Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je končalo sojenje nekdanji ravnateljici Gimnazije Murska Sobota, Regini Cipot.

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je z zaslišanjem prič, izvedenca finančne stroke, zaključnimi govori in izrekom sodbe končala glavna obravnava zoper nekdanjo ravnateljico Gimnazije Murska Sobota Regino Cipot.

Pol leta pogojne zaporne kazni

Cipotovi je tožilstvo očitalo, da je zlorabila uradni položaj in delo v službi opravljala nevestno. Sodnica jo je obsodila le za kaznivo dejanje nevestnega dela v službi, za zlorabo položaja pa odločila, da ga ni zagrešila. Na koncu jo je tako nekdanja ravnateljica odnesla s kaznijo šest mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let.

Cipotova gimnazijo oškodovala za vsaj 32.000 evrov

Cipotovi so očitali, da je gimnazijo oškodovala za najmanj 32.000 evrov, s tem ko je takratnemu računovodji šole Borutu Sečku iz računovodskega servisa Finthink, odrejala izplačila na svoj račun in na račun drugih zaposlenih. Ko je sredstev v blagajni vzajemne pomoči zmanjkalo pa so denar izplačevali tako, da so v blagajno nakazovali denar s šolskega računa.

Zaposleni ob prispevke

Zaposlenim murskosoboški gimnaziji tako niso plačevali pokojninskega zavarovanja in premij za dodatno pokojninsko dobo, prav tako pa naj bi zmanjkalo denarja za osebne dohodke in prispevke. Pojavljale pa so se tudi nedoslednosti pri izplačilih potnih stroškov in sklepanju različnih pogodb.

O napredovanjih odločala priljubljenost

V času, ko je gimnazijo vodila Cipotova, naj bi o napredovanjih odločala priljubljenost profesorjev, saj ravnateljica ni opravljala letnih razgovorov in ocenjevala zaposlenih. Z nekaterimi od njih so se sklepale podjemne pogodbe, zaposleni, ki so vedeli za to, pa o dejanjih ravnateljice niso spraševali.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vicmajster (nepreverjen)

Dijaki smo pa mogli v tiston časi plačevati t.i. "nadstandard" (5000 tedanjih SIT) s keroga naj bi se med drugim financirale omarice itd. na GMS. Seveda dokler smo bili na GMS o omaricah ni bilo ne duha ne sluha.

vladop (nepreverjen)

Naše sodstvo ima zlato pravilo za velike ribe je kazen samo POGOJNA za male ribice pa obstaja tudi zapor in odvzem premoženja!

Gost (nepreverjen)

Kelko pa je financno kaznovana??? Tau bi tudi lejko objavili!

Ledava

kot je razvidno iz prispevka nic , ker verjetno ni nihce nakazal denar na njen racun , ker ce bi to naredili bi takoj videli ..

In reply to by Gost (nepreverjen)

Ledava

na portalu POMURJE pise ---vse stroske sojenja pa bomo placali mi davkoplacevalci , ker ji nisi dokazali nobene stvari , razen nevestnega dela , to pa je zelo sirok pojem in je skoraj nedokazljiv ...

Vipko
buldog

Ne nakladaj, Ledava... do zdaj je že dvakrat potegnila kratko.... in še ni konec.

€€€€€ (nepreverjen)

Hm zanimivo za toliko tisoc € 6mescev pogojna kazen :) jaz za 2000€ 1leto pogojne kazni ter v roku 1leta vrnit (2000€) ce ne direkt v zapor..ni fer jebemo tako drzavo

gost1234 (nepreverjen)

In za to so porabili 4 leta in verjetno več kot 100 000 evrov našega denarja? Že prav, da ni kradla, ampak to bi sposoben državni revizor moral ugotoviti prej, da se je delalo po domače, kot na večini firmah..

borut (nepreverjen)

Kolko šefof se je muri zvrstilo, še danes delajo, pa nihče ni niti moralno kaznovan. Delavci pa lep čas brez prispevkov...

Mojte Guro (nepreverjen)

Nej v zapor samo ešče prste ji vkrej zrezat ka nede več nikoli krala!

Mojte Guro (nepreverjen)

Borut-Hjezoš ka se pa mure tiče Frajman,Mörec itd.največji lopovi ka so se obogatili na muri pa vsi zaposleni,mislim ka celou sp vodijo...Mamu jim cigansko

Starejše novice