Je bila samo neslana šala, ali se bo trend na Kitajskem uveljavil tudi v Pomurju?

Javno podjetje Komunala Murska Sobota je na Facebooku objavilo nenavadno prošnjo, ki ga je prejelo po mailu. Neznanec je zaprosil ali bi zanj naredili lažen pogreb.

 »Bi zame naredili lažen pogreb?« se je glasilo vprašanje

Podjetje, ki sicer opravlja širok spekter dejavnosti, ne opravlja lažnih pogrebov in je na mail odgovorilo:

»Spoštovane stranke. Obveščamo vas, da kljub širokemu spektru naših dejavnosti storitev iz gornjega zaprosila, ki smo ga prejeli danes po mailu, to je lažnih pogrebov, ne izvajamo. Prosimo za razumevanje.«

Na Kitajskem so lažni pogrebi postali popularni

Na Kitajskem so postali popularni tako imenovani lažni pogrebi, ko oseba sama zase organizira pogreb in potem v njem uživa. 22- letna študentka pogrebništva Zeng Jia je pred približno tremi leti, prva organizirala svojo pogrebno slovesnost.

Zeng je vedno zanimalo, kdo bi prišel na njen pogreb in kdo bi žaloval za njo. Zato je kupila krsto, jo obkrožila z rožami in povabila ljudi, da so se prišli od nje poslovit. Ona je medtem ležala v krsti in poslušala, kakšne govore so pripravili zanjo. Ob zaključku je stopila iz krste in "presenetila" svoje žalujoče. Zaeng zdaj celo pomaga drugim pri organizaciji njihovih lastnih pogrebov. Cena lažnega pogreba na Kitajskem se giblje okoli 900 evrov. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

to je Ružič poslal

kalimero70

tak je

kalimero70

ali pa šiftar z ikeo ter šef pgorebništva...

Starejše novice