Družina Zrinski-Vogrin, ki šteje enajst članov, gre za eno največjih družin v tem delu države, je imela veliko pričakovanj in upanj, a so nastopile težave. Poleg očeta Darka in mame Monike sestavlja družino še osem fantov in ena deklica, najstarejši sin šteje devetnajst let najmlajši pa le dve.

Stiskajo se v podstrešnem stanovanju

Družina Zrinski-Vogrin se je že večkrat selila, zadnjih nekaj let so nastanjeni v Holtovi vili v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni, kjer se 11-članska družina stiska v 45 kvadratnih metrov velikem podstrešnem stanovanju. Ko so bili otroci še manjši, jih je šest ali sedem spalo v eni postelji, z odraščanjem to ne gre več. Zato ne preseneča, da je najstarejši, 19-letnik, že zapustil dom, opustil je tudi šolanje, saj se je moral zaposliti.

Želijo jih preseliti v občinsko hišo

Da tako naprej ne gre več, so spoznali tudi na občini Gornja Radgona, kjer so se odločili, da družino preselijo v hišo na Noričkem Vrhu, ki je v lasti občine. Vendar pa so tukaj natopile težave. Večina prebivalcev Noričkega Vrha je namreč proti, da bi se družina Zrinski-Vogrin naselila v njihovo sosesko.

Raje bi sprejeli Rome in begunce

Domačini z Noričkega Vrha so namreč prepričani, da gre za problematično družino, predvsem otroke, zaradi katerih v njihovi ulici več naj ne bi bilo miru in spokoja, kot ga imajo zdaj. Večina jih trdi, da so slišali, da je družina problematična, da jim bodo vlamljali, kradli in jim nagajali. Zato nekateri, ki se seveda ne želijo izpostavljati pravijo, da bi raje sprejeli Rome in begunce, kot njih.

“Kot župan ne morem dovoliti, da bi družina živela v nemogočih razmerah, na manj kot 50 kvadratnih metrih, zato smo nekaj časa iskali rešitev in nismo niti pomislili, da lahko nastopijo takšne težave”, pravi župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko.

S peticijo proti družini Zrinski-Vogrin

Prebivalci Noričkega Vrha so šli celo tako daleč, da so začeli podpisovati peticijo proti naselitvi družine Zrinski-Vogrin v njihovo sosesko. Oče Darko ne skriva, da njegovi otroci niso kdaj vihravi, razigrani pa tudi nepremišljeni, ampak, a niso vsi kdaj pa kdaj taki?

Ključi hiše že v njihovih rokah

Ključe “sporne” hiše so Zrinski-Vogrinovi že dobili, pogodba je še v pripravi. V tem času pa so uredili večji del notranjosti. Vložena sredstva bodo kompenzirali z najemnino. Tudi okolica stavbe je močno zaraščena, saj nekaj časa tam nihče ni živel.

»Seveda bomo vse to uredili, samo da se čim prej lahko legalno vselimo in zaživimo kot normalni ljudje,« si želi oče Darko, ki v zadnjem času dela vse dneve, da bi domov prinesel čim več denarja.

O družini nič negativnega

O tem, ali so Darkovi in Monikini otroci dejansko tako »nemogoči in problematični«, nimajo na Osnovni šoli Gornja Radgona nič posebej kritičnega za povedati. Niti njihovi zdajšnji sosedje nimajo večjih pripomb; res so nekoliko bolj glasni, včasih se bolj glasno prerekajo, jočejo ali smejijo, a saj to ni nič posebnega, da bi jih morali zaradi tega sovražiti ali zaničevati.

S spleta

Komentarji (126)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Plavii (nepreverjen)

Vejpa vsi keri se pišejo VOGRIN delajo vsepovsod samo sranje.

lauraas (nepreverjen)

Brez strahu jih vzemite, saj niso romi, vi še ne veste kaj so romi. Pa policija je, baje živimo v varni državi, edino romov se policija boji, potem pa lahko delajo kar hočejo.

Gost (nepreverjen)

Sedanji sosedje nedo nika pravili, ker se jih scejo resiti:) NAJ SI JIH ZUPAN ZEME!!!

Gost (nepreverjen)

lauraas romi so ti mater jebali romi majo bolše bivalne pogoje

Xxll (nepreverjen)

CIGANI dol CIGANI gor,niste pošteni do vašega naroda kak bi lahko živeli z BEGUNCI in z CIGANI če se pa vam ne smislijo ti otroci jaz jim dam takoj 200 kvadratnih metrov bivalnega prostora samo naj me župan pokliče.Dobrodošli .....

POMLAD

KJE JE SOCIALNA SLUŽBA ? ŽE ZDAVNAJ BI MORALA UKREPATI !

njefka (nepreverjen)

ge to živimo, v srednem veku? vej pa pokažte vsaj malo človeškosti-krščanskosti, ali ka je to za ljudi.- hodite v cerkev kera vam tupi: sprejmi sočloveka....na tv NAT.GEO. bil domumentgarc na to temo: sprejemanje veččlanske družine različnih ver. židi,islamci,budisti so vsi sprejeli v svojo okolico veliko družino svoje in drugačne vere. - a najbolj nestrpni so izpadli kristjaniiiii. ajajaj

Fortunat (nepreverjen)

Napisano ke tak, kak si je Zrinski novinara naročil. Ni pa povedal, ka je bil že parkrat v zaporu, ka se selijo zato, ka deca kradnejo po soseščinah kak srake. Ka so lenuhi in kradljivci in je z njimi sama zgaga.

Janko Kolmanič (nepreverjen)

Hahahahahahahahahahahah kak do sosedi najebali :D :D :D hahahahahahahah ne se jebat.. zdaj se jim življenska doba zmenjša za 15 let :D

trezika (nepreverjen)

Ce ne veste situacije ne pisite nimate pojma neznata drugo delat kak deco in se smilit samemu sebi pa naj kdo pove kolko ima ta zenska delovne dobe.V soli imajo deca vse zastonj na morje se peljejo z dvema novima avtoma,zjutraj pa tastarejsi vsako jutro kupijo cike v trafiki.In kdo to placa ce so ubogi?Naj se spravijo delat in vzamejo jajcnike ,da se nebojo samo cele dneve razmnozevali.Sramota za nas narod tipicno za slovenijo.Vsi moramo delat naj tudi onidva,da bosta lahko preskrbela svojo deco,ne pa ze celo zivljenje zivijo od drzave in rdecega kriza.Kaj sta si pa pri svojih letih spravla? Kdo jima placuje leasinge za avto....pa kdo jih ne pozna naj bo raje tiho

trend (nepreverjen)

To so veliki gnoji ka nimata niti eden 1ure delovne dobe.Naj grejo v podgrad v eno od svinjske farme v stalo saj on ve kje je kaj ce je tam kradel kable pa delal skodo naj gre v zapor crnuh crni......

zima.bella

Solidarnost že, solidarnost, ampak:
kje je tu zdravi razum staršev - dandanes 8 otrok - pa komu na brigo jih imata - nam? Donald Trump pa Bill Gates nimata 8 otrok!!
Upam, da so proces reprodukcije zaključili, zato ker - vse ka je prav!!!!
Moram priznati, da peticije bodočih sovaščanov ne odobravam, jih pa rahlo razumem.

Xxll (nepreverjen)

Takoj se lahko preselite v hišo katera ima 200 kvadratnih metrov bivalnega prostora.Za kontakt me najdete pod šifro komentarja.

dvom (nepreverjen)

ne bi jih radi imeli za sosede....čakajte malo....me zanima, če bodo podpisovali peticijo tude proti oven, ka pridejo čez dva meseca, kda Avstrija zapre mejo in nam začne vračati ove migrante....ali smo "nestrpni" samo do svojih!

Gost (nepreverjen)

Raje cigane in begunce kot njih? Ka so tou kakšni teroristi?

müjra (nepreverjen)

ges bi 100X rajše meo za soside rome, begunce in to familijo kak 99% vas ka ste tu na forume...če de pa ta peticija resno uspela pa hitro na sodišče in tožiti občino kera podlega seljakon...a zdaj do pa že lidge odločale što de ge živo...

pa nej mi znova s tejme rome...eno vprašanje...kak se vij ka v prekmurje živere razlikuvlete od romof za enoga npr. ljubljančara? ljubljančar namreč zna ka mate rekordno breposelnost (ka je po seljaške logike posledica lenobe), tisti s službo pa nizke plače...zato ste vsi odvisni od preostale države ka van plačuvle zdravstvo, šole, ceste pa vse ostalo javno dobro? kda se ljubljančar pripela v prekmurje vide kate vsi svoje kuče + najmenje dva avtoja (ka je po seljaške logike posledica ka živete na podpore vsi po vrste)...taka me zanima kak te se vij za nekoga takšnoga zunanjoga opazovalca razlikuvlete od romov?

begal (nepreverjen)

Sram jih je lahko. Tu se kaže vsa zaplankanost, ksenofobija,primitivnost in še in še.Kako bi reagirali, če bi se kdo on njih ali njihovih svojcev znašel v taki brezishodni situaciji. K sreči nihče ni nedotakljiv in se to lahko zgodi vsakemu, tudi tem podpisnikom peticije. Vsega obsojanja vredno, da se take peticije sploh lahko zgodijo. Upajmo, da bodo odgovorni v občini, ki so predstavniki vseh prebivalcev imeli bolj human in inteligenten pristop.

Xxll (nepreverjen)

Zakaj toliko kritik proti siromašnim sam sem Rom in me zanima kako bi reagirali če bi vam slovenska vlada poslala v to hišo živet ne Rome iz pomurju ampak Strojanove in Brajdiče ali ene Pakistance ki imajo za sabo neštete umore,kakše komenta boste imali potem "boste tiho ker vas je strah".Dajte jim mir,Glejte jaz jih takoj sprejmem.

müjra (nepreverjen)

sicer pa to obnašanje ne presenča...kda je seljak na slabon so vsi drujge krijve...kda so drujge na slabon so si sami krijve...

PIKA POKA (nepreverjen)

danes oni jutri ti pojutrišnjem jaz ne sodi da ne boš sojen....

Gost (nepreverjen)

Vsi nekaj napamet! Podpiram tiste, ki jih nocejo zraven sebe! TISTI KA JIH POZNATE ZNAN O CEM PISEM.

Alojz K. (nepreverjen)

Sedaj je sosedom vrednost nepremičnin padla za 70%.

karpat (nepreverjen)

Mogla bi jin padnoti na nulo ob teh sramotnih - za vaščane- peticijah.

9874 (nepreverjen)

Zakaj pa trbej mete 9 mlajšov? Zato ka od države penaze vliečjo! Navaden človek keri dela v sloveniji- s slovensko plačo lejko komaj 2 otroka preživla! Ona pa ma 9.... zakoj li? Ka zna ka do jo država ranila. Podpiram peticijo! Tude ge jih nebi sprejela! Takše do živele na naš račun kere odemo v službo, kere so gnes den nej več enostavne ( stres,....), takše do pa doma ležale na kavči? Nebi njin dala nite žemlice! Jih ne poznan, ali če je telko kom.proti njim, verjamem, ka nisi dobri ljudje!

VRANA (nepreverjen)

Müjra, kmalu boš imel priliko, da boš imel za soseda migranta... Spremljaš kaj zadeve, vidiš kak si zabiti in pokvarjen bil pred meseci, danes pa dokazano še bolj??

Ti bdnxndn (nepreverjen)

Sirota deca.... Deca so nej kriva če so starši nej premislavali ka do jin lejko nujdili.... Zdaj je že gotovo ker so na sveti IN POZIVAM DRZAVO NAJ SE USMILI, CE MAJO BEGUNCI NAJBOKSO HRANO, OBLEKE, LEPI SPREJEM,NAJ MAJO TO TUDI DRZAVLJANI REPUBLIKE SLOVENIJE.

Gost (nepreverjen)

Ka cejli cas z begunci primejrate!!! BUDALE, BEGUNCI BIZIJO PRED VOJNO! Ce so deca bauga jih naj zeme socijalna! Paulek taksnih starsov tak nika iz njih nede!!!! VSI DOBROSRCNI KOMENTATORJI, ITE PA JIM DARUJTE IN VZEMITE POD SVOJO STREHO!

Ce so nej baugi starsi te so deca, ce pa nega dece pa do zivali....vaj kak enim privauscin ka bi meli paulek sebe taksne....

george (nepreverjen)

imej toliko otrok in žena, koliko jih lahko preskrbiš !!!

müjra (nepreverjen)

te večina prekmurcof nebi smela mete nej žene/moža pa nej dece glede na to ka je v prekmurje rekordna brezposelnost in najnižje plače...telko samo za tiste, ka mislijo ka zdaj to familijo v kakršnonkole poglede financejrajo

ksenofobnome seljake ka "grozi" ka do poleg mene migrantje živele...hehe seljak en...poleg mene migrantje že dugo živejo, pa nej samo to...delajo tude skuper z meof :)...vrvlen ka je za nekoga, ka cejle život neje šou več kak 5m fkraj od štale pa njive (razen par tednov na leto na dopust) to neka čudnoga samo hej problem je v tebe :)...

praf smejšno...zdaj je seznam lidij / skupin do kerih ste nestrpni sledeče:

begunce
rome
homoseksualci
velke familije
brezposelne

zabita müjra (nepreverjen)

Müjra ti se en teške primer čednoga človeka. MIsleš ka se znaš, ke se bog i batina ale ka? Povej što se osebno se predstave pa povej ka se v živlenje napravo nej pa ka tu nakladaš v tri prazne pa motaš kak se čeden pošteno pa neveš lopate v rokej držate. Zaj pa napišeš ka se tak čeden ka te to nejtrbe. Ka nas država hrane pa stakšeme henjaj ode na Goričko pa boš vido kak država skrbi za svoje( taka morejo v avstrijo odet delat pa še tu be država kraj mela). Ka so lidge nestrpni do njih pa že neka more bite vaček nebe cele kraj skuper stopo ka gnes den lidge fest redko skuper stopijo pa se zavzemejo za kaj skupnoga. Glede migrantov pa toga pa je stvar takša kak je neje problem ka so ampak ka jih je dosta preveč država nema za svoje nema(javne sektor nas vničavle po cele linije) nej ka be mela še za druge. Rome so nej problem so se fest vklučele v tempo živlenja( delat odejo vred gemlejo ka majo se razvijajo kak trbe)

VRANA (nepreverjen)

Müjra, edini seljak tü gori si ti, ka sploj ne razmiš situacije, pa še vedno neka lapaš... Pa vsi kontra argumenti so se ti podrli, pa še vedno neka lapaš. Trditev, "ti si nestrpnež, ksenofob" NI ARGUMENT. Vse "razvite" države Evrope ugotavljajo isto, kar sem jaz pisal pred meseci... Poglej npr. Švedsko in Dansko danes, pa še vedno lapaš nekše nestrpneže. Ja, ko ni argumentov, je ta izjava edini izhod. Samo si se zmotil, nihče te ne šljivi.
Poleg toga pa, kolikokrat si ti že označil Prekmurce za seljake,nerazgledane,... ne vem ka že vse nej, lahko brez problema napišem, ka si navaden pokvarjeni gnoj, z neko arogantno vzvišeno držo. V Avstriji, v lederni fabriki delaš skupaj z migranti, pa misliš ka si pameten?? Ali pa pri kmeti gnoj nakapaš, skupaj s slovenskimi migranti, pa si svetovljan??

black panter

bravo vrana,edini seljak tu je mujra

brezveze (nepreverjen)

Narod je resan čuden

Gost (nepreverjen)

Müjra, kolikšna je pa brezposelnost samo med romi? 95% je in to najbolj zvišuje povprečje brezposelnosti za celotno Pomurje!

Silence (nepreverjen)

Prekmurci ste tak največji škrtuhi pa nehumani ljudje vi mislite ke ste boga za jajce prijeli ka ste ne vem ke

müjra (nepreverjen)

hehe...vidite to je bistvo seljakov...kda druge krivično obsojate pa jin stalate grdobije je vse ok, da pa van nešče ogledalo postavi pa ste bole užaljene kak kakšna diva :)

pa tistome seljake, keri je po načini izražanja glij z veške beznice prišo, ka omenja švedsko pa dansko...si sploj kda buo tan ali tvoje informacije poberaš iz televizije oz kakšnih low level portalof? samo neka si zmisleš kda te pa človek sooči s fakti pa so viri nej dobri :)...in čas je ka se zavedate ka živete v dobi interneta...vse ka izjavite se lejko v nekaj sekundah preveri in postavi na laž...kak npr. komentar ka majo 9 dece ka jih te država hrane...kakšen bedak moreš bite ka kaj takšnoga izjaveš pa takšne laži okoli troseš...

Gost (nepreverjen)

Narod že ima neki razlog zakaj jih noče. Tale je že bil nekajkrat v zaporu, tu bo še naprej počel svinjarije in narod bo to moral trpeti ( biti strpen), če pa komu "poči film", in mu kaj stori, je pa spet tale v zaporu. Tu ni rešitve- zaključen krog in isto je z romi. Zato si pa vsak želi miru, z "ološem" pa tega nikoli ni in tu so zdaj nestrpni in krivci tisti, ki hočejo državo brez OLOŠA.

VRANA (nepreverjen)

Müjra, ogledalo si si postavo ti, s svojim nerazgledanim besedičenjem, tak zabitoga, pa vase zagledanega osebka pa že dolgo ne. Točno, včeraj san nej bil na Švedskem in Danskem, pa nej v Siriji, pa nej v Turčiji,... Smo v dobi interneta + imam 20 programov samo s poročili. Kaj je bilo včeraj na Švedskem in Danskem?? Če si takšno tele, ka si nej vido in ne veš povezati dogodkov ti ges nemo lepo linkov. Pa še na koncu vedno lahko poveš "low level portal"...

O dotični družini ne vem nič in tudi NIČ NISEM KOMENTIRAL, ne v eno in ne v drugo smer !!! In mislim, da jih tudi ti ne poznaš, pa vendarle gobec steguješ, pa zopet talaš seljake!! Kdo je zdaj seljak? Fakt je, ka si tou ti. Tak, zdaj pa idi nazaj k lopati, odmora je konec.

naši-vaši (nepreverjen)

Sosed Janez pravi sosedu Tonetu:"Če bi imel jaz imel tako poredne otroke kot vi, bi jih tepel vsak dan."
Nato mu odvrne sosed Tone: " Se strijam z vami, če bi bili vaši otroci tako poredni, bi jih tudi jaz želel pretepat."
(ZA RAZELEKTRITEV DALOGOV)

müjra (nepreverjen)

to je razlika med teof, tebi podobnimi, pa med ostalime...živete okrog svoje njive, gledate tv pa mislite ka van je vse jasno...san že parkrat omeno, edina rešitev za prekmurje je obvezna selitev slehernoga prekmurca v tujino za najmenje 3 lejta (pa država naj vse stroške krije)...bi takšnin liden kak tebi, ka živete v svojon malon svejte, prece odprlo očij in bi regija profitejrala

to je tak...kda živeš na sele pa poznaš 5 lidij okoli sebe je vse ka izstopa iz toga okvira "čudno"...lidge drugih ras, drugih verskih prepričanj, spolnih usmerjenosti...če bi pa seljak šou malo v svejt pa živo v vekšeh urbanih središčih ge se cejle svejt mejša med seof, pa bi na te stvari gledo čista naček...poleg toga san že posto X raziskav ge analizejrajo efekt multikulture in preseljevanja na gospodarsko uspešnost in je rezultat kristalno jasen...zakoj se pa te vsa večja podjetja trudijo povečate raznolikost med zaposlenimi? zakoj vse tehnološke firme poleg finančnih rezultatov objavljajo diversity reporte in se trudijo zaposliti več manjšin? zato ker so takšne firme bole uspešne od seljaških...multikultura vedno zmaga in zato so zahodne države svetlobna lejta pred slovenijo in ostalime državame na vzhode evrope...ka ne omenjan kakšnih arabskih emiratov ge sta it pa turizem največjiva motora gospodarstva (nej nafta) in je 80% priseljencof...

samo ka moreš to so fakte, seljake pa toga ne upoštejvlejo :)

VRANA (nepreverjen)

No Müjra, zdaj mi pa povej "multikultura-efekt" npr.Köln-Silvestrovanje, kjer je okoli 1.000 tebi ljubih migrantov nadlegovalo ženske, kradlo, 1 prijavljeno posilstvo, 90 do sedaj prijav nadlegovanja žensk!! Te novice pa resno nisi mogel zgrešiti, pa če si še tak zabit in si zatiskaš oči!!!

Odgovori mi konkretno okoli tega!! Kak pozitiven učinek je to?? Policija je ŠOKIRANA, izredne seje se vrstijo,...

VRANA (nepreverjen)

No Müjra, zdaj mi pa povej "multikultura-efekt" npr.Köln-Silvestrovanje, kjer je okoli 1.000 tebi ljubih migrantov nadlegovalo ženske, kradlo, 1 prijavljeno posilstvo, 90 do sedaj prijav nadlegovanja žensk!! Te novice pa resno nisi mogel zgrešiti, pa če si še tak zabit in si zatiskaš oči!!! Podobno Hamburg in Stuttgart (vendar ne tak množično kot Köln!!!!!)

Odgovori mi konkretno okoli tega!! Kak pozitiven učinek je to?? Policija je ŠOKIRANA, izredne seje se vrstijo,...

Xxll (nepreverjen)

Kaj so vam Romi krivi,glejte statistiko za Vanča vas 2011-2015 od vsake hiše sta naj manj (2) dva zaposlena v Avstriji v nekaterih hišah 3,4ali pa celo 5 ljudi.In kako mi lahko kvarimo statistiko Pomurja.Evo jaz sam sem takoj pripravljen Vzeti to družino ponudama njim 200 kvadratnih metrov bivalnega prostora.

Bomano

Eh pustite jih, ti bodo vedno rabili nekoga, da stresajo svojo nemoč in bes. Jezni so na ves svet...

In reply to by Xxll (nepreverjen)

Xxll (nepreverjen)

Kaj so vam Romi krivi,glejte statistiko za Vanča vas 2011-2015 od vsake hiše sta naj manj (2) dva zaposlena v Avstriji v nekaterih hišah 3,4ali pa celo 5 ljudi.In kako mi lahko kvarimo statistiko Pomurja.Evo jaz sam sem takoj pripravljen Vzeti to družino ponudama njim 200 kvadratnih metrov bivalnega prostora.

müjra (nepreverjen)

j1. kelko je bilo poročano je šlo za organizejrano bando preprodajalcof drog - starih znancof policije 2. neje šlo za 1000 lidij in ne laže 3. ka ma to veze z multikulturo? se pravi, po tvoje če en priseljenec napravi kriminalno dejanje je to nej problem toga človeka keri je pač kriminalec ampak multikulture? jao ej komedija resno...

po tvoje je tak ka če v sobote srečaš pijanca na pločnike je nej pijanec zato ka si je preveč nagno ampak je pijanec zato ka je pač sobočanec?

to ka gučijš je čista oblika rasizma...si navaden rasist in nič drugoga...če je nešče lopov je pač lopov in neje lopov zato ka je iz določenoga kraja ali pa določene rase...pa še neka, ka te malo izobrazen, večina kriminala je gnes posledica socialnoga stanja lidij...

pa mi zdaj tij odgovore na vprašanje...zakoj se največje it firme borijo za večjo raznolikost zaposlenih in zakoj so države kere so multikulturne gospodarsko in socialno bole razvite kak države ge multikulture nega? čakan na tvoj odgovor :)

ka ti razložen mogoče tak...ti si za mene seljak nej zato ka si prekmurec ampak zato ka takšne gučijš po forume...razmeš zdaj razliko?:)

VRANA (nepreverjen)

Müjra, dokazal si, kakšen pokvarjeni gnoj si. Poleg toga pa še kreten brez primere.

Se pravi, po tvoji logiki je 1 priseljenec napravo 1 posilstvo +90 spolnih nadlegovanj, kraje telefonov,....

Takšni izmečki, kak si ti, so največja škoda vsaki državi. Karkoli se zgodi, nekaj opravičujejo. Pa skrivajo, pa drugače interpretirajo,... To bo na žalost naš velik problem, kmalu...

Müjra, ti si NULA OD NULE, pokvarjen človek do obisti...

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Re; müjra , tou vglavnem ne drži, ka bi bilij multikulturnrne države bole uspešne od nemultikulturnih , razen AMERIKE, ki je multikulturna zaradi svojega nastanka.

Zdaj ti povem argumente: Večina EVROPSKIH DRŽAV je nejmultikulturna ,razen morda FRANCIJE IN ANGLIJE, pa so Evropske države med najbole razvitimi( SKANDINAVSKE NA PRIMER).
Še več večino svetovnega znanja pred 100, 200 in več lejti je nastalo prav v Evropskih državah , ki so bile takrat čište , skoraj brez priseljencev.
Tu je potem JAPOSKA, ki je etnično čista, kak je razvita,
Tu je potem KITAJSKA, ki je etnično zelo čista , vedar bo kmalu prvo gospodarstvo na svetu.
Tu je potem INDIJA, RUSIJA-vojna industrija, .....itd, itd.
Tou so v glavnem države, ki imajo čez 80% enega naroda in so tudi zelo razvite.
NA RAZVITOST POSAMEZNE DRŽAVE BOLE VPLIVA KULTURA,RELIGIJA IN PREDVSEM RAZVITOST IZOBRAŽEVALNEGA SISTEMA IN KOLIKO POZSAMEZNA DRŽAVA VLAGA BDP V ZNANOST IN IZOBRAŽEVANJE.
VEčje firme se ne borijo za čim večjo raznolikost kadrov pod nujno, ampak za čimbolj sposobne kadre, ker jih tudi lako plačajo.
Multi nacionalke res rade poberejo najboše kadre s celega sveta, tou pa nej zaradi multikulturnosti ampak zaradi tega ker so raztrošeni po celen sveti.
Ka se tijče tvojih argumentov müjra je lejko multikulturna družba včasih prednost, lahko pa tudi nej, tu nega črno belega odgovora.

zima.bella

ZA: müjra (141.101.93.30)
Čuj, Mujra, so ti tvoji viri kaj javili, kaj se je dogajalo v Koelnu na silvestrsko noč?
Ka so čarni pa osmani (nej pa nekši dileri) napravili dar mar!

Samo, ti si tak glupi, ka se s tebof rejsan ne splača ukvarjati.
Zanimivo pa je, kak visiko mate taki tipi mnenje o sebi. IQ pa sobna temperatura!

müjra (nepreverjen)

vidiš to je problem...neka na pamet pišeš pa ne preveriš prle malo svoje razmišljanje...pa gremo na hitro:

1) izjava ka države kak indija, kitajska, švedska nejso multikulturne je čista mimo in te čaka malo googlanja, ka pogruntaš kak si mimo brsno :) v evropi so praktično vse zaodne države multikulturne brez izjeme...vključno z vašo opevano švico

2) študije o efekti multikulturalizma se ne dotikajo enoga primera, kak je na primer japonska ge nega priseljencof je pa tude bila 24 lejt recesija...ampak zajemajo vse države in njihov gospodarske razvoj...taka majster če najdeš eno državo ka je razvita pa nej multikulturna si nej potrdo splošnoga trenda...

po drugi strani maš pa rusijo, vse nekdanje države iz sovjetskih časov, severno korejo, kubo, vse tiste države v latinske amerike ka so podpovrpečno razvite (v primerjavi z razvitime) in enako za države afrike kere majo male deleže priseljencof...so vse po vrsti nerazvite...za eno tvojo japonsko san ti jih zdaj našteo najmenje 30 ka potrjujejo že neštetokrat raziskano pozitivno korelacijo med priseljevanjon in gospodarsko rastjo...

to je tak kak če bi se gnes štuko ka zemlja neje okrogla ampak ploščata :)...

3) glede večjih firm znova oddavleš svoje mnenje kak fakt in to zelo napačen...vse ka gnes nucaš od računalnika, do brskalnika, do iskalnika, pametnoga telefona so napravile firme sestavlene iz heterogenih ekip...vse brez izjeme...in te firme, kere so že gnes nadpovprečno heterogene, se borijo za še vekšo heterogenost ...pa pogooglaj malo diversity reports

pa ka de jasno...seveda je več dejavnikov ka vpliva na gospodarski razvoj ampak priseljevanje in multukultura je eden izmed tistih s pozitivno korelacijo in nemren vrvate ka si ne zemete malo časa pa se izobrazite kda mate vse informacije zašenke na voljo 24 vr na den...ali pa kak san pravo v tujino za par lejt in se takšne debate več nebi dogajale :)

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Re; müjra , tou si pravilno pravla , ka je danes bole pomembno hitro izmenjevanje dobrih idej , znanja , informacij , štero nam omagoča informacijska tehnologija, tou je bilo vedno in tudi bou še naprej.
Iz zgodovine znamo da se je znanje prenašalo iz enega konca zemlje na drugega, lep primer tega so arabske številke , določena astronomska znanja, geografska itd., ki so jih evropejci dobili od arabcev in indijcev , ter kitajcev in jih z veseljem še danes uporabljamo.
Vendar zaradi teh znanj ni trebalo preseljevati arabcev , indijcev , kitajcev v Evropo vsaj ne množično in tako delati multikulturno družbo in tega tudi niso počeli.
Danes zaradi informacijske tehnologije in hitre izmenjave informacij in znanja je še toliko manjša potreba, da bi množično mešali narode in rase med seboj.

KDOR PA SE ŽELI NAUŽITI MULTIKULTURNOSTI , LAHKO VEČKRAT NA LETO GRE V RAZLIČNE KRAJE SVETA IN S TEM K RAZLIČNI M KULTURAM IN SE TAM NAUŽIJE MULTIKULTURNEGA OZRAČJA , LAHKO PA POVABI PRIJATELJE IZ DRUGIH KULTUR K SEBI NA OBISK IN UŽIVA V NJIHOVI DRUŽBI , SAJ MU TEGA NIHČE NE BRANI.

Ni pa korektno da zagovorniki multikulture, posiljujejo ostale ,ki to niso , da bi naj tudi oni sprejeli ta multikulti koncept, čeprav ga ne marajo in se komu zdimo zapečkarji.
Evo tipičen primer exJUGOSLAVIJA, Jugoslavija je razpadnola v prvi vrsti zatou, ka je bila preveč multikulti različna.
ENO pravilo vala dokeč nega krize se multikulti države dobro obnesejo, gda pa nastane kriza, pa se multikulturne države pokažejo za dosti slabšo varianto i n
pride dosti lažje do medsebojnih vojn in nasilja med posameznimi etničnimi skupinami.
Irak ,sirija so multietnične države, tu se prav vijdi kak je tujim tajnim službam v teh državah dosti lažje skregati različne verske in narodne pripadnike med sabo in sprovocejrati vojno.

Xxll (nepreverjen)

Dajte družini mir in priložnost da pošteno in mirno zaživi

müjra (nepreverjen)

pa narobe...v preteklosti neje bilo priseljevanja pa se je znanje razvijalo...drži...ampak, gnes se količina znanja (kak povprečje panog) podvoji vsakih 12 mesecof...leta 1900 pa je za isti skok bilo potrebnih 100 lejt...in fakt je ka države kere so multikulturne gnes rastejo hitreje in so tude dosta bole razvite in lidge dosta bokše živejo kak v državaj kere so nej multikulturne...taka lejko se hvališ če se z biciklinon hitro pelaš samo je to nič v primerjavi s tistin ka mijmo tebe švigne z avijonon :)

pa lepo ka priznaš ka si zapečkar...samo problem z vami zapečkarji je ka zaverate cejlo regijo in s ten slabše živete vij, vaša deca (če se ne odselijo) in vsi drugi okoli vas...

Xxll (nepreverjen)

Eni ka vam jezik prehitejva pamet se lejko javite "država rabi prevajalce Arabščine ,,,,

Gost (nepreverjen)

Vedno bolj se mi zdi, da je müjra edini normalen na tem forumu.

Đekson (nepreverjen)

Friškič, malo menje pij...

šalamun (nepreverjen)

müjra- takši lidje kak si ti so zelo nevarni. Levičarski ekstremist. Največji hipokrit. Zaradi tvoje trenutne egocentrične potrebe po moralni superiornosti, ka boš za tvoje pesje življenje užival naklonjenost zaradi populistične drže.. " politične korektnosti".. razum maš pa izklopleni. Za zanamce se ti pa svira. To pa zaradi estrogenske vzgoje.. popačene vloge "fotra", celi čas vzgojnoga procesa, šolanja, so te vzgajale zafrustrerane ženske, če je pa bil tip pa je bil menđajna. Točno ti lejko določim profil! V športi totalni paraplegik, ne preneseš poraza. Vrvleš, ka je vsaki zmagovalec. Pri športni vzgoji z rokami v žepi, z vagino segreval klop. Si samski, najverjetneje še nedužen čez 30 letni samec ka drka na švabske porniče z lepimi obrazi. Socialna pomoč ti je neje tuja.. podpiraš feminizem in to je edini način s kerim dobivaš pozornost od ženskoga spola.

Gost (nepreverjen)

Torej müjra, če v Slovenijo navozimo čimveč romov pa še kake iz Slonokoščene Obale bomo bolj razviti!

Gost (nepreverjen)

Pa iz Kameruna, Južnega Sudana, Gvineje, Nigerije, Eritreje, Somalije, Etiopije, itd. potem bo naše gospodarstvo vrtoglavo poskočilo, kriminal in brezposelnost se zmanjša...

VRANA (nepreverjen)

šalamun-za desetko napisano!!

Afriške države, Kuba, Severna Koreja, države nekdanje Sovjetske zveze so prej NERAZVITE, ka nemajo velkoga deleža priseljencov... BRUHAHAHA Pa to nemreš vörvati. Kak si pa še Severno Korejo zraven stisno, Müjra? Pa to nemreš biti tak nesposoben, pa slepi, pa nerazgledani... Pa Afriške države, hahaha. Večjih absurdov še nisi pisal...

šalamun- še enkrat bravo, dodal si še nekaj lastnosti Müjre, k tistim, ki sem jih že tudi jaz zapisal tekom drugih debat. Vidim, da še obstaja analitičen razum

Müjra, spominjaš me na "pretepača" z veselice, ka je že večkrat gor doubo, celi okrvavljeni pa pijan, pa še vedno se nekaj dere pa jezika. Pa še dobi po gobci, pa ne preneha, cela raztrgana obleka, moker od pijače pa ka je večkrat obležal. Pa še vedno vstane, pa se nekaj dere.

Bmw760 (nepreverjen)

Vepa ka zdaj tu rome mesate? Zdaj vijdite ka so se vecji problematiki eni neromi
Zaposlenost na pusci 80% jih dela vanca vesi 80% ce nej vec.. na gorickon skoraj v vsaki kuci ge so romi so zaposleni.. do 2020 do mogoce romi bole financo priskrbljeni kak eni neromi(npr ta 11clanska druzina) se najde tu pa tan kaksi v pomurji kaso resan katastrofa
Samo pusca pa vanca edini romski naselji v kerih je vec kak 80% lidij zaposlenih pa so normali kak drugi neromi....
Lp

Xxll (nepreverjen)

Mi Romi nebi mogli tam živjeti zato ker bi nam vi "BELI CIGANI" vse POKRADNOLI.
Hvala,

POMLAD 2

Še enkrat bom vprašal KJE JE SOCIALNA SLUŽBA ? KAJ DELA ? NIČ ! Če bi kaj delala, ta družina ne bi bila tako velika in problemi z njo manjši.

müjra (nepreverjen)

hehe...neje žalostno seljaka dva, keriva cejle post meni namenjata, ka drujgo kak o lidaj ne vejta pisate? enoga posta nejsan vido ka bi bil na temo in s kakšnin argumenton keri ma z realnostjo bar malo povezave...nešterne na forume bar neka povejo pa tude če ne drži je bar kelko telko razloženo...vuva pa nič...čista nula...šolske sistem je tu nej opravo svoje vloge...če sta se ga sploj kdaj udeležila

pa ne boj se seljak, ka rad odeš na veselice pa pigeš,...verjetnost ka bi se muva kda na kakšne srečala je 0...na takšne veselice kak tij, ges ne oden in nikole nejsan, na takšne veselice kak ges, pa tebe notre nebi pujstile :)

VRANA (nepreverjen)

Müjra, nemreš brez tvojega poudarjanja superiornosti, kajneda? Šalamun te je zelo dobro opisal.

Na tvoje veselice pa, verjemi, da nočem. Jaz imam prijatelje, s katerimi se lahko imam fino v fancy hotelu, restavraciji ali zakotni gostilnici, na koncertu Metallice ali na vaški veselici, kjerkoli. Ampak to je tebi tuje. Na tvojo veselico samega s sabo, nemški porniči + rokomet pa nimam želje.

Gost (nepreverjen)

Mujra nisi odgovoril, kaj bi bilo, če bi v Slovenijo prišlo miljon romov in črncev?

müjra (nepreverjen)

uf, fan metallice? te si pa resno že dinozaver...

zima.bella

RE: Gost (162.158.89.139):

Mujra ti trenutno ne more odgovoriti, ker se nahaja v tujini.
V Feldbachu napenja kože. Čakaj, da bo šiht mimo, ker med delom ne sme tipkariti.

šalamun (nepreverjen)

müjra - "neje žalostno seljaka dva, keriva cejle post meni namenjata, ka drujgo kak o lidaj ne vejta pisate?"
- amm... cela tema, problematika v članki, vsebina članka, vsebina komentarov je o lidaj :) mogoče pa pod napačno novico komenteraš? In ravno ti "ludek" predstavlaš grožnjo napredka naše civilizacije. In takšnih kak ti "refuge welkom" lidi je preveč. Takšnih lidi ka s socialnimi evri pa brezplačnimi stanovanji nagradijo čoveško lenobo, napake, slabe odločitve, brezbrižnost, napuh, malomarnost... to je isto kak, če bi vsi ka so v šoli pisali test cvek (so rajši gledali ), dobile za nagrado bone za 20 evrov v muleri, pa vikend paket v banovcaj, pa v sredo jim ne bi trbelo prite v šolo. Posledico toga si pa probaj san predstavlati..

müjra - "šolske sistem je tu nej opravo svoje vloge...če sta se ga sploj kdaj udeležila"

- Bravo, tu ti pa dam prav. Res je nej. In ravno to je problem, ka pri tebi je šolski sistem na žalost zelo dobro opravo svojo vlogo. Zato pa si levičar keri šče nazaj na mamino dojko in jo iščeš v vseh oblikaj, institucijah na kere bi se prisesal pa stopo pod zavetje. Tip de zagovarjo naš šolski sistem. Revež si. Malo je šans ka na faksi naletiš na dobroga profesora, te pa seveda ne dela po šolskom sistemi.

müjra - "na takšne veselice kak ges, pa tebe notre nebi pujstile :)"

ja.

Skratka, debaterati s takšnimi na nivoji "šoslkoga sistema je itak nesmiselno." niti zaradi debate same. Pomoči ti nega. Najdi lopato za kidanje snega. Poguglaj ka boš vido kak zgleda. Stopi na dvorišče. Močno jo primi z obema rokama. Zdaj pa z vso močjo mlati po svoji buči.

VRANA (nepreverjen)

Poudarek je bil na besedi PRIJATELJI, nej fan koga sem. Vedno si stvari nekak drugače razlagaš, zato tudi toliko tvojih zmotnih razmišljanj. Zakaj bi pa naj bil dinozaver, se pravi stari?? Se pravi, poslušam Hendrixa, san še starejši. Poslušam Louis Armstrong-a, že moram biti v domu za upokojence...
Gnes majo v Avstriji fraj, Müjra gnes ne napenja kože...

Gost (nepreverjen)

Müjra, zakaj ne odgovoriš na enostavno vprašanje?

bmw760 (nepreverjen)

Ka ma veze ge dela? Clovek si bar sluzi pa ma dobbro placo..
Glavno ka je sluzba..
Van pa nekaj poven eni ste tu bv rome mesali not ka glede ka san malo cul o toj druzini so ujsi kak cigani..;) t

Mmmmmmmmmmmmm (nepreverjen)

Ja neven zakoj vedno Rome vmesavlete, če nej trbej. Mujra je tu edini pameten človek, eni se obnašate kak če bi Slovenija druga Švica bila. Tak dobro plačo mamo v Sloveniji, kulturo, turizem vse je popolno. Ne smemo si dovoliti rome,ali problematične družine ker bi našo ugledno, zelo razvito,bogato državo lahko uničili.

Daleč daleč daleč od toga ste dragi moji, SOS seljak ostane seljak nikoli nede Slovenija taksa država, zato se sprijaznite ka je priso čas ka je vse menje ciganov 21. Na bankaj kda je socialna pomoč, pa vse več bejlih. In priso de tej den, če je že nej ka te gli vi ka tu pametnjakovice spilate komaj čakali socialno pomoč,dokler do cigani fajn v Avstriji delali za 1200eur mesečno.

Večinoma že je tak, če ne vrvlete se malo pozanimajte.

Xxll (nepreverjen)

Ej zima.bella menej zanima kje si tij zaposlen glej mij eni smo ponosni in zadovoljni z 1.200 euri ka zaslijžimo v Avstriji,ajde objavi tij tvojo djelovao mesto in koliko zaslužiš,upam da nisi sam "socijalni problem" na breme nas davko plačevalcev.,,,,,

zima.bella

RE: Xxll (141.101.93.35) :

Nigdi. Iden 21. na banko, pa zdignen socialno.
Te pa od šanka do šanka do naslednjega 21.

aladin (nepreverjen)

Če še ne veste je že 10 otrok na poti.Pa naj mi kdo reče da je to normalna družina,kradejo kot srake,mož je ne pusti da bi kje delala,ji reče da je ona doma za otroke delat.3 krat je bil v zaporu.To si naj župan pelje v negovo pa naj tam ima to družino.Sram me je da imamo takega župana ki dela na skrivajPa so bili že ne vem v kolkih hišaš pa same pizdarije so delali so tak veseli da so se jih rešli.Prokleta občina gnila.To bi naj varuhinja človekovih pravic nekaj naredila da imajo toliko otrok pa kaki nered imajo doma zaradi nasilja.

Šesti januar (nepreverjen)

Aladin, kam pa gre teh deset otrok, ki so na poti? Aja, mislil si, da je DESETI otrok na poti. No, to se pa napiše 10. otrok :)

Vipko
buldog

Pogreznimo se v blato. Cankar je vedel, o čem piše. Sovraštvo do beguncev.... to so teroristi; sovraštvo do pedrov.... ti delujejo proti naravi; sovraštvo do ciganov..... kradljivci in delomrzneži; sovraštvo do soseda.... zakaj že? Ta izrodek je socialec in ima preveč otrok.... dobro no, ti otroci so Slovenci, brez napake.... ampak njihovi starši pa nimajo "ure delovne dobe". Zatrimo jih, ne maramo jih, sovražimo jih, preženimo jih....pa komu bi tule pišoči ozkoritneži in zakompleksiranci sploh pomagali? In še: apel za pomoč tej družini ni namenjen večini tukaj pišočih! Rekel bi: sploh ni namenjen večini, ki se TUKAJ OGLAŠA! To se vas ne tiče in zato UTIHNITE!

vunda (nepreverjen)

Buldog, ne želi drugemu kar nočeš sebi. Jes socialno problematične družine ne bi mel za sosede. Zato tuj drugim ne privoščim. Izdana je bila knjiga o psih. V njej je bilo zapisano dejstvo o inteligenci psov. Buldogi so spadali med pse s slabšo inteligenco.. Lidje so se pritožili , zagnali redno rabuko. Vsebino knjige so mogli spremeniti. Ljubiteli buldogov. pogrezni se v blato. poet.

bunda (nepreverjen)

Buldog# če bi se cankar zdaj gor zbudo pa vido ka v njegovom imeni pišeš, bi si prvo enoga kratkoga po guti spusto, te bi te pa tak z motiko vsejko malo pod šinjekom ka bi se ti zobni lok zravnal. Resno. Majke mi.

Vipko
buldog

Janko Kolmanič, šalamun, juhuhu, vunda, bunda... ali karkoli že in kakršna koli skrivna imena uporabljaš in se skrivaš ter na veliko razlagaš svoje modre misli; eno vprašanje: koga imaš ti za soseda? Ali bolje rečeno: kdo sploh tebe hoče za soseda? In točno tebi je namenjen moj zapis.

In ker si velik strokovnjak za izdelovanje psiholoških profilov (primer:mujra) bi rekel, da ti je bog dal nekaj malega inteligence; na žalost pa premalo, da bi lahko razvil tudi čustveno inteligenco in z njo sposobnost empatije. Svoje so dodali tudi obiski maše vsako nedeljo in ministranstvo, ki si ga opravljal do 20. leta starosti. Profil tvoje družine si lahko prebereš na mestu, kjer si ga izdeloval za mujro. Toda v primerjavi z mujro vcepljena vzgoja v tebi kaže eno neprijetno posledico: hudo željo agresijo izražati kar z "udarci v brado in ravnanjem zobnega loka". Žalostno.

In še pobuda uredniku sobotainfo: omogočite, da s klikom na IP dobimo seznam postov, ki so bili poslani s tega računalnika; da se vsaj približno ve, kakšni tipih osebkov se skrivajo za šifro "gost" pod različnimi rubrikami.

In reply to by bunda (nepreverjen)

Xxll (nepreverjen)

Zima.bella
Tega tij nej si sposoben od šanka do šanka na socialnoj pomoči pa mogoče si,sram vas je lejko,kaj koli se zgodij so Vedno vpleteni ROMI še dobro ka jih nega v Vladi R Slovenije ka bi še te komentejrali.
Evo poštenjaki v Sloveniji:Jankovič,Zidar,Janša,Jelinčič in še na drugi strani lopovi Cener,Baranja,Šarkezi,kdo tu več krade pa dajte lepo vas prosim ....ne Komentirajte več te CIGANIJE

Gost (nepreverjen)

Xxll, torej Jankovič krade veliko, vi romi pa malo.

Xxll (nepreverjen)

Gost
Ajde naštej koliko Romov je uničilo in kradlo v tovarni Mura,koliko črne kronike je v Sloveniji a v M.Soboški policijski upravi nimajo Delo z Romi temveč z vami ne ROMI.Res je da je v Novem mestu,Krško I.T.D. Velik problem od kraje,umorov vse vrst zlorab a mi ne sudimo tja,glej Opiši kaj je tebi zmajnkalo pa so ti Romi ukradli.Realnost je taka da mi ROMI v pomurju nismo imeli možnosti prit do velikoga delavnega položaja zato nismo mogli KRASTI,zdaj ko smo večinoma zaposleni v Avstriji na dobrih položajih in dobivamo svojo pošteno zasluženo plačo vas malo BOLI,glej sam sem živel v Bakovcah in ko sva bila z ženo v službi so mi ne Romi vse kar sem imel zunaj POKRADLI......

runda (nepreverjen)

#Buldog// Za sosede si predstavlam lidi ka živijo v sožitje med seof, to pomeni ka lejko pride k meni po cuker, kerher, al pa na deci kratkoga. Isto jes k njemi. Za soside man čisto preproste delovne lidi. Noben nema kartoteke. So lidje ka spoštuvlejo lidi okoli sebe in se tuj tak obnašajo. Če mo jes saki vikend poslušal dretje, pa družinske prepire, pa gledal pizdarije skoz okno, pa odo stražet ka mi električne napeljave v ne potegnejo… to de negativno vplivalo na nej samo moje počutje doma. Pojem DOMA si pa po svoje razčlenjavli. Što me pa šče za soseda? Vprašanje je što me nuca! Ti me nucaš, ka bi sake telko časa čez plot stopo pa ti pokazo kak se lopata drži gda nekoga po betici kresneš. Mislim ka mo ti je jes tu nekše osnovne razlage doj piso.. levičarskomi slepci..

Empatije?? Operi si oči pa pogledni okoli sebe! zdaj smo v časi ge je potreben razum, pa dejanja, nej pa jokanje. V sloveniji je do 10% zdravih družin, ostalo je patoloških. Gnes se vsak pezdetek ma za pametnoga. In pišejo se članki, pa kolumne, v mladini, pa na portalaj… in to takšne butalci čitajo in te majo svoje mnenje. Strup za družbo. Takšne slepce, nej sposobnih samostojnoga logičnoga razmišljanja, bom božal? Nej, za vas man kol. Pa ne skrivlem ga za hrbtom. Pred seof ga držim.

Buldog# »In še pobuda uredniku sobotainfo: omogočite, da s klikom na IP dobimo seznam postov, ki so bili poslani s tega računalnika; da se vsaj približno ve, kakšni tipih osebkov se skrivajo za šifro "gost" pod različnimi rubrikami.«

To je pa čiste šolski izkristalizerani primer levičarskoga delovanja. Prosi, grozi z institucijo (državo, mamo) , namesto ka bi se sam soočo s svojim problemom, šče nazaj v maternico. Odrasla oseba joka ka njemi naj mama ide k soside po žogo, ka so njemi jo odnesli. Sam si idi po njo! Sam rejši problem, ka ga maš! Sam si prisluži kovance! Ne išči jih od države! Sam si poskrbi za družino, stanovanje! Ne prosi ga od države! Če si nej sposoben ga pa neboš mel. Zakon narave.

Ti obsojaš domačine z Noričkega Vrha. Po kakšni podlagi? Prav si pa dal problematične družine s kartoteko in občine (institucije). Razčleni si malo stvari. Isto je blo s strojani. So tuj domačini nej meli prav. So mogli v roke zeti vile. Zdaj so strojani v lj. Eni člani majo tak debelo kartoteko s težkimi kriminalnimi dejanji kak so posilstva, droge, izsiljevanja, težki zlomi, orožje… so na prostosti, žrtve posilstva so bila v okolici njihove nastanitve. O tem se nič ne piše. Isto se dogaja zdaj v Oregoni. Tuj domačini nemajo prav, mediji so jih opisali kak teroriste. Se pa mirno borijo samo za svoje pravice kere jim država jemle.

San nej na tom portali ka bi predavanja davo. Za samo to tematiko bi bilo potrebno vsaj 3 vre neprestanoga gučanja. V glavo takšneh štuplinov pa tak nič ne stopi. Oni so prepričani v svoje. Poslušajo svoja čustva in se po njih ravnajo. Isto kak terorist ka se raztreli. Človek z razumom se ne.

(san odraščo v ateistične družine)

Vipko
buldog

Ti si navadni serator.

In reply to by runda (nepreverjen)

romunda (nepreverjen)

Xxll# eej, ve pa ne kradnejo romi. Ciganje kradnejo! :)

Gost (nepreverjen)

Strojanovih je že čez 60 kom. (2006 Ambrus, jih je bilo 29 kom.), niti en ni zaposlen, vso infrastrukturo imajo zastonj, vsi dobijo bajne podpore in dodatke, še naprej se veselo množijo, itd., potem mi pa müjra reče, da so romi, črnci,...(multikulti) nujni za razcvet gospodarstva in da brez njih nazadujemo, kot pravi združena levica.

Gost (nepreverjen)

Aja, pa niti nikoli noben od strojanovih ne bo zaposlen, edino dosti več jih bo, krivi so pa levičarji, da to spuščajo v državo (tudi pred stoletji), zdaj je pa nekdo rasist, če hoče mir pred takimi in čisto družbo brez OLOŠA.

Gost (nepreverjen)

Levičarji pa tega še več sem vabijo, namesto da bi delali na tem, da jih je čim manj.

VRANA (nepreverjen)

No, pa se že začnejo kazati pozitivni vplivi multi-kulti politike, kajneda kvazipravičniki?? Nemčija Köln, Hamburg, Stuttgart, Švica in Avstrija (Zürich in Salzburg)... Nemška policija in vlada pa LAŽE ko pes, samo je bilo preveč obsežno, pa ne morejo več prikriti... Pariz danes zopet napad "Allahu akbar",...

Kakšni so zdaj komentarji???

black panter

čakaj ka mujra pride z leder fabrike,včasik de un argumente isko,ka je tou nej istina hahahaha

VRANA (nepreverjen)

Ja, v Nemčiji se počasi umikajo fraze "Ti si nestrpnež! Ti si ksenofob! Ti si rasist!" kot edini in zadnji argument nerazgledanih kvazipravičnikov... Resnica jim diha za ovratnik, pa pod spodnje hlačke žensk,...

Kaj so pa pričakovali od ljudi, ki imajo v kulturi in veri zaničujoč odnos do žensk svoje vere. Kaj šele do naših žensk, "nevernih" ?? Willkommen!!

Xxll (nepreverjen)

Še malo pa mo mij Romi mogli nastojati proti vas,zaradi vašega vedenja kot IS še kakšnih 3-4 lejta pa mo mij vladari v pomurju.Zdaj ste vij BELI CIGANI a mogli te prestopit na našo stran pa te postali tisto ka so boli naši predniki ROMI BERAČI,nič se ne sekirajte naši predniki kateri so popravljali Marlene pa piskre so naredili pri vas Slovenci dosta deco zato tisti ka ste malo bole črni ite na NDK-a analizo mogoče je šteri celo moj brat ali stric.Hvala za razumevanje

müjra (nepreverjen)

probate me užaliti z leder fabriko a v bistve užalite vse tiste ka tan delajo...mislin kakšen moralno deformejrane seljak moreš bite ka šinfaš lidij ka si idejo v tujino iskat službo sami...pa verjetno več služijo kak večina vas seljakof na forume...

in prosen lepo zdaj pa to z nemčijo napihavlete...nej dugo nazaj ste se bojale ka de prekmurje puno beguncov keri do se naselile pa van ne ven ka delale...eni ste že planejrale ka te napravile, če te jih mele za soside...bila je grozna panika...te pa je minilo in se od toga nič nej zgodilo...te ste oddavale teorije ka sploj nega vojne in so nej begunce ampak plačance ka idejo v evropo pa jo prevzemejo...te je pa za en čas minilo in je nej nič bilo rejsan od toga...kda so se pojavile novice ka se jih je več kak milijon nazaj preselilo na osvobojena ozemlja ste prece vtihnile...

in zdaj ponovno panika...resno me zanime ge vij dobivlete informacije ka se dogaja v nemčiji? kakšni so vaši viri...tv pa par člankov in že seljak ekspert ka se dogaja po svejte? ka de te pa naslednja panika za par tednof kda se ta zadeva razbline?

in za tiste ka na velko pišejo ka so nej rasisti hkrati pa majo ekstremistično retoriko...prosin google pa si poglednite definicijo rasizma...pa ite na kakšno univerzo za tretje življensko obdobje ka te bar na stara lejta mogoče kaj bole izobražene...

ka dopolnin svoj seznam do koga ste diskriminatorni:

- begunci ka za svoj život bežijo pred vojno
- romi
- tistiva dva priseljenca ka v sobote mata svojo slaščičarno pa restavracijo in delata na teden več kak večina seljakov na leto
- istospolni
- velke familije...oz se popravin familije kere nesmejo mete dece zaradi slaboga finančnoga stanja - po toj logike je to najmenje 50% vseh prekmurskih gospodinjstev
- prekmurce ka delajo v avstrije v tovarnaj

Vipko
buldog

Že zdavnaj sem jim napisal, da njihova nestrpnost nima meja. Pokazali so jo ob beguncih, istospolnih; kažejo jo ob Romih in zdaj so prišli na vrsto "beli, slovensko govoreči in tukaj rojeni državljani". Označili so jih za "socialce". Če bi morali taki osebki vleči mejo, do koga niso nestrpni, bi na drugi strani črte bili le oni, no pa mogoče še samo v tem trenutku Prevc.... kako njihova miselnost deluje je lepo razvidno prav v primeru, ko nekoga ozmerjajo, da dela v lederfabriki.... tudi ti ljudje so po njihovem mišljenju manjvredneži, da o "levakih", "anarhistih" in drugače mislečih (ne samo politično!) na tem portalu ne govorim...

Oni se tega črva, ki brez milosti in prestanka v njihovi duši (razum in izobrazba s tem nimata velike zveze!) še kako dobro zavedajo! In zelo indikativno: svoje nestrpnosti zlepa ne priznajo, še najmanj sebi. Oni samo "opozarjajo", so "varuhi domačih vrednot", "slovenstva", krščanstva", "družine".... blablabla... in čakajo na dogodke, ki bodo opravičili, legitimizirali njihovo nestrpnost. Kako blagodejno je bilo, ko je v terorističnih napadih v Parizu sodeloval neki begunec; no, pa saj ni važno, če se je pozneje izkazalo da to ni res. In poglej zdaj vrano, kako se tolče po prsih; on že pozna vso resnico, še pred nemško policijo...

Najdlje pa gre osebek, ki mi je v svojem postu nazorno prikazal, kaj bi bilo potrebno narediti z mojim zobnim lokom.... takšne so v nekem sistemu zaposlovali na delovnem mestu "lagerfuhrer"....

VRANA (nepreverjen)

Müjra, leder fabrika je prispodoba za tvojo inteligenco. Kateri pa dela v leder fabriki pa, zakaj bi bil užaljen?? Saj pa dejansko dela tam, in je dejstvo da ni profesor na fakulteti ali raziskovalec na inštitutu. Namreč v lederni neko visoko intelektualno delo verjetno ne opravlja...
Mi smo te samo postavili na svoje mesto. Ko boš začel pisati brez žaljivk kot so seljak, vi Prekmurci, nestrpnež, dinozaver,... , pa čeravno drugače razmišljaš, ne boš od mene osebno dobil žaljivke. Dokler pa lažeš, izkrivljaš, ponižuješ,... pa je to to.
To z Nemčijo SE NE NAPIHUJE, ampak prihaja vse več novic tudi iz Avstrije, Švice, Finske,... URADNO o istih težavah. Še vedno je majhna stvar??? V prihodnjih dneh bo še marsikaj izplavalo!!! O Švedski, prestolnici posilstev v Evropi, ti niti ne bom pisal, saj si že večkrat zanemaril, kao tam je vse OK. Ampak njim se je prvim vrnil bumerang!!! Če si vsaj malo inteligenten, boš preveril...
En korak naprej pa res nisi sposoben razmišljat! V Prekmurji TRENUTNO resda ni migrantov. Ne predvidevaš pa nič, kako bo, ko Nemčija, Avstrija, Švedska,...naredijo malo red ali pa bognedaj zaprejo mejo. Slovaška celo več ne spusti muslimanov od včeraj... Kje bodo migranti ostali?? Pred Avstrijsko mejo!! In kje je to, je dovolj blizu? Kako bomo mi z tole peščico vojske in stavkajoče policije obvladovali??? Daj mi prosim KONKRETEN ODGOVOR !! Nihče NIKDAR ni trdil, da vojne sploh ni, tak grdo NE LAŽI. Trdimo pa, da je dosti neopravičenih do azila!!! Nihče nej vtihno, kda jih je kao milijon šlo nazaj na osvobojena ozemlja, saj sem ti TAKOJ napisal, da je begunski tok še vedno enak, NI PA TOLIKO V MAINSTREAM MEDIJIH. Ampak to ne pomeni, da ga ni bilo!!!

Kje informacije, kaj se dogaja v Nemčiji? To moreš biti slepi in gluhi, da ne vidiš. Plus, rodbino imam v Nemčiji!! Seveda se bo novica razblinila, prišle bodo novejše stvari! Moti me, da nisi ogorčen, da se je sploh zgodilo!! Pa na več mestih v različnih državah. Zakaj iščete izgovore, ti si celo takoj napisal, da to ni res, da so bili neki že dolgo opazovani kriminalci. Jaz pa sem videl posnetke, kjer se nedvoumno vidi, kdo je bil... Policija LAŽE iz dneva v dan!! Jaz sem npr. na FB naslednji dan gledal komentarje na strani Köln-mesta, kaj so doživeli OČIVIDCI in ŽRTVE. Uradno pa je noč minila mirno. Vendar je vse prišlo ven, ker je bilo preveliko dogajanje...

Pisati dejstva NI RASIZEM. Navadi se, da to ni niti noben argument. Ker pa ti nisi z besedico OBSODIL tale dogajanja, pa jaz lahko sklepam, da si ekstremist, podpiraš kriminal in terorizem.
Sem pa ne tako dolgo diplomiral, tak da še lep čas univerze za tretje življenjsko obdobje ne rabim (in nič ni s tem narobe!!)

Tisti tvoj seznam je pa brez vezen. Jaz se vedno menim o migrantih, neopravičenih do azila. Izkazalo se je pa, da so bili Sirijci in Iračani v glavnih vlogah, torej begunci. Res so hvaležni in ubogi!!! Vidiš, kakšna kultura je to??? In zdaj najebe dejansko DOSTI POMOČI POTREBNIH isti imidž!!!!

Tisti tvoj seznam je pa brez veze, zopet se zatekaš eni in isti zadevi: NEOSNOVANE OBTOŽBE. Pojeb, debatiranje ni nestrpnost, zapomni si že enkrat!!!

Zdaj ti jaz napišem, do koga si ti zaničljiv (že samo v tej temi vidno):
1)Prekmurcov
2)starejših ljudi
3)verujočih
4)

Meni je že dovolj 1) da ti rečem, da se odstrani s tega foruma, če moraš v vsakem postu zaničevat Prekmurce.... To je tudi edini razlog, da sem se vključil v debato, kjer sploh o naslovni debati ne komentiram! Torej, debatiraj brez zaničevanj in levičarskih obtožb, pa lahko imamo KVALITETNO DEBATO.

Vipko
buldog

VRANA evo, motiv za debato: migracije, posebno masovne so vedno prinesle mešanje kultur; celo uničenje kultur. Kontinent, ki je zdaj cilj imigracij, ima bogate izkušnje z uničevanjem kultur "divjakov", vsiljevanjem drugačne vere, posilstvi in fizičnim iztrebljanjem staroselcev....

Taisti kontinent izredno hitro izgublja prebivalstvo, posebno avtohtono, karkoli že to pomeni... če ne bi bilo rodnosti priseljencev bi bila Evropa kontinent starčkov, brez otrok in z oblečenimi psi na vrvicah... Vprašanje: kako obvarovati kontinent starčkov pred milijoni priseljencev, ki čakajo na njegovih mejah?

Kaj bi ti storil? Se ti res zdi realna opcija, da streljaš? Ograje in vojska niso mogle obvarovati napr. rimskega imperija pred propadom. Tudi zaradi tega ne, ker je bilo v rimski vojski vedno več tistih, pred katerimi bi jih morala ta vojska varovati... znano?

Če gledaš na te procese v zgodovinskem kontekstu zlahka uganeš tudi končni izid teh procesov. No, v resnici ni nič končnega; vedno je samo prerez trenutnega stanja.

Moj odgovor: selitvenih procesov se ne da zaustaviti; lahko pa jih v določeni meri kontroliraš; mogoče nekoliko zaviraš. S tem pridobiš čas za nekoliko manj boleče stapljanje kultur. Nemški sociologi opažajo, da so mlajše generacije turških potomcev presenetljivo hitro prevzele nemške vzorce vedenja. Če bo šlo vse po sreči, bo čez nekaj desetletij v Evropi le kakšna džamija več (s slabim obiskom!) in Dior bo v svoj asortiman uvrstil tudi modo naglavnih rut.

Moj zaključek: v odnosu do migracij in njihovih posledic obstajata le dve poti. Prva je zgoraj opisana; drugo pa zastopajo tisti, ki prosijo za orožje, da nas bodo branili pred begunci.

Mogoče bi se morali kaj naučiti tudi od Amerigosov, ki so že zdavnaj pogruntali, da se milijonskih tokov priseljencev iz Latinske Amerike ne da zaustaviti; zdaj ga le zavirajo in kontrolirajo. So pa tudi spoznali, da imajo od priseljencev tudi ekonomske koristi. To pa neprestano ponavlja mujra.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Buldog, hvala da si opustil žaljivke in začneš debatirat, Müjri priporočam isto...
Vseeno je pa celi tvoj post brez enega argumenta, samo obtoževanje v stilu levičarjev. Zdaj pa odvzami te obtožbe, kaj dobiš?? Nič, popolnoma nič.

Zdaj mi pa povej, kakšna logika je za tem? Če bi npr. 1000 ultrasov delalo isto na ulicah, bi SIGURNO napisal "pijane budale, to ni opravičljivo, v zapor vsi po vrsti". Sedaj, ko pa je dokazano, da so bili migranti in celo begunci (kar mi je največji absurd, saj jih zagovarjam, ker rabijo pomoč) pa vsakemu, ki napiše da to ni opravičljivo, zopet talate rasiste!
Kaj zdaj sploh trdiš? Da se ni zgodilo, in to po večih mestih v več državah??? In čisto mogoče celo načrtno in povezano (zaenkrat še preverjajo!!!)

In zakaj trdiš, da se tolčem po prsih?? Da poznam resnico pred nemško policijo?? Pa saj nemška policija ve že od vsega začetka, kaj se je zgodilo, samo za javnost dajejo vsak dan drugačno verzijo!!!! Jaz govorim nemško in angleško in ni tak težko dandanes najti informacije in celo VIDEOPOSNETKE, saj pa vsak ima že kamero na telefonu!!!

1.dan-noč je potekala mirno, zahvaljujoč policijski navzočnosti
2.dan-bilo je nekaj manjših incidentov s strani znane organizirane tolpe
3.dan-bila je velika nepregledna neobvladljiva množica, migrantov ni bilo poleg
4.dan-množica tisoč ljudi, arabskega ali afriškega porekla
5.dan-nismo bili pripravljeni, to so nove dimenzije kriminala
---------------------------------------------------------------------------------

Med pisanjem tega posta si še dal meni konkretno repliko. No, to je kvaliteten odgovor in debata, ki jo jaz želim!!!
Se strinjam, največ gorja je itak povzročila bela rasa, naši daljni "predniki". Ampak, jaz tistega nisem povzročil, ne zagovarjal, niti približno... Torej za svoj jutri imam pravico se zavzemat!!
Kaj bi jaz storil? Zdaj je že prepozno, zdaj pričakujem od vsakega (levega, desnega, geja ali hetero, črnega, rdečega,...), da obsodi taka dejanja in pokažemo enotnost: NE, to v Evropi ni sprejemljivo. Ker, če ne bomo pokazali enotnosti ČISTO VSI, bodo iskali potuho pri tistih, ki jih opravičujejo.
Da, Turki so deloma prevzeli nemške vzorce vedenja. Ni pa vse tak rožnato, kakor trdi uradna politična korektnost! To vem, ko se menim z prijatelji, ki živijo v Nemčiji. Ampak Turki so še obvladljivi. Ta situacija je pa sedaj čisto neznana in vse kaže, da ne bo tako enostavno. Vsi konkretni dogodki kažejo na to.

Imam soseda policaja, ki je bil na meji tudi točno takrat, ko se je zgodilo kamenjanje, "šotor selfie",... ma dogodkov je toliko, da je brez veze. Potem pa mi pride en Müjra, pa tala nestrpneže izza računalnika, pa da ni res, pa ksenofobe... Pa človek, sosed je prišel domov in to s prve roke razlagal, uradno pa lepa zgodba: bilo je mrzlo in so se pogreli s sežiganjem šotorjev. Pa še to je iztirjena zgodba. Kaj pa odzadaj prihajajoči begunci in migranti, si ne zaslužijo šotorjev???

Daj mi zdaj izlušči iz tega zapisa, kaj je nestrpnega??

Gost (nepreverjen)

Xxll, kdo bo pa potem dajal podpore strojanovim in sličnim? Katera pa dá jebati nepismenemu primitivcu, ki ne ve kako se DNK napiše in umazan marele krpa. Ni vse v kurcu, kot misli tisti rom, ki se tu na spletu hvali, da ima 23 cm. Čudak za sebe ne ve, da je čudak!

black panter

san točno znau ka de seljak mujra pravo ka so dogodki iz nemčije prenapihnjeni,isto je bilo v švici,avstriji pa še kje,samo tij zagovarjaj tou golazen musličko....

müjra (nepreverjen)

seveda si rasist...če nekše kriminalci napravijo kriminalno dejanje in ti zemeš to kak lastnost priseljencof je to čisti rasizem...zdaj ali si preleni ka bi se prešto ali pa ne razmeš definicije rasizma je v bistve nepomembno...če je nešče kriminalec je kriminalec in neje kriminalec ker je iz kerekoli države...se pravi po tvojoj logike kda de naslednjič nešče v sobote oropo banko je nej lopov ampak samo prekmurec?

rasist si in s ten se sprijazni...dno družbe (nižje so samo kriminalci)

ka se tijče "tvojoga pajdaša" policaja keri je doživo travmatično izkušnjo ker je prišlo do požara (si je zbrao napačen poklic, če ga je že to vznemirilo)...te vupan ka nikdar neje šou na fuzbalsko tekmo...pa tude vupan ka neje vido proteste v ljubljane ge so metale kamenje v parlament, proteste v maribore ge so se z avtojame zaletavale v radare in podobno...begunce so bili za moje pojme presenetljivo merne, če se razmi kontekst v keron so se nahajale in kelko jih je bilo...

zdaj pa k "tvojin sorodnikon" v nemčije...več kak očitno je ka nemaš sorodnikov v nemčije ker nemce nejso tak prestrašene kak tij to videš po tv...to je pač dejstvo ka si ovca in kapleš na medijski senzacionalizem...seveda je pa tude dejstvo ka se je dogajalo za silvestrovo in to nišče ne zanika...samo ka je to posledica multikulture? a resno seljak? te mi pa povej zakoj mate kriminal v prekmurje pa nega priseljencof? zakoj je pa anglija, kera me enoga izmed najvišjih deležov priseljencov, znižala kriminaliteto za 25% od 2007 do 2012?

pod spodnjin linkon maš statistiko po državaj za nasilna kriminalna dejanja (ge so žrtve bile napadene)...ti predlagan ka se skriješ v klejt...to ka se je dogajalo za silvestrovo je samo plunek v morje ka se sakšen den dogaja v evrope...samo to seljak ne vej ker po dnevnike ne poročajo :)

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Crimes…–12_YB14.png

pa ka te pomirin...število kriminalnih dejanj v evropi upada...samo hej to neje zanimiva debata s tvojimi pajdaše v lokalne oštarije...

ka se pa moje nestrpnosti tiče je pa na sezname samo en tip lidij...seljake...pa lejko so iz prekmurja, afrike, avstralije...ne diskriminejran :)

me pa preseneča...kak si ziher v svoje mnenje...ka po tvoje so vsi bedake...merklova kao ne vej ka dela, pa prinas ne vejo ka delajo, vse študije kere san objavo in dokazuvlejo pozitivno korelacijo med priseljevanjon in blaginjo so nej ok...samo tebi, seljake iz nekšoga sela brez sleherne razgledanosti (verjetno brez šole) je pa čista vse jasno...od ge ti ta samozavest ka misliš ka je tebi bole jasno kak nekše merklove + cejlome nemškome gospodarstve (kero podpera priseljevanje) + vsen raziskovalcon keri se poklicno s to tematiko ukvarjajo? meni je fascinantno ka po eni strani nemate osnovne šole, 3 mejsce nazaj nejste znali ka ali ge je sirija, cejče život živete na enon meste ali takoj kda se neka zgodi van je čista vse jasno...

pa henjaj cvilite kak kakšno malo dejte kda te nešče užale...tipična lastnost seljakov...drugin talajo ka jin pride na pamet kda pa malo dobijo nazaj pa cmizdrijo...

Xxll (nepreverjen)

Vsi tisti ki niste Romi in ste nalo bol črne poti vas pozivam ite DNK-a analize mogoče vas je naredil kakšen Rom skupaj bomo močnejši.Boj proti RASIZMU sloboda Romom v pomurju

VRANA (nepreverjen)

Müjra, si mel pavzo v lederni, kajneda? Branje pa razumevanje ti dela preglavice, OK, to razumem, zato pa napenjaš kože... Ampak pokvarjeni si pa do obisti...

Cela Evropa je že spoznala napako Merklove, ti pa se še vedno sklicuješ na njo: saj pa ona že ve kaj dela... BRUHAHAHAHA (in še talaš ovce, hahahaha)

Ampak si nej na tekočem dovolj, Merklova hoče raziskati možnosti, kako take čimprej izgnati iz države. Kak rasistična je pa še Merklova, oh in sploh!!

gunda (nepreverjen)

Če domačin, belec, pripadnik naše kulture dela pizdarije ga trbej pokopati 3 metre v beton. Če iste pizdarije dela što druge barve, musliman, cigan smo krivi mi ka smo neka narobe delali pa so se oni počutili utesnjeno oz. ne vejo kak naj drugače, oz trbej jim pomagati. Občutek bele krivde. To je razmišljanje levaka bedaka. Če žensko posile afričan, bog nedaj ka bi što ka proti posiljevalci pravo. Ker boš takoj ksenofob, rasist...

munda (nepreverjen)

tako, da na tem portalu dejansko so rasisti. Rasisti do bele rase in drugačnega prepričanja.

rasisti:
-buldog
-müjra

zima.bella

Ej, Ej, tu se le zmerjate (rasist, seljak, idiot,..), namesto da bi debatirali o pravem sporočilu, ki smo ga dobili s temi dogodki širom po evropskih prestolnicah.
Ni počila bomba (kar bi bilo bolj enostavno, kot tako široko zasnovana akcija), torej nas ne bodo več kar tako "klali", ampak so nam sporočili, da nas bodo prevzgajali - lepo na njihovo kulturo!
Za začetek: ne bodo več ženske, kar tako, same, ponoči zunaj nekaj proslavljale,
pa makar je to novo leto! Ali jih bodo pa dobile!
Mene to skrbi, ne pa, kdo je tu največji rasist ali pa seljak.

VRANA (nepreverjen)

Pa seveda je alarmantno tole, zato sem ogorčen nad odsotnostjo JASNEGA IN GLASNEGA obsojanja dejanj. Odsotnost zdrave pameti.

Ja, težko je iti preko svojega ega in priznati napako.

black panter

švabska krava merklojca,je zato vabila v nemčijo tou golazen ka bi rada dobila nobelovo nagrado za mir,pa v OZN se truca,pa ka nete mislili ka so nemci pa avstrijci nej proti toj nesnagi,še kak so samo mediji ne porčajo toga,ka bi se radi delali fine pred cejlin svejton.

müjra (nepreverjen)

eno vprašanje vsen rasiston, seljakon in ostalin predstavnikon iz dna družbene lestvice...

če so tej kriminalci v nemčiji reprezentativni za ostale priseljece v evropi (kerih več milijonov v evropi žive že desetletja samo očitno ste si še pred kratkin nej skrbi delale :))...ka te po toj logike so prekmurske kriminalci reprezentativni za vse prekmurje? se pravi, kaznivo dejanje določenih lidij pomeni "lastnost" vseh lidij s podobnin ozadjon? ker, če je nekše priseljenec kriminalec in po ton so kriminalci vsi priseljence...ste v prekmurje vsi lopove, če je nekše prekmurec lopov...

taka seljake in rasiste to je vprašanje za vas...v nadaljevanje se ne vtikajte ker mo objavo link ge je članek dukše kak par stavkov kere ste vij v živote do zdaj preštele, pa še tuje jezike je taka itak nete nika razmile...ne pišejo v seljaščine

zdaj pa za vse tiste ka so normalne pa majo pamet...wall street journal je objavo zanimive prispevek o raziskave o korelacije med kriminalnimi dejanji in priseljence...

http://www.wsj.com/articles/the-mythical-connection-between-immigrants-…

neka citatov ker ne ven če je članek dostopen za vse ali samo naročnike:

numerous studies going back more than a century have shown that immigrants—regardless of nationality or legal status—are less likely than the native population to commit violent crimes or to be incarcerated.

The data show that “for every ethnic group without exception, incarceration rates among young men are lowest for immigrants,” according to the report.

to so fakti...kriminalna aktivnost med priseljenci je v primerjavi z domačini nižja ne glede na to s kec priseljenci so in kakšno izobrazbo majo...

Gost (nepreverjen)

Ja, Müjra. To je logično, da BI NAJ tako bilo. Ker, če si priseljenec, prekleto paziš, da ne narediš kriminalnih dejanj, ker TE LAHKO IZŽENEJO iz države. Podatke imaš, kot vedno, za nazaj. Poleg tega, pa je to USA, vojaška država. Kak mrdneš, greš nazaj od koder si prišel. To ni "Willkommen Nemčija". Pa ti resnično ne razumeš NIČESAR. Vse si razlagaš povsem zgrešeno. Verjamem, da podatki držijo, za USA.

In vidiš zdaj problem? Tile "junaki" pa so še komaj prispeli, in delajo pizdarije, kriminalna dejanja, brez vsakega spoštovanja policije, reda v Evropi, prezir do žensk...pa sploh še nimajo papirjev, štekaš??? V samo nekaj tednih prisotnosti tukaj. Zato pa so Nemci, Finci, Švicarji, Avstrijci in po novem tudi Švedi izjavili, da je to "kriminal do sedaj neznanih razsežnosti".

Vsaka prireditev, tekma, festival,... se planira z neko oceno rizičnosti. Temu primerno dajo določeno število varnostnikov, policije, rešilci, gasilci...
Ampak, ta razsežnost je vse ujela nepripravljene, v več državah. Ker bolj slabo razumeš, kaj bereš, ti razodenem jaz: po vseh do sedaj znanih metodah ocene rizičnosti so se vsi po vrsti zmotili pri oceni!! Izjavili so, da so ŠOKIRANI nad razsežnostjo.

Na Oktoberfestu je recimo bilo 20 spolnih nadlegovanj v 2 tednih veselic, pa muslimanov ni bilo tam!!! V Kölnu pa, do sedaj prijavljenih 110, v enem večeru!! A že vidiš, v čem je težava? In ti še ne vidiš povezave med muslimanskimi "žurerji" in stopnjo kriminala?
Mimogrede: muslimani so ZAHTEVALI, da se Oktoberfest prepove, ker žali njihova čustva.

müjra (nepreverjen)

hehe...zda vojaška država? na podlagi česa ti to ocenjuješ osebnih izkušenj ali ka si čuo pa vido na tv? sicer pa so se muslimani selile v ameriko, anglijo, nemčijo lejta in lejta...pa daj malo nekše podatke/dokaze za tvoje izjave in sicer bi me zanimalo sledeče:

- muslimani priseljenci in stopnja kriminalitete v primerjavi z drugimi priseljenci (če je višja, nižja, ista) - ker po tvoje je višja in me zanima če je kakšno uradno poročilo ka to potrjuje...

- kelko kriminalnih dejanj so v zadnjih 2-3 mejscih napravili begunski priseljenci v evrope...

- kakšna je pa te bila metoda ocenjevanja rizičnosti, kakšna je bila ocena rizičnosti in kakšna je te zdaj realna rizičnost za kero praviš ka so se vsi zmotile...zanimalo bi me tude što točno se je te zmoto...

evo za te trij izjave ka si jih navedo mi prosin daj kakšne uradne vire ka tvoje izjave potrjujejo...pa pazi uradne vire ščen, poročila, raziskave...nej medijske objave, ker tude moji linki se vsi nanašajo na uradne raziskave

taka zdaj je odločitev na tebi...ali do tvoje izjave mele kakšno težo (beri jih lejko dokažeš) ali pa boš na nivoje seljakov na ton forume...

VRANA (nepreverjen)

The Handbook of Crime Correlates, a 2009 review of studies of statistical aspects of crime, states that most studies on immigrants confirm their greater overall criminality. However, that depends on their country of origin, as the immigrants from some regions commit less crime than the local citizens. European statistics show higher crime rates among immigrant populations.In the US, however, studies have found lower crime rates among immigrants than among non-immigrants

PDF KNJIGO LAHKO SNAMEŠ Z INTERNETA...

Oceno rizičnosti in metode ti lahko bolje razloži kakšen kriminal policaj ali strokovnjak za varnostne vede. Moj prijatelj, kriminal policaj, mi je pa v grobem razložil, kako zadeve delujejo. Zaradi tega seveda nisem noben strokovnjak za te zadeve, se mi pa vsaj sanja, za kaj se gre.
In če različne policije iz različnih držav izjavljajo, da jih je presenetilo in šokiralo, predsednika kölnske policije Albersa so poslali v začasni pokoj, potem logično sklepam, da so napačno ocenili situacijo. Pa niti ni treba moje ocene, saj njihove izjave "to so nove razsežnosti kriminala" povejo svoje...

In to je sedanjost, ne preteklost!! To, kar se dogaja zdaj, praktično nekaj dni, pa mislim da ne more obstajati nobena študija... Se spomniš 5,6 dni nazaj-uradno je noč potekala mirno, zahvaljujoč navzočnosti policije. Uradno so se v poročilu celo pohvalili!! Celotno sliko in dimenzije bomo pa videli v naslednjih dneh, ker se vsakih nekaj ur pojavi nova neprijetna novica v zvezi s tem.

zima.bella

Vrana: ne daj se izzvati enemu idiotu!

Mujra:
rejsan, ZDA so nej vojaška država, ZDA nemajo nika z tejmi migracijami, migranti nemajo nika z tejmi spolnimi in roparskimi napadi po evropskih prestolnicah,
tij si pa nej en debilni idiot!
Allah akbar!

Müjra (nepreverjen)

Dvomin ka si jo lejko z neta zemeš ker je zadeva plačljiva:

http://www.amazon.com/Handbook-Crime-Correlates-Lee-Ellis/dp/0123736129

Dvomin pa tude ka si jo tij kujpo in prešto. Po opise sodeč pa ide za učbenik za študij. Tisti citat ka si ga pa objavo pa neje s knjige by the way. Cheap fora majster. Zelo cheap.

VRANA (nepreverjen)

Seveda ni s knjige, ker je naslov knjige in 2-3 stavki, za kaj se gre v knjigi in tendence na svetovni ravni. Potrjuje tudi tvoj link, da je v Ameriki ravno obratno kot v Evropi. Zakaj torej cheap fora, nikjer ne namigujem, da je to citat s knjige?? "Dvomin pa tude ka si jo tij kujpo in prešto." To ni noben protiargument, tvoj dvom je pač v tebi. Jaz sem se potrudil in pogledal tvoj vir, zdaj pa isto stori tudi ti !!

Če se malo potrudiš do te knjige, boš našel sledeče: Evropa razdeljena tudi po državah statistika, lahko pogledaš za Nemčijo, Švedsko, Švico, Dansko,... in ti bo takoj jasno vse!!! In kar je najbolj grozljivo, še tale zadnji OGROMEN val sploh ni zajet, ker je knjiga pač starejša. Ampak Švedska je šolski primer, kako se je multi-kulti izjalovil. Ker oni so tako "odprti" in "napredni" že bistveno dalj časa...
Švedska je prestolnica posilstev v Evropi.
Je pa dobro to, da se ne spreneveda, pa da bi bila politično korektna. Mogoče veš, da se danes MARSIKJE ne sme vodili evidenca kriminala, posilstev, po tem od kod kdo prihaja!! Ker to je kao rasistično!! Ni važno, da je dejstvo!

Xxll (nepreverjen)

Evo. Družina končno v hiši ka te pa zdaj pijsali.....

müjra (nepreverjen)

hehehe...daš eno knjigo in te en izmišljene citat kcuj nekoga ka je knjige tude nej prešto in to zagovarjaš...še lago boš samo ka de se zdelo ka je tvoje praf...jao ej komedija

kakšen seljak ide neka citejrat pa neka zagovarjat ka je sploj nej prešto pa preštudejro? vidiš to potrjuješ vse kar ti ves čas gučin...ka si nerazlgedane pa neizobražene...nišče normalen nebi šou neka zagovarjat ka se pred ten ne prepriča če je rejsan tisto ka gučij...te pa še daš poleg en citat pa seveda "pozabeš" povedate ka je nej s knjige...jao ej daj sramota

če si tak prepričani v tvoj praf...kujpi si knjigo pa boš presenečene o čen se v resnice ide...tij si resno zaslužeš naziv seljak...

in ja ti znaš ka se na švedskon dogaja...nej samo ka znaš ka ne vodijo evidenc še točno znaš kakšen je obseg problema...vse je tebi jasno...ej daj ide v gostilno na špricer pa to ostalin seljakon razlagaj ker to so edini lidge na svejte ka do ti vrvale...

in če je švedska vse tak v slabon mi prosin razlože zakoj je na 5. meste na lestvici najsrečnejših držav? skuper z dansko, kera je na 1. meste, in norveško kera je na 3. meste...seljake nerazlgedane skoz oddavlete ka majo probleme, fakt je pa ka sta obej države na vrhe po kvaliteti življenja

http://www.forbes.com/pictures/ekjg45gemi/5-sweden/

VRANA (nepreverjen)

Torej si nej pogledno DEJSTVA... Ostale so samo še IZMIŠLJENE obtožbe in žaljenje. Luuuzer...

müjra (nepreverjen)

nikšoga dejstva si nej predstavo seljak...samo en iz riti potegnjene tekst keri niti ne izhaja iz knjige (ka si "pozabo" povedate), hkrati si pa preleni ka bi si pogledno o čen točno knjiga piše...

VRANA (nepreverjen)

Müjra, tvoja kredibilnost je točno enaka 0. Daj naravnost odgovor: si pogledal ali nisi??
Bralno razumevanje in nasploh logično razmišljanje ti je pa itak tuje. Še enkrat: napisan je naslov, sledi par stavkov, kaj lahko najdeš v knjigi. Nikakor to ni citat iz knjige!!

"Dvomin ka si jo lejko z neta zemeš ker je zadeva plačljiva."
"Dvomin pa tude ka si jo tij kujpo in prešto."

Ko narediš domačo nalogo, potem se lahko meniva naprej... Do takrat si pa luuuzer in neotesanec, seljačina...

müjra (nepreverjen)

daj pokaži me na keri strani najdeš te tvoje "stavke"...to ti tupen seljak en lažnive keri si sploj knjige ne prešte pa neka tupe kak "fakt"...

povej točno na keri strani v toj knjige to piše ka ti tu navajaš...samo to me zanijmle...poslikaj stran ali pa screenshot naprave in uploadaj ter postaj link na ton forume ka si lejko vsi poglednejo

VRANA (nepreverjen)

The Handbook of Crime Correlates
Chapter 2 Demographic Correlates, stran 32

Imam PDF knjigo, ti pa sploh nisi probal poiskati knjige, kaj šele kaj prebrati!!! Kljub temu pa si poln žaljivk, neosnovanih obtožb (da baje JAZ nisem prebral, bruhahaha), brez osnovnega bontona, v kar 4 postih po tistem, kar sem ti točno napisal naslov knjige...
V glavnem, dokazal si, da si navadno TELE, brez razuma in logike, bralnega razumevanja,... Moja debata s tabo je zaključena.

Müjra (nepreverjen)

Samo blablablabla...napravi screenshot in shareaj to je vse ka od tebe čakan že cejlo večnost.

Vipko
buldog

Ita malo ven, na sneg.... topla fronta ga odnaša.

sej maj nejm (nepreverjen)

Vsaki je ujetnik svoje lastne misle... obstaja filozofija. Delim zlato. Postrezite si. https://www.youtube.com/user/stefbot/videos

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice