Policisti pravijo, da so vozniki na delu ceste med krožiščem in črpalko OMV neprestano delali prekrške.

Pred nekaj tedni je že tako preobremenjena Lendavska ulica, na kateri večkrat dnevno prihaja do daljših zastojev, dobila še ovire, ki dodatno zmanjšujejo pretočnost prometa. Kot smo poročali, je fiksne ovire postavila Direkcija RS za ceste na pobudo Postaje prometne policije Murska Sobota, saj naj bi zaradi pomanjkljive prometne signalizacije prihajalo do prometnih nesreč.

Prekrški so se dogajali neprestano

S Policijske uprave Murska Sobota so nam pojasnili, da je bil z njihove strani na Direkcijo res poslan predlog postavitve montažnih vodilnih robnikov pri trgovini Lidl v Murski Soboti, ker je tako predvideno v projektni dokumentaciji izgradnje križišča. Kot pojasnjujejo na policiji, so se prekrški tam dogajali neprestano, saj vozniki v veliki meri niso upoštevali vrisanih označb na vozišču. Zato so predlagali, da se vrisana zaporna ploskev dopolni še s postavitvijo montažnih vodilnih robnikov.

Ni podatkov o prometnih nesrečah

Čeprav so z Direkcije RS za ceste kot razlog za pobudo navedli prometne nesreče, do katerih naj bi prihajalo zaradi neupoštevanja talne signalizacije - zaporne ploskve, podatkov o teh ni. 

Ob upoštevanju dejstva, da kljub kršenju cestnoprometnih predpisov in neupoštevanju talne signalizacije na tej lokaciji skorajda ni prihajalo do prometnih nesreč, s fizičnimi ovirami pa je že tako slaba pretočnost odseka ceste postala še slabša, se poraja vprašanje, če morda ne bi bilo bolj smiselno spremeniti prometni režim tako, da bi odstranili zaporno ploskev, s čimer vožnja po desnem pasu od krožišča do križišča več ne bi bila prekršek, hkrati pa bi s tem zmanjšali možnost povzročitve prometnih nesreč.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

In prekrški se dogajajo naprej! Zastoj zdaj nastaja iz smeri tovarne Mura v smeri BTC, saj se že v krožišču razvrščajo na levi pas, na desni pas za krožiščem sploh ne zapeljejo, če pa že zapeljejo pa se ne peljejo do ovire ampak silijo takoj na levi pas, do ovire je pa za razdaljo 10. avtomobilov prazen pas. Večina takih talentov je starejših voznikov, ki ne poznaju sistema zadrge, niti ne tega da se zadrga vrši tik pred oviro, ne poljubno po kmečki pameti. Da o pravilih ki veljajo za križišča ne govorim. Katastrofa, kakšno vozniško neznanje imamo!
Policisti pa drugega kot hitrosti ne znate kazniti, zato se pa ljudje vozijo počez in povprek po celem prekmurju. Čudi me, da ni več nesreč.

Gost (nepreverjen)

Pa še to bi opozoril, da imamo nepravilno oz. zavajajočo prometno ureditev krožišča ob novem podvozu v Murski Soboti. Če se peljem iz smeri Rakičan mi rumena smerna tabla nakaže, da se naj razvrstim na levi vozni pas za smer Bakovci. Iz tega pasu pridem na notranji pas krožnega križišča. Praviloma bi se moral razvrstiti na zunanji pas pri izvozu za smer Tišina, da bi potem zavil za Bakovce ampak mi to grbina med pasovoma in nato neprekinjena črta, ki ločuje smerna pasova prepovedujeta. Torej če želim iz smeri Rakičan peljati za Bakovce, se moram iz notranjega na zunanji pas razvrstiti že pri izvozu za center mesta (nepravilno če želim zapustiti krožišče na 3. izvozu), se po zunanjem pasu peljati mimo izvoza za Tišino (spet nepravilno) in šele nato lahko zavijem za Bakovce. Torej če upoštevam prvotno rumeno tablo za razvrščanje se lahko peljemo samo še nazaj za Rakičan, saj nam je zavijanje za Bakovce prepovedano. To krožišče je zato nevarno in sili voznike v prekršek (zavijanje čez polno črto), upajmo da ne kaj hujšega.

Brihtneži (nepreverjen)

Naj bi rajše dale predlog ka se odstranijo črte , nej pa to glupost.. Pa še, što si je te črte sploj zmislo, nabijem ga na kurac? Mamo jako pametne policaje..

komentator23 (nepreverjen)

Glavno ka že pa iščete napake, ka bi pa enoga izmed vaših hobi novinarov poslali včeraj poslikat slavnosnto akademiji ob 70. obletnici glasbene šole, za kero so se mentorji in deca trudili par mescov ... nej to pa seveda nej, glavno ka mi pogrevamo drek ...

Peredajs
Civilna iniciativa (nepreverjen)

Ustanavljamo civilno iniciativo proti idiotizmi v MOMS. Odstraniti imamo namen (če ga cestarji ne bodo) vse bedne, nepotrebne, napačne, zavajajoče table, ovire, črte itd....

Vse za sprostitev prometa.

Poln klinc mamo raznih "inšpektorov prometa" keri se vozijo okoli polni egota z raznimi belimi tuaregi z modro črto, ki itak samo meša zrak - naj se spakira nazaj na svoj štajer... samo tan se lastnega folka boji....

Poln klinac mamo tudi "magistra" prometnih znanosti na UE M.Sobota, ki je napravo v prometi več škode kak haska....

Odstranili bomo vse, kar ne spada v javno dobro.

Pridružite se nam!

Vespa (nepreverjen)

Sami internetni bojevniki med komentare ...

Ite najprle s sebe neka napravte, pa gda te bogati te lejko stvari spreminjali po svoji voli.

Mislite ka se občinarge/politiki sekerajo za vaše komentare, či znajo ka ste takšne prpe kere v živo ne bi ene kontra rejči vupale pravti?

Zavolo anonimnosti ste zaj vsi močni, liki prek interneta se še neje nika čednoga doseglo.

BB

Ok, te mi pa naj nešče razloži zakoj sta dva izvoza iz krožišča če se 15m dale cesta zožuje v enoga???

Na lejvon pasi se čaka pa stoji skozi cel podvoz pa krožišče ker se stalno desno mijmo odpelajo do konca te pa silijo na levoga (brez zamere tej niti pod razno ne vejo sistema zadrge!), ge se jih more lepo notri pistiti (zaradi zožitve!). Tak ka lepo nemrejo avti v krožišče iz industrijske če bi radi šli v mesto!

Še izdak pravin ka je ves koncept ustrezen če odmijslimo to neprimerno zožitev. Za normalnoga šofera bi moglo biti tistih 100m vzporednih voznih pasov zadosta ka se uvrsti na ustreznoga kama se ščej pelati :)

bom jaz (nepreverjen)

dva pasova za izvoz sta verjetno zato, ka se omogoči vključitev vozil iz industrijske ulice, in se s tem ne bašejo v en pas v krožišču amapk malo naprej.

Pri zožitvi v en pas trbej upoštevati sistem zadrge(pograšam kakšno dodatno opozorilo). Če zapore desnega pasa ni, ni niti sistema zadrge...gre za prosto razvrščanje in te noben ni dolžen spustiti pred sebe. Če se ti ne uspe razvrstiti v levi pas (zaradi kolone) si prisiljen zaviti desno za LIDL in OMW.... in to ni rešitev

Problem je širši... lendavska je dokaj pretočna, malo naprej pa večina zavija levo in desno za trg. centre... kar pomeni upočasnjen promet + semaforji... pretočnost se zelo zmanjša in nastanejo kolone

Gost (nepreverjen)

BB, priporočam ti, da si vzameš knjige v roke in se naučiš nekaj stvari, kar se tiče prehitevanja po desni na mestni dvopasovnici in kje se postaviti za vključevanje po sistemu zadrge. Dejstvo je, da potrebnega znanja za varno in strpno vožnjo pri nas ni!

Hugoboss (nepreverjen)

Seljaki eni se štukate glede par količkov, piz*do so vaša mala življenja omejena

gost123 (nepreverjen)

se strinjan ka se večina vozi naopak, zdaj neven či zaradi ne znanja ali pa enostavno zato, ka je izvoz tak napravleni kak je. Ta kača je stvar še poslabšala ker je enostavno premalo placa, ka bi se vsi PRAVILNO vključili. Če se pijta mene, bi mogo izvoz za Lidl in OMV biti enosmeren (taka nebi smel zavijati na glavno cesto, ampak samo iz glavne ceste) in krak podukšati, taka bi lejko zavijo desno in se pelo ravno. Enosmeren bi bil seveda samo izvoz, taka bi z ove strani še vedno lejko prišo do OMV-ja.

Domen

@ Gost

1. Popolnoma prav imaš glede sistema zadrge.

2. Glede krožišča pri Lesnini pa si v zmoti. Za turbo krožišča veljajo malo drugačna pravila in je tako, kot je, popolnoma pravilno. To, kar ti smatraš za napačno, da se moraš že pri izvozu za center razvrstiti iz notranjega na zunanji pas in se potem, kot spet smatraš napačno, peljati mimo izvoza za Tišino, je edino pravilno. Napačno je ravno to, da si zavil pri izvozu za center na notranji pas oziroma si po tvoje ostal na njem, čeprav je pod zelo čudnim kotom in to prav iz tega razloga. Peljati se moraš po svojem pasu naprej, ki pri tem res postane zunanji pas, se peljati mimo izvoza za Tišino in zaviti za Bakovce ... ali pa še mimo izvoza za Bakovce in nazaj za Rakičan. V turbo krožiščih ni več klasičnega notranjega in zunanjega pasu, čeprav sem tudi sam uporabljal oba izraza, več si lahko prebereš na spodnjem linku ali pa v Google vtipkaš turbo krožišča.

V razmislek: iz Gregorčičeve se za Rakičan lahko razvrstiš tako na levi kot desni pas in vsak te bo pravilno popeljal v smer Rakičan, čeprav boš verjetno enako trdil, da pri razvrstzitvi na desni pas delaš prekršek, ker greš ven šele na 3. izvozu in se pelješ mimo izvozov Tišina in Bakovci. Primer je podoben.

http://www.fg.uni-mb.si/research/cccp/staff/tollazzi/noviclanki/turbo-s…

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice