Gost tokratne oddaje DORA - nedeljski pogovori bo Lojze Peterle.

Gost prve januarske oddaje bo prvi predsednik slovenske vlade, dvakratni zunanji minister in evropski poslanec Lojze Peterle. Povedal je, kaj je bilo krivo, da je razpadla koalicija Demos. Zakaj med Slovenci ni več enotnosti, kakršna je bila ob plebiscitu.

Kdo je ravnal prav, kdo narobe, ob izbruhu begunske krize. Ali so plače evropskih poslancev previsoke? Grozi Uniji razpad? In kaj meni o tem, da vlada podpira, po njegovem, sporno kandidaturo Danila Türka za generalnega sekretarja OZN.

In seveda tudi o neskladju med volilnimi rezultati njegove stranke SKD na parlamentarnih volitvah v Sloveniji in na evropskih volitvah, ko je njihova lista dobila več kot trikrat več glasov.

V studiu TV Idea je bilo vroče in nastal je polemičen in zanimiv pogovor.

Oddaja Dora - nedeljski pogovori na TV IDEA to nedeljo ob 18.00 in s ponovitvijo ob 22.00. Za vse zamudnike pa še v sredo ob 20.15 in 22.45, ter na spletni strani Sobotainfo.com in na Youtube.

Tagi

S spleta

Komentarji (56)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost (nepreverjen)

Seronja, ki je veliko kriv za porazno stanje v Sloveniji, bo pametoval. SRAMOTA IN ŽALOST OD ČLOVEKA ! Za svoje bedaste in škodljive rabote za večino Slovencev, je dobil dobro plačano delo v EU. Dajte, povabite še Janšo, Bavčarja, Novakovo, Horvata, Erjavca, Pahorja, Bratovškovo, Vizjaka. Same brihtne glave, ki so potunkale Slovenijo. Čimprej ven iz EU !

izis (nepreverjen)

Stvarno, ka de te bednik komentiro. Za marsikaj negativnoga je kriv, te je pa sklizno na dobro plačano slujžbo, zdaj de pa pamet solil. Što ga li voli, tisti, ka nema pojma, pa še vedno vervle,ka želi Sloveniji dobro. Dajte zbistrite se. Že davno bi se mogo potuhnoti, tak kak marsikateri politik, njegovega kove, ki si pripisuje nekše zasluge za narod. Ja, zasluge za svoj žep z vsemi aferami vred.

Goubec

"Moli in delaj", je bilou njegovo sporočilo državljanom, jebenti. Ali pa tou: "Mi moramo poiskati naravnega sovražnika delavskemu razredu".
Ka bi njemi pred kamerov eno za vüja prpelo.

Gost (nepreverjen)

Lojze Peterle in Tito

Bilo je leto 1991: Gospod Lojze Peterle odnese iz takratnega parlamenta Titovo sliko in izjavi takrat velike besede: SLOVENIJA BO V DESETIH LETIH POSTALA DRUGA ŠVICA!
Danes, po 25ih letih se vam Slovenci zahvaljujemo za takratne tako velike besede in globoke misli, zato vas iskreno naprošamo: Dragi Lojze, prosim prinesi nazaj tisto Titovo sliko. Dosegli smo Švico, postali smo goli in bosi, pokradli ste nas, ogoljufali dostojanstva, zato dragi Lojze, prinesi nazaj tisto sliko, da postanemo zopet hlapci in bomo živeli v taki »bedi« kot pod Titom. V tisto bedo hočemo, v kateri je delavec imel dostojanstvo in spoštovanje, ker je vsak delavec lahko šel na počitnice, imel redno in dostojno plačo, direktorji pa so se takrat do delavcev obnašali dostojanstveno in ni bilo mogoče krasti kot danes. Razmerje med najvišjo in najnižjo plačo je bilo takrat 5:1, danes pa je 30:1!
Čistilke, šoferji, delavci, uradniki, kmetje, direktorji – skratka vsi, kateri so imeli pridne roke, so si lahko takrat zidali hiše. Zato dragi Lojze, prinesi nazaj tisto Titovo sliko,ker nam je zadosti te vaše Švice. Lepa hvala in sprejmi pozdrave od 99.999% Slovencev, posebej pa od golih, lačnih in ubogih delavcev, katerim je zadosti vaše švicarske bogatije in vaše zahodne svobode.

Hvala!

P.S. Pozdravlja te tudi prek 120 tisoč brezposelnih Slovencev, kateri se pridružujejo želji!

Gost (nepreverjen)

Gost( ....118 ) odlično in resnično napisano. Kako si človek sploh upa priti v Slovenijo, Pošljite ga k meni domov, da mu objasnim nekatere stvari.

en tak tak (nepreverjen)

Berem te komentarje! Nisem poslušal oziroma gledal, kaj je Petrle govoril. Mislim, pa da ni vse tako črno kot pravijo zgornji komentatorji. Nevem če so že pozabili tole; ni kave, ni benzina, ni deviz, Zastavo si lahko kupi če si komu dal vsaj 500 DM in si še čakal nanjo, za uvoz tujega avta si pa plačal državi še enega, ni gradbenega materiala, da o inflaciji sploh ne govorim...
Res pa je, da se je naredilo takrat dosti hiš na kredit, ki je bil po nekaj letih vreden zaboj piva ali manj...
Slovenija je parlementarna demokracija.... tile komentatorji lahko govorijo če so izvoljeni kar koli dobrega a če nebodo v vladi nič ne pomaga tako je tudi z Petrletom. Nevem koliko je bil v vladi a mislim, da več kot štiri leta vse skupaj nima...(nevem točno).....

Glede stare države pa samo toliko, če mamo Slovenijo pač moramo spoštovati njene simbole, kajti stari so le zgodovina.

Vsem želim obilo zadovoljstva, zdravja, veselja in čim manj šinfanja in nabijanja v letu 2016.

Gost (nepreverjen)

en tak tak (162.158.89.141)...Slovenijo spoštujem pa tudi njene simbole,da ne bo pomote.Glede stare države pa samo to,da se tam take barabe,ki so pokradle Slovenijo ne bi sprehajale svobodno po Sloveniji,ampak bi bili za rešetkami.Vsi pa lahko sami ugotovite koga imam v mislih.
Tudi sam želim vse naj v 2016 Vsem.

Gost (nepreverjen)

en tak tak, mi smo takrat živeli in vemo, kako je bilo. Ti takrat nisi živel, in ne veš, kako je bilo. Nabijaš neke floskule, ki si jih nekje pobral ( verjetno od Janše in njegovih hlapcev ). Je pa neka zelo pomembna stvar ! Takrat je delavec imel denar in če neke stvari ni imel, je šel v tujino in si jo kupil. Danes pa ima delavec vse pred sabo, nima pa denarja, da bi kupil osnovne stvari za življenje. Ko boš to razumel, se ponovno oglasi. Ne moreš komentirati, če ne poznaš zgodovine.

Gost (nepreverjen)

Gost (141.101.97.113)...tako je,lepo napisano.
p.s.sedaj pa še se samo Truplo javi,ki je tudi živel v tistih boljših časih,ampak bo itak vse spluval,ker njemu je sedaj veliko boljše,ko je brezposlen,seveda so za to njemu krivi komunisti.

Vipko
Truplo

Nisem se mislil javiti... Takrat smo živeli, kakor smo. Vsak bi naj imel zagarantirano delo, vemo pa... kako je s tem sedaj... ko bi naj deloval trg dela, pa je solidna figa od tega. Vseeno... a se nismo zavzemali za odpravo prejšnjega sistema? Tule vas je sedaj veliko.... dvoličnežev, kateri ste na referendumu glasovali za odcepitev, sedaj pa spet nekako čislate bivšo državo. Ampak... vsak ima tudi po svoje prav.

Mi smo "zašli" tudi ker: Prva vlada pod vodstvom Peterleta mi je dala čez noč mislim da takratnih dva tisoč mark plače. Hitro se je uvidelo... da živimo preko noči preko svojih meja. To je bila prva napaka nove vlade. Še prej pa so veliko napako tudi naredili, da niso izvedli lustracije. To so naredile druge države... in so imele vsaj petnajst let mir pred politiki prejšnjih režimov, kateri so (v Jugoslaviji je bilo tega veliko manj) dobesedno trpinčili svoje državljane. Tako ali drugače. Mi nismo nikakor ali hoteli ali vedeli spraviti prejšnih oblastnikov od korita (kako bi bilo brez njih ne vemo... vemo pa, da z njimi "švice nismo dosegli") in sedaj pač imamo ljubljansko univerzo, katera nam vodi politiko v državi, seveda pa se v ozadju najde še kakšen "striček"... kar se na veliko šušlja, a nihče si ne upa nikogar imenovati.

Če vse seštejemo... desne vlade so bile na oblasti okrog pet let in pol... ostalo pa nasledniki, učenci predstavnikov prejšnjega režima. Ne mi sedaj vse metati v isti koš... čeprav jih je večina več ali manj vredna svojega denarja, kakor se temu pravi.

Kar se tiče Peterleta ste do njega nekateri izredno krivični. Človek je prišel od "niokud", na vse funkcije je bil izvoljen in ne porinjen, kakor je to bilo v prejšnjem režimu. Je med redkimi, če celo ne prednjači, politiki desne opcije, kateri je dokaj spravljiv. Tudi tega ne pozabite.

Toliko... če ste me že vlekli za jezik! Zdaj pa navalite z raznimi pridevniki na moj račun... a dejstev vi ne morete spreminjati.

In reply to by Gost (nepreverjen)

MSHC

Točno tak Truplo, meni je tudi žal ka so te nej napravili lustracije, ka te bi se že zdavnaj rejšili pacijentov kak so Janša, Brejc, Gorenak, Černač in še en kup ostalih komunajzarskih funkcionarov in članov KP iz prejšnjoga sistema, keri nan zdaj krijijo naša življenja. Verjetno znaš ka pomeni lustracija?

In reply to by Truplo

en tak tak (nepreverjen)

Gost, na žalost sem star pedeset, pa si lahko izračunaš ali sem takrat živel ali ne? Vojaščino sem služil daleč od tod (Sarajevo) in malo spoznal bivšo Jugo pa tudi njene prebivalce saj smo bili v vodu iz cele Juge. Določeni oficirji, ki sem jih spoznal so imeli kar veliko vlogo v razpadu Juge. Bili so tudi pogovori kako se kje živi. Mislim, da smo generalno bili vsi ok. a določene delitve so pač obstajale (takoj je bilo nezaželeno, če smo Slovenci bili skupaj, (samo trije)), kasneje je politika naredila svoje.
Prijavljen sem bil, ker sem imel koledar, ki je imel napisane imena. Mislim, da se tudi sedaj deli za novo leto. Posledic nisem čutil, ker je bil staža (vodnik vojak) iz Slovenije in je obrazložil, da to ni "CRKVENI KALENDAR".
Glede plače pa sem 1984 dobil 1650 avstrijskih šilingov ali preračunano v DM 235. Res pa je, da smo meli plače, ko je Markovič uvedel nove dinarje a kaj trajalo le nekaj mesecev, pa je inflacija naredila svoje.
Za simbole pa bom rekel samo to , da sem sodeloval v vojni za Slovenijo in vem, kako nevarno je bilo snet zastavo bivše Juge in izobesit zastavo Republike Slovenije. Ni mi žal, da sem se boril za Slovenijo kljub temu, da ni vse tako kot smo pričakovali. Na volitvah pa voli za tiste za ketere misliš, da bodo šli po poti, ki jo pričakuješ.
Ne zanimajo me ne beli ne rdeči! Zavzemam se za ustanovitev sklada, ki bi v primeru prijave inšpekciji v par dneh poplačal terjatve delavcu. Če je za vse denar bi se moral najti tudi za to. V primeru prijave inšpekciji, pa inšpekcija oziroma država uredi tako ali drugače z delodajalcem. Imam občutek, da je to vse zlizano med sabo. Kako niso državne firme plačevale prispevkov delavcem a prispevek so jim odtegnile?
To je pač moj pogled na tvoj zapis!

0000

Bogme eni so si napravili življenje pa plače kak da bi bilij v Švici .Še tisto ka je vsaj delalo in poslovalo ter tisoče ljudi zaposlovalo so oropali in raztrgali delavce pa na cesto država pa samo pobira .Smo mij navadni krivij za Teš ka so pkrali ? smo mij krivij ka Hrvatom moremo dati štirideset miljonov ?Pička njim materna lopovim in vsem ka so državo raztrgali daj raka dobili .Nej Peterle zginjaval zdaj pa že zdrav ?

Gost (nepreverjen)

en tak tak, najlepše se je živelo takrat, ko je Tito bil še živ, ti si takrat hodil še v osnovno šolo, tako, da dosti o tem ne veš. Ti se spominjaš tistih časov, ko je Jugoslavija začela razpadati in so politiki in drugi lopovi gledali samo na to, kdo bo čimveč pokradel, Takrat je pa res bilo sranje. Planinc, Marković, Šiftarji, nekateri Slovenci ( preberi Drnovškovo knjigo, kaj je počel kot zadnji predsednik Predsedstva Jugoslavije, poten se je pa s tem hvalili, namesto, da bi se sramoval svojega početja ).Glede plače pa to, da ni važno, koliko je to bilo v šilingih ali markah, pač pa to, koliko si za ta denar dobil določenih dobrin. Sigurno si takrat za svojo plačo lahko več kupil v Jugoslaviji kot lahko danes kupi delavec z minimalno plačo v Sloveniji. Se spomniš, koliko si lahko nekoč kupil za 5000 tolarjev in kaj dobiš danes v trgovini za 20 evrov ? Nekoč veliko, danes zelo malo ! Vidiš, tako se delajo primerjave in ne samo številke. Na volitvah nimaš kaj voliti, ker morajo vsi politiki delati po navodilih Merklove. Kaj še tega nisi spoznal ?

zima.bella

Kako si upa!
Kako si upa nekdo, ki je Sloveniji naredil toliko škode, še pred kamere pametovat. Lubadar eden, on ima Švico, mi pa švic pa nago rit!!

kepa (nepreverjen)

Jebe se njemu, on več desetletje dobiva EU plačo, jaz pa minimalca.

Ciganjscek (nepreverjen)

@ g.PETERLE Navadni drzavljani smo vedno stali in ohranili svoje dostojanstvo kot v Jugoslaviji tako sedaj v tej hlapcevski Sloveniji. In ne nam pametovat! Kaj je ostalo od vasih besed ob osamosvojitvi, pozgana zemlja in drzava. Ni za stanje kriv razpad Demosa, krivi so njegovi politiki, ki so v njem videli priloznost za svoje osebne in ne koristi drzavljanov. Narod je na svoji prsih grel kace. Postali smo hlapci EU, kjer si vsak najmanjsi birokrat samo da izhaja iz mocnejsih drav dovoli vse in uci Slovence.

čebelar (nepreverjen)

Meni je pa resno fajn. če je to kriza, naj samo traja!

Gost (nepreverjen)

Tisti junak, ji tako vneto daje minuse, se naj oglasi in pove, kaj je čebelar dobrega storil za Slovence. Da te čujemo ! Oglasi se !

Gost (nepreverjen)

Truplo, bolje da se ne bi oglasil. Ostal bi moder človek, zdaj si pokazal vso svojo modrost. Za tebe so za vse krivi komunisti in strički iz ozadja. Človek, kje ti živiš? v Janševi pravljici ? Privatizacija za vsako ceno, prodaja najboljših podjetij skoraj zastonj, uničevanje in zapiranje proizvodnih podjetij, denacionalizacija,prodaja stanovanj skoraj zastonj, postavljanje nesposobnih ljudi na odgovorna mesta ( strankarski ključ ), vstop v NATO in EU, prevzem evra, tajkuni ( Janševa vlada ), ......... Vidiš, to so glavni vzroki propada Slovenije ! IN NE KOMUNISTI ! Kdo je vse to sprejel ? Leve ali desne vlade ? DESNE ! bile so malo časa na oblasti, povzročile nepopravljivo škodo večini Slovencev. ODPRI OČI IN POGLEJ RESNICI V OČI ! Bolje se boš počutil.

Vipko
Truplo

Ne lupetaj... bistvo kapitalizma je privatna lastnina. In na referendumu smo glasovali zanj, ane? A ti nisi... če nisi, v redu, pač ti dam pravico, da kritiziraš na ta način. Kakor koli... bistvo je, da smo v kapitalizmu, pa ti pisal, kar hotel, to je tvoja pravica. Vidiš, v socializmu marsikaj nisi smel ne povedati, ne napisati.

Če bi privatizirali večino podjetij npr. za čas Janševe vlade... bi dobili veliko več, kakor sedaj, ko nam nekaterih podjetij niti nihče noče kupiti... Kaj bi bilo s tistim denarjem... ne vemo. Bi spet poniknil v bančni luknji, v žepih posameznikov... ne vemo.

Postavljanje "svojih" ljudi na določena mesta ni noben izzum janševe vlade, ampak to počnejo vse. Zanji primer, ko se je Cerar toliko zavzemal za kadrovanje po sposobnostih... a ga ni Dobovšek zapustil ravno zaradi tega. Meni gre na živce po svoje vsi, kateri trdijo, da ne kadrujejo, vemo pa, da to počnejo vsi. V Ameriki je vsaj znano... če bodo demokrati letos izgubili na volitvah, se okrog 4.800 ljudi pakira iz Washingtona. In nikom ništa. To so sicer državne službe... za privat pa Američani preklemansko vejo, koga postaviti... kapital je pri njih svetinja. Pa še tam se tu in tam kje zalomi.

Tajkuni... res so v največji meri nastali za časa Janševe vlade, ko smo vsi živeli na veliki nogi. Ampak... pravni temelji so bili postavljeni kar precej časa prej. Torej temelji za prevzeme, nastanek tajkunov. Janša je tu kriv toliko, kakor sem že napisal, da niso kaj prida spreminjali zakonov. Če se je tako na hitro sploh dalo... ker kakor vemo, je vsaj Erjavec solidno metal polena pod noge tedanji vladi (npr. odstop od privatizacije).

Torej, gorni Gost... če malo pomisliš, kdo je postavil pravne temelje za nastanek tajkunov, za nastanek bančne luknje (t. i. pajdaški kapitalizem), korupcijo... priznal ali ne... v veliki meri ostanki prejšnjega režima, njihovi "učenci", strički iz ozadnja skriti pod streho ljubljanske univerze - na kratko... v veliki meri, v veliko večji meri leve opcije.

Dokler pa si boste vi "pošteni", kar gornji Gost mogoče je, jaz ne vem, zatiskali oči pred temi dejstvi, vso bedo in slabost naše politike in na splošno družbe iskali SAMO v Janši (kateri res ni noben svetec)... bomo tu, kjer smo.

Torej o tem, kdo se bo bolje počutil, ko bo odprl oči... malo tudi ti razmisli. Jaz ti ničesar ne vsiljujem... imej mnenje, kakoršno hočeš. Ampak... ne piši nekih zadev, za katere so krive vse opcije in to ne samo v naši državi, ne piši, da je koruptiven samo Janša ipd...

Samo še to: desne vlade so bile res malo časa na oblasti in vsaka jim čast, predvsem Janši, da je uspel v vseh teh kratkih letih toliko slabega narediti, vse ukrasti in to pod črko zakona, saj kakor vemo, uradno še ni bil obsojen za nobeno "nečednost". A res misliš, da smo vsi, kateri bolj zagovarjamo desne politične stranke taki butci, da to vse verjamemo. Ti... pa tebi podobni pač vržete kost imena Janša... in problemi se obrnejo stran od resničnih. Moje mnenje...

In reply to by Gost (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

ŠE NEKAJ TAKRAT SEM GLASOVAL PROTI, KER SEM VEDEL, KAKŠNO SRANJE NAS ČAKA, IN TO UPAM JAVNO PRIZNATI. ne bojim se, ponosen sem na to.

Vipko
Truplo

Proti čemu si glasoval proti? Imeli smo dva referenduma... večina je bila ZA za oba... sam sem glasoval proti vstopu v Nato. Tudi mene ni sram priznati... kar sem storil. Tako... da si lahko tudi sam ponosen... si se odločil, kakor si takrat pač mislil, da bo zate bolje. V tem ni nič slabega.

In reply to by Gost (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

glasoval sem proti obema. OB GLASOVANJU ZA SAMOSTOJNO SLOVENIJO NAS NIHČE NI VPRAŠAL ALI SMO ZA KAPITALIZEM ! TU STE DESNI PREVARALI SLOVENSKE VOLILCE IN SRAM VAS BILO. ČE BI TO VPRAŠANJE BILO NA LISTIČIH, BI VERJETNO BIL IZID GLASOVANJA DRUGAČEN. Truplo, bolje, da molčiš, saj ta nihče na portalu ne jemlje resno. Zaradi sistema, katerega zagovarjaš, si že dolgo brez dela, ampak ti boš še vedno zagovarjal ta sistem. Očitno s tvojimi možgani ni vse v redu, zato poišči ustrezno pomoč !

Vipko
Truplo

Še ena replika... zadnja. Kot prvo, ni treba žaliti, ker jaz tebe nisem.

Če si že tako pameten mi ni nikakor jasno, kako si lahko takrat izpadel tako butast, da nisi dojel, da se spreminja politični sistem. To so vedele polpismene mamice... le ti nisi?

Takrat smo imeli vsi poln kufer tistega socializma, komunizma. Tudi, ker je padel berlinski zid in ostali režimi v Vzhodni Evropi. Tako... da moje možgane kar pusti na miru. Pa po svoje "uradno" nisem tako dolgo brez dela... in tudi ne več tako daleč od penzije. Spet se spotikaš v osebne stvari, katere se te ne tičejo. Pa brez zamere!

In reply to by Gost (nepreverjen)

MSHC

Ja Truplo, meli smo pun kurec komunizma pa socializma, samo za to ka mamo zdaj smo pa nej glasovali in se eni tudi borili. Lejko ti blebečeš kelko ščejš pa špilaš pingpong s politikami keri vlade pa keri politiki so bole krivi za propad naše države. Vsi so enako krivi. Sakši ka je biu od 1991 prisoten v naši politiki nosi svoj del krivde za trenutno situacijo. Ti pa zdaj samo veselo dale opravičuj tej politike kerin se jebe za tebe in za vse ostale pa se krejgaj po forumaj zaradi politikov. Mater si smotani.

In reply to by Truplo

Gost (nepreverjen)

Jaz osebno ne bi nikoli zagovarjal sistema, ki mi ni sposoben dati dela. Le kakšen sistem je to ? Moraš biti res umsko prizadet, da ti je takšen sistem najboljši in ga celo življenje vneto zagovarjaš. KAJ POREČEŠ NA TO, DA JE PETERLETOVA VLADA STANOVANJA, KI SO BILA VREDNA 70.000 TISOČ EVROV IN VEČ PRODAJALA ZA 6.000 EVROV, DANES PA MORA NAJEMNIK STANOVANJA ZA NAJEMNINO STANOVANJA V DVEH LETIH PLAČATI TA ZNESEK, S KATERIM JE LAHKO ČLOVEK V ČASU TE VLADE ODKUPIL CELO STANOVANJE. POŠTENO IN EKONOMSKO UPRAVIČENO ? Vidiš, takšne bedarije in nepoštenosti, so Slovenijo pripeljale tja, kjer je. Ampak desničarji tega ne vidite. TOBAČNA TOVARNA LJUBLJANA JE IMELA VEČJO VREDNOST V ZALOGI TOBAKA KOT JE BILA NA KONCU PRODANA V CELOTI. Kaj bi slepemu kazal sonce. če ga ne more videti ? KDO JE TO PRODAJAL ? LEVI ALI DESNI ? DESNI ! Kaj pa SIJ ? Kdo jo je prodal in za kakšno ceno ? Vizjak in Janševa vlada. Škoda, da naštevam dalje, ker pri vsaki svinjariji so zraven desničarji.

Lumpen- proletarijat (nepreverjen)

GOST,izis,Goubec; in še ostali ka se znate telko sliniti na tom forumi o Peterleti, večina vas je takših , ka se znate v oštarijaj s špriceron ali pivov v rouki fejst sliniti pa šinfate, če pa bi se trbelo ge kaj zbuniti ali se za koga zavzejte pa se skrijete v mišje rupe.
Zanima me ge ste vsi vij bili ka se telko slijnite proti Petrleti , gda so rdeči direktori pa njihovi pomagači vničavali Premurske fabrike, da bi mogli iti na ulice.
Ge poznan tudi v našem konci puno takših LUMPEN- PROLETARCOV, ČE BA BI SE TRBELO GE KAJ ZBUNIT ALI ZA KOGA ZAVZEJTI , PA MAJO PONAVADI OD STRAJA PUNE LAČE, MOČNI SO EDINO PRI ŠANKI Z VEČ ŠRICERAMI V RIJTI.

Gost (nepreverjen)

Lumpen, imaš ti končanih vsaj pet razredov OŠ ? Veliko sem ti napisal o tem, kaj je delala desnica s Peterletom in Janšo na čelu, ti pa nekaj na pamet o rdečih direktorjih. KO JE BIL DIREKTOR MURE BOŽO KUHARIČ (KOMUNIST PO TVOJEM ) JE V MURI DELALO 7200 DELAVK IN DELAVCEV IN SO IMELI POLEG PROIZVODNJE KREMENČEVEGA PESKA PUCONCI ( DIREKTOR TUDI KOMUNIST ŠTEFAN FILIPIČ ) NAJVIŠJE PLAČE V PREKMURJU. PROPAD TEH PODJETIJ SE JE ZAČEL Z VLADAVINO DEMOSA IN ZAMENJAVO TEH DIREKTORJEV Z DRUGIMI (ni važno kakšen je, samo da je naš ! ). Pojdi v gostilno in si spij še enega, ker za kaj drugega nisi sposoben. Ne poznaš nobene zgodvine, ne veš, kaj se je dogajalo, pa bi bil rad pameten. ŽALOST !

Vipko
Truplo

Propad teh podjetij... še posebej Mure se je začel z izgubo jugoslovanskih trgov in popolno nesposobnostjo tovarne Mura, da se prilagodi zahodnim standardom... razen dodelavnih poslov niso delali nič "pametnega" za tujino. Marketing so imeli razvit na ravni kamene dobe. Nikoli nisem delal v Muri... ampak to so govorili drugi.

Pa tudi... če bi Kuharič ostal... Mura ni bila sposobna sešiti, pa tudi ne nobena podobna tovarna v Evropi npr. srajco za kakšen dolar... kakor so to lahko na Kitajskem. V tem še štos... ne pa v Janši ali Peterletu! In kdo je zamenjal Kuhariča? Pa ne mi... da kakšen desni?

In reply to by Gost (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

Truplo daj ne seri,da bi Mura šivala srajce za en dolar,pa ti si fčesnjen v glavo,ker je te nosa Murine stvari je bil gospod.Mura je bila pojem v tekstilni industriji,če nisi imel Murinega gvanta v tistih časih si bil pičkin dim.Doma v omari mi še sedaj visi obleka,ko nova,čeprav veliko nošena.
Mura bi še lahko sedaj obstajala,seveda ne v taki veliki obliki kot nekoč,če je ne bi vodilni z delavci vred,ki so vsi skupaj kradli kot srake in Muro spravili na kant.

Vipko
Truplo

Ne seri ti... Mura seveda ni bila sposobna sešiti srajce za to ceno, niti obleke s podobno ceno, kakor so bile tiste uvožene... Ko se je tržišče odprlo za poceni kitajsko, tajvansko obleko, srajco... koliko vas je tule kupovalo potem še murine srajce, obleke? Če nisi direktor... koliko oblek pa si si npr. na leto kupil in to trikrat dražjih, torej murinih? Po mojem niti ene... Saj imam tudi sam doma... še nekaj murinih sakojev, nič se bat, da tudi sam nisem kaj kupil. Seveda pa več ne toliko... in več v raznih drugih trgovinah. Pa kvaliteta ni bila trikrat slabša... niti pod razno.

Koliko je pred desetimi leti kupovalo murine obleke, danes? Malo... tudi zaradi draginje, tudi zato, ker je izbira večja in veliko podobnih stvari je veliko cenejših. Marsikdo si rajši kupi tri srajce za eno murino, jih po enem letu zavrže, kakor bi murino... in v tem je point. Mura tudi nikoli ni vedela sešiti kaj modernega z mlade, mislim na športne jakne, na jeans. Tu so stari "socialistični" direktorji spali... se zanašali, da bodo vedno in do vekomaj prodajali po Jugoslaviji, večno šivali dodelavne posle za Nemce... ampak... trg je rekel NE. Posledice pa vidimo! Bili so tudi komentarji v tej smeri, da Mura ne bo nikoli padla tako nizko, da bi šivala avtomobilske prevleke... aja, pa ni po nekem socialističnem pravilu vsako delo častno? Vidiš, tu so napake prejšnjega vodstva, ne pa, da jih pretirano hvalite, da je takrat delalo 6.500 ljudi. Kvantiteta ne pomeni nujno kvalitete, če gledamo samo na število in velikost tovarne.

Suma sumarom... Mura je postala, kakor tudi druge podobne tovarne po Evropi enostavno predraga. Ker se Kuharič in ekipa niso brigali kaj prida za druge posle, ko je bil še čas... je Mura odšla "v zgodovino". Pa piši... kaj hočeš, meni je vseeno!

In reply to by Gost (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

Truplo, naj bo enkrat po tvojem. Kaj se bo zgodilo s Slovenijo po razpadu jugoslovanskega trga in koliko naših podjetij bo vrag vzel so opozarjali številni naši znani ekonomisti, pa jih je DEMOS hitro utišal in odstranil. Za kaj že ? Direktorja PKP Puconci Štefana Filipiča je zamenjal vnet oboževalec Janše Branko Drvarič ( zraven tudi pri razvojni agenciji MURA ). Pol delavcev odpuščenih, pol delavcev delalo za minimalno plačo, na deset delavcev en direktor, v upravi plače v več tisočih evrov. Truplo, so to napravili komunisti ? Ne, to so bili pripadniki druge politične opcije !

Vipko
Truplo

Mešaš veliko stvari. Kot prvo, za osamosvojitev smo bili vsi. Politika mogoče ni predvidela, da bo vojna na Hrvaškem in potem še širše. Kaj je tu toliko kriv Demos? Ko so se normalne trgovske poti zaprle vsaj jaz nisem rabil Mencigarja, da mi pove, da bo trg bivše države za nas zaprt... in da je treba iskati nove trge. Sicer je po Demosu prišla na oblast LDS... in nove trge smo dokaj hitro našli, nekje do svetovne krize nam je šlo super... v smeri "švice"... to priznal ali ne. Potem... to je že "anotherstory".

Kar se tiče kadrovanja..., sem lepo napisal: VSI KADRUJEJO, meni grejo na živce pa pač vsi, kateri se na veliko hvalijo pred volitvami in potem, ko prevzamejo oblast, da bodo kadrovali po sposobnostih in ne po politiki. Tu se gre za leve... in desne, da bo jasno, zato me ne napadaj, ker si to nisem zaslužil.

V Delu pred prazniki je glede tega neki slovenski novinar lepo napisal: Nekako takole: "Nekoga postavimo na mesto oz. neka skupina ljudi nekaj začne, projekt ali podjetje propade, naredi se velika škoda, katero itak več ali manj pokrijemo ali davkoplačevalci... oz. vedno, ker tudi brezposelne potem vsaj nekaj časa financira država. Človeka ali skupino sicer ODSTAVIMO... in potem nikom ništa! To je enako, kot bi atentator samo odložil orožje in bi bil oproščen vsake nadaljnje krivde".

V tem je point... tako za leve, kakor desne... da nihče ne odgovarja ama baš za nič... odstavimo sicer skupino ali človeka, najebemo pa državljani.

Še to... Demos v tistem času ni mogel ravno vse utišati... nikomur se ni nič zgodilo. Ker so bili na oblasti, so pač zaradi večine delali po svoje... a ni tudi LDS, pa Zares, pa SD, sedaj SMC... pa desni...? Kakšna oblast, politika pa bi bila za vraga, če ne bi sledili svojemu programu, kateri se navadno itak razlikuje od nasprotnega političnega pola. Volilci nekoga postavimo na oblast, ampak, kot sem že napisal... nihče ne odgovarja za zgrešene projekte, politiko. Vsaj "tvoji" se vsake dve, tri leta "preoblečejo" v npr. Pozitivno Slovenijo, Zaab, Zares, SMC... in vas prevarajo, da jih volite. Če bi vsaj SD... ti imajo vsaj neko pot in je ne skrivajo. Tu je point!

Ti v glavnem za vse kriviš desnico... pa matematično gledano... bila na oblasti 5 let, tvoji pa 20. Res so veliki strokovnjaki... desni namreč, da so vseeno v okviru nekih veljavnih zakonov toliko uničili, vse spokradli... misliš, da smo res tako naivni?

In reply to by Gost (nepreverjen)

zima.bella

Z menjavo političnega sistema se je zgodilo to:
LAČNE svinje so SITE svinje vkraj od korita vrgle. Samo to, in nič drugega!!
In so se lačne začele nažirati - rezultat je pa tu!
Prosim vas lepo, kaj lahko čakate, ko profesor geografije postane predsednik vlade? Mora pa biti dovolj nor, da si tako funkcijo sploh upa sprejeti!!
Vse je le politika, politika je pa ova teta, ka stoji tam na vogalu in na roki vrti torbo.

Tole še moram pripisati: MAŠČEVALCI so takrat prevzeli oblast - in to je naša poguba!

Vipko
Truplo

Da je takrat profesor geografije sprejel oblast... je tudi mene presenetilo. Da nas sedaj vodi pravnik, prej brez političnih izkušenj, tudi ni najbolj normalno. Da nas je pred njim vodila šivilja, je še bolj nenormalno. Pred tem obramboslovec, sicer s političnimi izkušnjami... normalno ali ne? Pred njim politik, kateri svoj živi dan ni nič delal... in ta nas je zakreditiral do amena, Alenčica pa dobesedno dokrajčila. Bolj nazaj ne bi šel... Maščevalci so se pa res maščevali... so dali koga v zapor zaradi grehov prejšnjega sistema? Če boš napisal DA, potem lažeš. Koliko so jih pa tvoji... po krivici? Pa ni treba brati zgodovinskih knjig... samo pogledaj si dramo Moj ata socialistični kulak. Več pove, kakor deset tvojih oz. Repetovih knjig zgodovine.

In reply to by zima.bella

MSHC

Moj ata socialistični kulak je komedija nej pa drama. Tij Truplo pa nigdar neboš cenjeni debater zaradi tvojoga tupoga razmišljanja - moji , tvoji. Gda boš tou preraso te do te lidje mogouče začnoli upoštevati, dokeč boš pa tiro tou tvojo mantro - moji, tvoji ..... boš pa za večino sigdar samo en navaden lolek, keri uporablja primitivno desničarsko retoriko.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Zdravo bolek... san čako, ka se oglaseš!

In reply to by MSHC

tuncika

PETERLE JE LUZER BREZ PRIMERE, KJER JE DENAR TAM JE ON . MOJSTER DORA TI SI SRČEK BREZ PRIMERE, AMPAK, KJE JE JJ.

Gost (nepreverjen)

Truplo, bolj ti jaz naštevam praktične primere, bolj , ko ti naštevam kakšne krivične in ekonomsko nesprejemljive zakone so sprejemali desničarji, bolj ti tupiš. Škoda časa in debate s tabo, ker itak ničesar ne razumeš. Desničarji so maščevalci in hočejo uničiti vse tisto, kar so levičarji ustvarili, pa jim ni mar, če bo državo vrag vzel. No, saj jim je v veliki meri že uspelo. Cilj DEMOSA ni bil v tem, da bo ljudem v novi državi šlo bolje, pač pa v tem, DA SO ONI PRIŠLI DO KORITA.

Vipko
Truplo

Mislim, da tvoje neumno pisanje ne zasluži replike... sicer pa je bistvo... lepo na kratko napisal Pesek spodaj! Vsaj... kar se tiče Peterleta!

In reply to by Gost (nepreverjen)

Vipko
buldog

Samo ne udrihajte vsepoprek po človeku. Peterle se izdaja za krščanskega demokrata; toda on je v osnovi bolj socialni demokrat. In v tistem času je vodil vlado optimalno. Politika je tudi umetnost možnega - in v tistih časih je bilo navidez možno vse, v resnici pa mnogo manj. Njegova vlada je bila tudi zelo heterogena, tudi politično. Če se spomnite so bili takrat močni tudi zeleni, ki so bili mnogi levičarji. Človek je bil na oblasti v prelomnih trenutkih za Slovenijo in zasluži vsaj oceno: prav dobro!

To je tudi političar, ki ga razne komisije niso nikoli preiskovale; ker je pošten. V Bruselj tudi ni prišel sam, bil je izvoljen. Ne vem, zakaj se mu to oporeka. Verjamem, da ima tam celo določen vpliv; on je bivši premier. To tudi tam nekaj šteje.

Odgovor uporabniku zima.bella (končno si zaslužiš svoj niknejm, tudi v slovenski transkripciji!): Zakaj bi bil profesor geografije slabši premier kot obramboslovec? Ker ne pozna orožja in mu postaviti pravo ceno?

Še odgovor tunciki: Peterle ni luzer brez primere. Peterle je zgled solidne politične kariere, v kateri si celo ni umazal rok. Kaj pa tvoja kariera, tuncika?

Pa da ne pozabim: vsem stalnim debaterjem od tuncike, zime, vrane, trupla, mujre, blacka, jabolke, wizemana.... srečno, zdravo in uspešno novo leto!

Vipko
Truplo

Da Peterleta mnogi ne cenite ni nič čudnega, neobičajnega. Mene samo moti, da ga žalite. Kot je napisal Pesek... on je zgled neke politične kariere, brez madeža, na vse funcije je bil izvoljen, čeprav tudi vmes ne forsiran.

Sam ne cenim kaj prida Pahorja... in je podoben. Ni si nikjer umazal rok, upal si je celo kandidirati za evropski parlament z zadnjega mesta in bil izvoljen... na podlagi perferenčnih glasov.

Zdaj ga desničarji imenovali Kekec, pa Barbika, pa to in ono... vmes si naivno tudi sam kaj "zagreni"... nekaj je dosegel oz. kar veliko, čeprav, kot sem napisal, svoj živi dan ni delal nič drugega, kot se ubadal s politiko.

Napovedal je, da bo s koncem predsednikovanja Sloveniji to konec njegove politične kariere V SLOVENIJI. Kaj nam hoče sporočiti oz. kaj ima za bregom? To pa je res vprašanje... za milijon, ane?

In reply to by buldog

Gost (nepreverjen)

Truplo, resnica boli, zato je nočeš slišati. če je moje pisanje neumno, daj odgovore na te zakone, ki sem jih naštel, pa da te čujemo. Zdaj, ko ne moreš kolesariti, verjetno bolj v cerkev hodiš.

Vipko
Truplo

Nisi naštel nobenih zakonov... pisanje pa je bebasto! Sicer pa ti je tudi Pesek po svoje nekaj napisal...

Če bi se vsaj malo razumel v zadevo ali bil vsaj objektiven... bi vedel, da je bilo takrat TREBA POD NUJNO sprejeti marsikateri zakon..., kateri je bil po svoje tudi slab. Priznajmo... marsikaj je bilo na silo in tudi narobe... tudi pozneje, ko je bila na oblasti LDS. Le... da ti tega ne boš nikoli sprejel... niti, da LDS ni upoštevala mnenja Ustavnega sodišča mislim da leta 1996, ko ni hotela uveljaviti večinskega volilnega sistema, kateri je bil izglasovan tudi na referendumu. Pa boš spet nakladal... nekaj v tri dni?

Zakaj ne bi mogel kolesariti? Jaz kolesarim celo leto... če se mi da tudi v snegu. Kaj pa je s tem narobe? Vse ima svoj čar. V cerkev pa ne hodim! Sedaj pa grem... mogoče bo to edina prilika to zimo... malo fotografirat po okolici Sobote. Če se kaj najde... bom itak dal v fotogalerijo, katera je tu pod vsako kritiko. Ampak... bi rekli, nekaj je, bolje kot nič?

In reply to by Gost (nepreverjen)

Gost (nepreverjen)

Truplo, poglej zapis pod Gost .....95 in odgovori na to. To sem zapisal jaz ( ne vem, zakaj mi menjavajo številke ). Janši in Peterletu se jebe zate, ti se pa tako vneto boriš za oba. Daj si že enkrat dopovedati, da je njim cilj oblast, za posameznike jim dol visi. Tudi SDS ni hotela upoštevati mnenja Ustavnega sodišča im mnenja Evropskega sodišča za človekove pravice o izbrisanih. Kaj praviš o tem ? Vsi so enaki, cilj jim je oblast in ne človek ! Samo nekateri so bolj pokvarjeni ( desnica ) kot drugi (levica ).Kdo je že rekel ZDAJ STE NAS VI JEBALI 45 LET, ZDAJ PA VAS BOMO PA MI 50 LET ? Se spomniš ?

Vipko
Truplo

Evo, Prevc zmagal... in smo dobre volje.

Odgovor... o delu: Nobena država ne more zagotoviti vsem državljanom službo, razen "verjetno" v Severni Koreji, prej v socialističnih državah, čeprav vseeno dvomim, da ni bilo nekaj nezaposlenih? Če ne... potem so jim itak dali delo, da so bili razni komisarji in vohunčki po podjetjih in ulicah! Janša je leta 2004 že podedoval po mojem dobre gospodarske razmere in takrat smo imeli okrog 30.000 brezposelnih... po vseh številkah zelo malo, kajti za določena slabše plačana in bolj umazana dela kolikor vem, smo delovno silo celo uvažali. Naj me nekdo popravi... če se motim. Skratka, določen procent brezposelnih verjetno ni neka bula... če deluje trg delovne sile to ne more biti neki problem. Sedaj jih imamo... koliko že? Da še ne vprašam, koliko državnega dolga imamo plus javnega? Seveda je večino pridelala desnica, a? Figo, he, he... na srečo taki podatki obstajajo na straneh EU-ja in drugih tujih medijih, kajti naši so velikrat privlečeni tudi za lase... in bili so tudi Grški, da smo pošteni. Tisti dobesedno kriminalni. Tako ne vem, čemu si me to sploh vprašal?

Ne vem, zakaj bi si moral dati dopovedati, da se gre vsem politikam (ne samo desnim) za oblast... če je to meni itak jasno že desetletja. Nisem bogve kako načitan... ampak tu pa vseeno ločim zrnje od plev. To si napisal v takem tonu, kot da se levici ne gre za oblast? Problem je tudi, to sem tudi že napisal, da se je komunistom šlo med II. svetovno vojno prvo za revolucijo, prevezem oblasti z njihove strani in šele nato za boj proti okupatorju... kateri resnici na ljubo tu res ni imel kaj iskati.

Tudi... še dobro, da me nisi vprašal glede raznih prodaj za Kmetijsko zadrugo Kükeč. Kako naj jaz vem, kdaj so prodali tobačno, koliko je vredna in zakaj? Bolj je odmevna zgodba z Mercatorjem... kjer je Erjavec odstopil od sporazuma, da bi ga prodali... takrat nekje med Janševo vlado bi baje dobili zanj 4 x več, kakor smo sedaj. Še bolj pogubno bi naj bilo, da je Mercator kupil trovec, kateri bi naj bil v dolgovih. In takih zgodb je veliko... napačnih z desnice in tudi levice. To pišem celi čas, ampak vi zlivate gnojnico samo na desne. Aja... Mercator je "dokončno" prodala Alenčica... ni ga pa sicer drugače uničila. So ga desni? Ja... če je Janković politik levice... pa je figo. Pri Mercatorju bi naj bilo zaposlenih trinajsttisoč ljudi... to pa je za naše razmere ogromno.... in če to gre v "maloro"... bomo šele na kurcu.

Meni je tudi jasno, da se Janši, pa Cerarju, pa Alenčici in Štefeku in Mariški na Goričkem zame jebe... pa tudi zate, da ti bo jasno. Tudi to sem že napisal... Janša za časa svoje vladavine tudi ni poskrbel v smislu sprejetja bolj poštenih zakonov za malega človeka. Zakaj se ponavljam... ker me ne berete, ampak iz vas sika le sovraštvo. Ker sem drugačen!

Aja... omenil si še stanovanja. Kaj vem... zakaj so to naredili? Ker smo izgubljali trge... so rabili denar? Bi rekel, da tudi. Če ne bi prodali stanovanj... bi bilo njihovo vzdrževanje preveliko breme za takrat vseeno hirajočo državo... verjetno tudi. Tudi je zelo, zelo verjetno, da je nekaterim to pasalo... tudi meni, ker sem stanovanje kupil. Se naj sedaj tega sramujem? Morda pred takimi, kateri so gradili hiše ali kupovali stanovanja nekje PO LETU 1983... do takrat si najel kredit in vrnil za vrednost škatlice šibic... Če si bil le pameten! Nekje po tem letu... je prišla revalorizacija kreditov in tega je bilo več... ali manj konec.

Za konec še... itak me boste naprej "živcirali in provocirali"... kdo je to rekel o jebanju? Sam tega res ne vem, verjetno je bilo izrečeno...

In reply to by Gost (nepreverjen)

POMLAD

Truplo, imaš ti družino ? Preveč časa pustiš na portalu in na kolesu. Družina verjetno trpi zaradi tega. Če je nimaš, pa tak nisi moški!

Vipko
Truplo

Ti se brigaj zase... in ne zame, kaj jaz počnem v prostem času, v svojem stanovanju s svojo elektriko in svojim računalnikom. In da boš pomirjem... nimam več sicer "cele" družine, dve tretjini ožje pa še vedno!

Škoda... da se najde taka beda, da zraven debat omenja še družine... ljudi, kateri verjetno tule ne debatirajo. Tudi, da žali ljudi, kateri npr. nimajo otrok ali družine... torej po tvojem tudi istospolni niso ljudje????? Vidiš, glasoval sem sicer PROTI, ker neka meja v pravciah mora biti, kaj takega pa nisem nikoli napisal, niti na to pomislil.

In reply to by POMLAD

POMLAD

Truplo, da ti bo enkrat dokončno jasno MERCATOR JE POD MIZO PRODAL JANŠA BAVČARJU IN ŠROTU IN ODSTRANIL JANKOVIĆA. In tu se je začela kalvarija Mercatorja. TOBAČNO TOVARNO LJUBLJANA SO PRODALI TAKO POCENI, DA JE BILA ZALOGA TOBAKA V SKLADIŠČU VEČ VREDNA KOT ZNESEK, KI SO GA DOBILI ZA CELO TOVARNO ( DEMOS ), Slovensko industrijo jekla je prodala Janševa vlada ( Vizjak ) tako poceni, da so jo Rusi plačali z triletnim dobičkom, Zakaj je zakon za odkup stanovanj ( Jazbinškov zakon ) veljal samo dve leti, potem pa stanovanja ni bilo mogoče več odkupiti po znižani ceni ? Misliš, da je meni vseeno, da si ti recimo za 8.ooo evrov odkupil celotno stanovanje, jaz in ostali pa bomo za najemnino stanovanja plačali več kot 80.000 evrov ali več, pa stanovanje ne bo nikoli naše. in potem smo pred zalonol vsi enaki ? MALO MORGEN ! In vidiš, največ takšnih krivičnih zakonov so sprejeli desničarji. MOGOČE Z NAMENOM MI BOMO KRADLI, DA NAS PA NE BOSTE GLEDALI, BOMO TUDI VAM DALI NEKAJ MALEGA. Kdo jim je sploh dal pravico, da so naše skupno premoženje ( to, kar so generacije pred nami in naša generacija zgradili ) začeli brezglavo prodajati in si polniti žepe. Janša in Bavčar pred osamosvojitvijo za burek nista imela, kaj pa danes . Tiste besede je izrekel vaš desni idol maščevalni ( iz oči mu je gledalo tako sovraštvo, da tega ni mogel prikriti) pokojni Pučnik.

Vipko
Truplo

Moram priznati, da ti VSE VEŠ, jaz pa niti polovico, kaj polovico, skoraj nič od tega. Zato je nadaljnje komuniciranje s tabo in podobnimi... verjetno z vaše strani kar žaljivo in potrebno nadaljnjega komuniciranja vas z bolj pametnimi, takimi, kateri vejo več podatkov in predvsem, da so pristaši levice!

Ampak... prej ali slej se boste tudi med sabo skregali (kakor večina vaših vlad), ker vas bo preveč pametnih na kupu in boste med sabo iskali ta manj pametne... noben pa ne bo hotel biti na tem mestu!

In reply to by POMLAD

POMLAD

Truplo, ti je muca jezik popapala ? Istospolni so ljudje, samo.................. ne smem napisati, ker me bodo preganjali.

POMLAD

Truplo, kadarkoli tebi nekdo dokaže, kakšne za večino državljanov škodljive zakone je sprejemala desnica in po kakšnih nizkih cenah je desnica prodajala naše skupno premoženje, ti pobegneš v mišjo luknjo in se skriješ. Vse to, kar sem ti napisal, imaš dostopno na googlu, samo ti tega nočeš pogledati, ker potem bi morda spoznal, da desnica le ni to, kar ti misliš. RES SI JANŠEVA OVCA IN NJEGOVA OVCA OSTANEŠ ! Desni ste slepi in gluhi za argumente, in začnete neko drugo temo ali pa pobegnete. Pa priznaj že enkrat, da je desnica zasrala s tem, o čemer sem pisal.

Vipko
Truplo

Ja, ja... saj TI ŽE VEŠ... in TO VSE! Razen... da ti je bralna sposobnost, razumevanje za moja pisanja na nuli.

Pa saj sem napisal za stanovanja. Nekaterim je pasalo, nekaterim ne. Meni DA. Tebi pač ne. Zakaj pa nisi kupil? Sam, pa tudi ti, se lahko vprašaš tudi takole: zakaj tudi nekje po letu 1983 niso obstajali krediti brez revalorizacije, da bi si tudi midva postavila praktično hišo zastonj? Če me spomin ne vara, je bil takrat sigurno še enostrankarski sistem in kontra se vprašaj, koliko so osiromašili tedanjo skupno državo komunisti, kateri so takrat vodili državo, gospodarstvo. To ti več tako zlahka pa res ne gre iz glave, a? Pa še enkrat, čemu so prodajali stanovanja? Sam samo domnevam... ker so imeli hasek tako levi, kakor desni volilci predvsem zato, ker je bil stanovanjski fond prevelik, ljudje pa toliko denarja niso imeli, da bi stanovanja pokupili. Država pa je sigurno tudi rabila denar... saj so takrat izgubljali trge. Stanovanja pa vzdržuje lastnik... in ne najemalec. Ta plačuje samo najemnino... država bi morala sprotno verjetno vso pobrano najemnino pač vlagati v stanovanja... in od tega ne bi imela nič. Tako so nekaj skasirali... dovolj, preveč, premalo... tu se seveda lahko kregamo, ne pa o vzrokih za prodajo, vsaj po mojem mnenju pač ne.

Ker tudi ti ne veš nobenega pravega odgovora pač samo "domnevaš", da je bil to skoraj izvirni greh desnice za našo krizo. Pa malo se zresni in kot sem napisal, začni debatirati s sebi primerljivimi: tako po nazoru, kakor pameti. S slednjim bo težko... zdaj ali si tako pameten, da se tudi s "svojimi" ne boš razumel, ali pa prebutast in te bodo hitro zbili, kakor se temu pravi. Toliko!

P.s.: Pa nikjer nisem napisal, da desnica ni delala napak. Še največjo... da ni izvedla lustracije. Toliko o tem in tistemu, kateri jih imenuje maščevalci. Za lase privlečeno! Kljub kakšni čudni, grobi izjavi, pa makar od Pučnika.

P.m.: Ker se pojavljaš v večih temah... Möjra pa je nekam "izginil"... si verjetno kar zamenjal ime, a?

In reply to by POMLAD

POMLAD

Truplo, če bi opravili lustracijo, stranke SDS danes ne bi bilo, ker v tej stranki so večinoma sami nekdanji komunisti, vsaj dosmtni predsednik te stranke in vodilni člani te stranke. Najslabši so spreobnjeni komunisti, ki so od komunistov pobegnili k domobrancem ! Boj se takšnih ljudi ! Spoštujem komuniste, ki so ostali komunisti. Čeprav nisem v nobeni stranki. Povej ti danes eni mladi družini v Ljubljani, da v času Peterletove vlade kupil celo stanovanje za ta denar, ki ga ta družina plača v dveh mesecih za najemnino stanovanja. Si upaš ? Peterletova vlada je krajo in lopovščino uzakonila z zakonom. Zato je ta zakon veljal samo dve leti, da je gospoda skoraj zastonj prišla do lepih stanovanj po celi državi. Odkup stanovanj po Jazbinškovem zakonu je bila kraja nas vseh, ki smo plačevali v stanovanjski fond. Ukradli so denar celo iz tega fonda. Kdo in za koga že ? o sramotni prodaji podjetij ne upaš napisati ničesar . ŠE DOBRO, DA NIMAŠ ŽENE, KER NI ŽENSKE, KI BI TEBE LAHKO PRENAŠALA !

brezveze (nepreverjen)

ccc

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice