Revija Reporter je objavila lestvico sto vplivnih Slovencev, na kateri so tudi Pomurci.

Lestvico najvplivnejših so sestavili na podlagi ocene političnega vpliva, ki izvira s posameznikovega položaja in subjektivne ocene uredništva revije njihovega neformalnega vpliva.

Najvplivnejši Slovenci na začetku leta 2016 so predsednik vlade Miro Cerar, bivši predsednik države Milan Kučan ter nekdanji prvak Zares in solastnik Ultre Gregor Golobič

Sledijo državni gospodarstvenik Borut Jamnik, minister za finance Dušan Mramor, predsednik države Borut Pahor in Janez Janša, opozicijski prvak. Na osmem mestu predsednik državnega zbora Milan Brglez, na devetem najvišje uvrščena ženska Violeta Bulc, evropska komisarka, lestvico desetih zaključuje predsednik upravnega odbora DUTB Marko Simoneti.

Na lestvici vplivnih Slovencev tudi Pomurci

Na lestvici so tudi štirje Pomurci, najvišje na drugem mestu je torej bivši predsednik države Milan Kučan, Dejan Židan, predsednik SD in kmetijski minister, ki sicer ni Prekmurec, a trenutno živi Prekmurju je na 14. mestu. Raziskovalec Udbe Roman Lejlak je na 82. mestu lestvice vplivnih Slovencev, sedem mest nižje pa Boris Štefanec, predsednik KPK.

Najbolj vplivna politična omrežja, v ospredju tudi gospodarstveniki

V Sloveniji so najbolj vplivna politična omrežja, pri čemer v ospredje stopajo tudi gospodarstveniki, ki so se povzpeli s pomočjo teh omrežij. Tako kot na levico tudi na desnico prihajajo novi obrazi, ki utegnejo sčasoma zasenčiti dolgoletne politike. V civilni družbi se vpliva posameznikov ne da primerjati z vplivom politikov in gospodarstvenikov, ampak z njihovo neformalno močjo in ugledom, ki ga uživajo v družbi.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
_r_ (nepreverjen)

Če že prepišavlete "novie" jih prepišite vsaj pravilno, je to tak žmetno? Namig: Simoneti je nej Mirko... pa navedite prvotnoga avtora, nej ka pa se pod prepisano novico podpiše nešče ka je samo povzel neka...mamo neka ka se imenuje avtorska pravica, če ste še nej čuli...

Jože123 (nepreverjen)

Hahaha, Leljak - vpliven strojevodja na turističnem vlakcu. :)

Vipko
Wizeman

He he, glede na tou, ka je Küčan na drüjgon mesti, je tou za Leljaka nej baš nekša zaupnica s stranij Fürera. Zgleda, ka de prle ali sledi odstreldjeni. Sicer pa , ka se tijče Leljakove vplijvnosti, meni fplijva na ganglije....

In reply to by Jože123 (nepreverjen)

0000

Uh kak nam je to pomembno Cerar pa Pomurci .Od njih nemo siti 100 % nej .In ka te še zbirali ?Raj nekaj drüjgo pijšite ali pa nič

KEPA (nepreverjen)

kaj, Ljeljak je čistokrvni HDZ in SDS Hrvat, podoficir JNA, ki je v JNA kot agent KOS, prijavljal vse vojaške osebe, ki niso bili dobri komunisti. Gnoj od gnoja, vprašajte Mariborčane.

POMLAD

Anja Vučkič, Reporter, Janez Janša, Roman Leljak in podobni tiči so ti zgled. Jao, kam si ti padla, Si špricala zgodovino ?

GAMAD (nepreverjen)

Ka jim vpliv pomaga, či ne delajo v dobrobit ljudstvi...Gamad politička

GAMAD (nepreverjen)

Ka jim vpliv pomaga, či ne delajo v dobrobit ljudstvi...Gamad politička

Starejše novice