički na železniških tirih vztrajal kar dva dni.

V bližini ukrajinskega mesta Uzhgorod, ki se nahaja v bližini madžarske meje, so te dni bili priča izjemno ganljivi živalski zgodbi, ki dokazuje, da je pasja vdanost res lahko brezmejna. 

Psička, ki je najverjetneje preživela udarec vlaka, je poškodovana obležala na železniških tirih. Dva dni je kljub nizkim temperaturam in snegu ob njej bil njen pasji prijatelj, ki je poškodovano psičko grel ter jo s svojim telesom ščitil pred prihajajočimi vlaki, pa tudi pred ljudmi, ki so jima želeli pomagati, je pojasnil Denis Malafeev.

Pes jo je ščitil tudi pred ljudmi

Denisa so na to, da so na tračnicah opazili dva psa, opozoril njegovi prijatelji. Malafeev se je nemudoma napotil k kraju, kjer naj bi bila psa. Zagledal je psico, ki je bila očitno poškodovana od udarca lokomotive in psa, ki je postopal okoli nje. Pes je z renčanjem odganjal kogarkoli, ki se je približal poškodovani psički. Malafeev je tako potreboval kar nekaj časa, da je psičko rešil s tračnic.

Rešitelj tvegal tudi svoje življenje

Potrebnih je bilo več poskusov, da sem jo lahko rešil. Vsakič, ko sem se ji približal, je pes začel renčati name. Naenkrat sem zagledal prihajajoči vlak in s tračnic odskočil šele takrat, kot je strojevodja zatrobil. Pes je nato prišel k poškodovani psički, se vlegel k njej in skupaj sta spustila glavi, ko je vlak zapeljal preko njiju.

Ko mu je končno uspelo rešiti psa, ju je odpeljal v zavetišče, kjer so ju oskrbeli. Psa sta skoraj takoj našla posvojitelja, ki jima je nadel imeni Panda in Lucy. Malafeev je zgodbo delil s svojimi Facebook prijatelji, hitro pa so jo opazili tudi ukrajinski in ruski mediji. Psa sta tako postala prava senzacija v vzhodni Evropi.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
test (nepreverjen)

Prekmurje do Ukrajine! Kvalitete itak nevejte producejrati, zaj več niti lokalnij novic. Žalostno.

A79 (nepreverjen)

Imaš lokalne in globalne novice, kaj tebi ni jasno.
Ravno take novice so potrebne, da se bomo ljudje od živali učili kako bi naj bilo, ne da bi eden drugega v žlički vode utopili. Takšnega prijatelja, kot je pes, med ljudmi ne najdeš!

Vipko
Truplo

+

In reply to by A79 (nepreverjen)

Starejše novice