Nezaščitenega policista iz PU Murska Sobota je med vajo zadel markirni naboj

Med izvedbo zadnje vaje, pri kateri so sodelovali trije policisti, so policisti uporabljali tudi strelno orožje z markirnimi naboji Simunition, med tem ko so ostali policisti vajo spremljali z razdalje približno 20-30 m. Policisti, ki so izvajali vajo in policisti, ki so vajo opazovali z razdalje, so po navodilih inštruktorja bili opozorjeni na obvezno uporabo predpisanih zaščitnih sredstev (zaščitna očala, ..).

Pri vaji je izstreljeni markirni naboj zadel policista, ki je vajo opazoval, v oko in ga pri tem telesno poškodoval. Poškodovanemu policistu je bila na kraju nudena prva pomoč, nakar je bil prepeljan v soboško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Stopnja poškodbe zaenkrat še ni znana, ravno tako ni znano ali gre za trajno poškodbo.

O dogodku sta bila obveščena preiskovalni sodnik in državni tožilec, ki se ogleda kraja nista udeležila. O dogodku je ravno tako bil obveščen delovni inšpektor, ki prav tako ni prišel na kraj. Ogled kraja so opravili kriminalisti Sektorja kriminalistične policije  in zbrali prva obvestila. Ko bodo znana vsa dejstva in okoliščine dogodka, bodo o tem obvestili tudi javnost.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dexter

Ka tvoje oko je nej del tvojoga telesa?

gibanica

bil je ustreljen v oko doubo je pa telesne poškodbe

Marijan Smode

tak kak vse novice, san tudi to napol prešto in se dal zavesti s priloženimi slikami, komaj zdaj vem da je bil ustreljen v oko... to pa je huda poškodba!

jmzba

no ka zaj je mel očala gor ali nej? ena izmed možnosti njemi lejko pošteno ogrozi delovno mesto razen či preverjanje okoliščin seveda pomejni ustvarjanje protekcije.

Marijan Smode

jeh, ka si nori... dobro ka so nej s paint ball strelali, te bi njeme roko amputirali...

zizek

Ovi ga je bujti ščel! :D

Starejše novice