V teh dneh na murskosoboški gimnaziji izbirajo novega ravnatelja. Dosedanjemu ravnatelju Romanu Činču se namreč izteka petletni mandat. Na razpis za novega ravnatelja se je prijavilo osem kandidatov, a so le štirje izpolnjevali pogoje za zasedbo delovnega mesta.

Izbirali bodo med štirimi kandidati

Kot smo izvedeli iz neuradnih, a zanesljivih virov, naj bi v ožjem krogu bili dosedanji ravnatelj Roman Činč, profesor matematike, Suzana Jakoša, profesorica slovenskega jezika na Gimnaziji Murska Sobota, Tadej Braček, doktor angleščine iz Ljubljane in Suzana Košir, doktorica sociologije, ki poučuje na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije Celje.

O imenovanju mora še razpravljati in podati mnenje Svet staršev, lokalna skupnost v tem primeru Mestna občina Murska Sobota, učiteljski zbor in Dijaška skupnost. Pred imenovanjem pa je potrebno še soglasje ministrstva.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Landini
Xtrail (nepreverjen)

Ta Tadej Braček je že v Velenji kandidejral, neuspešno. Pa še nindri ne dela, zato se pa prijavla na vse razpise, ge je mozno. Nindri ga nescejo meti.

dijakGMS (nepreverjen)

Ja najbole ka mo nekše slovence notri gemali z lublane/celja. Mrš.

prvi sousid (nepreverjen)

Pa jasno. Makar ide vse k vragi, samo da je naš. :-)

Miškolinček (nepreverjen)

Roman Činč je prevzel službo ravnatelja v izredno težkih časih
gimnazije.
Pred njim jo je vodila Regina Cipot, ki je bila obtožena kaznivih dejanj zlorabe položaja in nevestnega dela v službi. (http://www.pomurje.si/aktualno/crna-kronika/gimnazija-ms-pogojna-kazen-…)
Takrat je gimnazija dolgovala izredno veliko denarja upnikom, kakor tudi zaposlenim iz plač.

G. Činč je te stvari uredil kot je treba, sedaj zaposleni redno dobivajo plače, delovanje ustavnove poteka nemoteno, imajo redno vodene projekte, na
zadnje tudi urejena fasada šole in še bi lahko naštevali.

Tako, da mislim, da je g. Roman Činč edini najboljši kandidat za vodenje GMS-ja.

Juhu (nepreverjen)

Suzana Jakoša je tudi bila vedno zelo poštena in dosledna, dijaki jo majo radi, no vsaj naša generacija jo je mejla rada. Puno sreče profesorici! :)

majkoo (nepreverjen)

A daj :D kak če je Činč iz svojoga žepa fasado napravo pa plačo dal nekomi. Saj pa je to javna ustanova. Je pa že čas bil za fasado.

špot (nepreverjen)

Te bi moglo v LJ isto velati za Prekmurce, ka tan iščejo službo?! Skrajnje nekorektno, ka diskreditejrate nekoga samo zatou, ka je od "drugje", pa smo si Slovenci.... Kak naj razmite globalizacijo, če pa nemrete sprejeti kandidature nekoga ka je nej glij iz Sobote. Valjda bi van šlo v nos tudi, če bi bil Prlek?!
Tak kak je nešče že napiso: naj ide se k vragi, samo ka je naš !?! Tak kak je bila prejšnja ravnatelca ?!
in:
Po mojen mišlenji bi bilou dobro, ka bi prišo nešče od drugje, zatou ka mi fčasik pokleknemo pred njimi in bougamo - sploj če so iz LJ. Pa še zovemo jih, naj oni pridejo delat red-glede pomurskoga vodovoda - zatou ka se sami nemremo zmejniti...

Ledava

G.Jaksic je zelo delavna in postena profesorica , zato tudi nima moznosti, profesorjem ugaja , da imajo cinca - cinc je katastrofa za gimnazijo - 100 letnice pod njegovim katastrofalnim vodstvom ne bo docakala - zaradi njegove katastrofalne neangaziranosti vsako leto pada vpis v gimnazijo - kotalke in hokejska palica niso dovolj za predstavitev gimnazije...

Vipko
buldog

Ledava, če malo pogledneš zgoraj se dotična gospa, ki kandidira za ravnateljico GMS piše Jakoša... pa v redu, od ihte se ti je pripetila napaka. Ne bom ugibal o njenem "ugajanju"; vsak človek nekomu ugaja bolj, drugemu pa manj. Ga. Jakoša bo izbrana na položaj ravnateljice, če bo uspela prepričati tiste, ki odločajo.

Glede Činča pa: njegovo "katastrofalno" vodstvo je doprineslo vsaj k izboljšanju dveh elementov: uspel je sanirati katastrofalni finančni položaj na GMS, ki je bil posledica malomarnega vodenja in direktnega odtujevanja sredstev njegove predhodnice.... naj te spomnim,da je sodišče ugotovilo, da si je njegova predhodnica izplačevala znatne zneske na svoj konto in da je podpisovala barabije računovodje, ki je bil zaposlen na nekem računovodskem servisu, ki ga je najela. Za ta dejanja je bila tudi pravnomočno obsojena ona in tudi dotični računovodja.

In drugič: Činč je v resnici uspel sanirati kalvarijo, ki se imenuje " katastrofa v medsebojnih odnosih zaposlenih". Upravičeno je odpustil svojo predhodnico (spet pravnomočna sodba!) in uspel povrniti zaupanje kolektiva v vodenje GMS.

Glede vpisa v gimnazijo: s tem se ukvarjajo vse gimnazije v Sloveniji. To je pač rezultat razmišljanja, da nas bodo na višji nivo razvitosti potegnili kadri, ki končajo poklicno šolo. In za zaključek: tebi se zdita sporna hokejska palica in kotalke... mnogim pa so pomembnejše človekova integriteta, elementarna poštenost in beseda, za katero človek stoji. Ti je to znano?

In reply to by Ledava

mikloš123 (nepreverjen)

činč je napravo igrišče taka zdaj nemajo mejra stanovalci niti med vikendami pa popoldnevi ,san pa na lasne oči vido kakšne pizdarije se dogajajo na ton činčovon igrišči.kaje tau šola ali športni center

lepec (nepreverjen)

mikloš ma prav ge san pa čuj ka do ga toga činča edni stanovalci tudi kazensko ovadili ka nemajo mejra zaradi toga igrišča pa ka so potekali vleti treningi košarke takak če bi rejsan tau bul športni center pred vhodom v šolo pa je kadilnica in okrepčevalnica keri dijaki so fejst žejdni

gost2 (nepreverjen)

Priliko treba ponuditi drugim. Tak ne gre več. Pa makar ta profesorica.

Gost (nepreverjen)

Za mene je Činč đek ka si zmijsli tou tudi napravi pa nej San na njegovi strani ampak vsaj nekaj dela .V gimnaziji pa bi mogel vzeti vred učitelje in bi bil Car .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice